Granule Brit pre veľmi citlivého psa
Ahojte, viem, že je to mamičkovske fórum, ale mám malé bábätko a môjho jazvečíka stále trápia kŕče bolesti a časté hnačky, a tak s ním musím ísť von aj v noci s bábätkom, keď mu je zle a sme samé doma .. prosím psickarky o pomoc...jazvečík 2 roky krmeny N&D Farmina granulami sem tam bravčové mäso nič viac....no psík má časté problémy s trávením...keď ma kŕče tak pišti na celú bytovku a pýta sa len von žrať travu ...len za posledné tri mesiace sme nechali u zverolekara 500 € za injekcie antibiotiká atď..už neviem ako mu pomôcť...von sa pasie ako kravička trávou nonstop..vydrží byť v pohode už Max tri dni a zase ten istý scenár...kŕče bolesti často chce ísť von a žrať travu...do toho hnačka, ale len sem tam...nemôžem mu dať ani vylízať kelimok s jogurtom no proste vôbec nič..odporúčajú mi ešte skúsiť Brit granule ale ja vôbec neviem ktoré majú milión druhov, či hypoalergénne, či tie sensitive akú veľkosť granúl atď atď...má 9 kg je to jazvečík hrubosrsty..ospravedlňujem sa ak to sem nepatrí, no všimla som si, že sa tu rieši úplne všetko, nie len malé deti...tak ďakujem ak mi niektorá z vás pomôže...
Tak je to potravinová alergia..doktor nám objednáva royal Canin @colsami.... Ďakujem krásne všetkým ešte raz
A to ste tak rychlo zistili? Test na potravinove alergeny trva niekolko pracovnych dni od dorucenia vzorky do labaku, co trva 1-2 pracovne dni 🙂 (a test samotny stoji okolo 100-150e). Ine testovania na potravinove alergie nie su.
Zistila si uz co za preparat jej dr pichol?
Drzim palce kazdopadne strava anallergenic moze pomoct.
@colsami no tak mi doktor povedal , že to je alergia potravinová...platila som dokopy 150€ aj rentgen bol v Tom, tak neviem no ....pýtala som sa aj mi povedal ale hneď keď som zložila, tak som zabudla lebo aj bábo som kojila .... Že všetko ostatné má v poriadku..krv mi brali v utorok ráno a dnes výsledky boli tak fakt neviem :(
No tak to bola iba hematologia a biochemia, toto neexistuje ze boli testy na potravinove alergeny. To je vsetko co ti na to mozem povedat... Kedze ako hovorim samotna analyza trva niekolko pracovnych dni. A ak by aj vcera poslal vzorku do labaku, este len dnes im pride a zacinaju to spracovavat.
@colsami no výborne,,,, takže sme na začiatku zas
@colsami môžem sa prosím ešte spýtať, veterinár nám zatiaľ objednal 3kg balenie tých royal Canin ktoré sú zbavené všetkých alergénov avšak vcera nám poslal faktúru na 50 € ....nedajú sa niekde zohnať lacnejšie? Pes je zrazu úplne v poriadku a aj tie granule mu strašne chutia...ale zdá sa mi za 3kg trochu veľa tých 50€ avšak čo človek nespraví pre svojho milovaného psíka
Ak sa priráta poštovné tak sme skoro na Tom istom, zaujíma ma len či náhodou sa niekde nedajú zohnať lacnejšie okrem internetu možno , chápete má 🙂
Aj my zvykneme objednávať zo zoohit.sk. Stiahnite si aplikáciu, registrujte sa tam. Viete si tam kúpiť zľavu na nejaký čas. Teraz je v aplikácii zľava 10% na granuly - do 5.6. Ak si kúpite zľavu 5%, tak vás 8 kg balenie týchto granúl vyjdú na necelých 71 € s poštovným zadarmo (10% zľava+5% kúpená zľava na 4 roky). My sme teraz objednávali granuly renal pre mačičku a hepatic pre psíka.
Internetove eshopy maju skoro lepsie ceny ako ma veterinar nakupne ceny. Takze najlacnejsie isto zozeniete na internete. Tie granulky su inak velmi drahe, ano. Mozno kusok lepsie sa oplati najvacsie, 8 kg balenie. Ale je to palka...
Uz ste sa pytali aky liek to pes dostal a ako mu vlastne vysli krvne testy, ci neriesite to uz?
Mimochodom ak je "pes zrazu uplne v poriadku", nebude to alergia na tie zlozky potravy, ale bude to kvoli prelieceniu creva a predpokladam teda ze dostal kortikoid alebo depotne atb, kedze stale nevieme co bola ta zazracna 'injekcia na alergiu na 10 dni', kedze take nieco naozaj neexistuje.
Pri potravinovych alergiach navyse treba psika krmit 4-6 tyzdnov iba tym krmivkom, aby sa dostavili vysledky 🙂))) takze ja len tolko k tomu, ze tu prosto "nieco nesedi". Pre vasho psika dobre, ze sa mu polepsilo, ale tie vyjadrenia absolutne nedavaju logiku takze polepsilo sa mu kvoli inym veciam...
My keď sme kŕmili s Britom tak naše tiež extremne žrali trávu.. nič iné ich vonku nezaujimalo len tráva
A to mala urobené všetky vyšetrenia, krv, sono brucha, prešli sme na barf a zmizlo to
Nerozmýšlala si o prejdení na barf kŕmenie - surovou stravou ?
U nás to vela pomohlo so všeličím pri psíkoch 🙂
@colsami áno kortikoidy mu nejaké pichol
@colsami takto....že pes má komplet všetky testy v úplnom poriadku a že s najväčšou pravdepodobnosťou má alergiu potravinovú, že ho budeme sledovať teraz tých 10 dní po tej injekcií ..že ak chcem presne zistiť na čo má alergiu tak tie testy by stáli 400 eur cca a to už bohužiaľ si nemôžeme dovoliť :(
No vidis, takze kortikoidy, a nie injekcia na alergiu na krmivo. Kortikoidy ako "vseliek", ked vet nevedel co dat. Tie ti vsetko stlmia. Maju svoje opodstatnenie, ale v tomto pripade to nebola potravinova alergia.
A tie testy teda nestoja 400 eur, tak neviem preco ta strasia. Ale za to ty nemozes... Ale ako hovorim, podla priznakov, postupu a reakcie psika to nevyzera na potravinovu alergiu.
Pozri, ak to pomoze skludnit zaludok a crevo na tento cas, neries. Davaj mu analergenen krmenie pripadne prejdi na gastrointestinalne krmivo potom, co davala kocka odkaz. Proste nieco pre psov s citlivym travenim. A ak bude mat pes riadny management krmenia (neprekrmovanie a uz vobec nie hlupostami co jest nema, jedlo pravidelne 1 alebo 2x denne, nenechavat mu to tam cely den atd atd...) tak je pravdepodobne ze pes bude fungovat. Proste mal to travenie riadne rozbite z toho ako bol krmeny poslednu dobu.
@colsami a čo si myslíte že to teda môže byť prosím vás.... 😪 Som už zúfalá...áno, určite ešte v utorok na tých vyšetreniach čo som s ním bola tak povedal ,,picham mu injekciu na alergiu" včera pri prebratí granúl som sa pýtala a vraj kortikoidy....pankreas a všetka tá základná biochémia v úplnom poriadku
@colsami až teraz čítam predošlú správu...ďakujem veľmi pekne, už len posledná otázka...koľko mesiacov máme dávať tieto granulky? Potom prejdeme na tie s citlivejšim travenim
No ved prave.... 🙂 podla vsetkeho co sa tu deje toto nie je nijaka potravinova alergia takze nemyslim ze v jej pripade ma toto krmenie opodstatnenie, kedze ziadna alergia na potravu nebola dokazana ani vylucena ani nic. A ta injekciu co dostal psik, sa bezne dava pri desiatkach diagnoz a problemov cize ani ta nepotvrdzuje nijaku alergiu na krmivo. Takze ja by som normalne skrmila toto 3kg vrece co mas, ked uz mas, a sla na gastro. Napriklad Royal Canin Gastrointestinal Low Fat su tiez vyborne, mame s nimi u klientov vyborne vysledky u ich psikov. Ale je mnoho dobrych tak uz vybrat podla ceny, kvality, preferencii...
@colsami krásny dník želám....zase ja....ten náš havo zase žerie trávu a hnackuje...som nesmierne nešťastná...je pravda že bohužiaľ bol tri dni u svokrovcoch ale sme ich riadne poučili....nemyslím si že niečo mu iné dali okrem granúl, ktoré som im nadavkovala.(samozrejme ruku do ohňa nedám )..ale čo ak naozaj nič iné nedostal
Kŕče nemá...ako nič strašné zatiaľ len dnes....už fakt neviem čo s ním mám robiť..
Pochybujem ze nedostal nic ine nez granulky. Prilis velka nahoda ze zrazu zacal hnackovat hned po pobyte u nich. Ani jedno koliesko salamy? Pochybujem. Ak svokrovci nerespektuju, nedavala by som im psa. Dajte ho radsej do hotela za tych par euro to stoji, ako riesit kazdy pobyt toto....
@colsami ďakujem krásne...ja si to tiež myslím...bohužiaľ bábätko som mala veľmi choré, šiel tam nutne..boli sme aj hospitalizované ..pekný dník želám a ďakujem za odpoved

@nikasmile lenze to potom nie je alergia. Aby sme si nemylili pojmy. To je precitlively zaludok a crevo. Tie granule co si dala, nie su nijake pre vyslovene alergikov. Ak by mal tvoj pes alergiu na vacsinu zloziek potravy, na tychto granulach co si dala, fungovat nebude. Su len pre psikov co maju nabeh na gastroproblemy.
Autorka, jedine granule uplne bez alergenov su Royal Canin Anallergenic, tie su zbavene vsetkych alerg.
Takze ak ma pes alergiu na potravu - analergenne alebo ultrahypoallergenne (hoci tam stale je znizeny obsah) a ak ma pes len citlive travenie, potom mozte hocijake gastrointestinalky alebo sensitivky, urcene na tento problem.