icon

Dožijeme sa vôbec dôchodku ?

18. jan 2020

Ahoj dievčatá, rozmýšľam, či sa vôbec naša generácia dožije dôchodkov? Už teraz je vek odchodu vysoký, otec ma 54 a už na sebe cíti starobu, nehovoriac o ľuďoch vo veku môjho otca, majú už ťažšie sa zamestnať.
Máte to nejak vymyslené, platíte si 2 pilier alebo si sami sporíte? Mať peniaze na účte je asi blbosť, najlepšie ich investovať, to mi je jasné, ale ak nemám toľko aby som kúpila nehnuteľnosti? Alebo investovať do zlata, kovov? Lámem si hlavu, dnes je to veľmi neisté a dosť sa obávam toho, čo bude o pár rokov.

autor
18. jan 2020

@limetka69 omyl, to malo byť pre
@miriam11

evittam
18. jan 2020

Slušne je tie zeny oznacit ked uz ich ohováras.

wena
18. jan 2020

Ja vôbec nemám pocit že by @fokuska bola finančne za vodou a chválila sa tým v každej diskusii. Práveže jej príspevky sú veľmi rozumné čo sa týka toho ako hospodáriť.

limetka69
18. jan 2020

@miriam11 preboha ale z coho? ja? jas mam prosim pekne 2,50 na hodinu, + odmeny na cierno, cize na paske minimalka, a to na ciernoo tiez nie je bohvie co, muz ma priemerny vychodniarsky plat, mame auto a byt na dlh, zijeme, jeme, mame dieta, vsetko stoji peniaze, a co odlozim ide na nepredvidatelne veci, a stale dookola, 🙂

autor
18. jan 2020

@evittam Ja neohovaram, píšem pravdu. Neviem či som to napísala správne, ale myslím, že hej.

evittam
18. jan 2020

To ja netuším. Tak ked pises pravdu tak platí co pisem.
A to ze ludia au stále taki hlupi a robia "na čierno" je len ich problem. Nikoho iného. btw.nielen zamestnavatel ušetrí na odvodoch ale aj zamestnanec a ten aj na daniach. Cize co chce od štátu ked mu malo odvádza...

autor
18. jan 2020

@wena V jednej diskusii reagovala mimoriadne kruto k pani, tiež kobylamodra alebo čo to bolo za prezývku. Skúsim tu diskusiu nájsť

autor
18. jan 2020

@evittam Ale ja Ti nemienim nič dokazovať, mne je jedno či tomu veríš.

evittam
18. jan 2020

A čomu mam veriť? Ani za svoje názory sa nevies postaviť a spomínaš tu ludi bez toho aby o tom vedeli. Ale také typické pre "drbny" z MK.

autor
18. jan 2020

@evittam Písala som ktoré ženy to boli. Tak netrep nezmysly. Nepamätám si všetky prezývky.

limetka69
18. jan 2020

@evittam ja neriesim ze mam malo na papieri, stat mi aj tak vela neda, nespolieham sa nan, mam super robotu, co ma bavi, zarabala som rovnako vo fabrike, ale tam som sa trapila, cuze ja som spoko 🙂 aj s tym malom, lebo zijem stastne tu a teraz 🙂 a ano, usetrim tym ze mi to nevezme stat

autor
18. jan 2020

@evittam tá diskusia je asi zmazana, nenašla som ju. Bola o predavačke ktorá mala vzťah s právnikom a jej budúca svokru ju kvôli tomu ponižovala. A hlupane ju tu urážali.

evittam
18. jan 2020

Ty tu neohovaraj za chrbtom. Staci ich označiť nech sa vyjadria. A ja nikde nič netrepem.

limetka69
18. jan 2020

to je smutne a chore, triedit sa podla vzdelania, fakt ako v telenovele, napriklad divoky anjel :D no ale to svedci o tej vysokoskolskej inteligencii, cest vynimkam samozrejme, niektori ludia maju proste pomylene hodnoty

autor
18. jan 2020

@evittam Nepoučuj a choď si kvíliť inde.

evittam
18. jan 2020

@limetka69 No ved to je v poriadku. Len tu máme prípad ze sa sťažuje ze ma malo ale aj málo odvádza tam odkiaľ čaká viac.😀😉

limetka69
18. jan 2020

@evittam nehadajte sa, mna potom take diskusie nebaviia :D a ta bola celkom fajn :D

evittam
18. jan 2020

Autorka
Ty si rozkazuj doma. Ja nikde nekvilim. 👍😂😂😂

fokuska
18. jan 2020

@wena Dakujem, ze si ma oznacila 🙂

Neviem teda cim som sa "previnila", nechvalim sa, ze by som bola za vodou alebo co. Keby som bola tak asi by som nemala hypoteku a nepracovala by som, len by som si uzivala ;)

Vela tu radim a to, ze napisem, ze niekto kto nema zamestnavatelovi co ponuknut (vzdelanie, prax, jazyk, nejake zrucnosti...) tak nemoze cakat idealny pravovny cas a plat tisicku v cistom - ved to je pravda.
Ziadna praca nie je podradna, kazda je dolezita a vzdy lepsie pracovat ako upratovacka ako sediet doma a na vsetko nadavat.

evittam
18. jan 2020

Mna ta diskusia nezaujima a ani nic podobné.

evittam
18. jan 2020

@limetka69 Ja sa nikde nehadam. Len ak ide pisat o iných nech ich slusne oznaci. A ako som uz napísala aj za svoje názory sa asi hanbi....

autor
18. jan 2020

@fokuska K tej predavačke si bola dosť krutá, škoda že tu diskusiu nemôžem nájsť, asi je zmazana.

autor
18. jan 2020

@evittam Keby som sa za ne hanbila tak tu nepíšem.

fokuska
18. jan 2020

A k autorke: ukaz mi hociktory moj prispevok kde som bola kruta alebo co ti to presne vadi.
Za kazdym si stojim a viem si ho obhajit. A ak nie, tak si priznam chybu, nemam s tym problem.

Pokojne ma mozes konfrontovat a oznacit, nemam problem rozumne slusne diskutovat a argumentovat.

evittam
18. jan 2020

Iste. Anonymne.😀👍

autor
18. jan 2020

@fokuska Ja tu diskusiu nemôžem nájsť, išlo o príbeh predavačky a právnika a svokra ju neznášala lebo bola len predavačka. A veľa žien, vrátane Teba sa do nej pustilo.

fokuska
18. jan 2020

Mozes mi pripomenut - podrobnejsie o com bola diskusia, aky bol problem a ako som bola kruta? Co som zle napisala?
Mozem ju skusit pohladat aj ja, len potrebujem viac detailov.

autor
18. jan 2020

@evittam choď do riti, si trápna

fokuska
18. jan 2020

Jaaaj uz viem

evittam
18. jan 2020

Krásne. Chod tam sama.