icon

Emočná podpora. Zachoval sa OK?

mvo
6. aug 2022

Parkovala som v garazach svojim autom. Cuvala som do boxu v nakupnom centre. Z lava vo vyssej rychlosti mi do boku vpalilo spoza rohu auto, pan uznal vinu. Nebudem popisovat celu story. To je na dlho. Ale je tam plno kiksov. Riesenia sa ujal priatel. Aj ked nesoferoval.... Ani doklad pre poistovnu sme nespisali. Riesim ja teraz uz doma v BA.
Priatel ma u neho doma po nehode nijako nepodporil. Nehovoril so mnou. Neukludnil. Nebavil sa so mnou o tom. Videla som ze je nastvany. Akoby na moju dceru. Lebo chcela ist ona do kina. Aj poznamenal, ze niekefy je lepsie doma sediet. Nudila sa totiz cely den, kym sme balili veci do Tatier. Na druhy den sme odchádzali do Tatier.
Teda ked som u neho doma odstavila auto, som z toho celeho dna bola znacne unavena. Povedala som priatelovi, ze si pojdem ľahnúť. Prisiel este za mnou. Poprosila som ho. Nech si pride ku mne lahnut, ked sa osprchuje. Neprisiel. Siel si zapalit, cakala som ešte. Prisiel Teda, ale az neskor, ked som uz od unavy zaspala. Trvalo mi to dlhsie, myslienky mi skakali. No a Teda ked prisiel... Bol pripity. Tym ako sa zvalil na postel, ma zobudil. Vtedy ma jeho spravanie uz nahnevalo. Nasledovala hadka. Do 3 rana, aj zbytocna, kedze mal vypite. On si vycital, ze nesiel svojim autom. Ja somu to vsak vobecnevycitala. Iba to. Ze ma nechal samu. Ze ma nepodporil, citovo. Ani v kinne po nehode. Ani po ceste domov, ked som soferovala, ani doma. A naviac si vypil aNeukludnil. Nebavil sa so mnou. Vobec to so mzobudil ma. Nic za triezva so mnou neriesil. Potom zas, ked sme boli uz v Tatrach. Sli sme vlakom na vylet. Zavolala jeho Ex, ze burala jeho dcera ked sla do prace. Ex Volala vo velkej panike,ze otocila auto na strechu... Priatel v strese. Auto sa vsak vdakabohu prevratil do jarku a to v smyku. Velke šťastie. Az mi prislo nevolno. Auto malo v podstate len spätak dole a odrety bok. Jeho Dcera cela zdrava. Vdakabohu.
Vecer ked dovolal s dverou. Pocula som ho ako dceru ukludnuje. A ze jej hovori, ze to je len auto. A ze nech sa netrapi. Auto je jeho. Povedala som mu potom ked dovolali. Ze toto som potrebovala aj ja. Ukludnit. Vtedy unho este. Jeho podporu. Pocut, ze to bude dobre. Nic ine... To iste som mu vravela aj doma, no mavypite. Vyletel nalcmba.... Potosme to uvianeriesili. czm

Strana
z3
mvo
autor
6. aug 2022

Mrzelo ma ako sa odlisne zachoval voci mne. A voci dcerke. A on obvinuje mna, zo zleho prístupu, ze nevedel mi vycitat z tvare, ked som nepovedala co potrebujem... A podobne vyvinovania z jeho strany.... Takychto veci je viac.... Nemam ziadnu emocnu podporu. Ked sa na jeho hlavu sype viac veci, vyluci ma. Nepodporí. Obvinuje, ze mam prehnane naroky na neho.... Ked sa ho spytam, ci je vsetko ok. Povie ano. Potom vyleti. Moja psychika ide dole.

Moj nazor je, ze to ako sa zachoval po tom tukanci v garazach. Nie je spravny. Nechcel a nechce si to vsak priznat. Prekruca vsetko. Prosto ma odignoroval...

lindous
6. aug 2022

Ťukanec v parkovacom dome (aj keď áno, zažila som takúto zrážku na parkovisku, že sme vychádzali a z boku do nás vzrazili a myklo to nami riadne) a prevrátiť sa na strechu mi príde dosť rozdielna situácia a otrasie to človekom úplne inak...s vami tam bol, videl, že sa nič vážne teda asi nestalo, keď ste ešte aj do kina šli potom v pohode a neviem prečo ťa mal ukludnovať, že všetko bude dobré, keď všetko bolo ok vlastne, navyše to bolo tvoje auto, dcéra asi mala o dosť väčšinu paniku a výčitky, keď prevrátila jeho auto...Áno, keď ti sľúbil, že za tebou príde, mal za tebou prísť a nemusel sa opiť, ale podľa mňa mu proste absolútne nedošlo, že nejakú takú podporu potrebuješ, mne by to totiž nedošlo tiež, pokiaľ si sa tam vyslovene nezrútila...

Ale teda asi to je len jedna situácia z mnohých a taký vrchol ľadovca, takže by som to riešila komplexne a nie na tejto jednej konkrétnej situácii, lebo tam mu to naozaj nemuselo dôjsť

vilma7
6. aug 2022

Tak ja neviem, u teba išlo asi o malý ťuk pri parkovaní...nemyslím si, že si mala mať z toho "traumu" a veľkú potrebu ukľudniť. Ak si ju mala, prečo si mu to nepovedala? Chlapi nevedia čítať myšlienky a ani nikdy nebudú vedieť.
A zas prevrátiť sa s autom na strechu, plus je to jeho dieťa, tak tam už tú potrebu ukľudniť skôr vidím. Keďže to bolo aj partnerove auto, tým ukludnenim jej aj naznačoval, že sa nehnevá že ho rozbila, nech ju to netrápi.
Takto to vidím ja.

kleopatra114
6. aug 2022

To sa iba mne zdá , že si veľmi precitlivena a robis z komára somára ? Snáď nechces porovnávať kotrmelec do jarku s tukancom v garáži . Aj my sme mali nehody , ale nepotrebovala som , aby má niekto ukludnoval . Pokricala som si , poplakala som si a napokon som sa Panbozkovi poďakovala , že sme živí .

mvo
autor
6. aug 2022

@lindous ano, je to rozdiel. Velky. Poziadala som ho aby prisiel. Dcera, moja, bola vyplasena. Nechcela som to riesit pred nou. Potrebovala som proste od neho iba podporu. Nic ine.

mvo
autor
6. aug 2022

@vilma7 tuk to v porovnani s nehodu je. Ale oprava bude tak ci tak. Blatnik je v keli.

lindous
6. aug 2022

@mvo ale sám povedal, že ti nevie vyčítať z tváre čo potrebuješ, keď mu to nepovieš, v tom má veľkú právd.. keď od neho niečo chceš a už ho poznáš, že samé to nepríde, musíš začať tú zmenu od seba o povedať mu otvorene čo potrebuješ, nie byť ticho a potom sa hnevať ... Ujal sa riešenia situácie, to by som ako podporu ocenila ja, lebo by som asi nevedela čo v rýchlosti teraz

mvo
autor
6. aug 2022

@kleopatra114 Nie som myslim precitlivela. Som realista. A snazim sa mu byt podpora. Vo vsetkom. A kedze neviem citat rovnako myšlienky. Vzdy sa ho pytam. Ak vidim nepohodu, stres, čokoľvek....

janai1
6. aug 2022

Obe ste boli tak strašne v šoku, že ste sedeli 2 hodiny v kine a bavili sa? A potom vyčítať partnerovi niečo čo mu ani nepovieš?

mvo
autor
6. aug 2022

@janai1 ja som nikde nepisala ze smeboli v soku. Iba ze ma nechal samu a prisiel opity

mvo
autor
6. aug 2022

@mvo v soku bola jeho Ex

au1994
6. aug 2022

@mvo nechápem reakciu tvojho priateľa. Auto je tvoja, chyba sa nestala na tvojej strane, v konečnom dôsledku je to len auto, poisťovňa preplatí. Ale reakcia, že niekedy je lepšie doma sedieť, hocikedy sa môže stať hocičo, teraz čo? Navždy budete iba doma? Tiež by ma veľmi sklamala takáto reakcia priateľa.

veronikaszabova
6. aug 2022

@mvo ale prosim ta, neprehanaj. Tukli ti do blatniku, nikomu sa nic nestalo. Nasledne ste v pohode sli do kina sa bavit. A ty sa potom doma odujes, ze ta "nepodporil"??? A este zdujes hubu, ze podporil dceru, ze skoncila na streche??? Nie si tak trochu sebecka??

janai1
6. aug 2022

@mvo tak prepáč teda - dcéra bola vyplašená, ty si potrebovala ukludnovat ale v kine ste sa bavili a teraz to riešiš po týždni/?/

mvo
autor
6. aug 2022

@veronikaszabova
Nie, nikdy som od neho nepotrebovala nic. Toto bola prva situacia, ktorej sa chopil on. Nedoriesil ju. Dotycny pan nemal pri sebe doklady. Poistku . Vie ze nemam vela penazi. A auto potrebujem. Nebyvame spolu.

mvo
autor
6. aug 2022

@au1994 ved to sa tu snazim napisat. Nahnevany sedel v kine na moju dceru. Ze ona zato moze. Pokracovalo to ignoraciou mna doma. Len zeny tu to preháňajú. Ze som precitlivela. Vobec nie. Blatnik ma oprava bude stat na cca 400eur. mna mrzi jeho reakcia. Nie ze dcere venoval podporu.

januska12323
6. aug 2022

Podporil ťa tým, že vybavuje za teba. Porovnávať tukanec s behnutim do jarku je troška od veci. Mala si si po príchode domov naliať pohár vína a hneď by ti bolo lepšie.
On situáciu riešil ako vedel, očividne nemá rentgenove oči a nevidel, že máš z toho takú traumu.

lindous
6. aug 2022

@mvo tak to, že ťa mrzí, že sa hneval na tvoju dcéru úplne nezmyselne a ofučal sa neprávom je niečo iné ako že ti nepovedal pár prázdnych sladkých upokojujúcich slov..nehovorím, že jeho reakcia bola 100% správna, ale v príspevku si to vypichla zrovna tak, že myslím, že väčšina pochopí skôr jeho ako teba v tejto situácii

mvo
autor
6. aug 2022

@januska12323 nepodporil. Vybavujem to ja. S dotycnym v klude a na poistovnu. Nechala som to na partnera, ale nemam doklad ani obrazok co kreslil.. Nespisali dohodu pre poistovnu. Iba na seba s dotycnym kricali. Isto, chcel mi pomoct.... Ale mne šlo o to ze ma odignoroval. Co je na tom, ze som sa potrebovala k nemu pritulit? Nikdy sme nesli spat takto. Poprosila som ho aby prisiel. Neprisiel. Opil sa. A este ma aj zobudil. To je ok? Nie je.

mvo
autor
6. aug 2022

@lindous asi ano. Aj to tak chapu.

marca12
6. aug 2022

@mvo Aj ja by som viac stresovala pre svoje dieta ako pre cudzie. City ai nevynutis,tak to proste je,ze vzdy mas blizsie k vlastnej krvi ako k cudziemu. A pusti to z hlavy. Rozoberas to dopodrobna,co spravil,co mal spravit. Tak ked som rozrusena z nehody,tak o tom poviem,poziadam o objatie,utechu. A nie potichu sediet a cakat,ci ho napadne ma utesit a potom sa zduvat a vyvolavat sceny,ze neurobil,co som chcela. Hadam ho poznas,vies,ci je tvrdas alebo vie hocikedy podporit. Ja osobne som tvrdas,tiez by som priatela nechlacholila,keby tukol auto. A takisto aj on. Mali sme mensiu nehodu a riesili sme prakticke veci,ziadne objimacky a muchlovacka za tuknute auto sa nekonala a vobec ma ani nenapadlo sa nadtym zamyslat. Priste sme taki ludia,nasli sme sa. Vy ste v tomto rozdielni,takze trosku musis aj ty jeho pochopit a aj on teba a ked nieco chces,musis to narovinu povedat.

januska12323
6. aug 2022

No nie je to okej. Ale proste stalo sa. V tej prvej nehode bol účastníkom aj on, očividne nevie spracovať krízové situácie. Tak to dopadlo tak, že šok z nehody pretransformoval do hnevu na dcéru a neskôr na teba. To máš ako s afektom u detí v tom momente nevníma, že aj ty potrebuješ pomoc.
Pri druhej nehode nebol, ale bál sa o dcéru tak ju upokojil.

lindous
6. aug 2022

@mvo aj s ním ak to chceš riešiť, tak to nerob na tejto konkrétnej situácii, lebo to sa môžete doťahovať donekonečna, že kto čo mal a nemal spraviť, kto čo očakával a či boli očakávania na mieste.. Myslím, že plodnejší by bol rozhovor vo všeobecnosti, že od neho necítiš nejakú podporu a čo presne by si si pod ňou predstavovala, čo ti vlastne vadí, tak ako si to napísala v tom prvom komentári pod príspevkom, určite nie je v pohode, že keď má toho veľa, tak nekomunikuje a potom rovno vyletí...

betulinka1
6. aug 2022

@mvo ty si jeho partnerka a nie dcera. Uplne ine postavenie, uplne iny pristup otec dcera. Ak hladas otca, tak musis asi hladat ineho chlapa. Ja by som sa ho skor spytala, preco si vypil? Ci bol v strese?

reanda
6. aug 2022

jeho reakcia bola spravna pre neho.. pre teba nie.. potrebujes partnera, ktory bude reagovat spravne pre teba.. darmo si potvrdis, ze on reagoval nespravne.. co z toho budes mat? ze mas pravdu? no mas a staci ti to k stastiu? nie.. potrebujes, aby ste s partnerom mali tu pravdu rovnaku.. ale ked on to tak nema a ani po vysvetleni nedokaze pochopit, tak s tym nic nespravis.. potrebujes partnera, ktory ti tu podporu da sam od seba, lebo to tak citi a nie, ze si ju musis vyprosit vysvetlovanim.. a este dokazovanim, ze mas na nu narok.. to sa mozes dockat presne toho, coho sa ti dostalo aj tu - nepochopenia a odsudenia, ze si precitlivela a prilis narocna.. mozno sa ti zda, ze to napravis este dalsim vysvetlovanim a dokazovanim.. z vlastnej skusenosti - nenapravis.. mozes sa aj na hlavu postavit, druhemu nevnutis svoju optiku, ked on ju ma inu.. a ani to nie je fer sa o to snazit

mvo
autor
6. aug 2022

@betulinka1 ja nehladam otca, otca mam, potrebujem partnera, a potrebovala som len po celom dni, aby bol pri mne. Ako partner. Nic ine. My Nie sme spolu kazdy den. Nezijeme spolu. Pracuje v zahranici. On vedel co potrebujem. Poprosila som ho aby prisiel. Ale cez tu najedovanost to odignoroval. Ukludnil sa sam. Cigaretami a alkoholom. A siel spat. Ok. Budit ma vsak nemusel.... A On nemal byt co nahnevany. Bolo to Moje auto. Moj problem. Ja, som nahnevana nebola, unavena ano. Z balenia, toho incidentu v garazach. A sklamana z neho.

mvo
autor
6. aug 2022

@reanda ano, pravda dakujem. Ineho partnera. Si uvedomujem, ze nie sme pre seba uplne vhodni partneri.

panelacikova
6. aug 2022

@mvo prečítala som tvoj úvod, diskusiu nie. k tomu ti napíšem len jeden jediný postreh: jemu bude vždy na prvom mieste jeho dcéra, až potom niekde ty. tvoja dcéra? to ani nehovorím. ju bude len tolerovať. ak ho miluješ, odporúčam aký požič, taký vráť. vôbec by som sa napríklad na tvojom mieste nezaujímala o to, čo je s jeho dcérou. nech si ju ukľudňuje, koľko chce. akonáhle by však on bol nabudúce v sračkách, tiež by som mu nič ukľudňujúce nepovedala. aby si uvedomil trošku, že ťa to trápilo.
to, že si mu to narovinu povedala, čo ťa mrzí a on vyletel znovu... nuž, k tomu ti poviem len jedno. je to len priateľ. nech priateľom aj ostane. alebo aj nie. rozhodne by som po tejto skúsenosti nešla s ním do vážnejšieho zväzku. .

boldo87
Odpoveď bola odstránená
thoughtfulweirdo
6. aug 2022

To čo sú za komentáre? Ja teda od partnera očakávam partnerskú podporu. A nie aby ešte on, ktorého sa to nijak netýka, lebo to nie je jeho auto ani jeho peniaze, sa zdul? Akože za čo? A že nevie čítať z tváre? Čo je emočne hendikepovaný? Snáď je prirodzená reakcia sa (aj po slabom tukanci) partnerky spýtať, či je ok a aspoň ju poťapkať ruke, že no kľud, nič to nie je. A prečo sa ešte večer naslopal namiesto robenia spoločnosti partnerke, ktorú ani nevidí každý deň? 🤷🏻‍♂️ Bez akejkoľvek súvislosti s nehodou jeho dcéry, zachoval sa pri tom tukanci ako podivín. Základnú empatiu by mal vedieť prejaviť každý dospelý človek.

Strana
z3