icon

Dožijeme sa vôbec dôchodku ?

18. jan 2020

Ahoj dievčatá, rozmýšľam, či sa vôbec naša generácia dožije dôchodkov? Už teraz je vek odchodu vysoký, otec ma 54 a už na sebe cíti starobu, nehovoriac o ľuďoch vo veku môjho otca, majú už ťažšie sa zamestnať.
Máte to nejak vymyslené, platíte si 2 pilier alebo si sami sporíte? Mať peniaze na účte je asi blbosť, najlepšie ich investovať, to mi je jasné, ale ak nemám toľko aby som kúpila nehnuteľnosti? Alebo investovať do zlata, kovov? Lámem si hlavu, dnes je to veľmi neisté a dosť sa obávam toho, čo bude o pár rokov.

carimari
Odpoveď bola odstránená
autor
19. jan 2020

@carimari A to mám stále len robiť? A kedy budem oddychovať?

carimari
Odpoveď bola odstránená
autor
19. jan 2020

@carimari No tak to je úžasne prežitý život 😂

carimari
Odpoveď bola odstránená
autor
19. jan 2020

@carimari Ja som takú prácu ešte nemala, do práce chodím, lebo musím, kvôli peniazom. Nikdy som nemala pocit naplnenia z práce, nikdy som nerobila prácu, do ktorej by som rada chodila

carimari
Odpoveď bola odstránená
tslobik
19. jan 2020

@ autor Ja som takú aj mala, čo som rada do nej chodila ale málo zaplatená a zase rodina stráda a potom sa vo mne bijú tie pocity. Či nič nemať stále ale rada chodiť do práce, alebo, alebo....a stále dookola tie isté otázky a vnútorný boj.

carimari
Odpoveď bola odstránená
autor
19. jan 2020

@tslobik Chápem Ťa. Ja som do práce chodila vždy s odporom, u mňa je to ťažšie v tom, že trpím úzkosťou, keď som v kontakte s ľuďmi.

carimari
Odpoveď bola odstránená
autor
19. jan 2020

@carimari U odborníka som zatiaľ nebola, či to prekonám je otázne nakoľko to mám od detstva. Šikana, posmech a urážky tomu tiež nepridali.

fokuska
19. jan 2020

Preco si nechces nechat pomoct odbornikmi? Je lepsie trapit sa cely zivot, prezivat uzkostne pocity a nezit naplno?
Ked staci mozno tak malo?

autor
19. jan 2020

@fokuska Už nad odborníkom premýšľam, lebo nežijem iba prežívam. Žijem nonstop v strachu, bojím sa ľudí, bojím sa budúcnosti. Každý deň má trápia myšlienky čo bude, čo ak skončím na ulici, včera som sa pristihla pri tom, ako si pozerám spacáky do tuhej zimy. Ja už sa v myslí pripravujem, že na tej ulici skončím. Občas prídu svetlejšie okamihy, keď strach vystrieda nádej na lepší život, s úsmevom idem na pohovor ale to odhodlanie skončí so slovami "ďakujeme, vybrali sme vhodnejšieho uchádzača". A som tam, kde som bola.

fokuska
19. jan 2020

Uvidis ako sa ti zmeni kvalita zivota - ti ludia su tu na to aby pomahali, tak si nechaj pomoct. Nestoji to zato takto sa trapit.

evittam
19. jan 2020

@mogaa A ja som sa uz vyjadrila. Nebudem sa opakovať. Ako tu uz bolo napísané uz dnes je 3-4tis.Eur nic moc-bohuzial. Co budu mat za hodnotu o 20-30rokov...

evittam
19. jan 2020

Autorka
Tak to je velmi smutné ze mas pracu o ktorej pises....

autor
19. jan 2020

@evittam 😞 mne v tom bráni aj psychika, možno keby som sa nebála, tak si nájdem aj lepšiu prácu.. ktovie.

evittam
19. jan 2020

Jj to som citala az neskôr. No určite smer odborník. No ale-nic v zlom-asi az také zle to nebude ked dokážeš slusnych ludi bez dovodu poslat do riti. Ci to len anonymne si "odvazna"?

autor
19. jan 2020

@evittam Ja buď sklopim uši alebo som vulgárna. Oboje je extrém..

autor
19. jan 2020

@evittam A obvinila si ma, že ohováram, no mňa teda nenapadlo niekoho označiť a nebrala som to ako ohováranie, ich komentáre som pochopila ako dosť arogantné. Bohužiaľ tu už ta diskusia nie je, takže to nemám ako doložiť, že sa do tej slečny naozaj nemiestne pustili.

tslobik
19. jan 2020

@autor Máš to ťažké veru tiež. Ja som doteraz nemala problém nájsť si prácu, ale stále sa točím v tej istej sfére (ktorá je totál slabo platená), ale iné som nikdy nerobila a asi ani by som nevedela. Takže tiež mám také všelijaké pocity. Uši sklápať nie je dobré v dnešnej dobe. Musíš si stáť za svojim a žiadať na čo máš právo, nebáť sa, ale byť pri tom slušná. Nech ostatní vidia, že si inteligentná.

evittam
19. jan 2020

Ja som ťa neobvinila. Proste si to urobila. Za chrbtom si tu riešila co kde kedy kto napísal. Bodka.
Dotycna vysvetlila. A divim sa vôbec ze riesila, nakoľko ty sama nie si schopna riešiť sama za seba. Bohužiaľ. Cim skor ries odborníka hlavne kvoli sebe s svojej rodine.

katulienkax
19. jan 2020

@mogaa
@0silvia0 moja babka v 90 už mala ťažkého Alzheimera bola odkázaná na opateru . Tak si vyber Su to proste gény. Musela sa starať cela rodina lebo keby mala len jednu dcéru tak tažko by chodila este popritom do prace.
A jej muz umrel na chorobu z povolania v 50 tKe.

autor
19. jan 2020

@evittam Tak vidíš a mne to ako ohováranie neprišlo. Tak ale ak to takto vnímajú aj ostatné užívateľky, tak fajn, v budúcnosti si dám na to pozor.

evittam
19. jan 2020

Tak ked niekoho niekde spomínam slušne je ho označiť. To staci pochopit.

autor
19. jan 2020

@tslobik Ja to viem, ale čo s tým? Povahové vlastnosti sú dané. Niečomu sa naučiť síce dá, ale gény neprekabátiš.

autor
19. jan 2020

@evittam Dám si na to pozor.

mirage
19. jan 2020

@evittam podla mna prehanas. Napisala o nich, neoznacila ich. A?

evittam
19. jan 2020

@mirage B. Tvoj nazor. Nie je pekne ohovárat. Ale bezne na MK.