Glaukóm - zelený zákal
Nemá niekto skúsenost s touto chorobou? mavam tlak ocny 30-40.
@tatramatka ja mám zatiaľ diagnostikovani okularnu hypertenziu, kvapkami si aj kvapky, ale tieto omk mi dr. odporúča ako podporu na výživu oka. Ešte som s nimi nazacala. Okrem toho pijem homalajsky čaj na oci
@zuzu_la mas aj nejake zmeny na ocnom nerve? NeuroTidine ti neodporucala? Lebo co som citala je vrajze dobry. Napises mi, prosim ta nazov caju kt. pijes? Tiez som citala, ze caj z kokotice (cesky nazov 😉) je dobry na glaukom, resp. na ocny tlak.
Ahojte, diagnostikovali mi glaukom s uzavretym uhlom. Viete niekto viac? Co to znamena? Robili mi iridotomiu, vraj aby predisli zachvatu. Tlak mam kol 12 na oboch ociach. Zatial mam len atb po zakroku. Oci mam dnes cervensie, som tyzden pl operacii.
@bobulka34 Ahojte, takže moja skúsenosť. V piatok som sa dozvedela ze mam zelený zákal. Cca pre mesiacom ma veľmi bolela hlava a vtedy som zistila ze zle vidím na jedno oko. Nijak som to neriešila, myslela som ze hlava ma boli z nízkeho tlaku a oko mi pravdepodobne prefuklo. U synovej dr si všimli ze oko nie je úplne v poriadnu, vraj nech behnem k očnej. Tak nastal zlý sen. 100x premeriavali, viaceré dr pozerali, nakoniec prišiel aj prednosta kliniky. Tlak v oku mam 38 co je extrém. Oko už viac ako na polovicu slepé. Nenávratne. Bolesť hlavy v podstate stále. Už som zúfalá. Nasadili mi 2 kvapky a 2 tabletky a o 4 dní kontrola ci sa tlak znížil.
@meitschi dezim prsty. Potrebujete sa ukludnit, aj ked ciem, ze je to velmi tazke. Nech vam liecba zaberie. Oko sa stabilizuje aspon v takomto stave zostane.
ahojte mna by zaujimalo ako casto chodite na kontroly a aky mate pri liecbe ocny tlak?
@mia37 na zaciatku kazdy mesiac a teraz raz za pol roka. Mne tlak skace. Ale oct mam v poriadku, cize u mna sa nateraz nepotvrdil glaukom. Ty ako?
@mia37 na zaciatku kazdy mesiac a teraz raz za pol roka. Mne tlak skace. Ale oct mam v poriadku, cize u mna sa nateraz nepotvrdil glaukom. Ty ako?
@purplerainbabe ja OCT vysledky hranicne ale lekar tvrdi ze je to ok. Chodila som kazdy mesiac potom kazde tri a teraz mi dal o pol roka. Beriem AZARGU 2x denne. Len niekedy ma bolieva hlava neviem ci to skace ten tlak. Pri kontrolach mam okolo 20. Keby sa dalo niekde chodit si premerat ale neviem kde. Aj za poplatok. U lekara sa neda castejsie maju toho vela.
@purplerainbabe ďakujem, zajtra idem po 4 dňoch na kontrolu. Užívam dvoje kvapky 3x denne plus dvoje tabletky 3x denne. Zajtra preveria ci tlak klesol. Dosť sa bojím 😒
@mia37 ja chodievam este Veselemu. Tam chodievam kazde tri mesiace. Tam mam tlak tiez dobry. Raz skocil cez den na jednom oku na 23, ale o hodku bol dobry. Tak neviem. Tam mi robia oct kazde tri mesiace nateraz. Idem buduci pondelok a povedala, ze to inak nastavime. A aky druh glaukomu mate? Ak teda uz to doktor uzavrel ako glaukom. Pekny den
@meitschi ak neklesol, co si nemyslim, tak Vam asi pomozu nejakou operaciou. Nebojte, dolezite, ze uz ste v rukach lekarov. Mozno by som skusila, vasu spravu poslat do zvolena do ofthalu. Tam je jedna velmi prijemna doktorka glaukomistka. Ale najprv pockajte, co vam povedia na kontrole. Drzim silno palce a objimam vas. Oci su velmi citlive.
@yanisko super, toto si urcite zaobstaram.
@purplerainbabe ďakujem pekne, takže tlak mi klesol na 22 ale musia postupne vysadiť tabletky a nechať iba kvapky. Boja sa ale ze nebudú stačiť, ak sa to neupravi iba s kvapkami tak ma budú operovať. Kontrolu mam zas vo štvrtok.
@meitschi to je super sprava ❣️
@purplerainbabe ja som u Veseleho na glaukom uz operovana. Robil to este pan primar. Mlady doktor ma operoval este na sedy zakal a v lete robili tretiu operaciu.
Caka ma uz len vymena rohovky, no to by som uz chcela ist radsej do celkovej anestezy, lebo uz poslednu opku som znasala dost tazko.
Pred prvou operaciou som mala tlaky ze 60 az nemeratelne, pretoze pristroj bol nakalibrovany len do urcitej vysky a viac nepustil. Dnes mam tlaky cca od 20 do 25.
U mna v norme, resp. vyborne😁😁
@midori123 aj mna caka v pondelok operacia dioptrii na dialku, tak sa bojim, ale zaroven aj tesim. Operuju bud dr. Vesely alebo nejaka pani doktorka. A tiez mi povedali, ze by to malo vyriesit moj uzky uhol. Pozdravujem
@purplerainbabe dakujem a drzim palce 😊
@midori123 ❣️
@meitschi Držím palce neboj medicína ide dopredu a určite to klapky stabilizujú škoda,že si nešla skôr mohlo sa to zastaviť v zárodku ale dobrá správa už je liečba a tá to verím ,že zastaví. V budúcnosti možno raz dokážu obnoviť aj poškodené bunky a tým pádom dokážu navrátiť zrak o ktorý človek prišiel. Pevne verím ,že to bude raz možné na teraz je liečba ktorá dokáže ochorenie zastaviť kedysi ani to nebolo možné . Verím, že to budete mať už nezmenené a ustalene . Držím Vám palce .
@lenka123456789123 takže sa hlásim, tlak nie je taký ako si predstavujú takže ma budú operovať. Mám nasadený diluran a troje kvapky do očí... Tlak stále cca 21. Iba na kvapkach mi oko nevie fungovať takze musia operovať. Ten diluran je vraj nebezpečný.
@meitschi silno drzime prsty. ❣️🙏🏻
@meitschi akurát bola minule na stv2 reportáž tiež mama a dcéra mali vysoký tlak na očiach a operovať ich šli a po operacii to dobre dopadlo šli na kontrolu a mali to po operacii dobré operovali ich v BA pozrite si ak chcete Moja Diagnoza pred zhruba dva týždne dozadu . Budem sa za Vás modliť nebojte sa všetko to dobre dopadne .
@meitschi Tá reportáž bola dobrá odporúčam pozrieť bolo to povzbudivé samozrejme každý má strach mali ho aj tie baby ale nakoniec im to pomohlo 🙂

@zuzu_la ak sa smiem opytat, ty mas tiez normotenzny glaukom a tiez si zatial bez liecby? Mne praveze moj ocny nic neodporucal, az tu a aj na inych forach som sa docitala o kvapkach OMK1 a sirupe NeuroTidine. Cca od zaciatku decembra som aj ich zacala brat, tak som zvedava.