icon

Diskusia o politickej situácii vo svete.

ktochytavzite
21. júl 2019

Tak podte diskutovat. @adsumus, @eva8, @andy4 @f33 a dalsie kt ste prispievali do kedysi celkom rozbehnutej diskusie.Ale samozrejme uvitam aj inych diskutujucich.

ktochytavzite
autor
9. sep 2019

@f333 250 000 sa ti zda malo?Samozrejme tych 24 pripadov je strasne vela.A ozaj 24 etnickych pripadov??

f333
9. sep 2019

@ktochytavzite ale neodpovedala si na to,co som s ata piytala.. v tych linkoch nema s ale ziadne argument,zeby sa etnicki nemci dopustali väcinovo pedofilie.... mozno ti z toho mojho linku boli spovaci.takze podla tvojho meritka argumentacie ted amozeme pripocitat aj tych 25o 000 k tym 24 na sk uzemi....
presne toto su take linky ,ked niekto nema argumety,tak ani nekomentuje zah.link. .. kedze vie,ze nema argumet..
Takze skus nieco ozaj na urovni.nie toto co predvadzas.. to pr emna nie je uroven hodna debaty ,prepac za uprimnost..

ktochytavzite
autor
9. sep 2019

@f333 ach prosim Ta a ty tam mas kde ze etnicki slovaci?Takze ty mozes dat kadejaky,pofiderny link u teba sa to toleryje.Mas tam cierno na bielom ze v nemecku je 250000 pedofilov ,co je velikanske cislo. Ty stake pises o orientalcoch a par rozbitych okien,popripade nieco vaznejsie ale fakt ze v Nemecku je tolko pedofilov prehliadas.No mne je milsi kazdy orientalec ako pedofil.

eva8
11. sep 2019

Trošku z domácej scény 🙂
Richarda Sulíka cez víkend znovu zvolili za predsedu SaS. Vyslúžil si však kritiku od siedmich poslancov, ktorí na kongres neprišli, a na protest založili Demokratické jadro SaS.
V deklarácii kritizujú predsedu, popisujú, že má veľké ego a spomínajú aj na jeho výroky o sterilizáciách rómskych žien, či o tom, že Rusko nie je hrozba.
"V SaS nie je kríza, z kongresu odchádzam so silnejším mandátom a ideme všetci spolu do volieb," hovorí Richard Sulík. Z odchodov výrazných poslancov za SaS ľutuje podľa svojich slov len jeden: "Mrzí ma len to, že odišiel Jozef Mihál."
Ktoré výroky by dnes už nepovedal a považuje alebo nepovažuje Rusko za hrozbu? Prečo sa nedohodli s PS/Spolu a KDH na pakte o neútočení?
Pozrite si rozhovor Zuzany Kovačič Hanzelovej s opäť zvoleným predsedom SaS Richardom Sulíkom.
Čítajte viac: https://video.sme.sk/c/22209241/zkh-sulik-o-sas...

ktochytavzite
autor
11. sep 2019

@eva8 rusko ako hrozba a preco?Ved ta krajina uz nieje moc mocna

eva8
11. sep 2019

@ktochytavzite vypočuj si rozhovor so Šulíkom, vysvetľuje, ako to myslel (vojnový konflikt)

ktochytavzite
autor
11. sep 2019

@eva8 nemam na to cas,tri male deti;)Skoda

eva8
11. sep 2019

@ktochytavzite juuuj, to ti verím. Keď boli deti malé (len 2), na koníka som zavítala 1x, max. 2x týždenne 🙂 jeden čas. Alebo v noci....
Ten rozhovor som si pustila, keď som pratala. Vlastne dala som ho tam z dvoch dôvodov - kvôli novinárke (na ktorú sa nepozerá milo kvôli pedofílii) a kvôli Šulíkovi, O Rusku to vysvetlil tak, že myslel tým, že žiadneho vojnového konfliktu sa obávať nemusíme, však máme vojská NATO. A vraj tie jeho vety sú vytrhnuté z kontextu a zo všetkého sa robí veľké haló. Vraj prvej vlne odchodu zo SAS spôsobil on, a je rád. Nicholsonová si iba pozastavila členstvo, ešte neodišla. Je mu ľúto za Mihálom, správal by sa radšej inak (neviem ako) O budúcej spolupráci s inými stranami sa vyhýbal odpovedi, vraj o budúcnosti nebude hovoriť. Ďalej sa mi nepáčilo, že vlastne nič neobjasnil, čo sa deje v strane, lebo všetko sú vnútrostranícke záležitosti. Klebetiť nemusí, to je pravda. Vlastne tento rozhovor mi nepriniesol nič nové. Len som bola zvedavá, ako prijímajú ostatní Šulíka a jeho "taktické" odpovede. Naozaj neviem čo sledoval tým využirím práva jeho znovuvolenia. Chcel si upevniť pozíciu, alebo urobiť poriadok v strane? Neviem, či to niečo aj finančne stojí.

eva8
11. sep 2019

Globsec opísal, ako vyzerá priemerný európsky džihádista
Problém sa bude v Európe objavovať aj v budúcich rokoch, okrem iného aj preto, že mnoho ľudí, ktorých od roku 2015 zatkli za teroristickú činnosť, sa v najbližších rokoch dostane na slobodu.
Čítajte viac: https://svet.sme.sk/c/22209218/globsec-terorizm...

ktochytavzite
autor
12. sep 2019

@eva8 tych by mali skor vyhostit,ci?

vevesh
12. sep 2019

@ktochytavzite tak to ich tazko vyhostia- domovske krajiny ich zoberu spat akurat tak na popravu a podla zapadnych krajin je to "nehumanitarne". Tak tu ostanu a "budu ich sledovat....". Nech zije demokracia....

eva8
12. sep 2019

@ktochytavzite Dnes ráno v RTVS1 hovorili, že Maďarsko sa nevie zbaviť Sýrčana právoplatne odsúdeného za teroristický čin a nepovoléné prekročenie hraničnej uzávery. Na jeseň v r. 2015 na Maďarsko-srbských hraniciach organizoval nepokoje, napádal policajtov. Nechce ho prijať žiadna krajina. Sýria, Cyprus, Nemecko, Anglicko, Chorvátsko, Srbsko opätovne hovoria nie. Je slobodný a zároveň vyhostený, teda sa nemôže voľne pohybovať.Bol na 5 rokov odsúdený, no prepustený na jar. Maďarský súd väzbu predĺžil.

canerko
12. sep 2019

Co hovorite na hrozby Turecka ze pustia novu vlnu imigrantov do Europy?Sestra robi na hraniciach Chorvatsko-BiH.Imigranty maju novy sposob ako sa dostat do EU.Zaplatia prevadzacov,paserakov abi sa dostali do Chorvatska a potom zavolaju chorv.policiu ze su tu aj tu a ze ziadaju azil.Potom Chorv.policia ide po nich a dostavaju azil.Lenze oni sa po par dnoch ked dostanu stravu,peniaze pozbieraju a idu dalej.Tak mnohy uspeju aj do Slovinska aj Madarska.Ciel je samozrejme dostat sa co dalej.Vznikaju konflikty medzi nimi aj sa zabijaju.Pred tyzdnom paserak chcel utiect z 11 nastimi a vletel do rieky.On uspel utiect,chytili ho na hranici zo Srbskom.Matka styroch deti zahynula,utopila sa.Otec deti ziadal azil pre seba a deti.Ostatnych vratili do Bosny.Pisem to lebo som tu spravu nezachytila v Slov.spravach.Kazdy den ich chytia na stovky a vracaju naspat.Uz zacali vyzvanat po domoch.Rozbijaju chaty,kradnu,prespia a idu dalej.Vobec sa neboja.Sem tam sa pocuju vybuchy lebo vojdu do minovych poli ktorych je este dost a samozrejme tam aj zostanu(mrtvy)Este len podotknem ze su cisty,znackovo obleceny,maju peniazi a drahe mobily.Dokonca im neni problem kupit kombi a ist dalej.Chorvatsko ma velky problem s nimi.

leeo
12. sep 2019

@canerko poznam podobne pripady. Ibaze na nasich vychodnych hraniciach paserakom pomaha policia.

eva8
13. sep 2019

Na Ukrajinsko.Rumunských hraniciach je zas problém s pašovaním napr. cigariet. Ak sa dostaneš do gangu, je ťažko odísť. Jednoducho po nesplnení podmienok človeka odstrelia. Až mi zimomriavky chodili ako jednoducho sa niekde hovorí o smrti, o strieľaní.... :(

eva8
13. sep 2019

@canerko
@leeo
je to všetko také neľudské - človek je len tovar, zdroj peňazí, strácame ideály, stávame sa sebeckými? Meníme sa na zvery? Niekde naozaj značkové veci sú bežným oblečením.... Zabíjať sa navzájom?! V takých a podobných chvíľach si stále viac vážim to, čo máme....

ktochytavzite
autor
13. sep 2019

@eva8 ale co je spravne?preco uzekaju?Ved v Turexku nieje vojna,maju si tam svojho alaha a mnohozenstvo.Preco nie su spokojni?

leeo
13. sep 2019

@ktochytavzite Dnes o 09:34 spravna otazka.... no s odpovedami je to uz zlozitejsie

vevesh
13. sep 2019

@ktochytavzite preto, lebo nemaju jedlo, vodu, strechu nad hlavou, lekara, pracu a ani na nic z toho nemaju narok. Otazka, kolko by si vydrzala v takychto podmienkach? Sama, s rodinou, s detmi, popripade tehotna ci s novorodencom. Napriklad jeden z taborov na 25.000 ludi 2 lekari a 2 sestricky a ziadne lieky😱😱 - treba si to aj realne predstavit obyvatelov napr. mesta ako ruzomberok, topolcany ci trebisov by si dala na 2 futbalove stadiony a 2 lekari a 2 sestry a tot vsjo...a drzich ich tam, dokym sa tebe alebo im neminu peniaze, nervy, zasoby v politickom sachu...

leeo
13. sep 2019

@eva8 aj cez nase hranice prechadza obrovske mnozstvo cigariet za spoluprace s policiou. Ja sa len usmejem, ked v telke ukazuju ako chytili jednu dodavku s par desiatkami kartonov , ktora to viezla cez prechod a chvalia "hrdinov" colnikov, ktorí si z takychto "nechytenych" dodavok poriadne mastia vrecka a pritom cez les "tecie" tyzdenne tisicky kartonov - o tom sa mlci, hoci to kazdy vie (isto aj vo vlade).
Ano doba sa zmenila. Je nam prilis dobre a nevazime si to, preto si vymyslame stale nejake rozmary az stracame na ceste ku nim hranice a potom svet vyzera tak ako vyzera. Kde niet Boha (ktoreho sa snazi svet vytlacit) tam niet nicoho - iba prazdno. Preto som mu vdacna za kazdy den, kedy sa moja rodina zbudi zdrava, v ktorom mame co jest, v zime nam je teplo v zahrade mame potraviny - skratka nemam sa na co stazovat, iba sirit dobro medzi ludi ma zmysel. Lubit jeden druheho takeho aky je (hoci je to niekedy ozaj tazke a ja sama sa mam veela co ucit). Nic ine nema zmysel. Vsetko ostatne ako drahe dovolenky, auta, tituly, znackove oblecko, drahocennosti - to vsetko clovek necha pred prahom do vecnosti. Ale ta laska, ktoru tu zanechal v ludoch, to je jedina platna mena aj za hranicou , ta zije vecne a robi svet krajsim.

ktochytavzite
autor
13. sep 2019

@vevesh ano a ci je to problem?Ani romovia na Luniku nemaju co jest a neutekaju,co tak zacat riesit turecko?A co si myslia ze v eu bude co bohatstvo,?a apropo ked sa tu nahrnu miliony ptm ani my nebudeme mat co do ust

eva8
13. sep 2019

@leeo krásne si to napísala 🙂

eva8
13. sep 2019

Keď je reč o cigaretách - teraz sa v parlamente vadia kvôli zavedeniu vyššej cene cigariet. Vraj to prinesie do štátnej pokladnice 1 a pol mil. eur. Ale ráta sa, že dlh je 4 miliardy...

eva8
13. sep 2019

@ktochytavzite Keby si v rýchlosti musela kvôli vojne utiecť zo Slovenska na Ukrajinu (predpokladajme, že tam nie je vojnový konflikt), chcela by si ostať tam, alebo prejsť aspoň do Maďarska, Poľska? Možno neskôr inde.

ktochytavzite
autor
13. sep 2019

@eva8 ale v Turecku nieje vojna,to je jedna vec a druha keby namiesto vzyvania alaha 5x denne a riadenie sa koranom zacali prqcovat na lepsej ekonomickej situacii v krajine nemuseli by odtial tak utekat,mozno som dalejo od pravdy ale ake je riesenie?

vevesh
13. sep 2019

@ktochytavzite ci je to problem- no ti ludia zaplatili za to, ze mas lacny benzin a ze ty mas , co jest, vlastnou domovinou. Je to vina politiky a preto to aj politici (ne)riesia. Na tom, ze padla syria, sa hlavne europske staty dobre nabalili, zdvihli si ekonomiky a syrskemu ludu ostali akurat kamenie a strk, bez toho, aby nieco spravili zle. Rozdiel medzi nasimi romami a nimi je, ze oni zili normalny zivot ako slovaci (praca, domov, skoly, vysoke skoly, zdravotnictvo a syria bola jedna z najpokrokovejsich krajin z blizkeho vychodu a celkovo dost "poeuropstena))- vela syrcanov ma vysoke vzdelanie. Oni neboli kocovnici a "nezili v stanoch", ako si to ludia este stale predstavuju, a nasi romovia sa k takemuto zivotu este stalen len preracovavaju, kedze system a geny ich nasmerovali inou cestou. A zasadny rozdiel, nasi romovia nie su vo vojne, nepomreli ich rodiny, nezburali ich domovy, nevzali im pracu a nepadaju na nich bomby ci gulky z kazdej strany, takze nasi romovia nemaju preco utekat...

ktochytavzite
autor
13. sep 2019

@vevesh ale pises o Syrii nie Turecku aky problem ma Turecko?Nie jevtiez ruesenie utekat prec

ktochytavzite
autor
13. sep 2019

@vevesh mozno mali volit ineho prezidenta.myslim turci

vevesh
13. sep 2019

@ktochytavzite no asi taky, ze sam im tam nastahovalo zo dna na den 4,5 miliona cudzieho naroda, s ktorym ani rec nemaju spolocnu (take male slovensko by urcite bodlo kazdej krajine). A k tomu maju aj vlastne problemy, ked ich europa vydieranim zlozila ekonomicky na kolena. Iny prezident by bol kliniec do rakvy, kedze su tam 2 ohniska- susedny iran s usa a turecki kurdi na ich uzemi, ktori su prenasledovani a kde moze zo sekundy na sekundu vypuknut vojna.