icon

Francúzsky buldoček, máte doma 🙃 ?

lubik87
24. nov 2019

Kočky syn túži už rok po modrej fenky Francúzskeho buldočka....máte niektorá doma ? Je to až taký špinavý ( uslintany , uprdeny) psík ako čítam ? Rozmýšľame že by e mu teda sen splnili dcérka má už 2 takže vie ako sa správať k zvieratkám..syn má morčatá spávajú s ním v prenose na posteli :D dievčatá nechcem rady tipu v útulku je veľa psov...🙂 Prípadne ak niektorá máte šteniatka sem s tým 🙂 ďakujem za každú radu vo výchove 🙂

floretine
24. nov 2019

@stanzi presne, tiež som si hovorila že tie trofeje a medaile tam sú ako vystrihnuté z časopisu a dolepené 😂

lubik87
autor
24. nov 2019

@stanzi vieš čo práve že nie som a po toľkých negatívach už vôbec nie..bol to proste ideálny malý psík.k.detom 🤔 fotka.nieje fotoshop ..vystrihla som ju z veľkej foto kde sú aj majitelia 🙂 preto je taká "ostrá"

lubik87
autor
24. nov 2019

@floretine ozaj ešte to ohľadom farby tie modré sú práve najdrahšie najlacnejšie sú práve tie "čisté farby "

floretine
25. nov 2019

@lubik87 neviem ako si na tom s angličtinou, ale tu sa pekne píše, ktoré farby sú u buldočkov ako u plemena oficiálne uznané a ktoré nie (tým pádom nemôžu ani súťažiť na plemenných výstavách). Medzi neuznanými farbami je aj modrá a jej variácie, je tam zrovna o modrej dosť dlhý odstavec a presne aj o tom, ako modrý gén prináša vyššie riziká zdravotných problémov.
Preto by som si radšej pani, ktorá ti psa na predaj ponúka dobre preklepla, zjavne nehovorí pravdu.
https://www.pets4homes.co.uk/pet-advice/undesir...

floretine
25. nov 2019

@lubik87 modré, lila, slate psy nemôžu byť ani v registrovanom chove, nakoľko množenie modrého génu je pre celé plemeno ako také nebezpečné.
Psy v týchto farbách sú drahé, lebo sú pekné a ľudia sú ochotní zaplatiť, ale naozaj seriózni chovatelia psy v týchto farbách nemnožia.

stanzi
25. nov 2019

@lubik87 😀 Ale to nie je o ostrosti...ta fotka je jednoducho fake, ten kto ti ju poslal ta dobre oklamal

ssimusska09
25. nov 2019

Ja pridam nas pripad, mame buldocka od jeho 5 rokov, kedy sa ho povodny majitel vzdal. Dnes ma 11, a teda chrapanie a prdenie je uplne minimum co nas trapi. Psik ma totiz po mnohych testoch za vela penazi diagnostikovanu mocovu uplavicu - do konca zivota na kvapkach 2x denne. Vdaka tomu niekedy straca rovnovahu - dosledkom coho sa dostava do ako keby elileptickeho stavu, s pomocenim. Za tie roky sme ako pisu vyssie riesili potravinove alergie, napr na kuracie maso, sposobovalo mu vypadavanie srsti, takze je na specialnych granuliach, taktiez rozne vyrastky na kozi. Psik je hluchy - chcela by som napisat, ze vekom, ale je to uz davno, a cely rad dalsich veci. Vylucna starostlivost je na manzelovi, nakolko mame male babatko. Takze za mna tohto psika neodporucam, je krasny, mila a dobra povaha, ale to je asi vsetko pozitivne, co mozem napisat. Aj co sa tyka cistoty - nie vsetkym psikom tecu sliny - tomuto ano, cize ak nie ste pripraveni mat to po otraseni vsade, asi to nebude dobry napad.

lubik87
autor
25. nov 2019

@floretine ale nechápem že aký papier by mi dala potom k psovi nejaký falzifikát lebo potom nesmie.mat PP nie ? Dnes mám stretko s veterinárom tak sa popytam 🙂

floretine
25. nov 2019

@lubik87 určite sa popýtaj a daj vedieť, celkom ma zaujíma tá problematika 😊

lubik87
autor
25. nov 2019

@stanzi čo ja viem akože pochopila by som skôr.ze odfotí psa a navesia naňho čo najde doma ale takto sa trápiť keď aj tak môžeme kedykoľvek.ist pozrieť chov ktorý je pár km od nás ..čo mi potom.ukaze holeho muža ? :D pozornosť by teda odpútal :D

cinthya123
28. nov 2019

Ahojte, rada by som sa ktomu taktiež vyjadrila. Žiaden francúzsky buldocek nieje sám od seba na starosť. Ako si ho navyknete, tak máte. Prdka snáď každý pes, ak Vám chrápe tak navštívte veterinára a ľahko sa to dá vyriešiť, aj psíkom uľahčite život. Tieto plemena s nárazenym nufakom majú ten brachycefalisticky syndróm. Ja osobne mam francúzskebo buldocka, sú to veľmi inteligentní hafkovia, ktorý Vám dajú neskutočne veľa lásky, sú Vám verný a už len ten ich kukuc je na zamilovanie. Vážne sním niesu starosti, dokonca ani lenivý dupľom nie ako sa hovorí. Skôr si dávajte pozor aby ste od lásky nepukli, alebo od smiechu(vedia mat veľký humor) 😂❤️ ja si myslím, že to je najlepšie plemeno ku všetkým. Ale ako sa vyššie spomínalo, dávajte si pozor od koho beriete. Neberte si ho len koli tomu plemenu že je inn. Myslite na jeho maminku, súrodencov ci netrpia, či niesu rodičky a potom keď už nevládzu, sú vyhodené. Veľa šťastia pri hľadaní. 🙂

nikibella
13. dec 2019

Ahojky. My máme doma dvoch francuzáčkov. Jedného máme s PP a jedného bez, ktorého sa potrebovali "zbaviť". Tomu papierákovi nemám čo vytknúť, teda okrem chrápania :D je to úžasný a verný psík. Nepapieraka sme zobrali z rodiny, kde vraj dcéra je alergická. Hneď prvý deň som si všimla, že nevie nosom vôbec dýchať. Museli sme mu dať operovať dýchacie cesty za 300€. Pri vyšetrení pred operáciou mu náhodne zistili, že má zle narastené stavce a dokonca skostnateľú platničku, čiže nám môže hocikedy ochrnúť ☹ prdí strašne :D okrem granúl nič nemôže jesť, lebo zo všetkého vracia, stačí keď zožerie trošku trávy vonku a je zle. Párkrát mi vyštartoval po deťoch, keď urobili prudký pohyb. Našťastie stačí po ňom skríknuť. Pri zvýšení hlasu už sa krčí k zemi. Evidentne bol bitý. ..... čo sa týka štekania, neštekajú skorô vôbec. Len keď niekto zazvoní u dverí, tak to ohlásia 🙂 ...... kvôli všelijakým tým chorobám by som volila psíka s PP. Nakoľko to je obľúbené plemeno a dobre sa na ňom zarába, množitelia dajú dokopy aj chorých psov. Im to je jedno.

nikibella
13. dec 2019

@cinthya123 s tou láskou to môžem len potvrdiť. Sú to úžsní psíci, ktorí vedia rozdávať kopec lásky 🙂

lubik87
autor
13. dec 2019

Baby tak už k nám príde čierna buldočka s bielou naprsenkou 🙂 veľmi sa teším 💗

fiffinkaa
9. feb 2020

@lubik87 ahoj tak ako sa Vam dari s buldockom? Tiez zvazujeme toto plemeno k detom. Dakujem za vase skusenosti v rodine.

lubik87
autor
10. feb 2020

@fiffinkaa ahoj úžasná je veľmi šikovná a pritulna . Neskutočne sa vie tešiť je radosť na ňu pozerať...zatiaľ nič neobhryzla čo nebolo určené pre ňu . Som veľmi spokojná
Myslím že sme vybrali super 🙂 vnoci spáva s deťmi v posteli vždy sa pritúli ..sem tam poprdka a keď spí na chrbte tak chrape :D

fiffinkaa
10. feb 2020

@lubik87
Wauu tak to sa velmi tesim. Mozem sa este spytat ako ste zvladli hyg.navyky? Kludne aj suk.spravu. dakujem.

lubik87
autor
11. feb 2020

@fiffinkaa no naučila sa behom týždňa chodiť na podložku von chodiť nechcela bola jej veľká zima.len sa ťahala donutra teraz som zrušila podložku a chodíme von ale spravila som to zle lebo som jej ju zrušila zhurta a zostala mimo takže viac nehôd ako keď bola malinká . Ale už vie že urobí zle lebo hneď ľahne na zem a tak vystresovane pozerá...ale každým dňom je to lepšie dnes bez nehody tak snáď to dáme dokopy. A by som opäť mala mať šteňa zima nezima idem s ním von a mám to hneď na hotové

arabica
28. mar 2020

@lubik87 dobry vecer a prosim Vas kupovali ste s PP ci bez? A zdravotne problemy este nenastali? Dakujem

lubik87
autor
Autor odpoveď zmazal
5ka500
29. mar 2020

Ahojte, my sme tiež dnes kúpili skoro ročného psíka Charlieho, boli sme pre neho v Malackách, papiere nemá.

5ka500
29. mar 2020

ozaj, aké granule odporúčate??

arabica
29. mar 2020

@lubik87 jeej ta je krasna. A prosim Vas, co plznutie? Je to moc alebo sa to da zvladnut?

lubik87
autor
29. mar 2020

@5ka500 je krásny pekne stavaný 🙂 ja dávam royal Canin iné ani nebudem . Objednala som 18kg vrece za necelých 50€ čiže cena za kilo výborná. Pekne ich papá nemá hnačky ani neprdi ale keď jej dáme nejakú odmenu (len psie) tak vtedy poprdkava :D

lubik87
autor
29. mar 2020

@arabica no mala za sebou už obdobie že som.myslela že bude bezsrsta :D zhruba týždeň chlpy všade doslova .teraz je to už lepšie ..inak predtým neplzla vôbec .

arabica
29. mar 2020

@lubik87 dakujem za odpoved. Ja som mala 14r. Kokrspanielku, ktora bola uzastna, moj milacik, k detom perfektna, milovali ju. V septembri nas opustila ☹ ked bola ostrihana neplza, neprdkala,nestekala, vydrzala aj sama dlho doma,ked sme boli v praci. Par mesiacov som psika neriesila a teraz to na mna akosi prislo, len uz inu rasu riesim, aby som neporovnavala ☹

5ka500
30. mar 2020

@lubik87 to je super cena, to odkial??? naš plzne..... ked sa otepli pojde von určite.....

lubik87
autor
30. mar 2020

@arabica no tento máva problémy s dýchaním teda vnoci strašne chrape keď spí na chrbte tak ju musím prevracat nabok a to prdkanie pokiaľ má dobrú stravu a čerstvú vodu nieje to taký problém.a sú neskutočne milé tieto psíky určite by som doporučila tohto. Je veľmi rodinné založený stále.chce byť pri niekom nerada býva sama.

lubik87
autor
30. mar 2020

@5ka500 odtiaľto https://www.zoohit.sk/shop/psi/granule/size/209959 našla som aj rovno pre tvojho psíka . Potrebuje tie medium adult v červenom balení. Cena vynikajúca a doprava myslím stále zadarmo 🙂

5ka500
30. mar 2020

@lubik87 len tieto obsahuju aj kukuricu aj pšenicu a to by nemali žiaden lepok vraj prijímať.....