Dodržiavanie kresťanských pravidiel
Veriaci dodrziavate vsetky nariadenia cirkvi alebo si vyberate len niektore? Ak nedodrziavate vsetko, nerozmyslate o vystupeni z cirkvi?
@terezka1947 problém je ten, že ja sa skladám na rovnako xyz veci, ktoré nevyužívam.. Ale skladá sa ty na moju cirkev? Platíš ty mne na imama alebo na mešitu?
Ak nie, nie je to spravodlivé ze ja tebe platím na kňaza. Nemyslíš? 🙂
@cecilia29 Vsimla si si,ze ja nie som proti potratom? Ocividne asi nie, kedze si ides svoju fanaticku cesticku.
Oprava teda, malo byt,ze niesom zastanca potratov.
@lenkakravcova To je ale v demokracii čisto otázka množstva a prevahy. Až bude na Slovensku dostatok muslimov kludne može dojsť k opačnej situácii.
@ckocka Preco sa vy krestania nechcete odlucit od statu? Kde vidite problem?
@ckocka Demokracia nie je o prevahe a mnozstve.
Ako si došla k tomu že som kresťanka?
V ktorej škole to učia? Odsudzovať koho a čo? To je podstatné. Irónia kedy je použitá? Veď musíš zvážiť okolnosti, kedy čo robíš, prečo, akým úmyslom.
@ckocka Mozno si ta pletiem s niekym inym. Prepac,ze som ta zaradila ku krestanom.
Precitaj po sebe. Ja viem ze nie si za potrat , ale si za.to aby bol legálny a človek kohol konať podľa svojej vôle. Ale potom prečo? Ak neuznávas potrat tak vieš ze.je.to vražda. Legalizovanie vraždy je ale schvaľovanie vraždy. A každá vražda ničí životy. Aj táto malá nenápadná. Najme tých žien, za ktorých "prava" sa bojuje
No to aspoň teoreticky je, rozhodne nie je o spravodlivosti.
@cecilia29 Ak sa zena sama rozhodne neist na potrat, urcite bude mat lepsi vztah s dietatom, ako ked si ho necha len preto, ze nemala dost penazi, aby potrat podstupila v inom state. Zaroven vyuzije moznost,ktoru dal ludom boh a sice slobodnu volu a rozum.
Citala som studiu, kde psychyckymi problemami po potrate zeny netrpia, resp. len male percento. Naopak, trpia zeny,ktore maju dieta z donutenia. Ak Boh dal ludom slobodnu volu a rozum, tak cirkevni fanatici to nemaju ludom brat a hrat sa na nieco viac.
Toto si písala Ty :Je mi luto,ze mas taketo fanaticke zmyslanie a nedoprajes ludom slobodnu volu.
Nie je to aj o tebe? Prečo sa tu vypytuješ, čo kresťania robia a nerobia? V podstate si odpovedala sama na svoju otázku. Konajú podľa vlastnej slobodnej vôle. A to platí o všetkých, nielen o kresťanoch. Myslíš si, že v iných náboženstvách každý žije podľa daných pravidiel, že to každý dokáže na 100% dodržiavať? Alebo ateisti nebudú sláviť Vianoce, lebo sú ateisti? No niektorí slávia. Je veľa skupín, spoločenstiev, organizácií, kam ľudia patria a nie vždy konajú šablónovito, nalinajkovane, všetci konajú slobodne. Tak ako aj ty, si kresťanka, ale hľadáš, pýtaš sa, máš pochybnosti... proste prídu veci, ktoré ti ten život v tom spoločenstve troška komplikujú, ale nie je to dôvod, aby si odtiaľ odišla. Nechápeš stále?
@ckocka Ako k opačnej situácii? K tej, že tu kresťanstvo nebude schválené ako oficiálne náboženstvo? Alebo k tej, že kresťania nebudú môcť čerpať príspevky žiadne od štátu?
Alebo ze aj keď ich bude viac než Židov, alebo malých islamských skupín, tkdsak nebudú mať vlastné žiadne slovo?
Lebo presne v takej situácii teraz sú muslimovia na SR. Platia dane, platia na kresťanov.. A nemajú ani právo registrovať si vlastnú vieru ako oficiálnu.
Mas moj obdiv, ze sa ti chce s takymi blaznami diskutovat - oni sa budu bit za nenarodene "deti", len dokial sa im samym nestane, ze budu mat v tehotenstve nejaky zivot ohrozujuci stav. Vtedy zvycajne im aj ta "vrazda" padne vhod, dovtedy je tu kazda svata. Ziadna z fanaticiek by totiz dobrovolne nechcela byt osetrovana ako ta chuderka z Polska, co prisla o zivot kvoli takymto fanatikom. Sranda, ze zanedbanie starostlivosti z nabozenskych dovodov s nasledkom smrti uz narodeneho cloveka im nevadi.
@autorka Kresťania vidia problém v odluke v tom, že sa boja, že ich počty klesnú, tak ako v Nemecku po tom, čo si musia sami platiť svojich duchovných..
Ja som vystupila z cirkvi prave kvoli takymto hyenam. Co "miluju blizneho svojho ako seba sameho", ale nemaju najmensi problem nechat tehotnu zenu, co ma doma male deti, skapat na sepsu v mene ich milosrdneho boha.
@cecilia29
1. Som muslimka a proti potratom sa všeobecne v islame nebojuje. Žena má prednosť pred nenarodenym plodom. Paradoxne je u nás interrupcií menej.
O ateistoch to nie je veľmi známe, žeby proti interupcia bojovali.
2. Nervová sústava z biologického hľadiska. U nás je vo viere napr hranica cca 100-110 deň.
Toľko sa trápiť, pričom ak sa človek zamysli, sledovanie plodných a neplodnych dní či sexuálna zdržanlivosť sú pritom tak či tak len ďalšou formou antikoncepcie..
@titiap a vieš ze zomrelo mladé dievca ktoré bojovalo za potratovu tabletku práve kvôli použitiu potratovej tabletky(ta sposobila smrt uz mnohym zenam) ? Vieš koľko mladých žien zomrie aj na následky antikoncepcie? Vieš kolko zien nemôže mať deti ako následok potratu?
V Poľsku je dovolený potrat ak je ohrozený život ženy. Ak zomrela zena kvôli nevykonaniu potratu tak je to individuálne pochybenie Dr.
@cecilia29 Vies, ze ludia mozu zomriet aj od tabletky proti bolesti hlavy?
Autorka a ja som zase čítala štúdiu ze je ich dosť a nohe uvádzajú, že ak by ich v tej chvíli niekto podporil a stal po ich boku tak by to neurobili. Možno ti odpovedia aj v poradni. Alexis. Niektoré hľadajú pomoc aj 20 rokov po potrate .
Jasne. Kozes zomrieť ze ta ustipne včela alebo nepozries cez cestu. Ale toto je o inom. Oponenti budí spomínať jednu ženu v Poľsku kde išlo zrejme o pochybenie Dr. keďže zákon povoľuje interrupciu ak je ohrozený život ženy ale nespomenu následky potratov. Ktorých je až až
@lenkakravcova no,keby boli mešity tu,skladala by som sa. Tak ako sa skladám na iné kostoly,či synagógy. Na múzea a veľký futbalový areál v BA,kmotrikov,atď.
Či na štátne divadlo v BA,či neziskovky.
Tym,že ku kresťanom sa hlási vysoké percento ľudí,tí ľudia platia štátu dane.
Tu nejde len o cirkev ako takú.
Poďme si pozrieť,čo všetko podporuje z našich daní štát a keď to my priamo nevyužívame,odmietnime to platiť.
Pozri koľko nás stoja poslanci,čo už pomenili toľko poslaneckých klubov,že podľa mňa už ani sami nevedia,v kt.strane začínali 😂
A z našich daní.
A čo tak istá skupina ľudí,kt.uz pri narodení vie,že pracovať nebude,lebo nechce a aj tak sa na jej obživu z daní zložíme,atď,atď.
@cecilia29 Vies aj dat odkaz kde konkretne sa to stalo? Ci to len pan farar v kostole povedali? Pri kazdom lieku a lekarskom zakroku je nejake riziko, v drvivej vacsine si to zeny uvedomuju a suhlasia s tym, ze to riziko podstupia. Kdezto zamietnutie zdravotnej starostlivosti z ideologickych dovodov je hnus a zlocin.
@lenkakravcova vidíš a niekde v Amerike by ti povedali ze si fanaticky ak si proti potratom po 3m. Lebo tam sú dovolené prakticky do porodu
@terezka1947 Si za alebo proti odluceniu cirkvi od statu?

@dagmarovita ale v veľkú ma to baví, lebo ak ja budem klásť otázky tak nebude na ne vediet odpovedať. Netýkajú viery :
1. Prečo spájajú RK cirkev s bojom proti potratom keď proti potratom bojuje množstvo ľudí rozdielne viery ci ateisti
2. Prečo v prípade potratu je hranica 12 týždeň. V čom je dieťa iné od toho v 11.
3. Ak sa zle vypočíta týždeň tehotenstva, a plod je v skutočnosti starší, Prečo potom to nie je trestným činom?
4.Kto skutočne pomáha ženám po potrate ? Hlavne ak to ma následky na psychike ?
4. Prečo ak chceš pochopiť veci nezistujes a nečítaš aj iné zdroje ako tie ktoré už vopred vieš ze korešpondujú s tvojim aktuálnym názorom.
Kresťanska fanaticka- ďakujem za kompliment. To ako keby si mi napísala ze som dobrá kresťanka. Fakt diky.
Aké ak píšem o potratoch nepíšem primárne ako krestanka ale ako biologička