icon

Dôchodcovia dostali 13. dôchodok vo výške 600 eur

7. dec 2024

Dôchodcovia dostali 600€! 13 dôchodok .. 600€!!.. ja im doprajem vsak nech majú ale pre Boha 600€!!! Keď sa zvyšuje DPH,náklady na život idú hore, vraj sa majú ozdraviť verejné financie, zobrali peniaze deťom a dôchodcom dajú 600€ 🫣 ako aby sme sa zle nepochopili , ja im nezávidím, nech si ich užijú v zdraví ide o ten princíp. Berú pracujúcim ľuďom, podnikateľom sťažujú život a len tak rozhadzujú 600€ 🫣 akože sklamaná som veľmi z tejto vlady ale čo sa dalo čakať. Tu sa podporujú len starý ľudia a mladý utekajte preč. Nič dobré tu na vás nečaká. Stary ľudia dostali byty za babku, v podstate k nim prišli zadarmo, mladý teraz musia brať hypotéky na pol života také vysoké že odchod. Žiadna podpora mladých rodín .. mladých ľudí.

earlgrey
7. dec 2024

@janai1 Moja mama celý život pracovala...celý...a má dôchodok 450€...a náklady na bývanie, hoci je sama sú cca 400€ mesačne...prečo by klamala? ak pracovali za minimálnu mzdu a napr. ako moja mama, pracovala ako kuchárka....tak taký má dôchodok...

stellarstar
7. dec 2024

@mircalla o sebe?

lienka.7
7. dec 2024

@autorka teraz sa tu budú hádať 2 tábory žien, také ktoré udajne doprajú (to budú tie dobre) a také ktoré údajne nedoplatku (to budú tie zle).
A čo sa týka tehotenského, zbytočná dávka je to úplne preto, lebo tehotne sá účelovo hádžu na PNky, keďže sa im nechce robiť a tehotenske im dorovnava prijem. Dokonca tým s minulými príjmami sa to ešte aj oplatí, keďže dokonca "zarobia". Taktiež ho ako "vreckove" maju aj študentky, ktoré v živote nezaplatili na odvodoch jedno jediné euro.
Ale podstatnú vec, to, ze SP nema ani na výplaty 12teho dôchodku, a musí si požičať, to uz tým ľuďom, ktorí údajne dochocom doprajú, nevysvetlis.
A čo sa týka výšky dochodkov, sú dostupné údaje, nechce sa mi to hľadať, ale dôchodcovia v žiadnom prípade nie sú najohrozenejsou skupinou ľudí. Mnoho z nich má dôchodok nadštandardný. Tí, čo ich akú male, treba dá zamyslieť, prečo to tak je. Dôvod existuje (bud ako podnikatel/živnostník klamal na odvodoch, alebo bola žena doma, ci nižšie platená praca a pod.), nemôže vsak očakávať, že štátu teraz bude "doplacat" do výšky dôchodku, aký má sused/suseda (obrazne povedane). Ci aj vám dopláca zamestnavatel mzdu navyše, aby ste mali viac? Asi ťažko. Tak ako sa to vykrikuje nám, aby sme si šetrili, nech mame z čoho žiť, tak si mali šetriť aj súčasní dôchodcovia. A ano, oni si dokonca aj šetrili, aké žiť z toho nemôžu, lebo predsa, detičky musia niečo dedit! Tak potom detičky nech sa o svojich rodičov aj starajú a neprenášajú toto bremeno na stat. A prosím neporovnavat sa zo zahraničím, pokial ľudia budú mať platy ako v zahraničí, budú aj odvody a bude aj na dochodky. A ano, ja tým dôchodcom doprajem, lebo v konečnom dôsledku zaplatia na výdavkoch oveľa viac, sumu 13teho dôchodku, len to nevidia. A Ficino s Tomášom môžu vykrikovať, ako oni dali 13ty dôchodok seniorom.
Plus potom za mna, keď dali 13teho dochodky, mali minimálne dat 13te priadvky, rodicaky a pod. Lebo za mna je to potom diskriminácia. Nakoľko 13teho dochodky nedostanú iba starobni a predcasni dôchodcovia, ale aj invalidni (nad 70%), vdovy, vdovci a siroty (v polovičnej vyske). Preto je aj ta suma taka vysoká.

lenkakravcova
7. dec 2024

@viestta hej aj u nás na dedine vyhrali.. nechápem prečo. Zase až tak uzastnu kampaň nemali.🫡

slavomira236
7. dec 2024

Ako nepodporuju v byvani?? Doplacaju im hypoteky..a to vsetci aj ti co hypoteky nemaju..co sa tyka bonusu to minula vlada ho dala len na toto obdobievedelo sa ze to ako ci..zeny dostavaju krasne rodicakydo 3eokoc Dieta nevezmu do skolky mozu brat dlhsie . Su rodinne pridavky. Ja pri najstarsej sme prekrocili prijem 1korunu a uz sme nebrali ceky rok a rodicak vtedy a teraz...

stellarstar
7. dec 2024

@nelca84 no je to tak ako píšem na co by som klamala alebo zavádzala? Ako už jedna písala možno vtedy bol iný systém a keď sa prechádzalo zas na iný tak im to nenavýšili. Co mam teraz robiť? Napísať Pellemu nech im to obom nanovo vyrátajú? Ja resp my to už nezmeníme

cafelatte
7. dec 2024

No vidíte akú máme stedru vládu a furt tu bečíte...ale závidieť seniorom, to je už to posledné.

mircalla
7. dec 2024

@viestta Tak takmer cely zvysok volilo Hlas, SNS a Rebubliku a hned si na 65%

nelca84
7. dec 2024

@stellarstar moja svokra mala vo februari 80, jej sestra ma 87 a najstarsia 91. Vsetky robili obycajne prace a maju slusne dochodky. Do dochodku isli skoro, za tie roky valorizacii im to krasne narastlo. Dokonca ta najstarsia je uz viac rokov na dochodku, nez odpracovala... neviem co tvoji rodicia robili, ale tie sumy nezodpobedaju ani minimalnym dochodkom, takze 🤷‍♀️

stellarstar
7. dec 2024

@mircalla vieš co? Najbližšie pôjdem vo februári 25 domov akurát v ten týždeň dostanú aj dôchodok a vieš čo? Túto tému si uložím a dám vám sem foto ze koľko toho majú ak neveríte

stellarstar
7. dec 2024

@nelca84 tak mi porad kam komu mam napísať aby im dávali vyššie?

mircalla
7. dec 2024

@cafelatte Taku blbost, co si dala mozu povedat ozaj len jednoduchsie osoby bez ekenomickej a financnej gramotnosti. Pretoze rozhadzovat v case sraciek nie je namieste a tento 13. dochodok, ktory je totalny logicky nezmysel je cela TRETINA toho, co musi vladat dalsi rok usetrit....Bola by som rada, keby to aspon usetrila a neukradla
Takze nie zavist, ale matematika, obycajna matematika
@stellarstar Ano, to som zvedava. To, co tvrdis, neexistuje, su na to tabulky

slavomira236
7. dec 2024

Moja mama v kuchyni robila a tiez ma nizky dochodok. Marodovala prvy krat pocas korony.

sofia1979
7. dec 2024

Úplne pohode moja mamka a teraz už, ako je vdova fakt robí čo môže, aby z toho minimálneho dôchodku vyzila ja doprajem všetkým nech si ich užijú ❤️❤️❤️

janinah
7. dec 2024

Škoda že tak ako dôchodky vám nevadia ukradnuté milióny a posunuté " našim ľuďom" viď kazimirova vila....
Keby mali obyčajní ľudia všetky peniaze čo im právom patria.tak tu máme raj na zemi.
Zvolili sme si bezcharakternu zberbu.tak máme čo máme...a bude len horšie.

nelca84
7. dec 2024

@stellarstar nezrazaju im nejake exekucie? Lebo naozaj nemozu mat take nizke dochodky, lebo to nie je ani zakonom garantovane minimum.

mircalla
7. dec 2024

@janinah Mne to vadi. Fico volickam nie

stellarstar
7. dec 2024

@nelca84 o com tu ty píšeš? Ake exekúcie???

stellarstar
7. dec 2024

@nelca84 keď raz majú taký nízky dôchodok tak je to tak, nvm preco a teraz to už nezmenime

mircalla
7. dec 2024

@slavomira236 Ja dufam, ze ten nezmysel v doplacani hypo coskoro zrusia
@stellarstar Jedine zeby nemali alebo nerobili ako pises = tabulky nepustia. Ja sa drzim faktov a nie jedna pani povedala

lienka.7
7. dec 2024

@stellarstar prosím ta, fakt tu neklam, naozaj ta prosím 🙏🙏🙏
Pokial je tomu tak, že majú tak nízky dôchodok, stat im automaticky dorovnava jeho výšku do minimálneho dôchodku, cize do sumy cca. 390€.
Žiadnych 300€ nepoberaju. Rozumieš tomu?

nelca84
7. dec 2024

@stellarstar vsak sa len pytam, lebo to nijako nevychadza, mame tu totiz garantovane minimalne dochodky za odpracovane roky a jednoducho to nie je mozne, aby mali 300e ak cely zivot pracovali

janka54321
7. dec 2024

Ako a čo nech majú, dôchodca väčšinou nemá už zdravotný stav, aby si privyrobil a že vďaka pracujúcim majú dôchodcovia dnes 13.dochodok. Sa pekne zobuď, už dávno si ho odrobili a keď si tak nešťastna, že s mužom na dôchodcov robíte a pritom sa nevidíte. Tak, keď si taká schopná hladaj prácu s lepšou pracovnou dobou a nerev tu a nezavid ľuďom, čo už na teba dávno robili, keď si ešte ani len netušila, čo tu vlastne robis

stellarstar
7. dec 2024

@mircalla
@lienka.7 a prečo by som mala klamať? Z akého dôvodu? Odkedy sú tie tabuľky? Vtedy keď išli do dôchodku nože byt ze boli iné tabuľky a pri zmene im to nenavýsili a aj keď navýšili tak len o 20 - 30 eura. Posl x píšem vo februári sem dam foto a lienka viem koľko dostávajú ved keď som začiatkom mesiaca doma tak vidím ako im poštár dava tie peniaze

fadama
7. dec 2024

Stojíš si za svojim? Tak prečo anonym? 😄😂😂
Doprajte a bude vám dopriate 😍

mircalla
7. dec 2024

@stellarstar Svata prostota....uz ti to vysvetlila vyssie.

Ak niekto odpracoval 30 rokov, jeho minimálna dávka bude vo výške 389,90 eura
Toto je za rok 2024
Takze 390 je minimum, nie je mozne aby mal niekto 300

tinka_1807
7. dec 2024

Vieš čo tých 600€ ešte viem ako tak pochopiť.... Akurát teda amohli by to trochu rozumné rozdeliť, že tým, ktorí majú dôchodok 1200, tka tým nedávať a dať tým, ktorí majú nízky ...
Plus teda čo taka zbytočnosť, že nová hymna? .46 tisíc by sa v tejto krajine mohlo radšej poslať na rekonštrukciu nejakej tej nemocnice, či školy? ... Nuž ... Tu sa proste nevie hospodáriť s peniazmi a to je teda veľký pruser ...

nelca84
7. dec 2024

@stellarstar nepozeraj kolko im dava postar, ale kolko je na vymere zo socialnej poistovne. Postar nemusi nosit cely dochodok.

cafelatte
7. dec 2024

@mircalla ďalšia zavistliva sa ozvala. Keď dáš dostaneš, keď neprajes ani tebe nebude dopriate, a zrejme ti nie je, keď ta ide roztrhnúť.

mircalla
7. dec 2024

@cafelatte Fakt nechapes vobec nic, ale nema cenu opat vysvetlovat. Kludne nech si maju, ked je z coho. Nie je.