icon

Hádanka. Viete odpoveď?

lydunka11
23. jan 2010

Dostala som jednu hadanku a neviem ju vylustit, skuste mi napisat vas nazor:Hádanka

Naozaj existuje jasná odpoveď.

Čo je väčšie ako Boh?
Horšie ako diabol?
Chudobní to majú!
Šťastným to chýba!
A keď to budeš jesť, zomrieš!

Túto otázku dali v škôlke a na univerzite, 85% detí vedeli odpoveď hneď,
ale len 17% študentov.

uci
4. feb 2010

jj mracik, sme sa nezavisle zhodli, cize to bude urco tak 😀 jedine, ze by to bolo cele o niecom ale uplne inom 😀

jabber
4. feb 2010

emanka - ale ty nemůžeš mít celé kilo, protože ve chvíli, kdy zůstanete 2, tak ti to neprojde

emanka
4. feb 2010

ale ja budem rozhodovať posledná, lebo som najmladšia...takže ak budeme dvaja, ten druhý niečo navrhne a ja nesúhlasím, no a teraz som si uvedomila, že nie som väčšina, no ale možno bude stačiť, že keď sme len dvaja, jeden, ja, nesúhlasím, odstrelím ho a idem domov...no alebo sa rozdelia dvaja, fifty-fifty

krijin
4. feb 2010

na a ne a ne 😉

emanka
4. feb 2010

krijin 😠

uci
4. feb 2010

no lenze k tomu stavu aby ste boli len dvaja sa vobec nedostanes ak ten prvy navrhne delenie, ktore mu vacsina schvali 😉 cize ako najmladsia obides naprazdno

uci
4. feb 2010

no tak to som zvedava, co to bude za delenie, ze bude este vyhodnejsie pre najstarsieho 😨

mracik
4. feb 2010

no, je to zložitejšie, treba na to vlastne ísť úplne odzadu odzadu, ale na to nemám čas.
Skúsim večer 🙂

mracik
4. feb 2010

keby boli posledný dvaja, mladší staršieho určite zabije
keby boli traja, tak druhý súhlasí s akýmkoľvek návrhom od najstaršieho, lebo najmladší by ho zabil
keby boli štyria, tak druhý najmladší by súhlasil so všetkým... a dalej som sa zatiaľ nedostala 😀 a ide nám návšteva

uci
4. feb 2010

no dobre tak este inak,
uz vieme, ze 2. najstarsi nema inu sancu ako prezit, cize ten jasne suhlasi s najstrsim, ostava nam problem dvoch najmladsich - ak to teda berieme tak, ze ak by zostali 2 tak ten 2. najmladsi nema sancu ziskat vacsinu, cize musi suhlasit s akymkolvek navrhom 3. najstarsieho aby prezil = dostane od 3. najstarsieho 0 zlatych, tak mu musi najstarsi dat aspon 1 zlatu aby sa mu to oplatilo, takze co tak takto:
2. najmladsi dostane 1 zlatu, 2 najstarsi nic a 99 ostane najstarsiemu, hm?

uci
4. feb 2010

mracik, zase sme sa zhodli 😅 tak som zvedava ci nam to zase krijin zavrhne 😀

uci
4. feb 2010

lenze zase potom ten 2. najstarsi by uz tych dvoch najmladsich mohol ukecat 🙄 dokelu, uz sa v tom zamotavam 😝, takze ten by dal kazdemu po 1 zlatej a jemu by ostalo 98, no nic, cize ten je z hry von, takze dalsie riesenie:
najstarsi da tym 2 najmladsim po 2 zlatych a ostane mu 96
no ale teda ista si uz nie som nicim ☹

uci
4. feb 2010

krijin pomoooc, kde si? trochu nas usmerni 😉

uci
4. feb 2010

lebo nevydrzim a zacnem googlit 😀

mracik
4. feb 2010

no tak keby boli štyria, tak druhý najmladší by súhlasil so všetkým, ale najmladší a tretí najmladší s ničím, takže štvrtý najmladší nemá šancu získať väčšinu na svoju stranu.
takže keby boli piati, tak stačí dať po jednej minci druhému najmladšiemu a štvrtému najmladšiemu?

uci
4. feb 2010

no najmladsi by najlepsie obisiel keby zostal sam ale to 2. najmladsi nikdy nedovoli, radsej bude suhlasit s 3. najmladsim za akychkolvek podmienok, cize ak budu 3, tak najmladsi neziska nic, preto 2. najstarsiemu staci ak mu ponukne 1 zlatu a ma ho na svojej strane, preto mu musi najstarsi ponuknut minimalne tolko ale vzhladom na podmienku "ked uz nic tak aspon uskodim" mu musi dat aspon o 1zlatu viac, cize 2 zlate a ma ho na svojej strane
a podobne je to aj s 2. najmladsim, ten pri 3 piratoch ziska len holy zivot, cize 2. najstarsiemu staci mu ponuknut 1 zlatu a najstarsiemu staci ked mu tym padom ponukne 2 zlate
hm?

emanka
4. feb 2010

jeeežiš, to sa ešte nevyriešilo??? uci, vidím, že ti to nedá pokoj 😀

mracik
4. feb 2010

TAK SOM SI TO NAKRESLILA a vyšlo mi toto
2. piráti 1. 100 2.x
3. piráti 1.0 2.0 3.100
4. piráti 1.1 2.1 3.0 4.98
5. piráti 1. 1/0 2.1/0 3.1 4.0 5.97

mracik
4. feb 2010

hm nie, zas je tam chyba, tak ja sa vzdávam 😔

mracik
4. feb 2010

5.piráti 1. 2/0 2.2/0 3.1 4.0 5.97 a už fakt končím 😀

krijin
4. feb 2010

jéje, koukám, že jste na dobrý cestě, jen si musím ten výsledek uci přeložit do češtiny... 😅

uci
4. feb 2010

jj emanka, uplne ma to zoziera 😀 a krijin sa niekde tula a nechce mi dopriat pokojneho vecera 😠

uci
4. feb 2010

jejda mracik, to vobec nechapem ako to myslis? 😨 co je to napr. 1.2/0?

mracik
4. feb 2010

že si vyberie, či dá dve mince 1. najmladšiemu, alebo druhému najmladšiemu, musí preplatiť 4. najmladšieho piráta, ktorý by dal obom po jednej minci, ale stačí mu preplatiť len jedného, aby mal väčšinu 😉

uci
4. feb 2010

no ale ked preplati len jedneho to budu len dvaja - to nie je vacsina 😨

mracik
4. feb 2010

no a 3. dá jednu mincu, takže 😉 sú väčšina

uci
4. feb 2010

no uz asi viem ako to myslis mracik - ze vlastne ten prostredny sa ani nedostane k tomu, aby on mohol delit, lebo 2. najstarsi zaplati po 1 zlatej dvom najmladsim a tym padom ostane prostredny na ocot, cize radsej bude suhlasit aj s 1 zlatou od najstarsieho, ten da este jednemu z najmladsich 2 zlate, cize mu 97 ostane, jj, takto by to mohlo byt...ak nas za chvilu nenapadne este nejaka dalsia alternativa 😀

uci
4. feb 2010

ty brdo krijin, uz nam povedz odpoved, lebo mam pocit, ze som sa zacyklila 😀

emjee
4. feb 2010

na piratov sa vobec nechytam 😀

uci
4. feb 2010

no keby to ten najstarsi pirat riesil na tolko krat ako my, tak je uz minimalne 10x zastreleny 😀