icon

Dotkne sa nás vojna v Izraeli?

8. okt 2023

Dotkne sa / môže sa nás dotknúť vojna Izrael s Hamasom?

chodec15
Odpoveď bola odstránená
freepalestine
5. nov 2023

@chodec15 dala som ti par prikladov predtym, a neodpovedal si na ne (napr tvoje tvrdenie o vatsine obeti co boli z festivalu) dalsie si spominal, ze izrael robi to co robi a chce znicit hamas aby “nikdy viac” nezautocil a potom vravis, ze sa “izrael stiahne ked hamas prepusti rukojemnikov”.
Aj tento posledny tvoj komentar je uplne taranie.. pretoze sa daco dialo zle za ceskoslovenska, ja, co som vtedy ani nezila, nemam moralne pravo kritizovat masaker, co robi izrael v gaze?
To je co za suvislost, prosim ta?

chodec15
Odpoveď bola odstránená
freepalestine
5. nov 2023

@chodec15 editoval si svoj komenar. Povodne si tam ziaden link nemal.
(Skoro) kazdy narod ma vojensku historiu. Znamena to, ze nik nema pravo kritizovat inych? Naozaj tvojej logike nerozumiem.. davas mi vinu za sudetov? Ked vtedy moji prarodicia bud nezili alebo plienky nosili..

chodec15
Odpoveď bola odstránená
freepalestine
5. nov 2023

@chodec15 “ Pritom Izrael sa brani, my sme sa mstili.” Tanky na zemi v gaze, vojenske lode na pobrezi gazy, a desiatky bombarderov nad uzemi gazy dnes brania ake utoky hamasu na izrael?

freepalestine
5. nov 2023

@chodec15 ja som ti na povodny komentar odpovedala a potom ten edit necitala, az ked som ta chcela citovat som zistila, ze si to upravil.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
freepalestine
5. nov 2023

@chodec15

chodec15

Dnes o 17:45

@freepalestine Obete Hamasu mali 19-20 rokov a tiez nezili v 1947, ked vznikol Izrael a nemohli za arabske frustracie ... Ani tie malinke deti, ktore uniesli a zabili.
Editovat a opravovat chyby mozes max 5min po prispevku, tak to nereklamuj. 🙂

Toto si napisal ako odpoved k tomuto co som pisala:
(Skoro) kazdy narod ma vojensku historiu. Znamena to, ze nik nema pravo kritizovat inych? Naozaj tvojej logike nerozumiem.. davas mi vinu za sudetov? Ked vtedy moji prarodicia bud nezili alebo plienky nosili..

Vazne?

chodec15
Odpoveď bola odstránená
freepalestine
5. nov 2023

@chodec15 necham ti cas premyslat, kde je v tvojej odpovedi na moj komentar problem..

chodec15
Odpoveď bola odstránená
chodec15
Odpoveď bola odstránená
chodec15
Odpoveď bola odstránená
chodec15
Odpoveď bola odstránená
chodec15
Odpoveď bola odstránená
freepalestine
5. nov 2023

@chodec15

Dnes o 17:56

@freepalestine uz na to kaslem, zbytocna tema, tak ten cas vyuzi zmysluplnejsie

Kasles na to sa zamysliet.
Ty vravis, ze nemam pravo kritizovat izrael pretoze moji predkovia patrili k narodu, co robil masakre.
Ty vravis, ze obete z festivalu nezili v 1947 a nemozu za arabske frustracie.

Pomohlo ti to pochopit ako velmi si protirecis?

freepalestine
5. nov 2023

@chodec15

chodec15

Dnes o 17:57

@freepalestine Je to ako s nacistami. Najskor znicili a vyvrazdili pol europy, ked sa vojna presunula k nim na ich uzemie, uz chceli zrazu mier, ludskost a ohladuplnost ...
Pouzijem oblubene slovo ruskych trollov. Ty si teda vlastne asi nacistka.

Tvoja logika:
Pes ma styri nohy, macka ma tiez styri nohy. Macka je asi pes.

freepalestine
5. nov 2023

@chodec15

chodec15

Dnes o 17:48

@freepalestine "ake utoky hamasu na izrael?"
Co si prespala utok Hamasu, ked zavrazdili 1400 ludi?Alebo si myslis, ze vojna skoncila hned, ako palestinci zavrazdili posledneho izraelca a uz ziadna odplata?

Pred 3hod si napisal: “ Pritom Izrael sa brani, my sme sa mstili. “

Odplata=pomsta, nie obrana.
Sloveso pomstit, mstit.. nie branit.

Tu je priklad tvojich protireceni

elmivelmi
6. nov 2023

@chodec15 no vidis krvavy Izrael veru zidia su toez vychcanci

elmivelmi
6. nov 2023

@chodec15 lenze na tych uzemiach zili aj iny ibyvatelia ale problem izraela je ato ti stale pisem a ty nie a nie pochopit.ze povodne obyv uz neboli zidia ale arabi!Cize normalne to mala byt palestina a zidia tolerovani ako skupina nie naopak.Ze sa tak este dovlecu zidia z celeho sveta.
A inak v tom videu co si asi nepocul tvrdia ze aj arabi pomahali v 2sv vojne a za tom im britania slubovala sluby kt nie tak celkom dodrzala.
Ty sa tu proste stale ohanas chabymi teoriami ako prist o uzemie.
A co ma taka oalesrina spolocne s prehnanym nemeckom to su len prazdne slova aspon vidis ako si moc osti robili co chceli.

elmivelmi
6. nov 2023

@chodec15 No a ako sa moze Izrael branit ked obsadil uzdmie?Ved co ine mu ostava ronby uz bola drziat keby ze okrem branenia este aj naoada nie?Ved je nirmalne ze ludia k bola krajina vzata chcu votrelca vyhnat.

elmivelmi
6. nov 2023

@chodec15 a inak co pises o ceskoslovensku veru mne je ejdno ci by sme boli s nemckom alebo ako ske teraz.Na tom tak nebazirujem myslim si ze by nam bolo dobre s nemcami.Tak kludne za mna mozu nemci na slovensku vykonat este tu spravodlivoat o kt pises.

freepalestine
6. nov 2023

@elmivelmi v tejto diskusii je irelevantne diskutovat o ceskoslovensku a sudetskych nemcoch v kontexte co malo byt a nemalo a co by sme robili keby sme vtedy zili, alebo ci chceme mat na nasom uzemi nemcov teraz ci nie, atd. Diskusia je o izraali a palestine. Nenechaj sa zviest diskutovat na bocne temy, a obhajovat svoj narok na moralne citenie.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
chodec15
Odpoveď bola odstránená
chodec15
Odpoveď bola odstránená
gabrielkaa
6. nov 2023

@chodec15 Vieš čo je zaujímavé, že niektorí tu Slováci sa strašne oháňajú morálku, si neuvedomujú že ešte ich starí rodičia prarodičia kolaborovali s fašistami a zúčastňovali sa vyvražďovani Židov. Ich deti a ženy posielali na spaľovanie do plynových komôr, brali majetky, domovy, vyháňali z odtiaľto. Potomkovia tych istých tu budú hovoriť o morálke. Pýtam sa akej? Aj vďaka nim sa urýchlil vznik štátu Izrael. A ešte jedna zaujímavosť Saudi zaplatil veľkej Británii aby nedovolil vyplávanu niekoľko stoviek ľudí ktoré mali odviezť Židov z Európy do bezpečia do Ameriky. A tak sa samozrejme takisto podieľal na ich vyvražďovaní. Podľa tohto práva ešte v Saudi Arábia by mala patriť Židom. A podľa túto logiky niektorých že hoci masaker v Gaze neschvaľujú ale dá sa pochopiť, tak by sa dalo pochopiť keby židia vraždili nase deti a ďalších potomkov, za to čo sme urobili v druhej svetovej vojne. Vivat takej morálke.

freepalestine
6. nov 2023

@gabrielkaa

gabrielkaa

Dnes o 09:39

@chodec15 Vieš čo je zaujímavé, že niektorí tu Slováci sa strašne oháňajú morálku, si neuvedomujú že ešte ich starí rodičia prarodičia kolaborovali s fašistami a zúčastňovali sa vyvražďovani Židov. Ich deti a ženy posielali na spaľovanie do plynových komôr, brali majetky, domovy, vyháňali z odtiaľto. Potomkovia tych istých tu budú hovoriť o morálke. Pýtam sa akej? ………A podľa túto logiky niektorých že hoci masaker v Gaze neschvaľujú ale dá sa pochopiť, tak by sa dalo pochopiť keby židia vraždili nase deti a ďalších potomkov, za to čo sme urobili v druhej svetovej vojne. Vivat takej morálke.

=generacia tvojho pradedka zabila zidov, preto ty nemas pravo si zastavat ludi, ktory su vrazdeni (vazne??!)

A ta druha cast, to ako myslis?

freepalestine
6. nov 2023

@gabrielkaa
Asi si chcela napisat masaker v izraeli namiesto “ masaker v Gaze” ?