Granule Brit pre veľmi citlivého psa
Ahojte, viem, že je to mamičkovske fórum, ale mám malé bábätko a môjho jazvečíka stále trápia kŕče bolesti a časté hnačky, a tak s ním musím ísť von aj v noci s bábätkom, keď mu je zle a sme samé doma .. prosím psickarky o pomoc...jazvečík 2 roky krmeny N&D Farmina granulami sem tam bravčové mäso nič viac....no psík má časté problémy s trávením...keď ma kŕče tak pišti na celú bytovku a pýta sa len von žrať travu ...len za posledné tri mesiace sme nechali u zverolekara 500 € za injekcie antibiotiká atď..už neviem ako mu pomôcť...von sa pasie ako kravička trávou nonstop..vydrží byť v pohode už Max tri dni a zase ten istý scenár...kŕče bolesti často chce ísť von a žrať travu...do toho hnačka, ale len sem tam...nemôžem mu dať ani vylízať kelimok s jogurtom no proste vôbec nič..odporúčajú mi ešte skúsiť Brit granule ale ja vôbec neviem ktoré majú milión druhov, či hypoalergénne, či tie sensitive akú veľkosť granúl atď atď...má 9 kg je to jazvečík hrubosrsty..ospravedlňujem sa ak to sem nepatrí, no všimla som si, že sa tu rieši úplne všetko, nie len malé deti...tak ďakujem ak mi niektorá z vás pomôže...
Zacni tym ze donesies vzorky stolice, vezme sa krv (hematologia a biochemia + pytaj pankreaticke ukazovatele) a potom usg rtg podla stavu a potreby. Vysetrujuci zvoli postup, mozes len doverovat vetovi.. Ja som tiez psika a jeho vysledky nevidela. A hlavne vsetky suvislosti hovor Dr hned. Ako aj tu... Prva info nekompletna ako to co si potom doplnila s rodicmi 🙂) co uplne meni celu situaciu a pohlad na nu...
Je rozdiel ze mam jazvecika, krmim ho tymto, poradili mi ine granule vs. uz polroka byva u svokrovcov, odvtedy to zacalo, prepchavaju ho kadecim 😃
S tym sa stretavame aj v praxi.. Hodinu riesime psa ze napr vela zvracia/hnackuje, pytame sa, vysetrujeme, dumeme, kadejake diagnozy rozmyslame a vylucujeme... A po hodine klient povie nieco ako "a viete co este mi napadlo, vcera nam psik zjedol cely popolnik, moze to byt z toho?" 😃
To len dodatok na zaver, preco treba hned a vsetko hovorit, co sa tyka vstupnej anamnezy 😊
skus si najst naozaj dobreho veterinara. PRECITAJ recenzie, neviem z kade si, lebo fakt, zly vet, to su vyhodene peniaze von oknom. Treba mu testy a podla toho granule presne na mieru.
A bohuzial toot presne vie urobit strava od stola.. ani nevies kolko hadok som ja mala u nas doma, ked mi psa chceli zo stola krmit. A este som bola za kravu, ze im to nedovolim (tak jedina s nim beham po veterinaroch, jedina s nim chodim v noci, a pocuvam ako mu brucho kruti zo somarin... ). Ja mam velkeho psa, zvyknuteho napr. od mala na kosti, maso. A aj tak ked ho napchaju neprimerane VARENIM, slanym jedlom, ked sa nepozeram, anpr. mali sme zabijacku, gulase a pod, tak toto mame vzdy na programe. Musim s nim behat po vonku, krmi sa travou do nemoty, vypije pol potoka... musi sa riadne vytoto,aj 5x,.. ja mu dam dietu, a potom ciste granule a davam vacsi pozor... proste nesmie zo stola nic.
Ahoj.My sme to mali so psikom tak ako ty.V podstate ho nakrmili tym co nemali a odvtedy uz mu bolo stale zle.Veterinar mu odobral vsetky mozne vzorky a nic nezistil.100ky eur sme u neho nechali.Isli sme ku inej.Ta povedala, ze je to ako hladat ihlu v kope seba a skusime to inak.Kazala nam kupit granule royal canin gastro intestinal.Doteraz je na nich.A nedavat NIC INE.zaroven mu nedovolit zozrat ani steblo travy.Lebo trava je ostra a este viac mu drazdi traviaci trakt.Po pol roku trapenia bol pes ako vymeneny.V poriadku je doteraz.Ale okrem granul nedostava nic ine.Obcas ma psiu piskotku ale s tym sme zacdli az ked mu pol roka (mozno aj viac) nic nebolo. Ja uz premyslam nad zmenou granul.Ale bojime sa experimentovat ked pri tychto mu zle nie je.
Joj a este jedno.Uz ho nikomu nedavame.A ked je niekto u nas, tak mi je jedno ze si tukaju
na celo.Nedovolime im nicim ho krmit.
@colsami
@simca06022011
@pehavcek ďakujem Vám....ja ho už odo mňa nepustím, napíšem Vám ako sme dopadli u Vet...
Ahojte, tak zajtra ráno ide psík na komplet vyšetrenia....prosím Vás čo mu mám dať zatial jesť? Je hladný, pýta si..zase sme v noci chodili po vonku :( bojím sa mu dať aj granule a takú ryžu alebo odvar z nej úplne odmieta...
Dietne krmenie. Uvarene kuracie prsia na makko plus ryza, pol na pol. Nie ze iba masko! Ak odmieta, tak rozmixuj. Ak odmieta, nech pije len vodu. Od hladu neumrie neboj sa, a aspon sa sliznica moze skludnit.
Granule su uplne najhorsie pri akychkolvek git problemoch, ci pes zvracia alebo hnackuje. Potrebuje nieco lahkostravitelne. A ak to bola intenzivna hnacka, pokojne hladovka 24 na zaciatok. To crievko nema cas sa dat dokopy ked je podrazdene zapalene, je tam infekt, nema lieky a este ma aj naplno stale pracovat.
@colsami no z kuracieho tiež hnackoval velmi, radšej skúsim tu hladovku ...veľmi pekne ďakujem že si si našla čas mi odpísať tak skoro..
Pekný deň zelam
A mal v tom kuracom aj ryzu? To hovorim, ze nemoze byt ciste maso, musi to byt s ryzou pol na pol. A nie ciste maso - z toho hnacka bude. Ale to uz je jedno naozaj den dajte hladovku a zajtra uz dostane lieciky a hnacka rychlo pominie 🙂
@colsami áno ďakujem krásne ešte raz 🙂)
@colsami nie nemal...počujem o Tom prvý raz...aka som vďačná že som sem napísala 😊
@colsami no tak psíkovi nič nie je, ešte zajtra budú nejaké doplnkové výsledky...ale zatiaľ je všetko v poriadku...pichol mu injekciu na alergiu...psík prvú noc sa nepýtal von ale vydržal normálne až do rána...čiže zrejme to bude alergia...vrátim sa k N&D značke ale zvažujem tie hypoalergénne...injekcia pôsobí vraj 10 dní...tak uvidíme čo bude po nej...žiadne iné lieky mu nedal zatial...smiem poprosiť radu že čo ďalej ako by ste postupovala vy? Zrejme mu budem musieť kúpiť také granule ktoré mu budú úplne vyhovovat...avšak to môže byť aj ihla v kope sena...kým nájdeme tie správne...v minulosti tie jahňacie som kupovala...tie mal rad...vôbec neviem čo ďalej, doktor vravel že ak to bude pretrvávať ešte nás objedna na gastro a kolonoslopiu...
Nikdy som nepocula o injekcii na alergii co funguje 10 dni. Mas ucet alebo spravu kde je presny nazov lieku? Predpokladam ze dal len nejaky dlhsietrvajuci kortikoid a takto ti to vysvetlili. A ten to "vyriesi" a prekryje vsetko, nemusi to byt vobec alergia. Staci podrazdene crevo ktore da do poriadku a moze dalej fungovat. Injekcia na alergiu na stravu FAKT neexistuje, neviem ako ste sa pochopili 🙂 Robili ste aj ten pankreas alebo specificke gastrointestinal krvne odbery?
Nevidim psa ani vysledky ani lieky. Nemozem sa k tomu viac relevantnejsie vyjadrovat .
@colsami jasné chápem..áno aj pankreas..všetko je vraj úplne v poriadku..aj rentgen aj sono...ešte že chýbajú nejaké výsledky , ktoré mi povie zajtra...no naozaj povedal ,,pichnem mu ešte injekciu proti alergii " a že mu mám teraz dať najesť a uvidíme či budú hnačky...dnes hnačka nebola ani nás v noci nebudil...správu nemám žiadnu:(
Aj o Tych 10 dňoch naozaj povedal , že bude pôsobiť tá injekcia :D
Ved ked tak si zajtra vypytaj nazov toho co pichol, skoda ze nedal spravu aj s vysledkami. To com velmi zvedava co to za injekcia zazracna, co tym myslel :D
Hlavne ze je lepsie 🙂
@colsami dobre popytam a napíšem 🙂) ak mozem
Od kial si??
@erickatt Poprad
@nikasmile mám strach poviem pravdu už :( neviem aké mu nasadiť ..dakujem...počkám ešte dnes majú byť výsledky dalsie
Ahoj moj psik mal toto iste,kym som ho nenastavila na jedny granule...odvtedy nic ine len granulky,ziadne maso,ziadne zvysky jedal...proste len tieto jedny granulky a piskotky suche ako mlsku...ked chces napis sukromnu spravu poslem foto
Dalej , ale urcite aj u vas je Barf obchod. Poradia a pomozu. Mne tak u nas v Trnave dobre poradili
ahoj, no ja mam bisona,totalne citliveho na zaludok,zo vsetkeho ma hnacky, skusala som vsetky znacky,odmalicka bol na acane, skoncili sme prave pri Brit granulach sensitive, ktore jedine mu robia dobre. takze kvalita,nekvalita, fakt som vyskusala vsetko mozne
a predpokladam,ze odcerveny je,kedze chodis tolko po veterinaroch. kamoska totiz zabudla raz odcervit a nonstop mal jej pes hnacku , az dalsia sa jej pyta,ci je odcerveny. kupila tbl a pomohlo
@katka48 áno je ďakujem vám 🙂
@erickatt barf sme tiež skúšali a nepomohlo :(
Naša mala dlho problémy a od kedy je iba na týchto granulkách nič. Dokonca vonka musí chodiť iba s náhubkom, stačí keď oblíže nejakj trávu a zase je to späť.

@colsami ďakujem ...pankreas sono výkaly a krv stačí pýtať?