icon

Existuje karma?

3. dec 2020

Zaujima ma vas nazor 🤔

ujaju
4. dec 2020

Myslím, že áno, každému sa všetko skôr či neskôr vráti. Čo dáš to aj zožneš, to je proste tak.

petkasaurus
4. dec 2020

Bojim sa tiez, ze karma je len chlacholenie sa ubohych.. Hoci by som si priala, aby existovala...

0silvia0
4. dec 2020

@halabolka je to ok ak neveris, kazdy veri niecomu inemu...

anda2
4. dec 2020

Ano

halabolka
4. dec 2020

@0silvia0 ved ok, ja nikomu neberiem jeho nazor 🙂 iba som prispela svojim

malinoismum
4. dec 2020

Karma, bozie mlyny... nazvite si to ako chcete ale jednoducho - na každú svinu sa voda vari 🙂

juliatriscova
4. dec 2020

na 1000% karma existuje.........

jones
Odpoveď bola odstránená
stanulienkat
4. dec 2020

Karma neexistuje. To si len ludia vysvetluju zle ciny,nahody. Kazdemu!!!! cloveku na svete sa stavaju zle veci. To si len potom vylozite,ze ano,to je za to a za to. Aj vam sa stavaju zle veci,alebo nahody. Aj vam by sa dalo priradit,ze -to mas za to. Proste su to suhry,ktore sa bezne stavaju. Skor mam opacnu pocit,ludia,ktori su zli,zloprajni a bezohladni,tak im je najlepsie.

veronikastrickova
4. dec 2020

Ano

1angelika
4. dec 2020

@metuzalem to by bolo na dlhšiu debatu, aj o minulých životoch.

1angelika
4. dec 2020

@stanulienkat niektoré zlé veci, ktoré sa nám udejú nám prinesú aj niečo dobré čo pochopíme až neskôr. Ja si myslím, že nič nieje náhoda, všetko sa deje z istého dôvodu.

metuzalem
4. dec 2020

@1angelika duchovno a filozofia mi nie je cudzia, ale stale mi vychadza ze minule zivoty a reinkarnacia je nerealna. Myslim ze dusa vznika pocatim. Ak by putovala z tela do tela, muselo by byt na svete stale rovnaký pocet ludi. A ze sa da reinkarnovat do ineho telesa, zvierata? Neverim, lebo ludska dusa je velmi kompexna na to aby vliezla do chrobaka...ten isty softvér nainstalujes do počítača, ale nie do radia alebo kamena. Tot moj nazor, ale kazdy nech si veri v co chce, hlavne nezabudajme premyslat , a nevnucovat inym svoju pravdu

matricia
4. dec 2020

@stanulienkat Aj falosni. Veru. A je tu aj skryte zlo, ze robia zle iba niektorym ludom a ini to nevidia.

igiana
4. dec 2020

Clovek ktory robi zlo prirodzene na seba zlo privolava. Je to nasledok toho co robi. Kto preklina, na seba privolava kliatbu. Mne sa zda, ze niekto “objavil Ameriku” a potrebuje to v dnesnej dobe takto pomenovat. Zlo tu bolo odhakziva a odjakziva ludia znasali jeho dosledky.

karolinakr
4. dec 2020

V biblii sa piše v
Prisloviach Šalamunovych - su ludia, ktori konaju skutky spravodlivych a prenasleduje ich zlo, a su ludia čo konaju zlo a prenasleduju ich dobro akoby konali skutky spravodlivych svátych.Aj to je marnost.Je tam pripustene, že niekto napriek yomu že je zly, može sa mat dobre a to vidime casto okolo seba..
Kniha Jobova - žil raz Job o kt. bol svätý a vykonal všetko podla božich prikazov a Boh dopustil aby ho pokušal Satan a zomreli mu 7 synovia, 3 dcery, prišiel o všetky stáda, sluhov,prišiel o celu urodu a aby toho nebolo malo, Satanovi bolo dovolene aby vztiahol nanho ruku a cela koža mu navrela vredom, že sa musel škrabat črepinou.Jeho žena mu povedala- zloreč Bohu a zomri.A on nato - čo si ty jedna z blaznivych žien? Iba dobre budeme brat od Boha a zle nie? A v tom všetkom nezhrešil Job svojimi ustami
Takže karma - čo je karma? Podla mňa neexistuje a ludia nežiju ako si zaslužia
Ale sme v živote skúšaní- to pripušťam..Vlastne aj citim na vlastnom tele

pralinka25
4. dec 2020

ja v karmu verim. u nas je to take modne slovo ale vzdy tu ta myslinka bola len sa v nasich koncinach nevolala karma.
problem je skor ten ze ludia ju chapu rozne a ani tomu slovu moc nerozumeju. ocakavaju ze ked napriklad niekto podviedol tiez bude podvedeny. takto ale veci nefunguju. kazdeho z nas sa veci dotykaju inym sposobom. to co mna zamrzi niekoho nemusi mrziet vobec takze ocakavat ze ta ista vec bude druheho mrziet je blbost. jemu sa vec moze vratit uplne inym sposobom ale jeho vnutorne prezivanie moze byt rovnako intenzivne. boli tu ti vojnovy zlocinci. nezili sme s nimi nikto z nas nemoze povedat ze dozili v pokoji. zivot na uteku je hrozny. su to muky ked nevies kto ta sleduje, stale si v pozore nemas kludny spanok, nemozes v pohode chodit von je to dost zly osud. a prave to ze zili dlho ma svoj vyznam. ved dlhy zivot neni zarukou stastia. prave naopak zit dlhy zivot a nebyt slobodny aj ked na slobode je tazke. moja kolegyna vzdy mala na to ked jej niekto ublizil alebo ukrivdil odpoved ze mu zela velmi dlhy zivot. ked som sa jej pytala preco tak mi povedala ze aby mal dostatok casu si uvedomit svoje chyby.
inak uz len to ze niekomu zelame zle a nazyvame to karmou je aj nasa karma a to si malokto uvedomuje. je mi ublizene a zelam tomu cloveku zle tak je jasne ze ja nemozem ziadnu dobru karmu ocakavat.
ale ano milion krat sa mi stalo ze sa mi veci vratili aj zle aj dobre. pri zlych som si nejeden krat povedala ze tak mi treba zasluzila som si.
my s tymi ludmi nie sme vobec netusime ako sa im veci skutocne vracaju. to ze ich vidime vysmiatych na fb este neznamena ze je to pravda. niekedy nam neni dopriate vidiet sposob ako sa im veci vratia a je to preto ze karma nema byt zadostucinenim pre nas ale lekcia pre toho druheho.
podstatne je aby sme my sami zili zivot tak aby sa nam vracali dobre veci.
to ze niekto sa nam javi ako stelesnenie dobra a zda sa nam ze sa mu deju len zle veci moze mat tiez dovod. mozno to co nam sa javi ako dobre robi zistne, alebo to nieje uplne s dobrym umyslom aj ked to tak na oko vyzera. do duse cloveka nevidime.
to je ako ked dietatu zakazete vypit cistiaci prostriedok. z jeho pohladu ste zla lakoma mama ktoru karma dostihne, ale v skutocnosti mu zachranujete zivot. veci nie su ciernobiele. vela krat su aj umysly dolezite a tie nevidime.
hovorit o susedoch co sa komu vratilo a nevratilo je tiez nevhodne. suseda mozno podvadzala ale ani netusime co bol jej muz realne za cloveka. venujme sa len sebe. sudit inych a hodnotit ich karmu nam neprislucha. ich vnutorny zivot je zvacsa na mile vzdialeny od toho ktory vidime my.

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
canany
4. dec 2020

@limetka69 prosim Ta, nevies uz nazov tej knihy, kde hypnotizoval ludi kvoli minulym zivotom?

katlin7
4. dec 2020

Ano. Niekedy sa prejaví hneď, niekedy to chvíľu trva.

lenka_da
4. dec 2020

karma v zmysle "osud" - tak to neverím, ale karma v zmysle "energia" áno. Každá energia, ktorú vyšleš, sa k tebe raz vráti 😉

calin
4. dec 2020

Verim tomu, ze sa vsetko vrati..jedna zena zelala svojmu ex, aby sa mu narodilo hendikepovane dieta .. otocilo sa to - ich spolocnej dcere sa narodilo take dieta a o par rokov aj tej zene, co zelala svojmu ex.

h2
4. dec 2020

@stanulienkat Úplne súhlasím! 👍

limetka69
4. dec 2020

@canany ano viem 🙂 je to michael newton, cesty dusi. Ale popozeraj si ako idu za radom, lebo ich ma viac a neviem ktora je prva, druha... Precitaj obsahy 🙂 ale tusim ta oranzova to bola, su tusim poniektore na ulozto.sk

limetka69
4. dec 2020

@canany v kazdej nieco ine rozobera a vsetky su fascinujuce. 🙂

limetka69
4. dec 2020

@canany tu mas obsah jednej

ouwecka
4. dec 2020

Nie.. je to z casti tak,ze co das sa ti vrati ale 100perc karma neexistuje,pretoze tu mame druhe šance,odpustenie a tuzbu,aby nam boli odpustene nase vedome a nevedome previnenia
Ucenie k karme je v priamom rozpore s ucenim napr biblie, evanjelia ucenim Jezisa Krista o milosti a biblia alo jediná je menovana ako skala,pravda,ostatne nauky,pripustaju vyssiu nadradenu pravdu a tiez sa aj v istom bode dostavaju do protirecenia

fantaghiro21
4. dec 2020

nie.....

kubkovamama
4. dec 2020

Ak myslíš tú definíciu,že každému sa raz všetko vráti?Tak nie,v to neverím,že existuje.Nieco ako dôsledky našich činov,to áno.Aj keď je to niekedy nespravodlivé alebo vcelku dobrý človek má ťažký život a dejú sa mu negatívne veci naoko bez jeho pričinenia.Neviem..Ale mám v blízkosti pár ľudí vyslovene zlých,kde cítiš to zlo priam až hmotne a majú sa veľmi dobre.Aj z pohľadu okolia aj oni žijú šťastne,bez toho aby ich trápilo že oni sami niekoho trápia alebo ubližujú.A bohužiaľ si myslím,že budú spokojne žiť ešte veľmi dlho v pohode a dostatku na úkor iných.No bohvie,možno tá "karma" sa ukáže v ďalších generaciach

limetka69
4. dec 2020

@canany a este odporucam Kenneth Ring - Posolstvo svetla. Tam sa autor venoval klinickej smrti, ako ludia sli an druhy svet a vratili sa. Utkvelo mi v pamati ako slepi vedeli a videli co sa deje okolo nich, jedna povedala ze v odkvape na streche je teniska a bola tam. Bola slepa od mala, su tam pribehy ludi, tiez som hltala tu knihu. 😂