icon

Expriateľ, exsvokra, ja

eni216
31. mar 2018

Dobrý deň, milé dámy.

Pozrite sa na rozmer môjho príbehu, ak ho neplánujete dočítať, tak prosím ani nezačínajte a nekomentujte iba z prečítania 1/3 textu 🙂

Poviem Vám svoj príbeh, možno ani nie s toho, že potrebujem radu ale jednoducho to musím nejak zosumarizovať a pochopiť že som veci zrobila dobre (ak áno). Ak máte rovnaký osud, možno sa s toho poučíte alebo len mi jednoducho dáte "facku" aby som sa prebrala a nefilozofovala :D

Mám 26 rokov, som na prelome vysokoškolského štúdia a práce, bývam v byte - sama, mám auto. Mám perfektných rodičov, ktorým za toto všetko vďačím (mama mala dosť ťažké detstvo tak sa teraz spolu snažíme, aby nám bolo čo najlepšie 🙂 ).

Nedávno, cca pred pol rokom mi skončil 7 ročný vzťah. Ako vieme, zo začiatku láska, idylka, ružové okuliare - áno, bolo to veľmi pekné a dlho som si myslela že to bude môj "posledný chlap v živote".

Osobnosťou sme si dosť sadli - obaja srandisti, živelní a blázniví ľudia. Kamaráti aj celé okolie si myslelo že sme si stvorení ako jeden pre druhého. Začali sme spolu žiť - u mňa v byte s tým, že to predchádzalo boj s mojím vtedajším ešte priateľom, keďže on chcel bývať so svojou mamou - u nich, v dome. Ona je vdova asi 8 rokov - je veľká madam, chodí ovešaná zlatom, všade sa chváli so všetkým, kostol musí byť. Jej syn podobné vlastnosti zdedil - vie sa neskutočne vychvaľovať, reklamovať seba, svoje auto, psa... všetko vedel krásne zabaliť do ružovej krabičky z mašličkou, aj keď realita bola často iná.

Ale vráťme sa - začali sme bývať spolu. Všetko bolo fajn, jedlo sme nakupovali spoločne, dostávali od mojich rodičov i jeho mami. Mali sme život ako gombička.

S ničím nebol problém, pokým mi nezačal dávať najavo, aký on je v mojom živote dôležitý. Citujem ho: "Bezomňa by si nič nemala, nikde by si nebola." Ono sa to párkrát pri hádkach zopakovalo ale stále to definoval tým, že to hovoril iba preto lebo bol nahnevaný. Ale postupom času sa moje sebavedomie, sebauctievanie tak znížilo, že som začala pochybovať sama o sebe.

Neskutočne mi vadilo, že sa často niesol aj on aj so svojou mamou - ako keby boli niekto iní - niečo viac. Skromnosť, šetrenie nikdy nepoznali aj keď nemali o neviemkoľko viac ako moji rodičia. Niekoľkokráto som mu hovorila, aby sa naši rodičia spoznali (podotýkam že po 6 a pol roku vzťahu sa nespoznali). Moju a mamkinu prosbu aby svoju mamu priniesol na návštevu ku mojim rodičom na dedinu povedal: "No ako by tu moja mamička prišla v štekličkoch?" No ani Vám asi nemusím hovoriť ako to vzala moja mamka.

Stále mi hovoril ako ma miluje, čo by bezomňa robil, že už by nevedel žiť bezomňa, so svojou mamou, neustále chválil mojich rodičov do neba, kupoval mi somariny aj ktoré som nechcela - lebo som vedela že mi všetko povykrikuje, že ma douráža ma a zneuctieva.

Všetko som nejak tolerovala, zhltla, neriešila radšej. Dúfala som, že sa to zmení. Bála som sa samoty, nechcela som rozchod - lebo čo bude somnou? Tak ma presvedčil, že bez neho by som bola nič, že ja som tomu normálne uverila.

Vedela som, že sa blížia zásnuby (keďže moja svokra stále mlela iba o tom, že ona už koľko pálenky nakúpila na svadbu, že mi dá svoje zlaté náušnice, že si oblečiem šaty jej dcéry - expriateľa sestry) - áno, dobre počujete. Ja som iba počúvala štýlom - jedným uchom dnu, druhým von. Toto mi nariadil expriateľ a aj dobre, lebo keby som jej oponovala, tak by to teda bolo!

Stále som však chcela viesť nejaký rozhovor o tom, ako to je medzi nami, že mi niektoré veci vadia, že by trebalo reagovať niekedy rozumnejšie, menej agresívne a psycho (áno, bol dosť psycho keď sme sa hádali a povykrikoval mi všeličo), že náš sexuálny život nie je najlepší a trebalo by s tým niečo robiť a podobne. Nechávala som to, zatutlala.. lebo som sa ten rozhovor bála začať. Bála som sa lebo s ním sa nedalo komunikovať, rozprávať sa, argumentovať ako dospelý človek s dospelým. Ak k niečomu takému prišlo, stále sa vykričal, buchol dverami a išiel ku mamke. Potom sa onedlho vrátil alebo ma kontaktoval ako keby nič.

Minulý rok ma plus/mínus tento čas požiadal o ruku. Pozeralo na mňa asi 30 ľudí, 30 našich "kamarátov" na oslave našich spoločných narodenín. Stále som mu hovorila, že to chcem iba vo dvojici, nič extra, aj keď pri prechádzke so psami (dúfala som že sa vtedy ten osudný rozhovor uskutoční) ale zorganizoval to tak, pred kopou poloneznámich ľudí. Povedala som áno (pod nátlakom). Chcela som to, áno (nehovorím že nie) ale ten vzťah už tak potreboval jeden rozhovor, nejakú čiaru za všetkým, znovuzrodenie, vášeň, motýliky v bruchu, zalepenie rán...

Keď už si ma označil (že niet už cesty s5) som sa ho doma pýtala, prečo to takto zorganizoval: "že si myslel že to dobrý nápad" Vysvetlenie: "chcel sa pochváliť pred ostatnými, kamošmi, známimi, kolegami na oslave že mi kúpil prsteň s diamantom" - áno, je takých ťahov schopný. Pýtala som sa či o tom vedeli moji kamoši - či s tým súhlasili že to je "dobrý nápad" lebo viem, že by mu to vybili z hlavy a vtedy vysvitlo že to organizoval spolu s jeho mamou. Mala som dosť.

Nejak sa to ututlalo (zas a znova) a žili sme si ďalej. No keď už znovu prišli vyhrážky typu "nič nie som bez neho, nevážim si čo premňa robí, mám mu vrátiť prsteň" - vtedy sa vomne niečo neskutočne zlomilo a povedala som si dosť. Nehádala som sa už, len počúvala, rozmýšlala a v noci v posteli, keď primne ležal som bdela a plakala. Vedela som, že ten koniec, tá čiara musí prísť lebo už to nezvládam.

Povedala som mu to. Plánovala som mu to definovať, rozprávať sa o tom, riešiť či to je správny krok - ale v sprievode plaču som mu povedala iba že to už nezvládam a už nie som šťastná.

A som skoro odpadla. Povedal mi, že mu mám vrátiť prsteň a ľahol si vedľa do izby. Ráno vstal, zabalil svoje veci a odišiel. Po čase mi podotkol, že si nepraje aby som bola v jeho partii a odvtedy sme sa ani nevideli.

Muž "ktorý si ma chcel vziať za ženu, miloval ma a blablabla" sa po vete zdeptanej, ubolenej zeny pik pak zobere a ide preč ako keby nič...

Chýbal mi ten záver vzťahu, ukončenie, rozhovor pri káve, povedanie si bolo super ale dovidenia a rozidenie sa v dobrom.

Po mesiaci/dvoch si našiel priateľku - sú spolu dodnes a vraj budú bývať u neho, s jeho mamou na poschodí (plánoval to aj somnou ale som povedala že v žiadnom prípade keď mám voľný byt pre seba). Čudujem sa, každým dňom sa čudujem, že neprejde deň aby som ja na toto celé nemyslela, nedumala a on si ide po 5 mesiacoch žiť s niekym. Áno, skúšala som aj ja randiť a podobne, ale neviem sa koncentrovať, neviem sa ešte cez "to" dostať. Akože je on už taký v pohode? Neide mi to do hlavy. Robí to naschvál? zalepuje boľavé srdce tou slečnou? Neviem..

Neviem, čo o mne povedal svojej mame, sestre, okoliu - prečo sa to stalo. Neviem aký pohľad majú na to ostatní, neviem či mi nešpiní meno (o bývalej priateľke ešte predomnou šíril dosť nepekné veci a keď sa náhodou mali niekde stretnúť stále mi vravel že "pekne sa oblečme, umyjem auto aby videli ako dobre sa máme") ....

Ťažko sa definuje pocit, ktorý prúdi vo mne. Jeden deň, keď si spomeniem na pekné chvíle - chýba mi. Druhý deň - som rada že som sa ho zbavila. Keď si ale však spomeniem na svokru - na ňu sa hnevám najviac, mám takú averziu voči nej že až! Nezabila mi nikoho, ale nejak cítim, že to všetko dopadlo tak, kôli nej, kôli jej výchove, kôli jej osobnosti a vplyvu do jeho mozgu.

Neviem či sú moje myšlienky fér voči sebe ale neviem prečo ich mám ešte aj teraz. Ako keby som sa nevedela nájsť tu a teraz, bez neho. A pritom všetko mám, vo všetkom sa mi darí. Mám super rodičov, pár kamošiek ale cítim samotu.

Strana
z2
eni216
autor
31. mar 2018

@loginexistuje
-myslim, ze na tom nie je nic zle ze som sa chcela porozpravat s priatelom (buducim manzelom) ked ma nieco trapilo.. zakladom dobreho vztahu je komunikacia, kompromisi, pochopenie a spoluciteniety, tak nerozumiem preco mi to vytykate - ja som hladala riesenie, nie formou "vsetko analyzujem a rozoberam ako sudkina" ale formou spontannehobufetu rozhovoru pri vine, jedle, telke...
-Neviem ci ste citali cele, ale nechala som ho ja. Len mi nasledne prislo divne, ze ten "milujuci" chlap povedal ok, tak idem.
-verte mi, ze ma tieto veci tak trapili, ze mi behali v myslienkach aj popri skole a pri comkolvek (nebojte sa, nestudujem 2 dni v tyzdni podplatenu, smiesnu VS)
-ku tej zlatej tacke od rodicov sa nevyjadrim, lebo nie je to primarna tema, ani pointou mojho problemu

alex49
31. mar 2018

on ťa nikdy nemiloval, mal ťa ako dekoráciu, ako status, mám frajerku, mám snúbenicu. Nemôžeš žiadať od druhých, aby sa zmenili, ľudia sa nemenia. Zmeniť môžeš jedine seba a svoj postoj. Po čase ťa prestane bolieť aj to "neukončenie", pochopíš, že to tak malo byť aby si sa mohla pohnúť dalej a žiť si život podľa seba.

loginexistuje
31. mar 2018

@eni216 hlavne prosim napis ze studujes mimo slovenska lebo aby vs clovek pisal s takymi hrubkami no sodoma gomora

Ja viem na com stoji vztah som vydata 16 rokov a k tomu v praci riadim tim IT chlapov tak vcelku viem ako riesit a tak

eni216
autor
31. mar 2018

@loginexistuje a ty hlavne prosim pis vecne k teme, nie vsetko okolo toho lebo mi prides prave taka, ktora vsetko analyzuje len nie to, co treba :D

eni216
autor
31. mar 2018

@stanass ďakujem 🙂

xxxkatka
31. mar 2018

@eni216 no zas az tak milujuci asi nebol ked ta podla teba ponizoval a zo dna na den si zballi saky paky....A do buduceho vztahu radim nechciet vsetky problemy riesit v pokoji, pri vinku a jedle. Nefunguje to tak.

akynka
31. mar 2018

B5gb

boredka
31. mar 2018

precitala som to cele, podla mna to ze si tak skoro nasiel priatelku hovori len o tom ze nevie byt sam, ci uz z hladiska toho ze sa chce chvalit aky je super alebo je taka povaha. Viem ze je tazky takyto rozchod po tak dlhom case, ale casom si naozaj povies ze lepsie pre teba..myslim si ze jeho povaha by sa len viac ukazovala a ty by si nebola stastna a so zavazkom ako manzelstvo a deti sa uz tazsie hybe. ALe rozumiem tomu ze si chcela normalne ukoncenie vztahu ale bohuzial nie kazdy to dokaze - ja som mala 9 rocny vztah a tiez moj ex priatel nedokazal byt chlap a normalne sa porozpravat. Prajem vela stastia nech to vsetko prejde...a nech najdes svoje stastie pri niekom vhodnejsom...

katrin21
31. mar 2018

@eni216 no...myslim ze dobre sa ti stalo ze odisiel..to co robil bola cista manipulacia a zivot s manipukatorom je cesta do pekla a trapenia
Toto sj spomen a uvedom vzdy, ked dostanes chut na nostalgicke myslienky..
On ta nelubil..chcel ta vlastnit a ovladat a ked zistil, ze to nepojde, ze uz teraz sa priecis, tak sa zbalil a isiel dalej najst inu obet. Bud rada!!!! A nelutuj to.

fiffinkaa
31. mar 2018

Potrebujes cas..viem ze si ocakavala iny zaver, ale zivot nekonci, mozno Ti bude este sudene sa s nim stretnut a bez emocii sa porozpravat o tom co sa udialo. Rozumiem ze je tazko pochopitelna jeho reakcia, ale to ta moze naozaj len uistit ze tento muz zije v sebaklame a nie v realite, nevie co je byt skutocne stastny, tak ma naucene zit dokonaly wau zivot aj so svojou mamou. .neboj sa, otrasies sa z toho, viem ze to boli a ze ta sklamal jeho odchod a predsa boli ste spolu naozaj dlho, aby to normalny clovek vedel vymazat z vecera do rana..ale vsetko prejde, len chce to cas, odpusti mu, zehnaj mu..prajem Ti aby si bola spokojna so svojim zivotom.

horalka1997
31. mar 2018

@eni216... Ahoj... Ja som mala "priateľa" presne takého ako ty opisuješ ex... Presne tá istá povaha...Vo všetkom chcel byť najlepší... Kupoval mi darčeky aj keď nevedel, že mne stačí aj obyčajná čokoláda 😁 haha... Poznali sme ALE veľmi krátko... 3 mesiace aj s cestou... Súťažil s kamarátmi všetko chcel TIP TOP aby vyzeralo! Kupoval si nie len mňa ale aj moju rodinu.. Teda lepšie povedané myslel si, že si nás kupi, ale neporadilo sa mu to... Najprv som to brala naozaj ako dary, ktoré dáva z lásky... Ale potom? Výčitky... Mám syna a som slobodná odkedy sa narodil... Ďalší blbý ex (malého otec) ja mám šťastie na chlapov ja viem 😂Ale začala som si všímať ako si ma chce získať... Ako sa majetnicky choval... Myslel si, že som jeho majetok... Lenže potom sa mi otvorili 👀! Začal vyčítať, zakazovať, ponižovať, zhadzivať! Až raz povedal na môjho syna jedno slovíčko, ktoré ma tak neskutočne vytočilo, že som ho chytila pod krk! Potom si začal dovolovat na môjho brata... Chcel si ho tiež kúpiť! Všetci mi vraveli, že za týmto všetkým je háčik! A bol... Robil všetko preto aby sa mohol ku mne nasťahovať Samozrejme, že som sa nato necítila bolo to všetko moc rýchlo..A potom ešte viac začal vyčítať! Pred cca týždňom som sa ho zbavila... Rozišla som sa sním, pretože som mala toho dosť!... Buď aj ty rada, že to dopadlo ako to dopadlo... ❤️ držím palce nech sa stým vyrovnáš čím skôr!👆😍

eni216
autor
31. mar 2018

@horalka1997 ďakujem ti a napodobne držím palce 🙂 snáď si nás nájdu už iba tí lepší muži (ak existujú) :D

moonlight1210
31. mar 2018

@eni216 tebe ostal pocit, ze je to nedoriesene, tak mas velku potrebu to dokoncit, uzavriet.

Neuvedomujes si, ze si voci nemu stale moc slaba. Takze stretnutie by skoncilo iba tym, zeby ta mozno vypocul, ale nedal ti za pravdu, veci prekrutil (mozno ta aj vysmial) a odchadzala by si z zoho stretka zdeptana a s este vacsim pocitom krivdy.
Ziadna kava a priatelske ahoj by sa nekonalo.

Ty tovyhras, az to dokazes uzavriet bez neho. Lebo v ten den prestane pre teba nieco znamenat a rozplynie sa dym v minulosti. Ostanu len spomienky.

U manipulatora sa neoplati riesit, preco urobil toto a hento. Preco ti neferovo nieco vycital. Preco hadzal ignore a odchadzal (to chcel, aby si presne takzo ostsla s nevyjasnenou vymenou nazorov a pocitom viny).
Neries. To akoby si chcela bytostne vyriesit, aby ti ozvena neodpovedala.
Proste to tak je a hotovo.
Ozvena odpoveda a manipulator neznesie, aby nasilu necucal z inych lasku a obdiv, lebo sam to nevie vyprodukovat (zato pekne zahrat), ale je na tom zavisly a chce to citit aspon zvonka.
Preto bevie byt sam (pusty ostrov by bol jeho trest), zivot bez obecenstva a potlesku je pre neho smrt a ak strati kontrolu nad obecenstvom, strati on aj zaujem (to je este ten lepsi pripad. Vie sa aj hnusne kruto mstit za neposlusnost.)

Naozaj bud rada. Dal ti ten najvacsi dar, aky manipulator vie (nevedomky) - stratil zaujem a dal ti pokoj.

Ty si daj pozor, aby nemal pocit, ze si nejak rychlo bez neho moc stastna, ze ta jeho nova baba vobec netrapi a ze za “super pozlatkovym” zivotom s nim nezialis. Mohol by sa totiz vratit.

A co inym nataral? No s tym nic neurobis. Kto chce, vezme lyzicku pravdy, galon lzi, vsetko dobre premiesa a nadavkuje tak, ze si ludia povedia, ze ak ta stipka je pravda, tak mozno aj to ostatne.
Chces obehnut byvalych znamych a mesto, aby si sa obhajila?
Co myslis, preco ti ich zakazal kontaktovat? Aby si mu neliezla do kapusty. A bud rada. Az polezes, klepne ti po prstoch este hnusnejsie.

Preto kasli na to. Toto su senzacie tak jedneho mesiaca. Uz ich to davno ani nezaujima a netrapi, preco ste od seba. Klebeta vysumela.

Stale si uvedomuj jedno - dopadla si dobre.
Su zeny, s ktorymi sa manipulator rozide a robi im este peklo, kde sa da.

matenka
31. mar 2018

@eni216 jooooj moja, ani nevies ako ti rozumiem, chodila som s takymto debilom 5,5 roka, ked som to ukoncila bol si mnou taky isty, ze mi povedal "ked dostanes rozum, zavolaj mi", nakoniec mi volala jeho mamicka, ze takeho uzasneho chlapca uz nenajdem, no neuveris, nasla som ovela lepsieho, ale ta manipulacia vo mne bola este rok po rozchode, naozaj si otvor flasu vina a dakuj tomu hore

basska_b
31. mar 2018

@eni216 Ahoj, prečítala som si celý príbeh, tiež mám 26 a prežila som niečo podobné s bývalým pred 2 rokmi, jeho matka tiež taká panička a krava, bože, už sa na tom len smejem dnes...

Chcem ťa povzbudiť a povedať, že:
1. Krv nie je voda, jasne, že koná podobne ako jeho matka.
2. Buď rada, ďakuj nebesam, že už nikdy neuvidis tú hroznú ženu. Aj keby bol jej syn neviem aký anjel, ona by vám non stop robila peklo.
3. To, že ti chýba a že si hneď nešla do náruče niekoho iného, je normálne a prirodzene. Boli ste spolu dlho, tak sa za tým ťažko robí čiara. Ale to rozhodnutie, čo si urobila, bolo to najlepšie. Neboj sa, keď budeš usmiata a vyrovnaná sama so sebou, nájde sa pre teba ten pravý. Máš 26, začneš robiť v zamestnaní, stretnes nových ľudí, posunies sa niekam inam a na bývalého a jeho matku si spomenies už iba ako na odstrašujuci príklad.

akynka
31. mar 2018

Je to fajn ze to takto skoncilo..cakala som zaver ze ta doteraz terorizuje..takze to ze zbalil saky paky ti len ukazuje ako ta miloval...
Piekol ho prsten vo vrecku tak si nasiel inu..dufam ze jej bude maly 😂😂😂

eni216
autor
31. mar 2018

@akynka tak snáď ho nedá inej žene pane bože :D mňa by to na jej mieste nahnevalo ale riadne.. však nosila som ho pol roka! ale myslím že jej bude malý, mám veľkosť 49 :D

katus226
31. mar 2018

Baby ti tu napisali velmi dobre. Bud hrda na seba, ze si v sebe nasla odvahu to ukoncit. Priznam sa 😇 ze ked sa nudim, obcas si tu citam hrozostrasne pribehy o svokrach a ich synacikoch. Vies kolke z tej temy by ti teraz zavideli, ze ty si z toho pekla vonku? 😀

annamari4
31. mar 2018

Myslim ze ked stretnes toho spravneho tak si povies ze dobre sa stalo.Drzim palce a aj za mna dobre ze to skonciloaj ked to yeraz vyzera vselijak.tiez som mala za mlada 7rocny vztah a uplne ma znicil.dnes dakujem Bohu ze skoncil.Vsetko dobre prajem🍀

juliet86
31. mar 2018

Ten typek bol uplne psycho. Napis mu list s myslienkami otazkami spomienkami ktore v tebe su nevypovedane. Chod niekam do lesa. Precitaj ho a spal ho. A pusti to dalej. Bol to manipulator s ktirym by si nikdy nebola stastna

gulisko
31. mar 2018

Wau toto je.sila. v prvom rade sa z teba musi znovu stat tá sebavedomá žena ktorou si bola. Si mùdra určite krásna. Každé ráno si povedz som skvelá dokážem to. A ver že sa to zlepší. Máš skvelù mamku a určite kamaratku ktoré ti pomôžu
A k tvojmu ex bol to despota nič ine. Len ťa využil aby ponižil svoju byvalu frajerku, stavim sa keby sa s nou porozpravaš že u nich to bolo tak isto. Toto je človek ktorý potrebuje druhymi len manipulovat ked si sa mu vzoprela tak si našiel druhu obeť.
Chce to veľa síl prekonat toto čo sa ti stalo venuj sa sebe a svojim zalubam. Bude lepšie ten pravý chlap príde
Inak mu sme s mužom uplne rozdielny a cez to všetko sa doplname.už 13 rokov, niekedy sa aj protiklady pritahuju

monika_baricic
31. mar 2018

@eni216 Buď rada, že si sa ho zbavila! Čaká ťa lepší 👍🏽

mykeila
31. mar 2018

Chce to čas, boli ste spolu dlho ale neľutuj rozchod. Pride ten pravý.

obsadenemeno
31. mar 2018

@eni216 ani nevies, ake si mala stastie..... 😉

akynka
1. apr 2018

@eni216 nooo od toho ako si ho opisala by som cakala ze uz ho aj ma ;) skoda drzat diamant v zasuvke 😂
V kazdom pripade je dobre ze si sa posunula.. a myslim ze to vies uz aj sama ❤

alobalka
1. apr 2018

@eni216 urobila si dobre, že ste sa rozišli, škoda, že ste to nerozobrali skôr. Blbe pocity a otázky ešte budú vŕtať hlavou dlho. Jednoducho ste si neboli sudeni a už by som sa k tomu nevracala. Keď ste sa nevedeli rozpravat vo vzťahu, necakaj na nejaké ex vysvetlenie. Uzivaj si slobodu a pouc sa.

Strana
z2