Grilovačka u svokry
Ahojte. V sobotu ideme na grilovačku. Chcela som urobiť sviežu nepečenú tortu (piskotky, biely jogurt, ovocie), avšak neviem či mám... svokra dala urobiť makový a citrónový cheesecake (pol na pol) + nejakú tortu... ale cheesecake mi príde v tomto teple a ešte po grilovanom masku zbytocne ťažký... ocenila by som niečo sviezejsie... ale bojím sa že zbytocne prinesiem další kolac a nakoniec si ho aj odnesiem zas domov lebo ona je schopna strčiť mi ho do auta keď sa nedoje😃 a proste to by bol trapas, radšej nedonesiem nič... bude nás tam osem a aj tak si každý da len po jednom kúsku, a to určite z tých jej koláčov lebo ona organizuje party... ja som len chcela byt slušná... chcela som sa s ňou dohodnúť nech ona zabezpečí masko a tak a ja zabezpečím sladké a nejaké slané mlsky... ale ona už dala objednať koláče v cukrárni... poraďte... mám niečo brat alebo kaslat na to?
ja by som asi urobila nejake slane pagace a tak... to niekedy aj ku klobaske namiesto chleba clovek da... 🙂
@snowflake07 hej, musím sa učiť od teba... bonboniera a víno :( top choice
@satanca naco sa pytas a ked ti niekto napise,tak pises ako vsetko je na figu,lebo ty si kreativna.Tak ked si kreativna,tak sa zatvor do izby a tvor.Mozno prides na to ako sa robia jezkove oci.Amen
Keď bude všetkého dosť, ako píšeš, vzala by som niečo, čo sa nepokazí, čize fľašu, piva, nealko... Proste také co odloží a vydrží to
Tortu by som nerobila, sladkého bude zrejme dosť. Určite nejaké slané tyčinky ako píšeš. Ja osobne by som doniesla ešte nejaké syrové nite, vrkoče, ovčí syr a hrozno k tomu. U nás idú syry ako na dračku.
@satanca sorry, ale zbytočne sa urážaš, baby ti tu napísali celkom fajn možnosti, čo priniesť, nanuky, melón, kvaskovy chlieb a ty furt len svoje, len tu nepečenu tortu... Ktorá je mimochodom skvelá, ale keď tam už bude cheesecake, tak proste načo??? Tak upec niečo slané, keď máš mániu, ale buď pripravená aj na možnosť, že sa to nezje a svokra ti to zabali domov. A ak bude teplo, možno viacerým veľmi chutiť nebude a skôr si dajú vychladené pivko a rôzne limonády
@satanca no tu nie je co riesit, odpovedala si si sama. Svokra zabezpecila maso aj kolace, tortu co je pre travenie brutalna kombinacia 🙂 ale to je mimo temy .... Teraz je na tebe teda v ramci slusnosti nieco priniest a to je napr. salat spravit doma velku misu krasneho chrumkaveho zdraveho farebneho salatu s kvalitnym olejom 🙂 alebo im upec kolaciky s odkazom prekvapenim 🙂
Osobne som ešte nevidela, aby niekto robil také hallooo z obyčajnej grilovačky 🙈 chápem, že chceš byť za "peknú" ale načo tam ideš nosiť ďalšie jedlo? keď ho tam bude na kilá?
Ak svokra všetko zabezpečila, tak každé jedlo čo prinesieš bude navyše.
Nechapem.My ked sme pozvani na oslavy,a to u nas v rodine sa navstevujeme navzajom velmi casto tak nenosime na jedenie nic ani nikto k nam pokial niekto niekoho pozyva.Ak sa jedna o nieci sviatok donesie sa samozrejme darcek,kvety,flasa.Ako naco nosit jedlo?Vzdy zabezpeci vsetko pozyvajuci ak sa pozyvajuci nerozhodne inak.Patri sa doniest samozrejme flasa vinka alebo nejakeho ineho kvalitneho alkoholu,ale podla mna je faux pas jej tam doniest dalsi kolac len aby si nieco doniesla ked ti vyslovene povedala ze si to praje inak.A navyse argument ze podla teba je cheesecake v teple tazky a ty chces nieco sviezejsie tak to mi pride uz vyslovene neslusne a nevhodne.Je neslusne nosit jej tam dalsie jedlo ak ste sa tak nedohodli.Ponukla si sa,tym si ukazala ze si zdvorila ale ona ti povedala jasne NIE tak to treba respektovat.Ine je ked sa robi nejaka grilovacka alebo gulaska a spolocne sa dohodne ze kazdy donesie nieco.Ale toto je uplne iny pripad.Kupte flasu niecoho kvalitneho a to uplne staci.Mna by si teda nastvala keby som ti povedala nenos a ty just donesies.
@satanca len vsetko ohundres. Tak bud prines hocico a bud sa zje alebo nie alebo chod s prazdnymi rukami. Uz ti tu tolko radili.
@nini1010 lebo cheescake je pre nu tazky,tak urobi smotanovu tortu z piatich smotan 😂😂😂Pri grilovacke by som si nedala ani jeden.No uz len ta smotana s piskotami je bohovsky kreativna.A flasu nemoze,lebo ta bude mesiac v skrini.Nech jej kupi sliepku do kurnika ked ma svokra kurnik.Nejaku peknu.Alebo kohuta.To je kreativne a nie smotanova torta ktoru zvladnu 4 rocne deti.(,ako nic proti smotanovej,len sa tu ohana kreativitou)😂😂😂
@satanca sama nevies co ale druhych kritizujes
@snowflake07 Podla mna je uplne jedno co bude hostitelka podavat.Ked tam budu po grilovacke aj kremese tak je to jedno.Ponuka ich s dobrym umyslom,kto sa chce ponuknut sa ponukne a kto nie povie "Dakujem,neprosim si."Netreba nic zhadzovat.Podla mna tu ide naozaj predovsetkym o to cim argumentuje aj sama autorka a to je slusnost a to co sa ona chysta urobit je naopak dost neslusne a vobec jej to nedopina.Jasne jej povedala ze si to nepraje a ona just.Skm k niekomu pozvana a naseriem ho este len stojim medzi dverami...Ale raz darmo.Inak naozaj robit ceremonie kvoli obycajnej grilovacke...
určite by som niečo doniesla....nealko, ovocie, zeleninu - aj tá sa ugrilovať, zmrzlinu, popr. niečo by som upiekla. No tak keď sa nezje u svokry tak odnesieš domov a dojete doma popr. donesieš susedom, alebo kolegom do práce...
Okrem toho ides ku svokre. Neviem ako casto k nej chodite ale my dost casto aj n a obedy a nie vzdy nosime nieco zo sebou. Niekedy je to zbytocne. Ked ona vsetko nachysta
@satanca ...vies co, horsie by bolo keby sa vsetci vrhli na to co donesies ty a svokrine by ostalo 😁 ... ja by som mozno doniesla nejaky dobry dresing (brusnice s chilli, alebo aj tzatziki, medovy, cesnakovy...) proste na ochutnavku. Alebo domacu citronadu alebo inu limonadu (mata, medovka, levandula...). Pripadne nieco pikatne k masu (chilli).
A ked tam budu decka tak im dones bublifuk 🙂
@satanca Tak tam prines dobru naladu, to svokra oceni skor, ako ked sa budes kyslo tvarit, ze z Tvojho kolaca si nikto nevzal😉
@nini1010 presne môj názor, keď si to svokra nepraje, tak to akceptujem. Mne to ešte príde ( aby sa hneď tam zjedlo čo prinesiem), že aby autorku pochválili za to čo priniesla a nie svokru, že pripravila skvelé pohostenie. Ja chystám grilparty o 2 týždne a tiež nechcem aby niečo nosili, Max niečo deťom ako pozornosť (malým deťom).
Vsetko maju, vsetko bude, nic co ti tu poradia nie je dost dobre...ufff dost narocna si... tak im urob nejaku specialitu zo slimakov, hovadzi jazyk, bycie zlazy ... toto tam isto mat nebudu ;)
@satanca no fakt si úžasne kreatívna, keď sa potrebuješ vypytovať cudzích žien... pritom sa ti žiadna rada nepáči. Preboha, veď ty vieš, ako to u vás v rodine prebieha, akí ľudia tam budú, čo radi jedia, tak uplatni svoju kreativitu a vyber niečo, čo im bude "šité na mieru"!
@dskjhfdlkdjhl z takej nevesty neviem ako dlho by som mala dobru naladu.Uz teraz jej nic nie je dobre😂Pri nej aj torty skysnu.😂
@snowflake07 haha 😂 a mojej svokre staci ked jej prinesiem vnucika a dozy aby nam mohla zase nalozit nejake fajnotky 😂😍

@vamajka cení sa to že si lámem hlavu viac než drbnut do tašky bonboniéru, víno a tycinky... trápnejšie a lacnejšie možnosti som nevidela