Dodržiavanie kresťanských pravidiel
Veriaci dodrziavate vsetky nariadenia cirkvi alebo si vyberate len niektore? Ak nedodrziavate vsetko, nerozmyslate o vystupeni z cirkvi?
Plod cloveka je clovek v potencii. Má v sebe všetko, farbu očí, rysy tváre, fyziognomiu tela, vsetko len má potreby ktoré sa musia splnit aby sa vyvíjal, je to sice zárodok, malinký ale obsahuje genetickú informáciu absolútne jedinečnú, nijakí iní živí tvor neni ako ono. Jedinečný. Clovek v potencii. Vie to kazdý. Preco sa chránia zakonom vajcia orla skalneho?
Pekne zdrobnenikou som ju nazvala. Filozofické názory ma teda zarazili. Teda najme modelový príklad. To korešponduje s tým ze právo ukončiť tehotenstvo ma žena kedykoľvek , kedykoľvek sa môže odstrániť. Si veriaca ? Aké je najhlavnejšie prikázanie? Miluj Boha celou svojou silou , myslou ...a blížneho ako seba sameho. Teda, blizny je aj ten huslista, aj to tvoje moje dieťa, sused. Nesmieš nikomu urobiť to co nechceš aby on urobil tebe. A toto je zákon Lásky ktoré vyrieši všetku tú polemiku.
@dagmarovita vajcia sú veruže vzácnejšie a mne sa chce plakať. Myslím ze aj moje 4 mesačne babo ktoré držím v náručí je ešte len človekom v potencii.Len sa prícucne na prso, plače keď chce spat, je zavisle na mne, nevytvára žiadnu hodnotu...
Autorka aestw dám jedno videjko a článok. Ja.som si tvoje s úctou k tebe pozrela . https://slovenskydohovorzarodinu.sk/clanky/glor...
Možno si o nej počula. Verím že nájdeš o tejto pani aj iné zdroje, zahraničné. Ak teda hľadáš odpovede tak si pozri , precitaj a popocuvaj aj druhu stránu
@dagmarovita inak ja som už skôr postrehla ze jiekde v nemeckú aktivisti bojovali za to aby sa vajíčka obsahujúce zárodok kohúta (nie sliepky) cielene nelikvidovali , len preto ze sú kohutikovia. Je to diskriminačné, či také niečo.
@cecilia29 veru hodnotu, a o to ide, utilitaristická doba vyratúva výhody..jedného mozme obetovat, aby sa iní viacerí mali dobre. Tak to je aj s dementnými ludmi. Uspavajú ich na vecnost predcasne. Jedneho obetujú za dobro vacsiny. Utilitaristické konanie nepozerá na individualitu, ale na hedonizmus, morálne je to co je výhodné pre viacerých, nie co je dobré, lebo dobré je len to co prinasa uzitok.
@cecilia29 Tu ale ide o nieco ine. O slobodu rozhodnut sa podla vlastneho rozumu a svedomia. Ked ateisti neprikazuju zakonmi iste veci krestanom, tak by krestania nemali prikazovat ludom s inym nazorom. Fanatizmus zacina tam, kde viera jedneho cloveka prikazuje nieco inemu cloveku s inou vierou.
A.tyka sa to aj vraždy? O tom točime. Prečo máme zákony ktoré nás obmedzujú a nefungujeme len podľa toho čo chce naša slobodná vôľa?
Prečo, ako píše @dagmarovita zakon nám káže chrániť vajcia , prečo dostanem pokutu ak ich ukradnem znicim ? Ved moje svedomie je s tým ok. Sú to len vajcia, bude praženica
@cecilia29 Toto sa naozaj pytas? Aj v tomto pripade sa orlica sama rozhodne co s vajciami urobi.
Orlica ma totiž toľko rozumu ze si ich chráni vlastným telom lebo sú to jej potomci a to aní dušu nemusí mať.
Ale ja vravím načo sú nám zákony keď máme slobodnú vôľu a svedomie
Inak autorka. Aši 100x tu odznelo prečo kresťania zakazujú. Nedosleli sme na tých XY stranách ze to nie je o kresťanoch? Nazvyme to radšej pro live skupina rôznych národnosti a vierovyznania
@cecilia29 uf, to znie ako sekta.
Opakujem, fanatizmus je nebezpecny.
Autorka keď myslíš.
@cecilia29 Zakony su na udrziavanie spolocnosti, ak chces zit bez zakonov, mozes ist niekam do dzungle a riadit sa len zakonmi fyziky :D. Ohladom toho, ako sa tie zakony tvoria v civilizovanych krajinach, by sa malo rozhodovat s prihliadanim na fakty, nie na ideologie - kedysi podla zakona upalovali carodejnice, co je dnes prave ta vrazda akou ty strasis zeny, co nechcu byt znasilnovane ako inkubatory pre nechcene fetusy. Takze aj tie zakony by sa mali riadit podla vedeckych poznatkov a nie ideologii.
@cecilia29 Uuf tak si rozsir obzory. Na youtube je minimalne milion videi, ako vtaky aj ine zvierata zabijaju svoje mlade, pripadne sa mladata z jedneho vrhu zabijaju medzi sebou. Napr. tu: https://www.youtube.com/results?search_query=st...
Ktorej cirkvi? Katolickej?.a ake tradicie,rodinne ci podla katechizmu mnoho ludi si to pletie.. mna to prestalo bavit uz davno a pri patrani som zistila ze vacsina je mox roznych pohanskych zvykov a s krestanstvom ma malicko spolocne
Ved aj Jezis sa nenarodil 25.12 😂
Veď keď chcete chodiť na potraty,kľudne choďte. Keď vám to svedomie a rozum hovorí,že je to ok,tak to asi ok bude.
O čom je vlastne táto diskusia?
Sloboda na Slovensku je.
@titiap vieš čo s tými vedeckými poznatkami úplne súhlasím. Lebo presne tie dokazujú hodnotu života. Ja nikoho nestrasim. Vieš, tými potratmi ja netrpim. Trpia práve tie ženy, úbohé, oklamane spoločnosťou že je to OK. Lebo ak by také neboli neboli by potrebné organizácie ako Alexis, či Rachelina vynica a pod.
@terezka1947 Sloboda je, zatial. Lenze za posledne volebne obdobie tu bolo aspon tucet navrhov zakonov, ako tu slobodu zenam obmedzit, vsetko z dielne katolibancov. Tak je normalne, ze ludia zacinaju byt na to citlivi, co sa okrem ineho premieta aj neustalym znizovanim poctu veriacich v RKC.
Stihomam sa to volá čím trpíte, máte utkvelú predstavu ze sa nebudú robiť ludské potraty, vyvoláva to vo vás úzkosť, agresivne az nenávistné prejavy voci ludom, ktorých potencionálne vinníte z vasej velkej obavy, ze nebudete si mať u koho ,prerušovat tehotenstvo. Ale ubezpečujem vas, kym ste v demokracii, neni to mozné, to právo gynekologovi nemoze nikto zobrat, ani v polsku, je demokracia. Je to len dalaia zasruplná téma politicka.
@titiap tak nech sa páči ten tucet zakonov poprosím..
@titiap ty čo, vsak to je zakon pre ludí, nie pre orlov,
@cecilia29 Osobne by som trpela ovela viacej, kebyze musim vynosit a porodit dieta, ktore nechcem, nez keby podstupim potrat. Vobec sa necitim pre tento svoj postoj nemoralna alebo vinna alebo potencialna "vrahyna". Ked niektore zeny radsej budu rodit nechcene deti, budiz, nech sa paci. Irituju ma len ked to chcu nutit aj mne.
@titiap nikto ti to nenúti, len ty si zodpovedna za svoj život. A aj svojho dietata.

@cecilia29 Uz len to, ako si ju posmesne oslovila, vypoveda o tebe velmi vela. V tom videu sa zameraj na vyvoj nazorov na tuto temu a na rozne filozoficke nazory, kedy plod ziskava dusu.