Drzé jednanie
Včera sa pre mňa stala nepríjemná vec. Rozprávali sme sa so známou v obchode, nikoho sme neobmedzovali a aj tak prišla predavačka a poslala nás rozprávať sa vonku. Takéto chovanie nenávidím a naozaj mi nie je už teraz čudné, že na tie predavačky sa stále nadáva...
No nič myslím že autorka sa už nepozve, asi sa zase vykecava niekde v obchode :D
@aurora33 nepáčia sa jej príspevky, v ktorých zborovo nenadávame na drzú predavačku, ktorá im neumožnila vykecávať medzi regálmi
@elizabet173 nereagovala som na ten pribeh. Ale na to, ze vykecavanie v obchode je to iste, akoby casnik povedal, ze ked dojete, chodte prec. A to teda nie je to iste
Nemuseli ste ani zavadzat. Staci ak sa rozprava velmi nahlas, potom je tazke sustredit sa pokladnicke na peniaze (najma tam, kde sa nepouzivaju kody a citacky). Aj vybavovanie si telefonatov, ktore s nakupovanim nesuvisi je drze.
@anonymous87 veď ja som nikde nič také nenapísala
Koľko ste sa rozprávali? 🤣 Tri dni?
@elizabet173 ved nie. Ale myslela si si, ze som reagovala na to o tych nechtoch. Tak som ti vysvetlila, ze nie na to. Na to sa reagovat ani neda
Keď vás museli obchádzať tak ste asi zavadzali, nie? Ak ti nič nezavadza, tak nemusíš obchádzať 🧐. Ešte rozmýšľam, ako hlučné ste boli 🤣
A najhoršie natom je to, že tí, ktorí si myslia, že ostatní sú povinní ich obchádzať a všetko im tolerovať a prispôsobovať sa im iba preto, lebo teliatka nepoznajú čo sa patrí a čo nie, sú ešte priveľmi sebavedomí a drzí, keď im niekto povie pravdu a upozorni ich.. Viď takú autorku..
@leskovael nám sa stalo v Kaufe. Syn tlačil vozík, v uličke diskusný krúžok, dve rodiny s deťmi debatili, nedalo sa obísť ani zľava ani z práva, tak nás vycepovany junior povedal S dovolenim, prosím. Debatný krúžok nič. Tak zopakoval, ziadna odozva. Tak už zakričal S dovolenim, chcem prejsť. No a hrdina z debatneho krúžku po ňom začal bliakat, že čo vyvreskuje. Malý sa rozplakal, lebo ujo na neho kričí. Tak sme to otočili, lebo nechcela som robiť cirkus, ale nabuchany trtko ostal so sebou spokojný, lebo drzeho spratka dal do laty. 🙄 Ale ťažko bolo malému vysvetľovať, že on nespravil nič zlé.
@hedviga2 presne si to vystihla. Dnes si uz nikto neprizna chybu ked na nieco upozorni clovek. Napr pan s dodavkou parkuje na rodicovskom mieste a ked ho slusne upozornim tak pred mojim synom mi vynada do …. a este mi povie, ze ved aj on ma deti doma…tak neviem no, ludom chyba sebareflexia. Namiesto toho aby povedal ano prepacte fakt sa ponahlam tak hned utok.
@viestta tak to je smutne. Nám sa minule tiež stalo niečo podobne. Bola som v Lidli s deťmi a chceli nejaku hracku či čo tak som im začala vysvetľovať ze nie, samozrejme skúšali vyjednávať bolo to na dlhšiu debatu. Košikom a ako sme stali sme zaterasili uličku a periférne som si všimla ze sa k nám blíži nejaká pani. Do toho deti ze chcú hracku a prečo ju nemôžu mať :D pani chvíľu počkala ja som znova deťom skúsila vysvetliť ze dnes nie, ďalšie vyjednávanie….pani už došla trpezlivosť čo sa jej ani nečudujem a nahlas aj troska podráždene povedala ze by chcela prejsť, tak som sa jej povedala ,, prepáčte moja chyba” a uhla sa s kosikom. Normálne ste mali vidieť ako sa jej zmenil výraz tvare z útočného na prekvapený. Zrejme už aj bola pripravená na konfrontáciu :D nakoniec sme sa na tom obidve zasmiali a šli sme ďalej. A deti boli bez hračky :D ale mali pekný príklad ako sa treba správať a ze nie je na škodu priznať si chybu
Na co tu zaklasas temu,kedy aj po tolkych nazoroch si ides svoje?je to neslusne podla mnohych,ale najdu sa aj taki,ktori si svoju neempatiu a drzost vybiju na obycajnej predavacke,ktora Vas len slusne upozornila. Hras sa tu na premudrelu,ale chovanie 0 bodov. Sama tu pises,ze Vas obchadzali ludia,tak co riesis? Nakupim,vyjdem von a kecam do aleluja. Ale nie,treba sa vybit na nej a potom este zalozit temu tu a presviedcat o svojej pravde. Som zvedava,ci ste sa ospravedlnili ludom,ktori Vas obchadzali,ked uz chces byt taka ferova…
@anonymous87 Celé vaše nedorozumenie s @elizabet173 vzniklo z toho, že ty si ju nesprávne označila. Podľa všetkého si chcela svoj príspevok z 9:32 adresovať @zuzinka888 , ktorá to písala o tej reštaurácii. @elizabet173 písala príspevok pod ňou.
@h2 ahaaa, tak to som si ani nevsimla 😱 ach, tak sa @elizabet173 ospravedlnujem. Moja chyba 🙏
@h2 Dakujem za upozornenie. Fakt som si to nevsimla 🤦♀️
@anonymous87 v pohode, ja som na to tiež neprišla 🙂
@h2 vdaka za objasnenie
a vies co ja neznasam? ked idem do obchodu nakupit a niekto sa tam vykecava a je mi jedno, ci su to tinedzerky, seniori alebo muzi v strednom veku. ked si vyberam tovar a rozmyslam co este kupit aby som to nezabudla, pri tom rozmyslam co navarim na ktore dni a aby som nezabudla na veceru, co na ranajky a na desiatu a co este kupit, aby som zajtra nemusela do obchodu a nezaujima ma obsah rozhovoru o tom ci jano z dolneho konca, ktory zomrel bol ockovany a co zase vymysleli ti politici a ci zuza uz ma noveho frajera alebo ci mara uz porodila.
No bože tak sa stalo predavačka sa zle asi vyspala, predpokladam že si dospela žena a vieš riešiť vyhrotene situácie bez toho aby si musela zakladať primitívne témy o tom či to bolo drzé či nie a čítať názory iných začni sa brániť!..uvedom si že nie sme všetci rovnaký povahovo každý si ku tebe dovolí len toľko koľko im ty sama dovolíš
@heln chceš povedať že ani ty sa nerozprávaš? tiež by to tak fungovalo aj vo veľkých nákupných centrách 😉
Keď tam nemala prácu kde ste stáli, tak to je drzé..
@iwesska 😳 hmmm
@h2 čítanie s porozumením..hmm
Minule sa takto dve rozprávali v uličke, inokedy pri ovocí, zelenine. Naozaj obchod je malý, je to miesto kde nakúpiš a ideš a je drzé blokovať cestu ľuďom, ktorí si chcú nakúpiť a nie vykecávať sa.
@jozef11111111 Hmmm???
@dreamss zvuerata su iba POslusnejsie, nie slusnejsie.
vies, chudak zviera nema ako odpovedat, co si o tebe realne mysli, i ked posluchne a ustupi zaobchadzaniu.
A co sa tyka pristupu predavacov v zahranici, pocestovala som toho uz dost.
Rovno ti poviem, ze si i zvieratka i zahranicie zbytocne glorifikujes.
Drza si ty keď chces vykecavat choj do kaviarne tam zavadzas nebudeš.Ja na tvojom mieste sa tej predavačke ospravedlním.Lebo ona žiadnu chybu nespravila.Som zvedavá akoby si reagovala kebyze sa rozpráva iná dvojica a ty ich musíš obchádzať.Si riadna trúba a drzá
@bimbambim tak to by to od autorky znelo asi takto:
bola som v obchode, dve zeny sa tam vykecavali, kazdemu (mne) zavadzali a predavacka nic. Vobec si s nimi neurobila poriadok. A ked som jej povedala, tak povedala, ze co ma s nimi urobit, ze ci ich ma vyhodit a ze im nema co povedat. Drza bola ako opica. Naco tam je? Aby na paradu stala za pokladnou?
Verim, ze ani zdaleka by o takych zenach nezmyslala: uplne ich dve respektujem, ved toto robim aj ja.