icon

Extrémne premeny - casting

21. nov 2020

Ahojte je vás tu veľa, alebo aspoň niekto kto neprešiel castingom na extrémne premeny? Totiž v pondelok ma čaká video casting a samozrejme tak ako každý kto sa tam hlási by som bola rada keby si ma vybrali. To si myslím ze chce tam každý. Len nemám taky zaujímavý príbeh ako poniektorý v TV.
Ďakujem 😘

Strana
z2
biela_sova
23. nov 2020

To je smutne...ale stale sa da najst harmonia a sebalaska. Ked Ti je dobre samej so sebou, naucis sa odmenovat sa, lebo vzdy je za co. Mozno by pomohlo, keby si sa venovala aj nejakej cinnosti, pri ktorej pomahas druhym (ludom, zvieratam, prirode)... je vela takych duchaozdravnych cinnosti, treba urobit 1.krok a lubit samu seba <3

cervenaruza123
23. nov 2020

Ja zase musim povedat, ze som sice schudla a nemala som extremnu hmotnost, ale islo to aj tak tazko a dlho. Robila som vsetko to bezne, co sa odporuca a vysledky ziadne. Obcas som schudla par kil, zastavilo sa to a dlho neslo dalej. Studovala som si kopu teorie okolo chudnutia, pytala sa okolia co robim zle, v com klamem sama seba, uz ani okolie mi nevedelo poradit, vyzeralo, ze vsetko robim spravne. Potom som prisla na to, ze robim male nenapadne chyby, ktore ale znemoznovali chudnutie. Na vela z nich som prisla prave aj pri pozerani Extremnych premien, ked im cosi povedal trener ci lekar ci vyzivovy poradca. Ked som videla, co si uvedomili ti ludia, co chudli. Ani neviem spatne pomenovat, ake chyby to boli, ale akoby som pochopila co robim zle a co mam robit spravne. Takze ano, da sa schudnut aj sam, ale s dohladom odbornikov je to urcite lahsie a rychlejsie, skor vam povedia kde robite chyby a nemusite na to zlozito prichadzat cele mesiace, same, s mnohymi zlyhaniami. Niekomu staci vynechat sladke vody a schudne prve kila ani si nevsimne ako. Potom oznaci tych, co nechudnu za lenivych, ved staci trochu pevnej vole. No niekedy nestaci, niekedy tie dovody obezity su zlozitejsie a tie dovody treba odstranit. V principe ide stale o nadmerny prijem kalorii, ale niekedy je tazke sa dopatrat presnej primarnej priciny, nemusi sa clovek len prezierat.

elizabet173
23. nov 2020

@cervenaruza123 chudnutie je v prvom rade o strave, ak si stiahneš aplikáciu kalorické tabuľky, presne vieš koľko čoho máš prijať, aby si chudla a tvojmu organizmu nič nechýbalo. pri nahadzovaní potravín ti automaticky vyratuje príjem bielkovín, tukov, sacharidov, myslím, že aj vlákniny. Zaznamenávaš si aj pitný režim a aktivity počas dňa. Presne vieš každý deň na čom si. Ostáva len motivácia. Viem, niekedy je to to najťažšie, ale tú do hlavy nikomu žiadny tréner nenaleje. Áno, príčiny obezity môžu byť rôznorodé, počas chudnutia sa tiež môžu vyskytnúť rôzne zdravotné, rodinné, psychické problémy, ale stále to zostáva na - v prvom rade strava, potom pohyb. Chudnutie v extrémnych premenách je podľa mňa príliš rýchle, moja sesternica schudla od začiatku roka s používaním kalorických tabuliek a dennou minimálne pol hodinovou chôdzou 23 kg (cez leto aj plávala, teraz sa nedá). V extrémnych premenách by to schudla za tri mesiaca, z väčšej váhy aj skôr, čo sa mi nezdá celkom OK, veď tie kg ľudia ani nenabrali za pár mesiacov. Takže ak sa chudne pomaly, nevidím to ako problém, naopak, nehrozí jojo efekt. Súhlasím s tebou, že obezita nemusí byť z prežierania, tá moja sesternica práveže mala príjem pod svojím bazálnym metabolizmom, mala veľmi nízky príjem bielkovín, nie je typom že by si za čokoládu dala vziať obličku, to ani náhodou.

cervenaruza123
23. nov 2020

@elizabet173 Kaloricke tabulky mi velmi pomohli, ale napriek tomu mi to extra nepomohlo. Schudla som par kil a zastalo to. Niekedy ked sa nazbiera vela malickosti, tak to to chudnutie zastavi tak ci tak. A tiez si myslim, ze v premenach sa chudne prirychlo. Na druhej strane, pre extremne obeznych ludi je to mozno mensie riziko ako ked by chudli pomaly, mozno by sa zdravsej vahy ani nestihli dozit, ktovie.

cervenaruza123
23. nov 2020

@elizabet173 Pisem nezrozumitelne, kaloricke tabulky mi velmi pomohli co sa tyka ucenia sa o zdravej strave, ale nepomohli mi co sa tyka dlhodobeho chudnutia 😀

elizabet173
23. nov 2020

@cervenaruza123 možno treba spolupracovať s lekárom, psychológom, aj keď sa chudnutie na čas zastaví, zase sa pohne, neexistuje byť dlhodobo na pre teba odporúčanom prijme pre chudnutie a nechudnúť. Samozrejme s dodržaním odporúčaného množstva bielkovín, tukov, sacharidov. Uvediem sprosté prirovnanie, ale uvediem ho - v koncentráku nikto nadváhu nemal.

angelyana
23. nov 2020

@ivca88 preco si si dala prec fotky? Priznavam, kvoli tebe som zacala s chudnutim po tretom porode asi o 3 mesiace skor, ako som planovala🥰 teraz som na fitshakeri a je to super, zase sa citim super a mam viac energie. Z tvojho blogu isla sama pozitivita (nielen o chudnuti, ale zaujimave clanky aj o tvojej dcerke). Necitam tu vela veci, no ty si ma zaujala🙂

ivca88
23. nov 2020

@angelyana ani sama neviem. Asi je tam bol kúsok hanby..
Viem že XY žien by sa fotilo denno denne aspoň 20x, aby ukázali, že aké sú už pekne, ale mne takáto "pozornost" nevonia.
Pár krát ma aj napadlo, že si spravím IG účet ako motiváciu, ale potom si hovorím, že takých účtov sú tisíce.
Ale zas, musím uznať že ma teší že niekoho môj príbeh inšpiroval ❤️
Veľa šťastia prajem ❤️

cervenaruza123
23. nov 2020

@elizabet173 Ja som uz medzitym schudla a prisla na chyby, co som robila. Len to trvalo. S odbornikom by to bolo lahsie a rychlejsie, preto sa necudujem, ked niektori ludia nedokazu schudnut sami. Chce to vela energie, samostudia a casu, vela zbytocnych chyb a zabitych mesiacov ci rokov, ak zvolia zlu strategiu. Keby to tak nebolo, osobni treneri by sa neuzivili. Nie nadarmo su na to odbornici.

elizabet173
23. nov 2020

@cervenaruza123 čiastočne s tebou súhlasím, ale v posledných rokoch mám okolo seba stále viac a viac ľudí, ktorým sa podarilo schudnúť a váhu si držia. Tým nechcem povedať, že mať osobného trénera je nezmysel, ale asi je väčšia dostupnosť k informáciám.

Strana
z2