icon

Hádanka. Viete odpoveď?

lydunka11
23. jan 2010

Dostala som jednu hadanku a neviem ju vylustit, skuste mi napisat vas nazor:Hádanka

Naozaj existuje jasná odpoveď.

Čo je väčšie ako Boh?
Horšie ako diabol?
Chudobní to majú!
Šťastným to chýba!
A keď to budeš jesť, zomrieš!

Túto otázku dali v škôlke a na univerzite, 85% detí vedeli odpoveď hneď,
ale len 17% študentov.

cairka
2. feb 2010

ahojte. môžem sa pridať? Už 2 dni vás čítam a hádam, ale vždy skôr, ako ma napadne odpoved je tu napísaná 😅

s tým väzňom ma napadlo - je možné, že okno z tejto samotky vidno u iných väzňov v cele? A teda sa dohodnú, že kto pôjde prvýkrát zasvieti a ostatní si poznačia, že sa svieti, ked ide druhý a xtý krát, nechá tmu a ostatní budú vedieť, že už tam bol...

petruska77
2. feb 2010

cairka, tam je napisane ze sa nijako nedorozumievaju, tak asi nie.. keby videli svetlo, mohli by si tam nejako blikat, to uz by bol sposob komunikacie, si myslim ja...

cairka
2. feb 2010

petruska77, aha 😒 tak to bude niečo iné 😕

jabber
2. feb 2010

cairka - no to není špatný nápad, ono by totiž stačilo, kdyby na tu místnost viděl jen jeden z nich - ten by počítal a pak to vyhlásil 😀

petruska77
2. feb 2010

jabber, ale ked by tam pustali jedneho vazna aj viackrat, tak by to tomu co pocita bolo aj tak trt platne...

jabber
2. feb 2010

petruska - no že by to dělali jak navrhovala cairka - stačilo by vidět třeba okno od té místnosti přes dvůr - kdo tam je poprvé, tak rozsvítí, kdo tam už byl, tak nechá zhasnuto. Až 99x uvidí světlo + on, tak může vyhlásit, že už tam byli všichni.

petruska77
2. feb 2010

jabber, ano ale co ked tam jedneho vazna poslu 5x a dalsieho ani raz... ten co pocita si bude mysliet, ze uz tam boli vsetci a pritom to nemusi byt pravda...

jabber
2. feb 2010

No jo, ale kdyby je tam pouštěli přes den, tak by to světlo neviděl 😅 hmmm

jabber
2. feb 2010

petruska - no jak to? Ten co by tam byl 5x, tak by rozsvítil jen poprvé, pak už by tam byl 4x ve tmě, takže počítač by měl jen jednu čárku za jednu osobu

petruska77
2. feb 2010

keby tam kazdy vazen mohol len raz, tak je lepsie riesenie... a to, ze by vobec nikto ziarovku nezasvietil a az ked by isli druhe kolo, tak ten co by ako prvy isiel druhykrat by zasvietil a uz by vedel, ze sa vsetci vystriedali... lenze, to asi tak nebude, preto som sa emjee rano pytala, ako presne tam ti vazni mozu chodit...

jabber
2. feb 2010

petruska - no kdyby tam mohli každý jen jednou, tak se přesně po 100 dnech vystřídali všichni, stačilo by odpočítat 100 dní

petruska77
2. feb 2010

no ale to asi nemozu, tak mozme dalej rozmyslat 😀

petruska77
2. feb 2010

v zadani sa pise, ze su vsetci na samotkach, tam okna nebyvaju asi 😖

jabber
2. feb 2010

Mně připadá, že na tu místnost - aspoň proužek světla pod dveřma - musí někdo vidět, když mají jen žárovku a vypínač 😀

jabber
2. feb 2010

samotka znamená, že jsou na celách po jednom, okna určitě mají. Zamřížovaný 😀

petruska77
2. feb 2010

jaber 😀
zisla by sa nejaka napoveda 😖
idem s malym von, snad ma nieco na cerstvom vzduchu napadne 😅

jabber
2. feb 2010

😀
emjee přijde až večer a mě do tý doby klepne pepka 😀 😀

mudr.
2. feb 2010

jezisi tady je zas nakecano 😀

sares
2. feb 2010

pokud vezni vidi, jestli se v cele svítí, tak by mohla mít pravdu cairka, nebo kdo říkal, že by vězeň nesvtítil, kdyby tam byl víckrát.

sares
2. feb 2010

ale pokud nevidí, jestli se v cele svítí, tak by mohl každý vězeň, který byl v cele poprvé nechat žárovku povolenou tak, že by se nerozsvítila. Jen nevim, jak by si pak mezi sebou řekli, kloikrát už to bylo, když nemůžou komunikovat 😝

emjee
2. feb 2010

doplnenie:

jeden a ten isty vazen tam moze ist x krat

povedzme, ze ta miestnost je samotka a nikto iny tam nevidi, takze davat znamenie ked som v miestnosti sa neda, ani mimo miestnosti uz medzi sebou nemozu komunikovat (cize nemoze nikomu oznamit - dnes som tam konecne bol aj ja)

tip - jeden vazen ma za ulohu pocitat 😉

pridem az neskoro vecer, trapte sa 😀

emjee
2. feb 2010

jedine znamenie, ktore sa da davat je zapnutou - vypnutou ziarovkou v miestnosti (zvonka nevidno, ci je zapnuta alebo vypnuta)

cairka
2. feb 2010

aha, takže svetlo nevidí 😒 a keby počul šťuknutie vypínača? 😕
alebo ked je prvýkrát, tak pri odchode zhasí 😒 pri druhom a dalšom raze nechá svietiť žiarovku, ale kto a ako by to rátal? to je asi tiež blbosť

diddi
2. feb 2010

bud to bude cez teplo ziarovky,ale vymontovanie ziarovky

diddi
2. feb 2010

jemine,teraz som si precitala na googl riesenie....to je teda blbost

sares
2. feb 2010

tak to je fakt blby, když tam nevidí a nemůžou si ani nic říct 😀

sares
2. feb 2010

to by bylo dobrý, kdyby o tom všem rozhodoval jen jeden člověk, že by se na začátku domluvili, aby jen jeden z nich to mohl vyhlásit a ten by měl na starost to sledovat....ale jak to sledovat, že? 😅

petruska77
2. feb 2010

este mozu rozbit tu ziarovku na vela kuskov a kazdy polozi jednu crepinku na dohodnute miesto, ked ich tam bude 100 tak bude vybavene 😅 asi blbost, co? 😀

sares
2. feb 2010

petruska, to asi ne 😀 , emjee psala, že žárovka je nesmrtelná 😉

jabber
2. feb 2010

hmmm 😀