icon

Druhý príchod Ježiša Krista

margaretalukacova
14. mar 2023

Možno mnohý, tu budú dávať nenávistné komentáre, načo to sem dávam. Viete ľudia, dnešná doba kedy človek myslí na seba a ak ste matka tá samozrejme deti a rodina. Ale zvyšok ľudí a najmä tých ktorí vám nejak ublížili alebo zlorecili a jednoducho nepotrebujete ich k životu. Prerastá vo svete len nenávisť a ako sa hovorí nenávisť plodí ešte väčšiu nenávisť.
Viem a čo viac som o Tom presvedčená že tu bude výsmech pod testom, ale majte sa ľudia na pozore, prišla doba, ktorá je posledná na zemi. Ako to viem? Všetko je v Biblii ako to bude vyzerať. Sme na končí časoch a to prečo to tu pisem, je preto lebo hoci len pre jedného človeka by to stálo zato a nebolo by neskoro. Prosím prijmite obeť Ježiša Krista. Úplného nášho Boha skrze ktoré všetkom povstalo, aby ste mohli ujsť pred tým všetkým čo na svet prichádza. Nesmejte sa ľudia že koniec sveta nebude, lebo sme omrvinkami dní ku skaze ktorá na svet prichádza. Ježiš Kristus prichádza, majte ľudia bázeň pred ním aby sme boli hodný sa postaviť pred neho.

margaretalukacova
autor
15. mar 2023

@viestta diskutujes tu o niečom o čom si už dávno presvedčená ako to funguje...aj keby sa našlo 1000 dôkazov o Tom prečo veriť, v srdci si sa zatvrdila a svojej pravdy sa už nevzdas. Nemá zmysel aby si sa zapájala ďalej do kresťanských veci. Vybrala si si sama.

margaretalukacova
autor
15. mar 2023

@jabadabadu to je realita dnešných dní..to nieje vyhrážka.

margaretalukacova
autor
15. mar 2023

@jabadabadu ja jeho meno chválim a vyvysujem ho nad všetky mená. Nemáte výhovorku pred Bohom že ste o tých časoch kedy bude koniec nevedeli, lebo on sám nás varoval že to takto bude.

viestta
15. mar 2023

@margaretalukacova ja nepotrebujem dokazy preco verit. To naozaj v tejto debate nehladam. Ja hladam odpovede na to, co mi je v zakladnych postulatoch katolicizmu ako takeho nejasne. Nie preto aby som sa obratila, ale preto aby som lepsie pochopila ten vas svet. Pretoze pochopenie je zaklad tolerancie. Tak ako ja sa snazim pochopit vas, a vase principy, skus pochopit aj ty mna a neodsudzovat ma za to, ze neverim.
A naozaj je dost trapne odporucat mi nedebatovat v krestanskych debatach. Toto je slobodne forum, verejna diskusia, nikoho neurazam, nikoho neponizujem takze nevidim jediny dovod preco by som mala opustit tuto debatu. Ja viem, kladiem neprijemne otazky, viem, ze tazko sa ti na ne odpoveda, pretoze moje zmyslanie je mimo tvoje chapanie, ale aby som parafrazovala tvoje slova, aj ja som dieta bozie, teda som rovnaky clovek ako ty a ty nemas mandat od nikoho aby si ma sudila nedajboze mi nieco zakazovala.

kalifka
15. mar 2023

@soldi nechápem, prečo to nevymazali?? Ja som to nahlásila už 3 krát a nič 😂😂😂 toto vedie k zbytočným hádkam a téma náboženstvo je veľmi ťažká...

maxi2
15. mar 2023

@viestta žiadne nepríjemné otázky nedavaš. Dávaš len také otázky na aké chceš odpoveď. Ja si nemyslím, že vrah sa dostane do neba a to som katolíčka. Proste ja to vnímam inak ako to tu katolíčky prezentujú. Stačí zodpovedať otázku kto napísal bibliu? A kedy bolo vynajdene písmo?

margaretalukacova
autor
15. mar 2023

@viestta vyššie už som ti pekne popriala. A prajeme ti aj teraz veľa lásky v živote, veľa pochopenie, veľa zdravia a rodinnej pohody. Ja som tčlovek, ktorý je empatický, ktorý šíri lásku a nepraje nikomu nič zle. Nezávidím nikomu a ten kto má hojne doprajem mu ešte viac. Inak to nieje ani pri tebe. Nech si požehnana nebeskym otcom. To ti prajem úprimne. Prajem ti pekný deň a prosím prepáč ak som ťa urazila nejak alebo ak som ti ublížila. Slobodné si sa ty zapojila do diskusie, slobodne som ti ja k tej diskusií odpovedala. Prajem ti krásny ničím nerušený deň. 🙂

viestta
15. mar 2023

@maxi2 v casoch davno minulych by ma niektore z tych co pisu s cistym svedomim vydali jezuitom ako kacira, potom by usporiadali celomestsky kulturny zazitok pre pospolity lud, kde by ma pre vystarhu vsetkym co pochybuju upalili. A potom by sa vsetci spokojne vybrali na vecernu omsu, kde by si vypoculi siahodlhu kazen o vecnom zatrateni, ktore caka vsetkyc, ktori pochybuju. Nastastie tie casy su uz prec a mozme aj pochybovat aj pytat...

januska12323
15. mar 2023

@margaretalukacova milá Margaréta, svojim vystupovaním popieraš jedno zo základných zákonov desatora "miluj blížneho svojho ako seba samého", takto sa do neba nedostaneš ani ty. Pýcha ti bráni načúvať ostatným.

margaretalukacova
autor
15. mar 2023

@januska12323 posudzujes má.. ak by som vás nemilovala tak by mi nezáležalo na vašej spase.pozri sa nato takto 🙂

viestta
15. mar 2023

@margaretalukacova ja tebe tiez nic zle neprajem, ani nie som si vedoma, ze by som ti alebo ktorejkolvek veriacej v tejto diskusii akokolvek ublizila. Ale ak sa chcem pytat, tak sa pytat budem. Ci uz dostanem odpoved ci nie, pytat sa budem a budem o vsetkom premyslat. Iste je, ze ty si ma ani nevystrasila ani neobratila. Jedine co si dosiahla je, ze moje presvedcenie o tom, ze fanatizmus v akomkolvek prevedeni a v mene hocicoho moze byt nebezpecny sa este prehlbilo. Velmi nebezpecny, hlavne pre slabsie povahy, ktore sa nedokazu pytat ako ja.

maxi2
15. mar 2023

@viestta veď práve,že treba sa trochu aj týmto smerom pozrieť. Že cirkev toho veľa napáchala. A nikto z ľudí sa na svet nevrátil zo záhrobia. Aj napriek tomu ,že vo veľa veciach s tebou súhlasím verím v Boha. A ani katolícka cirkev nie je pravá lebo je to odniž od židov tak ako jehovisti zakladajú na katolíckej cirkvi.

anaj_janka
15. mar 2023

@januska12323 ona nehovorí svoje názory....iba vás vedie k tomu,aby to čo vy veríte si porovnali zo zákonom, ktorým budete súdené.....to je všetko.
Boh hovorí o dvoch cestách: širokej a úzkej. Pan Ježiš povedal: "Ja som CESTA,PRAVDA I ŽIVOT." To je všetko, spoznala dar i Darcu a chce,aby ste i vy v nebi nemali Sudcu,pred ktorého sa bude každý zodpovedať za život a hriechy,ale Otca a na vašej súdnej zložke bude napísané: zaplatené krvou Krista a odpustené.
To je všetko.....treba vychádzať či sú to Božie nemenné myšlienky alebo ľudské, ktoré sa časom menia.

viestta
15. mar 2023

@maxi2 debatam o minulosti a pritomnosti cirkvi ako institucie sa radsej vyhybam. Na tu instituciu mam vyhraneny nazor.

kristiii
15. mar 2023

@margaretalukacova aj mi odpovieš na moju otázku? Reagujes na všetko, ale tejto otázke si sa už druhýkrát vyhla (aj keď prvýkrát som ťa neoznačila, takže moja chyba)

margaretalukacova
autor
15. mar 2023

@kristiii prepáč nezaregistrovala som. Môžeš mi ju položiť ešte raz.?

margaretalukacova
autor
15. mar 2023

@margaretalukacova už som si našla tvoju otázku. Cirkvi a náboženstva vznikli tým že každý si po svojom vysvetlil sväté písmo. Hindusiti. Začali uctievať podľa slova človeka a nie podľa slova Boha, aj keď mali poznanie kto Boh je, vybrali si však spôsob meditácie a modlitbu berú tiež ako meditáciu, ucitevaji sochy a stav ktorý ich vovedie do nejakého stavu na pokoja, to isté je to s ľuďmi ktorí veria v reinkarnáciu. Dosahujú sa žiť čo najlepšie ako vedia aby v budúcom živote neboli v nižšej kaste. Napr zviera, alebo nejaký chudobny človek.
Evanjelium sa zvesotslonkazdemu a dodnes môžme vidieť v Afrike ako deti oslavujú Boha s spievajú mu...takže...Boh je len jeden a zvyšok sa zakladá na slove človeka, to čo presahuje Bibliu je už niečo naviac čo si človek dômyslel. To znamená. Že ťa viera nieje viera pravá

maxi2
15. mar 2023

@viestta tu ide celý čas o To čo som sa už dva x pýtala a ešte nikto mi neodpovedal. Kto napísal bibliu? A tam je celá odpoveď. Proste sú ľudia ktorých postrašiš,že nebudú spasený a už prepisujú majetky na cirkev , už davaju € do kasičky. Tak aj bibliu by som brala s rezervou. Aj mne ako katolícke hlava neberie, že ty neveríš v boha tak budeš zatratena,ale napríklad žiješ slušný život. Kdež to vdp čo zneužíva deti to oľutuje a bude spasený.🤷 Tak to všetko má len vracia naspäť k otázke kto napísal bibliu? Po ďalšie Boh je láska máme sa mať radi tak prečo katolíci odsudzuju gayov? Tak keď sa nad tým zamyslím tak to nie je hriech ,že muž má rád muža, ale hriech je akt lásky. Veľké katolíčky ,ale by mali vedieť, že aj sex v manželstve je hriechom. Sex v manželstve môže byť len za účelom plodenia deti. A najradšej mám odpoveď ,že si treba počítať plodné a neplodne dní. Čo je podľa mňa vypočítavosť a vypočítavosť je hriech🤷

danculka25
15. mar 2023

@nini1978 a ty naco na mna reagujes? Ci ty mozes a ja nesmiem? A odkial si vzala,ze nerespektujem? Lebo z 1 prispevku to nie je jasne.Kde je respekt u teba? Ci riesis gramatiku,lebo si potrebujes rypnut a na nie je inde moznost? To je ta tolerancia?

nini1978
15. mar 2023

@danculka25 dobre no,vôbec ma nezaujíma čo píšes, žiadny význam pre mňa.
Nech sa darí,hľadaj niekoho ,kto má záujem o tvoje prázdne riadky

viestta
15. mar 2023

@margaretalukacova este taka drobnost. Vieme, ze mame mnozstvo katolickych cirkvi. Naozaj velke mnozstvo od pravoslavnej az po mormonov, cez rozne protestantske a este kadejake ine obnoze. Vsetky sa odvolavaju na to iste pismo, na tie iste evanielia. Ako je mozne, ze len rimskokatolici su taki netolerantni a siria strach z vecneho zatratenia neveriacich? Co poznam veriacich inych obnozi katolicizmu, tak ti ludia aj vo svojej hlbokej viere maju viac lasky a tolerancie k tym inym. A svoju vieru zakladaju na rovnakim zaklade. Preco len rinmskokatolici su taki netolerantni?

januska12323
15. mar 2023

@anaj_janka to nie je zákon ale vaša viera, ja vám ju neberiem a vy mi neberte moje presvedčenie o neexistencii boha s diablom a neviem koho všetkého.

mayami
15. mar 2023

@margaretalukacova spomenula si reinkarnáciu,niekde na začiatku tejto debaty si myslím ty spomenula Iana McComracka. Sú zdokumentované prípady, kedy si malé deti pamätajú svoj predošlý život. Zaujímala by ma tvoja odpoveď na toto, ak Ian McComrack hovorí pravdu o tom čo zažil a tieto deti zrejme tiež neklamú, ako si to vysvetľuješ?

danculka25
15. mar 2023

@viestta je super,ze kladies otazky.Len vies,nie kazdy ma na vsetky otazky aj vsetky odpovede.Ak je niekto veriaci,neznamena to,ze musi vsetko co sa tyka cirkvi aj vediet dopodrobna zdovodnit.Sama pises,ze si diskutovala o cirkvi s roznymi ludmi a tiez asi ti vsetko nevedeli zdovodnit,ked stale mas dalsie otazky.
Zial,cela debata sa zvrhla inym smerom ako chcela autorka.Nakoniec z toho vyslo,ze kto v nieco/niekoho veri je netolerantny a mozno aj blby a tak dalej a kto je neveriaci tak je fajn
A pritom staci sa drzat Zi a nechaj zit.Preco neveriaci zosmiesnuju a nenechaju veriacich,nech si ziju podla svojej viery? Ci veriaci su podludia?

mayami
15. mar 2023

@viestta prepáč, ale tu nemáš pravdu, katolícke cirkvi sú dve rímskokatolícka a grécko, pravoslávna určite nie je katolícka, mormoni neviem či sú braní vôbec ako kresťania.

anaj_janka
15. mar 2023

@januska12323 v poriadku. A aký má význam život?
Láska, poctivosť, čistota, spravodlivosť atď...
maj sa pekne a nech si šťastná 🤗

margaretalukacova
autor
15. mar 2023

@viestta katolícka cirkev je cirkev ktorá sa tvári že zvrchovana nad všetky. Lenže evnajelium ktoré hlása je evanjelium Ježiš plus, Ježiš plus Mária, Ježiš plus ocistec ak nebudeš mať všetky sviatosti pôjdeš do zatratenia. . 7 smrteľných hriechov atď.

Prestupujú Bibliu a evanjelium ktoré je v Biblii je iné evanjelium ktoré oni šíria. BOH USTANOVIL LEN JEDNU JEDINU CIRKEV A TO CIRKEV JEŽIŠA KRISTA , ZE BUDEME JEHO TELO. Viera je tak jednoduchá až je ťažko pochopiť prečo takú jednoduchosť niekto odmieta. Ono do sveta prišlo už mnoho falošného výkladu a ľudia už nevedia čomu verít. Cirkev je spoločenstvo kde sa majú stretávať veriaci...no katolícka cirkev sa ruha Bohu, pretože ona tiež nepotrebuje jeho obeť na kríži aj keď to tak tvrdí stále verí v nejaký očistec, v obetu že z oblátky sa premení telo a krv Krista. Je príliš dogmaticka a založená na slove pápeža, ktorý tiež neslúži práve Bohu. Je to drsné ale je to tak. Poprvé je to modlarska cirkev, a Boh už má dávno pre ňu odsúdenie ak nezmení svoje činy. Jediná pravda je v Bibliu kto pridá alebo uberie z nej aj tomu človeku bude podľa toho pridané na ranách. Ja osobne sa neradi. Do žiadnej cirkvi nenavstevujem žiadne spoločenstva, mám doma Bibliu a pravdu ktorá je v nej zapísaná. Všetko čo je tam čo už veríš alebo nie sa napĺňa...lebo Boh povedal svet pominie ale moje slová si večné.

viestta
15. mar 2023

@mayami dobre, tak poopravim, krestanske cirkvi, teda cirkvi, ktore odvodzuju svoje ucenie zo Stareho a Noveho zakona a Krista

margaretalukacova
autor
15. mar 2023

@mayami deti sú strašné slabomyselne povahy tak krehké že sú veľmi ľahko ovladnutelne satanom a potom to už ide ruka v ruke. Zjavenia ktoré sú vo svetelntskisto dostávajú deti alebo tínedžeri. Pretože človek uverí krehkemu dieťaťu ako dospelému človeku. Pre jeho úprimnosť

viestta
15. mar 2023

@margaretalukacova ak teda nepatris ku katolickej cirkvi, kto ti poslal tu spravu o bliziacom sa konci sveta? Odkial ju mas? Ako vies, ze v Dubaji sa stavia sidlo antikrista? Lebo neverim, ze v tej biblii je zverejneny uzemny plan Dubaja.