Grilovačka u svokry
Ahojte. V sobotu ideme na grilovačku. Chcela som urobiť sviežu nepečenú tortu (piskotky, biely jogurt, ovocie), avšak neviem či mám... svokra dala urobiť makový a citrónový cheesecake (pol na pol) + nejakú tortu... ale cheesecake mi príde v tomto teple a ešte po grilovanom masku zbytocne ťažký... ocenila by som niečo sviezejsie... ale bojím sa že zbytocne prinesiem další kolac a nakoniec si ho aj odnesiem zas domov lebo ona je schopna strčiť mi ho do auta keď sa nedoje😃 a proste to by bol trapas, radšej nedonesiem nič... bude nás tam osem a aj tak si každý da len po jednom kúsku, a to určite z tých jej koláčov lebo ona organizuje party... ja som len chcela byt slušná... chcela som sa s ňou dohodnúť nech ona zabezpečí masko a tak a ja zabezpečím sladké a nejaké slané mlsky... ale ona už dala objednať koláče v cukrárni... poraďte... mám niečo brat alebo kaslat na to?
@snowflake07 ...ze sliepku do kurina....si zabila 🙂🙂🙂🙂 rehocem sa riadne🙂
My chodíme k mojim rodičom každú nedelu na obed a nenosime nič, keď je treba, muž pomoze, prezuje im gumy, pokope záhradu, pripadne ja mamine nafarbim obočie, velakrat jej napíšem, keď niečo objednávam, či nechce aj ona, cize to nie je nejaké jednostranne. Prečo robis z tej grilovačky take halo?
Píšeš, že kolace mate vyzdvihnúť vy, tak ako budú ostatní vediet, že kto robil cheescake a kto tortu? A kto už by si dával sladke podľa toho, kto ho zabezpečil? Veď logicky si každý dá taký kolac, na ktorý má chut. Cheescake neznášam, takze by som si dala radšej tvoj kolac. Keď chceš niečo kreatívne, správ ovocnú alebo syrovu kyticu(napichane male parenicky, mozzarelly, olivy, rajciny), alebo male obložené zemlicky(burgriky), či iné slané, ale doniest fľašu alkoholu mi príde tiež vhodne.
@satanca ahoj, určite jej zavolaj, spýtaj sa čo treba priniesť... ja nemám rada keď robím oslavu, jedla zabezpečím kopec a niekto ešte zbytočne niečo donesie...potom sa to buď vyhodi alebo sa zo slušnosti musíš prejsť. Ak bude trvať na tom že nič, dones zo slušnosti radlery, pivo....
@tramtada31 tiež som chcela poradiť ovocnú kyticu či len napichat také ovocné spizy na spajlu
Ved ked všetko zabezpeci naco chces este kolac nosit.ona robi party a nie ty
@satanca syrovy tanier?
Neporadím ale ja čítam že "GRILOVANIE SVOKRY" ... tie nočné mi dobre nerobia 😀😀😀
upec chlieb, alebo rozky, taktiez mozes spravit tzaziki...8 ludi isto nepoje aj tvoju tortu aj jej cheesecake.
Urob bowle.
Ovocie na kocky, par listkkv maty, sumive vino, troska alkoholu (vodka) alebo aj bez.
Nejaky sirup a sup do skelenenj misky alebo dzbanu.
Krasne to vyzera a kazdy vyskusa.
Receptov je mnoho.
Urob liter a pol a nic neostane.
Ci pana robis z roho caviky ako 15ka pred prvym sexom 🙄 spytala si sa jej co mas doniest, svokra povedala ze nic, najslusnejsia budes ked jej prianie dodržís. Na nedelny obed jej predpokladam tiez nenosis zvazok mrkvy do polievky 🤷🏼♀️ nevymyslaj somariny, mne keby si doniesla piskotovi tortu, gyros salat, slane slimaky, nanuky alrbo ovocny bowle ked jasne povedala ze nic nenos, tak by som to asi pred tvojimi ocami hodila rovno do kosa aby si sa naucila. Ona sa s tym "trapi" chce to mat podla seba tak jej to nekaz. Na grikovacke aj tak nikto nezie viac ako dve klobasy a za porciu salatu.
Mimochodom, my svokrovcom na grilovacky a gulase nic nenosíme a tak isto ani oni nam (svokra mala pokusy ale pochopila ze u mna to neprejde kedze ja rada hostim podla svojho gusta a aj vizualne).
A ked silou mocou musis nieco dokazovat ze si nieco extra, dones sud piva 🤷🏼♀️
Uz ani necitam vsetko...
Vy to chystate ako keby prinajmensom bola daka okruhlina na oslavovanie.
Bude vas 8,je teplo na zdochnutie a najmä,je to grilovacka.
Cize kazdy sa tesi hlavne na grilovane mäsko,parky.....to vsetko co uz mate zabezpecene sa mi zda uz velmi vela,akoby vas bolo 20...
Jasne,ku kavicke sa pyta kolacik-to uz mate
V teple nieco osviezujuce-bude melon,mozno i zmrzka...
Ved grilovacka nie je len o tom jedeni ale o stretnuti zabave...
Napadol ma Aperol alebo dobre Prosecco,to teraz tak leti...len pises ze nikto nebude pit...
Je to rodinne stretnutie a svokra sa urcite vytesuje z toho ,ze vas moze ona sama zahrnut vsetkym moznym.nekaz jej radost.skus sa vzit do jej koze a prehodit si to.
Ci by si ocakavala ze napriek vsetkemu co zabezpecis,este dakto daco prinesie a ak ano,co by to malo byt...
Je normalne ze nechces prist s prazdnymi rukami ,ale na druhej strane,ona sa teraz vyziva v tych pripravach,tesi sa ako vas vsetkych zahrnie tym navalom vselicoho...😅
Ved je to.mama.organizuje to ona.
Aj tak sa to nepoje.je toho prilis.
nebude hlupe aj ked prides naprazdno.
Neber jej ten pocit "slavy" ako hostitelky.
Ale ak silou mocou nieco,
Ja hlasujem jednoznacne za balik dobrej kavy-kava sa zide vzdy,kavu asi si date vsetci,ked aj nie teraz,moze si ju odlozit...dobra kava je aj dost drahy element ,podla mna velmi dobra volba.
A ci ju da do police a ci niekomu daruje,to uz neries.ty chces byt slusna,nieco male a prakticke prinesies a viac sa nestaraj.
Ved ste najblizsia rodina,vydiskutujte si to spolu.
Ale naozaj mi pride ,ze riesite len jedlo...
Ja pekavam na taketo akcie torty,nspr.,ale poviem ti ze vlani mal synovec narodky a urobili grilovacku.
Priniesla som skvelu tortu ale neter nebola vobec nadsena.hoci deti sa vytesovali,ale chladnicka narvana pitim,masom,dresingami...
Tortu nebolo kde dat,cely cas stala nastole,mna islo porazit v tom teple...
Jasne,nakoniec sme si z nej dali,vsetci sa oblizovali....ale proste-nebola ani taka vychladena,nebola ocakavana...bola to skor starost navyse pre hostitelku.
I ked maly si bez torty asi narodky predstavit nevedel,ale treba fakt vykomunikovat,aby sa nestal trapas.
A najlepsie bude,ak aj ti dalsi,s ktorymi na grilovacku idete,este daco donesu-upecu....
To bude hruza.treba sa jednoznacne dohodnut.
ty brdo, tri strany prispevkov o hovne, s prepacenim.
autorka sa tvari, ako keby sla na party ku kralovnej 😀
kazdy tip ofrle a nezabudne zeny aj pourazat, je neveriiim
a najma - mne kebyze niekto dovlecie na moju party tolko, co sa ona chysta, demonstrativne to niekam odlozim.
ked chce niekto hviezdit, nech si zorganizuje vlastnu party.
na cudzie grilparty chodim iba s flasou prosecca, ci kartonom radleru.
@nyusika a ja som sa vždy cítila nevdacne, keď mi svokra doniesla kopu jedla na našu oslavu a mňa to mierne iritovalo, az som rezignovala.. 🙈
@satanca nechapem o akej primitivite tocis, ak svokra pozyva a povedala, ze je vsetko zabezpecene, tak nenos nic, na oplatku ich pozvite vy o tyzden- dva k vam a navar, priprav ty, svokra tiez nech pride s prazdnym bruchom a rukami, aspon u nas to funguje tak, raz u nas, raz u vas a pripravi jedlo a pitie ten, kto pozýva. Ved ste rodina. Zober maximalne kvety, ked nechces prist s prazdnymi rukami.
@jana_eyre_2 ja tiez patrim k tym, co ked organizuju nieco, tak to maju rady podla seba.
jasne, ze ked sa partia znamych dohodneme, ze IDEME niekam grilovat, tak sa dohodneme, kto a co prinesie. ale ked ja niekoho pozyvam, ide to podla mna vsetko.
jedine, co nosia, su tie flasticky,k to kedykolvek a kolkokolvek, miesto tomu najdeme vzdy 😀
Melón, tým v lete nič nepokazís, pripadne zmrzlinu
alebo zober rozne druhy syrov a olivy, na dalsi den si svokra moze urobit chutovky k vinu
Určite si vezmi prázdne dózičky, aby svokra mohla nabaliť, čo ostalo. Toto je pre moju mamu aj svokru najvyšší level šťastia :D
Ale k veci. Ja by som doniesla len nejakú pozornosť pre hostiteľku - sama vieš, čo má svokra rada. Podľa mňa je neslušné, ak donesieš jedlo, ak si to hostitel vyslovene neželá. My, keď mame grilparty sa vždy dohadujeme, kto co pripravi. Prípadne pripravuje len pozývajúci hostiteľ. Ak ma ktosi pozve a povie mi, aby som nič neniesla ani nedonesiem.
Syrovu tortu? 😉

@snowflake07 Ja hlavne nechapem, ze take ceremonie a pritom obycajna grilovacka.