Dožijeme sa vôbec dôchodku ?
Ahoj dievčatá, rozmýšľam, či sa vôbec naša generácia dožije dôchodkov? Už teraz je vek odchodu vysoký, otec ma 54 a už na sebe cíti starobu, nehovoriac o ľuďoch vo veku môjho otca, majú už ťažšie sa zamestnať.
Máte to nejak vymyslené, platíte si 2 pilier alebo si sami sporíte? Mať peniaze na účte je asi blbosť, najlepšie ich investovať, to mi je jasné, ale ak nemám toľko aby som kúpila nehnuteľnosti? Alebo investovať do zlata, kovov? Lámem si hlavu, dnes je to veľmi neisté a dosť sa obávam toho, čo bude o pár rokov.
Slušne je tie zeny oznacit ked uz ich ohováras.
@miriam11 preboha ale z coho? ja? jas mam prosim pekne 2,50 na hodinu, + odmeny na cierno, cize na paske minimalka, a to na ciernoo tiez nie je bohvie co, muz ma priemerny vychodniarsky plat, mame auto a byt na dlh, zijeme, jeme, mame dieta, vsetko stoji peniaze, a co odlozim ide na nepredvidatelne veci, a stale dookola, 🙂
@evittam Ja neohovaram, píšem pravdu. Neviem či som to napísala správne, ale myslím, že hej.
To ja netuším. Tak ked pises pravdu tak platí co pisem.
A to ze ludia au stále taki hlupi a robia "na čierno" je len ich problem. Nikoho iného. btw.nielen zamestnavatel ušetrí na odvodoch ale aj zamestnanec a ten aj na daniach. Cize co chce od štátu ked mu malo odvádza...
@wena V jednej diskusii reagovala mimoriadne kruto k pani, tiež kobylamodra alebo čo to bolo za prezývku. Skúsim tu diskusiu nájsť
@evittam Ale ja Ti nemienim nič dokazovať, mne je jedno či tomu veríš.
A čomu mam veriť? Ani za svoje názory sa nevies postaviť a spomínaš tu ludi bez toho aby o tom vedeli. Ale také typické pre "drbny" z MK.
@evittam Písala som ktoré ženy to boli. Tak netrep nezmysly. Nepamätám si všetky prezývky.
@evittam ja neriesim ze mam malo na papieri, stat mi aj tak vela neda, nespolieham sa nan, mam super robotu, co ma bavi, zarabala som rovnako vo fabrike, ale tam som sa trapila, cuze ja som spoko 🙂 aj s tym malom, lebo zijem stastne tu a teraz 🙂 a ano, usetrim tym ze mi to nevezme stat
@evittam tá diskusia je asi zmazana, nenašla som ju. Bola o predavačke ktorá mala vzťah s právnikom a jej budúca svokru ju kvôli tomu ponižovala. A hlupane ju tu urážali.
Ty tu neohovaraj za chrbtom. Staci ich označiť nech sa vyjadria. A ja nikde nič netrepem.
to je smutne a chore, triedit sa podla vzdelania, fakt ako v telenovele, napriklad divoky anjel :D no ale to svedci o tej vysokoskolskej inteligencii, cest vynimkam samozrejme, niektori ludia maju proste pomylene hodnoty
@evittam Nepoučuj a choď si kvíliť inde.
Autorka
Ty si rozkazuj doma. Ja nikde nekvilim. 👍😂😂😂
@wena Dakujem, ze si ma oznacila 🙂
Neviem teda cim som sa "previnila", nechvalim sa, ze by som bola za vodou alebo co. Keby som bola tak asi by som nemala hypoteku a nepracovala by som, len by som si uzivala ;)
Vela tu radim a to, ze napisem, ze niekto kto nema zamestnavatelovi co ponuknut (vzdelanie, prax, jazyk, nejake zrucnosti...) tak nemoze cakat idealny pravovny cas a plat tisicku v cistom - ved to je pravda.
Ziadna praca nie je podradna, kazda je dolezita a vzdy lepsie pracovat ako upratovacka ako sediet doma a na vsetko nadavat.
Mna ta diskusia nezaujima a ani nic podobné.
@fokuska K tej predavačke si bola dosť krutá, škoda že tu diskusiu nemôžem nájsť, asi je zmazana.
@evittam Keby som sa za ne hanbila tak tu nepíšem.
A k autorke: ukaz mi hociktory moj prispevok kde som bola kruta alebo co ti to presne vadi.
Za kazdym si stojim a viem si ho obhajit. A ak nie, tak si priznam chybu, nemam s tym problem.
Pokojne ma mozes konfrontovat a oznacit, nemam problem rozumne slusne diskutovat a argumentovat.
Iste. Anonymne.😀👍
@fokuska Ja tu diskusiu nemôžem nájsť, išlo o príbeh predavačky a právnika a svokra ju neznášala lebo bola len predavačka. A veľa žien, vrátane Teba sa do nej pustilo.
Mozes mi pripomenut - podrobnejsie o com bola diskusia, aky bol problem a ako som bola kruta? Co som zle napisala?
Mozem ju skusit pohladat aj ja, len potrebujem viac detailov.
@evittam choď do riti, si trápna
Jaaaj uz viem
Krásne. Chod tam sama.

@limetka69 omyl, to malo byť pre
@miriam11