Dovolenka alebo kabelka
Ahojte, stojím pred dilemou či ísť na dovolenku a mať zážitok alebo si vybrať kvalitnu kabelku a tešiť sa z nej roky. Jedna sa o darcek. Teraz je populárna honba za zážitkami a tak uvažujem, čo je viac. 🧐 Týždeň niekde pri mori alebo nejaký materiálny kúsok, ktory urobí radosť a tešiť sa z neho človek môže roky..mám pocit, že všetci chcú momentálne len zážitky a keď niekto povie, že mu urobí radosť, že si každé ráno sadne niekoľko rokov do dobrého auta alebo nosí napr kvalitné oblečenie, že sa na neho ostatní pozerajú z vrchu a odsudzuju tieto "investície". Že vraj niekam ísť je viac a veci radosť robiť nemôžu hm..😑aký máte vy nazor? Čo by ste si vybrali?
Mna kabelky neberu. Ako, vobec. Ale ak by som si mala napriklad vybrat medzi vstavanou skrinou alebo novou prackou a dovolenkou, asi by vyhrala skrina/pracka. Prakticke veci ma viac zaujmu. A popravde, od kedy zijem s priatelom, ktory kazdy vikend/tyzden potrebuje niekde inde cestovat (alebo aspon niekoho mat u nas doma), tak tyzden byt doma (a nechodit do prace) by pre mna bola idealna dovolenka. Ale to by aj tak vymyslel, aby sme sli na tyzden k rodicom alebo ku kamaratom (alebo oni k nam) a z mojej idealnej dovolenky by uz nebolo nic...
Osobne by som nad tou kabelkou ani nepremyslala. Spoznavanie novych miest, nove zazitky a hlavne cas straveny s milovanou osobou je teda mne rozhodne viac, ako nejaka kabelka. Na nich si teda aj tak nejak nejdem
Zariaď sa PODĽA SEBA. Čo ti pomôže, čo by sme si vybrali my? Nerieš, ako sa teba bude pozerať niekto z rodiny, kamošiek či práce. Rob tak, aby si bola ty s tým ok, tvoj darček, ty vyberáš.
Aby si sa ty sama tešila z darčeka, nie uspokojila ostatných vo výbere. Keď chceš tú kabelku, neváhaj. 😉
Ja osobne by som si vybrala zážitok. Ale keby mi malo pomôcť auto, tak jasne že vyberiem to auto. Luxusná kabelka mne život neuľahčuje a nepotrebujem. 😄
Rozhodni sa podľa svojej túžby. 💪👍🍀
Odkedy je kabelka viac ako dovolenka? Honba za zazitkami, alebo honba za znackami? Co ma vacsiu hodnotu?
Vyber si to čo ty sama chceš. Ja si rada priplatím a našetrím aj na kvalitné materiálne veci, asi nie za tisícky € ale za pár stoviek určite. Aj materiálne veci vedia človeku robiť radosť. Ja som si napríklad kúpila kávovar a teším sa z neho už 2 roky. Tak isto si radšej kúpim pohodlné kvalitné topánky. Tisíc € za kabelku by som nedala, radšej nejakých 200 za koženú, ktorá sa hneď nepotrha a materiál neošucha. Cena nie je zárukou kvality a ten synteticky materiál a sa vždy časom rozpadne.
Ja chápem, že sú ľudia čo ich cestovanie a dovolenky nerobia šťastnymi a keď investujú peniaze inde, aj do materiálnych veci, tak čo koho do toho.
za mna more- dovolenka bez vahania. Kabelka sa jedneho dna znici, to co si zazila spomienky ostanu. Zalezi komu na comu zalezi pre mna je more a oblubene miesto uplne ze najviac
Uz len to, ze nad tym dokazes rozmyslat, ma tak trocha zaraza a mam pocit, ze ty osobne by si chcela tu kabelku a len tu hladas ako taku podporu svojho rozhodnutia
Nemam kabelku drahsiu nez 30€.
Ano pacia sa mi ale keby dam za kabelu 100€ a viac tak ju dam tak akurat do vitriny a budem na nu pozerat. To potom radsej nejaky sperk.
I ked ja nie som na dovolenky-tie zazitky mozu byt tiez na cely zivot 😉
Ja by som si asi vybrala dovolenku, nejaku super, na ktoru by sa dalo spominat cele roky. Kabelky mam tiez rada a mam aj drahsie, ale nie zasa za tisice, to by som za kabelku nedala. Ale ma to byt darcek pre teba, ak to spravne chapem, tak ty si vyber, po com tuzis a co ty chces.
Urcite dovolenka, zazitky,spomienky s manzelom a dcerou. Plus vypadnut zo stereotypu, manzel oddychne od prace. Toto by mi nenahradila ziadna super draha kabelka.
Ale ty rob ako ty chces,len sa neobhajuj slovami : ludia sa nahanaju za zazitkami 🤦🏼♀️ to ako keby tebe povedali,ze si materialistka
@timing veru asi aj som, láka ma to viac ako na dovolenku ísť v rámci davovej psychozy 🙂 to neznamena, že sedím doma
Záleží aké máš priority.
Bola som na dovolenke a priniesla som si kabelku. Môžeš to urobiť rovnako
Pri voľbe dovolenka ci kabelka by som brala dovolenku. Kabelka je pre mňa nutné zlo už keď stojí dvacku, nie ze v cene dovolenky. Keby bolo na výber dovolenka alebo šperk, asi by som bola materialistka a priklonila sa k šperku. Ale rarohy typu kabelka, topánky handry určite nie.
@vroni ja zas som vôbec není na šperky 🤷
No vidíš, a mňa si otázkou, či dovolenka ci kabelka úplne vydesila. Pre mňa je dovolenka zakladna potreba a kabelka zbytočná blbosť. Čiže ako otázka ci kúpiť deťom jedlo alebo sebe chlast 🤣🤣🤣 My by sme sa veru nezhodli (to nie je žiadna kritika, bavím sa na tom úplne opačnom uhle pohľadu.)
Aka kabelka?
No, ak kabelku tak minimalne nejaku ikonicku coco chanel ktora realne stupa na cene alebo hermes 🤨
Vsetko ostastne by som proti dovolenke nepostavila 🤷♀️
Za mna dovolenka a ako suvenir z dovolenky lacna kabelka 🙂
Vazne by si "tasku" vymenila za zazitok?
Napis nám konkrétnu sumu. Takto sa ťažko radí keď nevieme o akú dovolenku a akú značku kabelky by išlo. 😁
@sashabb YSL 1000 eur cca
Všetky YSL kabelky, ktoré mám stáli cez 1000. Ako som už napísala. Takéto kabelky sa kupujú, ak si ju vieš kúpiť z výplaty a nijak ťa to finančne neobmedzí. Príde mi prízemné a smiešne, že si ideš kúpiť kabelku za 1000 eur ale nemôžeš ísť potom na dovolenku. Treba kupovať veci, na ktoré máš bez toho, aby si sa musela obmedzovať.
Vymeniť zážitky za kabelku?pre mňa nepochopiteľné, zážitky zostanú do konca života, kabelka možno rok, vyjde z módy atď... Pre mňa bez váhania dovolenka
@melanta jedná sa o darcek.

@akbara77 veru. U Karla predavaju kšunty. Su to rovnake obycajne veci ako napr zo Zary.