Dôchodcovia dostali 13. dôchodok vo výške 600 eur
Dôchodcovia dostali 600€! 13 dôchodok .. 600€!!.. ja im doprajem vsak nech majú ale pre Boha 600€!!! Keď sa zvyšuje DPH,náklady na život idú hore, vraj sa majú ozdraviť verejné financie, zobrali peniaze deťom a dôchodcom dajú 600€ 🫣 ako aby sme sa zle nepochopili , ja im nezávidím, nech si ich užijú v zdraví ide o ten princíp. Berú pracujúcim ľuďom, podnikateľom sťažujú život a len tak rozhadzujú 600€ 🫣 akože sklamaná som veľmi z tejto vlady ale čo sa dalo čakať. Tu sa podporujú len starý ľudia a mladý utekajte preč. Nič dobré tu na vás nečaká. Stary ľudia dostali byty za babku, v podstate k nim prišli zadarmo, mladý teraz musia brať hypotéky na pol života také vysoké že odchod. Žiadna podpora mladých rodín .. mladých ľudí.
Navrhujem, aby materská sa skrátila na pol roka a sup do roboty. Nie ležať doma 3 roky. Tak ako to je vo vyspelých krajinách.
Tehotenska davka je najviac wtf davka, aka je vyplacana. Tomu som doteraz nepochopila, preco je toto vyplacane.
K tym 13. dochodkom len to, ze treba predsa zalepit usta volicom. Nevadi, ze od noveho roka bude o xy tisic viac ludi na hranici chudoby, vdaka novym opatreniam - ano, najviac medzi dochodcami - ale aspon sviatky budu mat pekne a vo volbach daju hlas znovu Ficovi, lebo ON im dal 13. dochodok v zlych casoch.
@0silvia0 otec už nad 80 a mama o chvíľu 80
@stellarstar ano my budeme veru pracovat az kym neumrieme, to mas pravdu… lebo byty sme zadarmo nedostali a dochodok nam tiez nezvysi.
Vedia co robia…. Vezmu tym, o ktorych vedia, ze ich nevolia a ani volit nebudu a daju tym, ktorych si ziskat mozu alebo ktori ich uz volia a udrzia si ich. Staci sa pozriet co tento rok vstupilo do platnosti alebo vstupi od buduceho roka a presne pozname volicsku zakladnu… odstupnovali to aspon? Ci plosne dostane kazdy dochodca 600€?
@stellarstar tak oni spadaju asi do nejakych starych vypoctov, ale tak neviem no...kolegyna na osemdesiatnicku mamu a hovori, ze jej mama ma dochodok o 200 euro mensi ako ona plat a to robila postarku a isla po patdesiatke do dochodku.
@rikarika a co sa maju ludia ktori tu odrobili desatrocia po odchode na dochodok strielat ? ci ako si to predstavujes ?
@0silvia0 to môže byť lebo aj otcovi aj mamini súrodenci tak mali, aj dôchodcovia vedľa ( myslím susedov ) v ich veku majú tiež len toľko.
Ešte aj tú almužnu jednorazovú im závidíš, ano závidíš!
@xckaretxxx tvoj navrh sa ZAMIETA!
Ja už mám trochu alergiu na tvrdenie byty zadarmo. Koľko percent ľudí dostalo byt zadarmo? Moji rodičia svojpomocne stavali za svoje. Nám tiež nikto byt nedaroval.
Áno, bolo obdobie, kedy sa byty 'dostávali' a následne odkupovali relatívne za lacný peniaz. Ale zďaleka to nie je, že dichidca= byt zadarmo a zlatý život za socíku.
Mnohí majú malé dôchodky, moja svokra okolo 450€....skús z toho žiť a potom závidieť 600€....tým čo majú malé dôchodky by som aj 1000€ dala ...ale samozrejme podľa príjmu...dali im lebo vedia že živoria po celý rok...a nehovoriac o tom že tam majú veľkú voličskú zakladnu
Celý náš sociálny systém je nespravodlivý. Podporuje neproduktívnych ľudí na úkor zdravých a schopných. Mali by ho nahradiť zásluhovým systémom. Kto viac do štátu odvedie, ten by mal aj viac dostať. A jeho deti by mali žiť na oveľa vyššej úrovni ako deti tých, čo nepracujú. Mali by sa podporovať rozdiely medzi ľuďmi, nie falošná rovnosť. Podporovaní by mali byť zdraví, vzdelaní a pracujúci ľudia a u nás je to presne naopak. Stále investujeme len do tých, z ktorých nikdy nič nebude a tak sa veselo množia, keďže nič iné nedokážu.
Ale starobným dôchodcom doprajem. Ti si zaslúžia, lebo svoje si odpracovali. Čo ma viac vytáča, sú poberači invalidných dôchodkov na kadejaké vymyslené psychiatrické diagnózy, ľudia, ktorí si systému nikdy nedali ani euro - tzv. invalidi z mladosti a podobní celoživotní poberači dávok. Štát do nich roky investuje a nič z toho nie je. Toto považujem za absurdné.
Rovnako je nespravodlivé, že sa u nás sa rovnako finančne podporujú vzdelané ženy-matky, ktoré porodia a vychovajú schopné potomstvo ako ženy, ktoré nemajú ani rozum, ani vzdelanie a to, že niekedy niečo odpracujú, je len sen, keďže lenivé a sprosté mrochty budú mať len také deti, ako sú ony samotné.
A konečne by mal niekto pochopiť, že pri deťoch nejde o kvantitu, ale o kvalitu. Normálni ľudia totiž deti nielen urobia, ale aj vyštudujú a finančne zabezpečia na začiatok. Kvantitatívne sa rodí detí stále dosť, ale keď odrátame cigánov, kadejaké socky, ktoré kopulujú hocikde a s hocikým a rodia najmä kvôli dávkam, ktoré sú ich jediným príjmom a postihnutých, ktorých počet rastie... je to veľký nepomer. Takže stúpnuť všetky zbytočné sociálne dávky určené pre nepracujúcich a ich deti a presmerovať ich do normálnych pracujúcich rodín.
@mamina7070 tebe matematika nedáva zmysel???
@kvietok1233 hneď v úvodnom príspevku píšem že nezávidím .. ale niektoré neviete pochopiť pisanemu textu tak už neviem ako to lepsie vysvetliť pre nechapajucich
@rikarika ale dava ja som ju aj vystudovala 😉 len ci tebe dava zmysel slusnost moralka a etika
@tibor79 nezávidím 😊 a píš si čo chces
Samozrejme, ze dostali. Je to najvacsia volicska zakladna, takze do nich budu pchat peniaze dalej. Zrusenim 13. dochodku by sa usetrilo vyse 800 mil eur. Zato my pojdeme do dochodku v 70tke a nedostaneme nic. Totalne vyhadzovanie penazi, ktore nemame, ale treba si hyckat svojich volicov
Vieš prečo 13. Dôchodok a nie 13.pridavok na dieťa?
Lebo volia dôchodcovia. 😃
Proste populizmus. Ako stále..
Kolko babiek a dedkov ten vianocny dochodok nakoniec minie na seba a kolko z nich ho minie na deti a vnucata? Tak sa len rozculujte dalej, setrit ma stat niekde uplne inde ako na vianocnych dochodkoch
@xckaretxxx Suhlasim aj s tym, ze byt 3 roky doma a hrat to dalej na predlzene rodicaky tiez nie je cesta
Prečo máš pocit, že sa nepodporujú mladé rodiny?a uz ste trápne s tým bonusom bolo to dočasne vyplácané a teraz sa každému zrútil sen.Mozu ženy byť doma 3,6,9 r s deťmi nikde viac svete to tak nie je.Uvery pre mladých, nonsens bol platiť niekomu za to, že mu nezobrali dieťa do skolky
@lenkakravcova tuto vladu nevolili dochodcovia. Podla predvolebnych prieskumov vacsinu elektoriatu vladnych stran tvoria ludia v produktivnom veku, zijuci v malych mestach a na vidieku, pracujuci na nizsich poziciach alebo ekonomicky necinni. Nie, tuto vladu nezvolili len dochodcovia, zvolili ju aj poberatelia roznych inych davok, vratane rodicovskych prispevkov a statnej pomoci pri splacani hypotek. Dochodcovia tvorili cosi malo nad jednu tretinu ich potencionalnych volicov. A 13. dochdok dostanu aj ti dochodcovia co ich nevolili a dokonca aj taki, co vobec nevolil. Taky paradox...
@stellarstar Len tak mimochodom makam 30 rokov a ani jedna rodicovska nebola kompet - dokopy 3 roky pri dvoch detoch. Takze asi hovoris skor o sebe
@lenkakravcova Žiadne 13.prídavky. To je absolútne neadresné a nespravodlivé. Treba pridať jedine pracujúcim rodičom. Ak pracuje jeden, tak pridať jemu, ak obaja, tak pridať obom ešte viac. A tí, ktorí nepracujú, nech nemajú nič a nech neprofitujú z toho, že si narobili detí.
@stellarstar ani mme to nevychadza, mam okolo seba viac dochodcov, ktori cely zivot pracovali na uplne beznych poziciach, nic lukrativne (postarka, masokombinat, predavacka...) a dochodky maju raz take ako pises...
@viestta To by so som uplne netvrdila, druhy zdroj su sice starsie data ale ono sa to nemani
https://www.aktuality.sk/clanok/sjnn68s/ak-by-v...
@stellarstar Neverim, ze maju dochodok 300 eur ak robili cely zivot, taky dochodok totiz ani neexistuje, aj keby robili ovela menej

@stellarstar a kolko maju tvoji rodicia rokov? Ja som mojich rodicov (sedemdesiatnici) nikdy nepocula sa stazovat na vysku dochodku. A to mali obaja normalne, kancelarske prace, pracovali bezne, ziadne ze tri roboty a tak.
Kolegyna, ktora isla pred 2 rokmi do dochodku ma dochodok 700 euro, tiez sa vobec nestazuje. A to tiez name obycajnu kancelarsku pracu, nic extra.
Tym tvojim rodicom muselo byt nieco zle vypocitane...
Moji rodicia tie peniaze navyse aj tak nastrkaju do vnucat. V nasej rodine to tak vzdy fungovalo, dochodci vzdy tie financie co nepotrebovali, davali vnucatam🤫 lebo ti, co robili, sa starali este o deti a nemali nazvys.