Dostal som nadávky na kruhovom objazde. Čo robiť?
Ahojte, pisem tento prispevok anonymne, lebo mi je to neprijemne pisat pod vlastnym menom.Vodicak mam pol roka, jazdim denne, myslim, ze mi to ide celkom ok, jazdim uz aj po BA obcas. Jasne, ze sa stane, ze aj hlupost spravim, ale snazim sa ist zodpovedne a aj dodrziavat rychlosti.Byvame v meste pri BA, kde su tiez poobede dost zapchy. Ja som prichadzala po vedlajsej ceste do kruhaca, po lavej a pravej strane som mala hlavnu cestu, tam samozrejme milion aut z jednej aj druhej strany. Tak som teda cakala a cakala. Potom z lava dala pani rovno smerovku, ze hned odbaca, tak som vosla do kruhaca a hned som aj odbocovala asi o meter dalej, do Tesca, pri odbocovani z kruhaca som dala smerovku . Ked vidim, ze za mnou mi uz blika, trubi chlap, isiel az za mnou, zastavil, ukazoval mi cez sklo gesta. Ja som tiez uz potom zastala a ukazovala, ci mu nesibe. Isiel zaparkovat, prisiel tak 10 metrov odomna, zacal mi nadavat, ze som debilka prijebana, kto mi dal vodicak, ze on bol na hlavnej ceste a ma prednost (v kruhovom to neplati a tu to tiez teda neplatilo..) mas dat prednost tomu kto je v kruhovom objazde, kym teda neda smerovku, ze z neho vychadza. Ja som mu tiez vynadala uz potom, ale popravde ani neviem, co som mu povedala, lebo som bola dost roztrasena z toho, som sa branila a bola som dost v soku. Potom isiel do Tesca a videla som ho v stavkovej kancelarii.
Stalo sa Vam niekedy nieco podobne?
Som z toho v soku este teraz. Nikomu som nevosla do cesty, neohrozila som ho, ani som ho nespomalila v jazde, tak tomu naozaj nerozumiem,,preco by mi mal cudzi clovek nadavat.
Tesca a h
Pozor, sú dva typy kruháčov, kedy dávaš prednosť tým, čo sú na kruháči, alebo ideš a sprava máš prednosť. Záleži, či je tam značka Daj prednosť v jazde. Inak dáva teba prednosť z prava, ten čo je v kruháči. Vždy si to treba pozrieť. To je také zradne. Nevravim tvoj priklad, len mi to napadlo.
A ešte sa mi stalo teraz v zime, keď som parkovala pri lyžiarskom stredisku. Stalo auto, ja som zastavila vedľa neho, vedľa mňa prišlo ďalšie.. To prvé auto odislo, a tak ostala väčšia medzera. No už som mala obuté lyžiarky, tak som to ani neriešila, že preparkujem. O radu vyššie zastavil nieaky dôležitý panko s partnerkou a ja som akurát telefonovala. A on začal hukat, a pozerať na mňa, že keď zastanem ako pi.. na takom aute, a honil si ego pred partnerkou. Ja som chytila také nervy, že som zrušila telefonat, a začala som po ňom hukat, že čo si to dovoľuje mi nadávať, že nech sa uvedomí, ze to není moja vina, a ci mam stat na parkovisku celu den, aby som posuvala auto vzdy, ked niekto odide... chlap ostal červený a ospravedlnil sa mi. Už som to proste nezvládla, že si potreboval niečo dokazovať.
Preto nvm ci niekedy zacnem soferovat. :D Na SR su ozaj agresivni a poriadok nerespektujuci vodici...... v UK to je ine..
Ako nechapem ako boli tie cesty...ze kruhac a hlavna a vedl....ked stojim pred kruhacom, tak ked nejde auto, ci je medzera, tak idem do kruhacu. A ked su tam aj 3 pruhy, tak ked je volno, moze si ist kazdy vo svojom pruhu aj do kruhaca, lebo aj v kruhaci mame 3 pruhy...takze neviem ako to tam mate a co panko riesil...
Debilov plno.. raz sme sli daka vedlajsia ulica v Trnavke krizovatka T pripoj z vedajsej na jednosmerku. No a auto predbehlo druhe asi 100m pred tym pripojom. Ten predbehnuty vysielvon, zaklepal na okno tomu prvemu a rovno mu dal bombu do xichtu. Iba za to ze ho predbehol do krizovatky... Takychto vytrubovacov a situacii vidim denne vela. Nic si z toho nerob! Do auta si daj paprikovy sprej a sladkost na ukludnenie. Hlavne nezastavuj nikde, kym nieje nevyhnutne!
Ked budes soferovat x rokov … tak sa nad nejakym trubiacim debilom nepozastavis a nezastavis. Rozhodilo ta to, lebo bol mozno prvy … Nadych vydych, kym nie je rozflaknute auto, nejde o nic. sladkost hlasnejsie ràdio a chod dalej svojou cestou. Neukazuj nikomu nic, nevies aky debil sedi za volantom … mozes mat pravdu ale on moze mat napr zbran 🤷🏻♀️
@mooonika1975 ano, uz som si to studovala, ako to je presne, a ja som prichadzala z prava, bola som pi jeho pravej ruke, ale toto nebol ani taky kruhac, bol to ten kde mas dat prednost v jazde tomu kto ide po kruhaci. 😊
@autorka, nic si z toho nerob. Jedna vec je, ked clovek soravi chybu, ktoru si ty vlastne ani neurobila, a druha, ked sa niekto nevie kultivovane spravat.
Stalo sa to aj mne pri vyparkovavani, ze nejaky dedko este aj s barlou zacal ziapat po mne do auta, v aute sedela Moja 7 rocna dcera, ktora sa bala. Vtedy som vystupila, a povedala, ze je stary hlupak, ktory sa nevie spravat. A ze ucta k starsiemu neznamena ucta k debilobi, ktory ani po rokoch na svete nevie, co je slusne spravanie a odisla som. Ale roztrasena som bola tiez. Nemysli na to
hej, som si myslela, len treba vedieť, že sú dva, ja som to tiež nevedela ❤
Mne sa to este nikdy nestalo, ale vsade pocuvam o takychto debiloch. Ja sa im cudujem, ze sa neboja, ze narazia na este vacsieho, co im struhne jednu po papuli. Lebo aj take sa stava, mam takych dvojmetrovych znamych s velmi kratkou zapalnou snurou.
Mne sa len raz stalo, ze som obehla nejaky medak na muzovom aute, a on sa na mna potom nalepil a siel celu cestu so mnou az na pumpu. A ked sme zastavili, vystupil a opytal sa, ci si moze pozriet auto aj zvnutra, lwbo sa im so synom velmi paci😂😂😂 akoze nebolo mi vsetko jedno, cely cas som rozmyslala, o co mu kua ide😂
Ja len k popisu. Situaciu som nepochopil. Pises ze "Ja som prichadzala po vedlajsej ceste do kruhaca, po lavej a pravej strane som mala hlavnu cestu, tam samozrejme milion aut z jednej aj druhej strany". To som nepochopil. Ak si vchadzala do kruhaca, tak mas auta iba z lava. A na kruhaci samozrejme pravidlo pravej ruky alebo hlavna a vedlajsia cesta plati. To len k tomu, ze som nepochopil situaciu.
Vytrubovacov na kruhaci zazivam pravidelne, kasli na nich.
Ak si ho neohrozila, tak v kruhaci si ho obmedzit mohla, to zakom o cestnej premavke nezakazuje. To si asi urobila Ty, nebola som tam, neviem na 100% posudit, ale podla popisu to sedi. Ale panske ego bolo asi prilis vysoko. No co uz, ja takych ignorujem a hotovo.
ach jaj, v prvom rade sa treba naucit, ze debilov je vsade dost, vratane ciest. To as v autoskole neucia 🙂 mne kedysi vynadali, len preto, ze som mala SPZ hlavneho mesta 🙂
Mňa minule vytrúbili za to, že som si dovolila zastať na prechode a pustiť chodcov 😀 Čo vám poviem, no...
A bude líííp, kktov sme si do parlamentu zvolili. Tí ukazujú ako sa to robí... pobiť sa v aute, zjapať a nadávať si do mentálov. Národ to už prebral 😀 buď rada že ťa nedobil, to príde až za pár rokov.
"po vedlajsej ceste do kruhaca, po lavej a pravej strane som mala hlavnu cestu"
Skusam si to predstavit - to je kruhac kde je don nejaky vjazd troch ciest? V strede je vedlajsia a vedla teba su paralelne hlavne ktore tiez don idu? Ako podla mna su vsetky cesty ktore vchadzaju do kruhoveho oznacene ako vedlajsie...
@hiro ano presne, ako si opisal, len ja som prisla naozaj z takej akoze vedlajsej cesty a ano vsetky su oznacene ako vedlajsie pri kruhovom, len pan si myslel, ze on ide z hlavnej a ma prednost, ale to je predsa blbost. Potom skusal, ze on bol v kruhaci PRVY, ale prva som vosla ja, len mu to proste vadilo, ze preco som tam vosla, ked bolo miesto, lebo on sa strasne ponahlal..
@laurita285
Násilie sa mi bridi a co predviedli Matel a Kalí je na 💦
Len tomu blbeckovi všetko prejde, 1. deň v politike a hneď ho kupovali za milióny, ako si 000 stihli vybrať z arcy a iní o ne prišli,ryža z testov na c19, 500km denne s mamičkou v účtovníctve, 99% volicstvo v osadách, len čo mi zbežne napadlo, ten človek je mor👿
Ono vela starsich vodicov nevie, ze sa pozmenilo mierne pravidlo ohladne kruhaca a prednost v nom ma vodic iba vtedy, pokial je kruhac oznaceny prislusnou znackou, alebo znackami na vjazde(vyjazde). Ak kruhac nie je oznaceny dopravkou znackou, jedna sa o klasicku T krizovatku pri kazdej odbocke a platia tam i rovnake pravidla krizovatky.
Bezpecnejsie je vzdy pocitat s tym, ze sa ti tam niekto natlaci, lebo ludia ajtak jazdia agresivne.
Mne kedysi vbehla zenska z vedlajsej a ked som to na centimetre dobrzdil, este si stiahla okienko a mi vynadala, ze ci nepoznam pravidlo lavej ruky - som na nu pozrel a odpovedal, ze je to pravidlo pravej ruky a nech si dostuduje znacky 🙂
Snaz sa viac predvidat, nabuchanych bulov budes bezne stretavat a oni ked uvidia zensku za volantom, tak si budu chciet zvysit ego, aj keby nemali pravdu.

Mne sa raz stalo, že som odbočovala z hlavnej na vedľajšiu užšiu cestu. No odtiaľ z parkoviska vychádzal starší chlap na aute, a stal v strede cesty, takže som ho logicky nemala ako obísť. Tak som zastala a blikala mu, ukazovala, že ho púšťam. No on stal ako mimo, za mnou už auta, tak som teda odbočila, ukázala som mu, že ako mám prejsť, a nech teda cuva na parkovisko. Panko tiež videl, že žena, tak sa otočil na parkovisku, a ako bláznivý sa na mňa lepil cez celú dedinu, až kým som nezastala. Vyletel z auta a začal po mne hrozne hukat, že čo si to dovoľujem mu ukazovať aby cuvol, ze taka mlada žaba, ze mi jednu struhne... naklanal sa ku mne, no ja som mu samozrejme odpovedala. No mala som dosť. Zapamatala som si našťastie SPZ, farbu auta. Keď som to potom povedala doma chlapovi, ten rovno sadol do auta a išiel za dotyčným domov, keďže videl kde to auto parkuje cestou z roboty.