icon

Dubnica nad Váhom - vražda

lilka5555
30. jún 2023

Preboha som zhrozena čo sa stalo. Keby sedel zavretý tak by sa to nemuselo stať… Ako môže byt takýto chory človek prepustený kvôli tomu že bol v čase prenasledovania nepríčetný? Prečo ho nedržali zavreteho keď bol nebezpečný? Nerozumiem týmto jeb…zákonom..

janage
1. júl 2023

@duunlo mohol zavolať políciu, že bol svedkom hádky a pani ho požiadala o pomoc s tým, že sa bojí, že ju druhý hadajuci sa zabije.
Ak sa bal nemusel sa osobne angažovať.
Nesudim, odpovedám čo mohol robiť.
Ak mal zákaz priblíženia k nej, mohli by konať.
Lebo raz si toto, že načo sa miešať môže povedať ten kto pôjde vedľa tvojej dcéry, keď bude potrebovať pomoc

erikavesela
1. júl 2023

@janage kvoli hadke by policajt obrazne povedane ani pero na zapisanie nezodvihol...mne.skoro zabil ozraty chlap syna...presiel po chodniku, kde sme stali, manzel strhol syna a hodil sa s nim o zem, tym ho zachranil...vzapati ss rozbehol za autom a buchol mu po kufri...chlapik bol tak ozraty, ze si ani nevsimol, ze vystupil z iduceho auta a zacal nadavat manzelovi...volali sme policiu a ich jedina otazka bola...a to mame aj prist, ked sa nic nestalo????.. wtf?...kurnik na co tam su???

duunlo
1. júl 2023

@janage a ona ked volala na policiu, tak nejako jej pomohli? Ved to je dookola sa opakujuci pribeh, kedy policia ta slusne posle do prdele, ze oni s tym nemozu spravit nic az kym ta agresor nenapadne a neublizi ti. Jasne druha vec je, ci tento utok aj obet prezije, ale takto to proste u nas funguje. Ze je to na hlavu postavene? Ano je a co s tym urobis? Mozes si spravit banner a ist protestovat pre zmenu zakona. Vies kolko ludi je okolo na jebnu… a maju doma taliansku domacnost a po sebe hulakaju ako keby sa rezali a pritom o par hodin maju vasnivy sex. Proste nikdy nevies co za ludi stretnes…

janage
1. júl 2023

@erikavesela ja som volala mestských tuším 2x k rôznym situáciám a prišli vždy.

janage
1. júl 2023

@duunlo takže keď vidím ženu, čo sa zjavne bojí v hádke a POŽIADA ma o pomoc, budem sa tváriť, že nič lebo však aj tak s tým nikto nič neurobí a nebudem sa starať, tak?

duunlo
1. júl 2023

@janage mestsky prisli vzdy lebo to je pakaz, ktora prd robi, len sa prechadza, dava botičky, buzeruje a pokutuje a ked nieco tak volaju statnych. Nechapem naco nosia strelnu zbran, maximalne obusky a slzak by mali mat…

duunlo
1. júl 2023

@janage nie kludne volaj na policiu, podaj vysvetlenie situacie, zenu ukludni a agresora spacifikuj. Ved si povinna zasiahnut, ked sa pacha trestny cin aby si ho odvratila.

janage
1. júl 2023

@duunlo preháňaš, podľa teba radšej nerobiť nič ako aspoň skúsiť pomoc.
Jasne som napísala, že ho nesudim, že ak sa bál zasiahnuť čo je pochopiteľné, mohol aspoň zavolať.
Opýtam sa ešte raz, ak by tvoju dcéru niekto takto uvidel náhodné, že je obťažovania, bojí sa, požiadala o pomoc a dotyčný predomonou zamonou tma. Tak by si to bral, že pohodaaa, dobre, že sa nemiešal.
Ak by išlo o dieťa ziadajuce o pomoc? Či pubertacka idúci do školy?

duunlo
1. júl 2023

@janage este raz, ak sa nekona trestny cin tak zbytocne budes volat policiu, lebo oni s tym aj tak nic nespravia a dotycny, ked niekoho bude chciet zniest zo sveta tak to spravi aj za tu chvilu ako by prisla policajna hliadka. Ak vidim, ze sa zena boji a poziada o pomoc, OK nie je problem, navrhol by som jej, ze moze ist so mnou, odprevadim ju mojim smerom niekam. Ak ma agreso bude napadat, tak proste vidim, ze aha asi je to fakt vazne a uz volam policajnu hliadku, je tam napadnutie. Nebudem hrat sa na hrdinu a opatovat mu utok, proste myslim dopredu, ze zvacsa to dopadne nahovno tak ci tak. Nebudem predsa volat policajnu hliadku lebo niekto po sebe krici. Kolko zien maju doma alkoholikov a myslis, ze sa pritom smeju? No nie, boja sa ale tiez nevolaju kazdy den policiu, ta by aj tak nic nespravila.

duunlo
1. júl 2023

@janage teraz polozim ja tebe otazku. Vlastnis strelnu zbran, niekto ta napadne, dolame ti rebra, zbije ta do bezvedomia. Preberies sa a vidis, ze pachatel, uz pomaly odchadza od teba a pritom pozera sa na teba a nadava ti, ze si si to zasluzila. Co spravis, vyberies strelnu zbran a strelis po nom? Podotykam, strelnu zbran vlastnis legalne na ochranu svojho zdravia, majetku, atd.

oli18
1. júl 2023

Velakrat tu citam v diskusii, ako teba do toho nic nie je, nemiesaj sa, neries, daj pokoj.... Vola sa to pasivita. Takym bol aj bezec. Mozno keby zabrdol do ich hadky, alebo zavolal pomoc, zachranil by zivot. Kto vie? Preto vo chvili, ked niekomu ublizuju, nieco skusme urobit, co zaroven neohrozi nas a pomoze tomu, komu ublizuju.

lalenka33
1. júl 2023

Je hrozné, čo sa to deje v poslednej dobe. A polícia ide čím ďalej tým viac dole vodou. Do zboru už berú všetko možné.
U nás pred pár dňami ožratý chlap na mol robil cirkus pred panelákom, jeho sestra naňho zavolala policajtov, prišli zdvihli ho zo zeme a poslali preč, vrátil sa, vrátili sa oni, opäť ho poslali preč, nepýtali od neho ani doklady nič, včera robil bordel v podniku, zavolali policajtova rovno preňho prišiel vyšetrovatel lebo bol v pátraní. Ktovie, ako by to dopadlo, keby bol menej ožratý a dostal sa ku sestre do bytu...

madbeth1
1. júl 2023

@lilka5555 toto som zažila aj ja s expriatelom...a mám ,,šťastie,, že mám už roky pokoj ale ako bonus sused čo býva o ulicu ďalej má obťažuje. Riešil to môj muž ručne stručne lebo od polície predslov pre dotyčného nezabral...našťastie ,,len,, na mňa vykrikuje lebo je stále ožratý a neustále opakuje že mi neodporúča robiť sa hluchou a že či neviem rozprávať atď..podotýkam že mám pár mesačné dieťa a toto ho drží už sedem rokov. Myslela som,že keď ma uvidí s bruchom prestane no nie. Nemá zábrany aj keď idem s kočíkom. Policajti môžu len dohovoriť vraj...Je mi na grc z toho..Ja už ani nechodím kocikovat sama lebo sa bojím našťastie máme veľký dvor tak malý je na vzduchu. Keď som dnes čítala o tomto incidente prišlo mi veľmi zle až ma chytila taká paranoja že čo keď aj tento 🤬 čosi urobí. Nebojím sa o seba,ale o dieťa. Mali by si to pekne odniesť policajti aj daný psychiater. Na FB písal niekto v komentár čo to manžel neriešil ..môj dal dotyčnému po hube a bol pokoj presne jeden a pol mesiaca...potom zas. Podotýkam,že s dotyčným som sa nikdy nezoznamila, neboli sme spolu v kontakte atď atď ..jednoducho len býva o pár domov ďalej a cesta aj chodník keď chcem ísť do obchodu ide okolo jeho domu.Tak si ma všimol a bolo..Veľmi zlí ľudia behajú po svete zle mi je z toho...

madbeth1
1. júl 2023

@madbeth1 a ešte by ma zaujimalo prečo vždy uverejnila meno aj foto obete(aj keď rozmazané) a vraha nie

catherinah
2. júl 2023

@erikavesela ano, samozrejme. To len v súvislosti s jej situaciou, ale uz mi to bolo vysvetlene. Je to strašné, celý cas na to myslím. V ziadnom prípade nehadzem vinu na ňu.

janage
2. júl 2023

@duunlo nikto nemusí hrať hrdinu. Nikto nerieši situáciu, že niekto sa iba háda. Rieši sa situácia, keď si priamo obeťou požiadaný!!! o pomoc. A stačí vytočiť tri číslice a oznámiť, že niekto pomoc potrebuje.
Odkiaľ vieš, že neurobia nič policajti, keď prídu? Zrejme by stačilo ak by prišli a ona by dnes žila. Ak by boli svedkami útoku či napadol aj ich, verim, že by sa to pohlo.

janage
2. júl 2023

@duunlo neviem co by som urobila a zároveň absolútne nechápem ako to súvisí s tým, dvihnut telefón a zavolať pomoc.
Mimochodom ak vlastním legálne zbraň, mal by som vedieť reagovať, primerane sa brániť a do situácie ktorú popisuje sa vôbec nedostať.
Ale neodpovedal si ak by sa tvoja dospievajuca dcéra, či dieťa stalo terčom obťažovania a išlo by hoci o prvýkrát, požiadala by okolo idúceho o pomoc a ten to ignoroval, považoval by si to, že je to v poriadku?
Véd ju dosekal macetou, to nie je 5cm rybka nožík, že si nevšimneš, ze ho drží.
Aj pri poskytnutí prvej pomoci platí, že ak máš obavy o svoj život, nemusíš ani dýchanie umelé dávať, či približovať sa k horiaceho autu a pod. Ale si povinný zavolať pomoc. To predsa nikoho nijako neohrozuje.

mamina7070
2. júl 2023

ten chlap bol pripraveny vykonat chladnokrvnu vrazdu bol pripraveny a cakal co by urobil ten bezec voci macete a viete ci nevola pomoc alebo niekto iny tam ? boli viaceri svedkovia ale postavit sa psychotikovi s macetou nemoze nikto ziadat
chyba je ze takyto hajzel bude zasa ozanceny za nepricetneho v case spachania skutku a teda nebude trestne zodpovedny

janage
2. júl 2023

@oli18 plus je pravda, že ak policajti zakrocia raznejsie hneď sa ohanaju ľudia zneužitím právomoci verejného činiteľa, neprimeraným zákrokom, psychickou ujmu a pod. Tak potom bojujme za zákony, ktoré im tie tvrdšie zákroky umožnia.

duunlo
2. júl 2023

@janage vidno, ze si uplne mimo reality a mas skreslene predstavy ako co funguje. Samozrejme, ked vlastnis legalne strelnu zbran tak automaticky sa nedostanes do takejto situacia, lebo pachatel sa hned poserie z toho. Suvisi to s tym tak, ze aj ked si mozno dobodana a lezis na zemi, pachatel je na odchode tak ho nemozes strelit, lebo uz necelis bezprostredne hroziacemu utoku. Proste takto su postavene zakony. Ako som uz pisal, ja by som sa ponukol, ze moze ist so mnou, ak sa citi v nebezpecenstve po nejake najblizsie bezpecne miesto, nebudem sa hrat ani na hrdinu, takych je plny cintorin ani alibisticky sa chovat, ze dvihnem telefon a vybavene, tym to pre mna konci. To ze niekam budem volat neznamena, ze jej zachranim zivot. Pachatel, ked chce tak ju bodne v sekunde. A ako by sa zachoval niekto v pripade mojich blizkych je nepodstatne, kazdy kona inak skratovo v takychto situaciach. Sama ako pises, niekto nemusi ani poskytnut prvu pomoc, keby tym ohrozil svoj zivot a to sa potom mam na toho cloveka za to hnevat? A ze zavola prvu pomoc? No ked ide doslova o minuty, tak tento jeho ukon by bol prd platny. Ja sam by som mohol kludne zamrznut, keby som uvidel macetu v ruke pachatela. Bezec zjavne tu macetu v jeho rukach asi nevidel, mohol ju mat niekde v taske, ruksaku, atd.

mable123
2. júl 2023

1. Mali mu dohovoriť všetci z rodiny obete kým žila 2. Keby neprestal dala by som ho zbiť aby sa bál a keď nie ani tak osoba by nikde nešla sama obzvlášť niekde kde ani ľudia nie sú... políciu by som ani nevolala, škoda času... človek si musí vo všetkom pomôcť sám. NIEKEDY TREBA KONAŤ SÁM KÝM NIE JE NESKORO... Je rozdiel výprask a je rozdiel zabitie.

lilka5555
autor
2. júl 2023

@mable123 tiež by som to riešila výpraskom a nie políciou a chodila by som s niečim s cim sa viem brániť. Napr kaser, maly nozik čo ja viem…

betulinka1
2. júl 2023

@lilka5555 zazila som to od svojho ex. Bolo tam aj poskodenie majetku a policia nic ale vobec nic. Vyhrážky, sms, zmenila som cislo asi 10x aj tak si zistil. Potom som zobrala cislo na meno kamosky. Trvalo to rok a pol. Viete co povedali policajti. Kym sa nieco nestane nic a tym nevedia robit a mimo zaznam, poslite na neho nejakych kamarátov aby mu to vysvetlili rucne, ze mat dat pokoj. Ale nikde som nechodila sama, kazdy ma odprevádzal az domov ku dveram. Potom si nasiel inu obeť. Asi po 4 rokoch mi volala policia, ze toto meno evidujú za priestupok na majetku. Tak som mu vsetko porozpravala ale ze odmietam ist na sud. Tiez tam babe neublížil iba poskodenie majetku a neverim, ze za to sedel. Cize nikdy neviete, ktory chlap je taky jebnuty. Obete je mi strasne luto. Muselo to byt hrozne zažívať roky takehoto stolkera.

monillia
2. júl 2023

@mable123 to sa riešilo, kontaktovali jeho rodinu aby pomohli s riešením. Keby ho zbili tak majú problém poškodení za ublíženie na zdraví. Ta oblasť nie je úplná samota je to relatívne frekventované cyklotrasa, to by nemohla nikam nikdy sama ísť

oli18
2. júl 2023

@janage vela US veci sme si osvojili, tak by sme si mohli zobrat priklad z toho, aky respekt tam ma policia a ake tresty su tam. . Dnes Lipsic vymenoval par veci v trestnom prave, ktore su makke a zlahcuju sa v prospech pachatelov. Ze dokedy to chceme robit?
Len take prepustenie vrahov po odpykani si 2/3 trestu je na hlavu postavene. Kazdy jeden by mal zhnit v base.

vamajka
2. júl 2023

@duunlo aspon vidis aki sme bezohladni, teraz vsetcia lamentuju co sa stalo, ja tiez na to myslim den co den, ale ked ju mohol mozno zachranit tak usiel. Myslim, ze macetu nevidel to by hadam nebol taki lahostajni ale ako chlap sa postavit chlapovi mohol

duunlo
3. júl 2023

@vamajka asi mas vela volneho casu, ked na to myslis “den co den”. Vybehni radsej do prirody a uzivaj si cerstvy letny vzduch a nie si ho takto zneprijemnovat 🥴🤷🏻‍♂️ aka bezohladnost? Takto to mame nastavene, to je chyba statu, ze sa takto stavia k problemu. Taky psychopat nemal co robit na slobode. Ja nad tym napr. nelamentujem a urcite neodsudzujem bezca a ze ci sa mal postavit ako chlap chlapovi? Skor ako chlap psychopatovi. Ako som pisal, hrdinov je plny cintorin. Ten mal jasny ciel, zbran aj rukavice so sebou. Keby to nespravi v ten den tak to spravi inokedy. Tam by uz bezec byt nemusel a kto by bol potom podla teba na vine? Dispecer obecnej policie, ze nevidel zrovna tu kameru, kde sa to zomlelo?🧘🏻‍♂️ Na zodpovednost musia byt brane statne zlozky, pochybili. Niekto ich riadi, cize automaticky personalne zmeny. Toto nie je prvy pripad, to sa ustavicne opakuje. Aj tu nie jedna pisala svoju negativnu skusenost. Aj sestra nebohej pisala, aky pristup mala policia a vysetrovatel, ze ich neraz vysmial, tak o com sa tu chceme bavit? Policia sa vysmievala podla sestry, ale bezec mal byt chlap a ked ma doma pripadnu rodinu, tak srat na to zeby mohol prist v okamihu o zivot a suplovat pracu, za ktoru je platena policia?

makakova
3. júl 2023

@duunlo velmi rozumne napísané..bezec mozno volal políciu neskôr,alebo ktovie,mozno sa zľakol,. už vidím polovicu z tých diskutujúcich Hrdinov akoby sa vrhli na útočníka a spacifikovali ho a zenu zachránili... Po boji je každý hrdina ale v dane chvíli by reagovali inak ako si myslia... To sú také reči bla bla... Zlyhali orgány, ze ho pustili na slobodu a teraz ak by bola na svk spravodlivost tak by šiel rovno na kreslo, ten psychopat je len odpad spoločnosti..

dm1
3. júl 2023

druha vec je ze vobec nemusel mat ten bezec mobil tak nemal ako zavolat aj keby chcel :p