Dieťa v taxíku zvracalo. Musím zaplatiť za čistenie auta?
Ahojte mam na vas jednu otazku mozno uz sa to niekomu stalo potrebovala som surne ist s malym synom do nemocnice bolo mu naozaj zle mala som tusenie ze ma laryngitidu a nakoniec sa to aj potvrdilo po navsteve u lekarky .zavolala taxik ale bohuzial cestou sa stala neprijemna vec malemu prislo zle a zacal zvracat v aute vsetko samozrejme islo na mna som ho drzala na rukach a kus islo na sedacku v aute taxikara som otocila aby nas odniesol naspat domou museli sme sa perezliect no a na 3 den mi zavolal taxikar ze dali vycistit interier auta celeho auta a ze ja to mam zaplatit 30 eur popritom moje dieta neurobilo to narokom bolo to nestastie nemoze zato .podla mna je to nespravodlive ze mam celu sumu zaplatit ja ved moje dieta nesedelo v kufri a na prednych sedadlach poradte mi prosim co spravit dakujem
@nyusika necitala som uplne celu diskusiu, ale ak dieta ovracalo len jedno sedadlo, predpokladam, ze zadne, tak preco by mal byt cely den bez auta? Myslis kvôli zapachu v aute? Mohol si dal vycistit zadne sedadlo a na predných vozit zakaznikov nadalej.
Ale vies co, dobre, ze sa pravnika opytala, nikdy nevieme, za co vsetko platime.
Naozaj sa v tomto nevyznam, ale ak by to spadalo do poistenia za sposobenu skodu, tak by to platit nemusela. Ale tu fakt trieskam, lebo sa v problematike nevyznam.
hanbila by som sa nezaplatiť...a tá rada od právnika ťa koľko stála?
Nečítala som diskusie a neviem čo vraví zákon. Keby moje diieta zvracalo v taxiku vyčistím to a hotovo...Neriešim dalšie kraviny ved problémov mám evidentne dosť aj bez toho..Mne sa stalo, že sestru vyložili z taxíka, lebo šla rodiť...Krava jedna, ako sa odvažila rodiť v jej taxíkh...Vyložila ju, zavolala jej sanitku...Je to hrozné a čudné..Nechám rodiacu natku na ulici aby mi neznečisstila krv intriér?To fakt ?Dnes ma sestra krásne dieťa, ale mala by?
@majaxy, no, nam v nemocnici zvlast prizvukovali, nech sa neopovazime sadnut do auta (ci uz taxika alebo vlastneho), ak uz zacal porod, vraj tato poloha (sediac na makkom sedadle) moze byt pre matku i dieta fatalna... Ja byt taxikarom, fakt sa bojim viezt rodiacu zenu... Netusim, ci je to len miestny folklor alebo fakty, ale bala by som sa.
Dievcata, uzivatelka tu uz nema ucet, mozme polemizovat nad touto situáciou uz len medzi sebou.
@majaxy a čím asi tak? vlhčeným ubrouskem? a nemocné dítě bude čekat? grcky jen tak ručně nevyčistíš, to smrdí stále, mě stačilo, když mi malá vylila trochu mléka na gauč a at jsem čistila jak chtěla, tak to bylo stále cítit, vytepování mě stálo 65€ a to ten gauč není nijak velký 🙂
jinak to dítě muselo zvracet dost hodně, že byla matka celá špinavá, takže tam mohly být klidně malé kapky po celé zadní části, které sice vidět nejsou, ale smrdí, já bych si nechala vyčistit celou zadní část a 30€ mi nepřijde jako nějaká vysoká cena
zeny, pisalo sa tu, ze taxiky maju bezne v cenniku "znecistenie interieru". a aj bolo vysvetlene, ze 30 € urcite nie je za cistenie celeho auta cakum prask. a tiez ze zvratky sa zjavne nedaju utriet vlhcenym obruskom. a tiezu ze cistenie auta znamena den bez zarobku. taxikar aspon neriesil veci hned, ked mala stres. mohol ju upozornit pri vystupovani, ze jej bude musiet vystavit ucet podla cennika ....
a este sa vratim, ak ma taxisluzba uvedene, ze cistenie interieru 30 € a moj pravnik to spochybni, moze spochybnit aj cenu auta/chleba/ostrihania u kadernika ... a nebyva aj v detskych poistkach nieco ako preplatenie sposobenej skody?
@alaguema ona nevedela že bude rodiť, v tom taxiku to na nu doslo, porodila skôr...Taxikarka ju vyložila, ale samozrejme zavolala jej sanitku...Nie som taxikar, mozno by som ju tiež vyložila, čo neverím...Mám pocit, že rodiaca žena je pre mna vedšia priorita jak špinavý taxík, a tak isto aj grcajúce dieťa Dohodnem sa s matkou, ale možno vidím veci skreslene...Ked raz budem vlastniť taxi službu ozvem sa
Ako podla mna ma na nahradu taxi sluzba narok. auto im bolo znecistene co museli dat na vlastne naklady vycistit a navyse im auto stalo. a tam je usly zisk. Ono ja viem ze za danu situaciu nemohla nebolo to umyselne ale hold aj mne keby nekto ovracia auto chcela by som aby ho dal na svoje naklady doporiadku☹
Dieta ovracia taxik.mam zaplatit 30e....volam kvoli tomu pravnika...vypisujem na kona...to vaaazne?🙏
@majaxy ja nechápem tvoje myšlienkové pochody. Mne príde úplne prirodzené, že taxikár zavolal sanitku. Veď nie každý si trúfne odrodiť ženu v aute. V tomto prípade išlo najskôr asi o to, nemyslíš? A ovracaný taxík mali vyčistiť na čie náklady? Fakt nerozumiem. Mal to zaplatiť ten taxikár, alebo sused, alebo kto? Čo je na tom také hrozné, že to má zaplatiť ona? Veď všetci vieme, že to dieťa neurobilo schválne, ale nič to nemení na veci, že je to nejaká škoda, ktorú treba uhradiť.
30€ za cistenie je uplne ze super suma len za tu jednu cast mala si to okamzite zaplatit a nespekulovat
nabuduce ta taxik nevezme nechapem co vobec riesis
Taxi služby to majú normálne uvedené v cenníku, 30€ je ešte skvelá cena, mrkni nižšie:
Znečistenie vozidla – biologické (zvratky, exkrementy a pod.) - 300€
https://www.4eprogres.sk/taxisluzba
Poplatky za znečistenie vozidla:
• zvieracie chlpy, bahno, lístie, potraviny, nápoje – 30 €
• biologické exkrementy – 100 €
https://e-taxi.sk/cennik/
Poplatok za znečistenie 70,- €
http://www.taxinitra.sk/cennik.html
Nabudúce, ak pôjdeš s chorým (aj zdravým) dieťaťom v taxi, vo vlaku, v MHD aj vo svojom vlastnom aute, ber so sebou sáčok. Je viac než pravdepodobné, že dieťa môže cestou zvracať.

@toskanka a pocitas aj s tym, ze budes den bez auta ?
tu ide proste o to, ze autorka sa citi dotknuta, ze vobec take nieco pozadoval.
to, ze mohol reagovat inakj, to je cisto teoria.
dolezite je to, ze mal na to narok a autorka nema dovod byt dotknuta...a uz vobec nie to koznulktovat s pravnikom.