Hádanka. Viete odpoveď?
Dostala som jednu hadanku a neviem ju vylustit, skuste mi napisat vas nazor:Hádanka
Naozaj existuje jasná odpoveď.
Čo je väčšie ako Boh?
Horšie ako diabol?
Chudobní to majú!
Šťastným to chýba!
A keď to budeš jesť, zomrieš!
Túto otázku dali v škôlke a na univerzite, 85% detí vedeli odpoveď hneď,
ale len 17% študentov.
emanka - ale ty nemůžeš mít celé kilo, protože ve chvíli, kdy zůstanete 2, tak ti to neprojde
ale ja budem rozhodovať posledná, lebo som najmladšia...takže ak budeme dvaja, ten druhý niečo navrhne a ja nesúhlasím, no a teraz som si uvedomila, že nie som väčšina, no ale možno bude stačiť, že keď sme len dvaja, jeden, ja, nesúhlasím, odstrelím ho a idem domov...no alebo sa rozdelia dvaja, fifty-fifty
na a ne a ne 😉
krijin 😠
no lenze k tomu stavu aby ste boli len dvaja sa vobec nedostanes ak ten prvy navrhne delenie, ktore mu vacsina schvali 😉 cize ako najmladsia obides naprazdno
no tak to som zvedava, co to bude za delenie, ze bude este vyhodnejsie pre najstarsieho 😨
no, je to zložitejšie, treba na to vlastne ísť úplne odzadu odzadu, ale na to nemám čas.
Skúsim večer 🙂
keby boli posledný dvaja, mladší staršieho určite zabije
keby boli traja, tak druhý súhlasí s akýmkoľvek návrhom od najstaršieho, lebo najmladší by ho zabil
keby boli štyria, tak druhý najmladší by súhlasil so všetkým... a dalej som sa zatiaľ nedostala 😀 a ide nám návšteva
no dobre tak este inak,
uz vieme, ze 2. najstarsi nema inu sancu ako prezit, cize ten jasne suhlasi s najstrsim, ostava nam problem dvoch najmladsich - ak to teda berieme tak, ze ak by zostali 2 tak ten 2. najmladsi nema sancu ziskat vacsinu, cize musi suhlasit s akymkolvek navrhom 3. najstarsieho aby prezil = dostane od 3. najstarsieho 0 zlatych, tak mu musi najstarsi dat aspon 1 zlatu aby sa mu to oplatilo, takze co tak takto:
2. najmladsi dostane 1 zlatu, 2 najstarsi nic a 99 ostane najstarsiemu, hm?
mracik, zase sme sa zhodli 😅 tak som zvedava ci nam to zase krijin zavrhne 😀
lenze zase potom ten 2. najstarsi by uz tych dvoch najmladsich mohol ukecat 🙄 dokelu, uz sa v tom zamotavam 😝, takze ten by dal kazdemu po 1 zlatej a jemu by ostalo 98, no nic, cize ten je z hry von, takze dalsie riesenie:
najstarsi da tym 2 najmladsim po 2 zlatych a ostane mu 96
no ale teda ista si uz nie som nicim ☹
krijin pomoooc, kde si? trochu nas usmerni 😉
lebo nevydrzim a zacnem googlit 😀
no tak keby boli štyria, tak druhý najmladší by súhlasil so všetkým, ale najmladší a tretí najmladší s ničím, takže štvrtý najmladší nemá šancu získať väčšinu na svoju stranu.
takže keby boli piati, tak stačí dať po jednej minci druhému najmladšiemu a štvrtému najmladšiemu?
no najmladsi by najlepsie obisiel keby zostal sam ale to 2. najmladsi nikdy nedovoli, radsej bude suhlasit s 3. najmladsim za akychkolvek podmienok, cize ak budu 3, tak najmladsi neziska nic, preto 2. najstarsiemu staci ak mu ponukne 1 zlatu a ma ho na svojej strane, preto mu musi najstarsi ponuknut minimalne tolko ale vzhladom na podmienku "ked uz nic tak aspon uskodim" mu musi dat aspon o 1zlatu viac, cize 2 zlate a ma ho na svojej strane
a podobne je to aj s 2. najmladsim, ten pri 3 piratoch ziska len holy zivot, cize 2. najstarsiemu staci mu ponuknut 1 zlatu a najstarsiemu staci ked mu tym padom ponukne 2 zlate
hm?
jeeežiš, to sa ešte nevyriešilo??? uci, vidím, že ti to nedá pokoj 😀
TAK SOM SI TO NAKRESLILA a vyšlo mi toto
2. piráti 1. 100 2.x
3. piráti 1.0 2.0 3.100
4. piráti 1.1 2.1 3.0 4.98
5. piráti 1. 1/0 2.1/0 3.1 4.0 5.97
hm nie, zas je tam chyba, tak ja sa vzdávam 😔
5.piráti 1. 2/0 2.2/0 3.1 4.0 5.97 a už fakt končím 😀
jéje, koukám, že jste na dobrý cestě, jen si musím ten výsledek uci přeložit do češtiny... 😅
jj emanka, uplne ma to zoziera 😀 a krijin sa niekde tula a nechce mi dopriat pokojneho vecera 😠
jejda mracik, to vobec nechapem ako to myslis? 😨 co je to napr. 1.2/0?
že si vyberie, či dá dve mince 1. najmladšiemu, alebo druhému najmladšiemu, musí preplatiť 4. najmladšieho piráta, ktorý by dal obom po jednej minci, ale stačí mu preplatiť len jedného, aby mal väčšinu 😉
no ale ked preplati len jedneho to budu len dvaja - to nie je vacsina 😨
no a 3. dá jednu mincu, takže 😉 sú väčšina
no uz asi viem ako to myslis mracik - ze vlastne ten prostredny sa ani nedostane k tomu, aby on mohol delit, lebo 2. najstarsi zaplati po 1 zlatej dvom najmladsim a tym padom ostane prostredny na ocot, cize radsej bude suhlasit aj s 1 zlatou od najstarsieho, ten da este jednemu z najmladsich 2 zlate, cize mu 97 ostane, jj, takto by to mohlo byt...ak nas za chvilu nenapadne este nejaka dalsia alternativa 😀
ty brdo krijin, uz nam povedz odpoved, lebo mam pocit, ze som sa zacyklila 😀
na piratov sa vobec nechytam 😀
no keby to ten najstarsi pirat riesil na tolko krat ako my, tak je uz minimalne 10x zastreleny 😀

jj mracik, sme sa nezavisle zhodli, cize to bude urco tak 😀 jedine, ze by to bolo cele o niecom ale uplne inom 😀