icon

Hlučné deti na detskom ihrisku

nika_val
8. aug 2022

Ahojte, chcem sa iba spýtať.. byvame v takom koplexe bytoviek (novo vybudovanych barakov) a pred naším bytom je detske ihrisko..
Ja chapem že su to deti a šantia sa ale take zvuky, piskot, vreckot, krik.. čo ich tí rodičia nechaju robiť to sa niekedy fakt nedá
Ano nemam deti a snažim sa to chapat ale niekedy to je už extrem a ked sa k tomu prida okrikovanie deti ktore aj tak nepočúvnu to ani nehovorím..
Niekedy si kladiem otazku či ich tam na tom ihrisku derú z kože alebo čo...
No a moja otázka znie.. keď to yž ide tajto do extrému ohlasit sa že nexh si ich utúšia alebo niečo podobné alebo byť ticho trpieť to?
Nechcem byť za nejaku nejku harpiju čo si o tom myslíte vy?

Strana
z4
liusa82
16. aug 2022

@nika_val my sme toto tiež mali za bytovkou ešte ked sme v byte bývali.Ja ťa chápem lebo tiež nemám deti ale to bolo jediné šťastie že to ihrisko bolo tak dalej ale aj tak to bolo až k nám počuť.Ja som len lutovala tých čo boli v tesnej v blizkosti pamatám sa že raz ich tam aj dakto naháňal a tie decká oblial vodou z balkona potom ale zdrhli.A to sa tam prosim pekne nehrali ani nejako extra malé deti ale pubertiaci a krik a zvuky pavianov vydávali.A prečo by si ich nemohla slušne poprosiť ak sú tam aj s rodičmi nech sú troška tichšie? to akože deťom patri svet a ostatni nech sa prispôsobia im alebo ako? to sú tu teda odpovede fakt niektoré hodné oscara

zuzuliennka1
16. aug 2022

@liusa82 ty tu ale porovnavas pubertiakov a male deti.
Pubertak by sa hadam davno uz mal vediet slusne spravat a nehulakat. Ale male 2-3-4rocne deti?? A je tiez rozdiel, ked jaci male dieta a tinedzer.
Ale tu sme hlavne matky s malymi detmi no a tie su proste prirodzene hlucne, nahanaju sa, kricia po sebe, nahlas sa smeju,… to su deti. A hlavne teraz cez prazdniny ich z tych ihrisk proste aj pocut viac.
Bud si na to clovek zvykne, alebo da namontovat protihluk. okna alebo sa odstahuje na samotu do lesa
A ked niekto deti nema, tak na to fakt prirodzene zvyknuty nie je, chapem. Ja som ako bezdetna tiez vela veci absolutne nechapala, ale ako matka dietata uz veci vidim uplne inak.

liusa82
16. aug 2022

@zuzuliennka1 šak ja nehovorim že ich úplne stišiť.Jasné že decko sa vypnúť nedá.Ale čo vidim niektoré mamy,otras čo deťom dovolia.Ani ich len nenapomenú že bývajú tu aj iní ludia.A 3 ročné dieťa už hádam ako tak chápe zas z nich netreba robiť nechápavcov.A ked vidim že ozaj robi moc velky bordel tak aspoň ja by som dieťa zobrala no pod moje zlaté,upozornené si bolo viac krát, nevieš sa chovať,normálne zahrať no smola ideme domov.

zuzuliennka1
16. aug 2022

@liusa82 uvidis sama, ked budes mat deti 😉 co teraz povazujes za “velky bordel”, je dost diskutabilne

nika_val
autor
16. aug 2022

Napriklad včera o 20tej ešte piskot vreskot ..to som mala už nervy riadne ale take nervy v zlom že som mala už velmi na male od toho vynadat tym rodičom tam..

nika_val
autor
16. aug 2022

@mamalaskam tiež si myslim ze by sa nemali robit takto blizko detske ihriska k bytovkam

jana_eyre_2
16. aug 2022

@liusa82 na to by som len, že cudzie deti sa vždy vychovávajú najľahšie.. 😁

viestta
16. aug 2022

@nika_val keď budeš mat deti, budeš rada, že máš ihrisko pod nosom. Dovtedy si kúp štuple do uší. Lacné, ucinne

zuzuliennka1
16. aug 2022

@nika_val 🤣 o 20:00? nebud smiesna. Nocny klud je az 22:00.
Opat sa ta pytam - chces na ihrisku ticho a nech ti decka dupu a kricia v byte nad tebou?🙈
ty si nebola ina.. Kup si lepsie okna, stuple do usi alebo sa odstahuj🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️

nika_val
autor
16. aug 2022

@zuzuliennka1 ako ja si myslim že ked su tie prazdniny okej nech si teda pištia ale večer by už mohli byt ticho
Ano nočny klud je od 22tej ale mohli by mat ti rodicia aspon kusok chochmesu ze niekto je unaveny aj skor ako je nocny klud...niekto chce si uz o tej 20 natiahnut a mat klud po celom dni
Takze nemyslim si ze som smiešna
Jedno je okej su to deti ktore su na detskom ihrisku druha vec je že mat ohlad aspon kusok na ludi okolo žijucich a teda cez den nie ale večer ano

marsmykkok
16. aug 2022

@zuzuliennka1 a ty raz budeš chorá alebo niekto blízky alebo budeš vstávať o štvrtej ráno do práce a určite ťa hučiace deti pod oknami budú tešiť... Prečo je problém uvedomiť si že na svete nie sú len matky s deťmi ale aj iné skupiny ľudí a majú právo tiež spokojne žiť?

zuzuliennka1
16. aug 2022

@marsmykkok ja som zvyknuta vstavat po 5h spanku medzi 4:00 a 5:00 pravidelne, neboj sa nic.
Bavime sa o ihrisku, vecer, proste deti tam su a robia hluk
Tiez byvam v bytovke a tiez decka robia hluk, aj ked ovela hlucnejsi su potom pubertiaci a dospelaci o 22:00 23:00… to uz nejak neriesi nikto.
Na detskom ihrisku su deti, a je tam proste krik.
Moze sa odstahovat, ked ma problem. Ja s tym problem nemam 😉😉😉

zuzuliennka1
16. aug 2022

@nika_val tak chod vsetkych rodicov a deti po 20:00 na ihrisko poprosit, aby sa stisili, alebo odisli, lebo chces uz mat klud. To by som si pozrela 🙄🙄🙄🤦🏼‍♀️

zuzuliennka1
16. aug 2022

@nika_val len aby si potom raz v buducnosti nebola prekvapena, ake budu tvoje deti hlucne. Vies, novorodencom v zime treba aj sople odsavat, vysavacom a odsavackou. Aj v sobotu o 21:00. Take deti obcas aj koliky trapia, aj nespia, aj placu den noc… A ked su trosku starsie, rodic si po 5-6 rokoch konecne vecer trosku vydychne, ked ma deti vo veku, ze zvladnu byt vonku same, aj vecer 😉 a treba ich vybehat a unavit.
Ale to vsetko pochopis, az raz budes mat vlastne.

viestta
16. aug 2022

Zabudol vôl, že telatom bol
Vyčkaj času ako hus klasu
Nekrič Hop!, kým neprekročíš

nika_val
autor
17. aug 2022

@marsmykkok presne niekto tu nedokaže pochopiť že su aj ludia ktory večer naozaj potrebuju a chcu vypnuť už trochu a tie pištiace deti tomu fakt nepomahaju..
Okej priznala som ze cez deň to nepriešiť, nevšímať si to je to normalne
Ale večer už fakt by ich mohli krotiť aspoň

@zuzuliennka1 okej tebe staci 5h spanku takžr musi stačiť všetkym? 😃
Ja som potrebovala ist spat o 8 lebo som na druhy den vstavala o 3h v noci a nedala sa lebo deti pištali...
Takže jasne že som mala nervy na ne a ich rodičov..lebo totalne bezohladny ludia
A nie len kvoli tomu ze ja som potrebovala spat už ale sak pride niekde večer po celom dni z roboty a chce si oddychnut a nie hento počúvať ...
Odstahovat sa nechystam ale raz mi tie nervy prasknu 😊

zuzuliennka1
Autor odpoveď zmazal
zuzuliennka1
17. aug 2022

@nika_val 🙄🤦🏼‍♀️ naco reagujes na nieco, co som nepisala tebe? reagovala som na toto od marsmykkok: ty raz budeš chorá alebo niekto blízky alebo budeš vstávať o štvrtej ráno do práce… - vstavam, som matka. Co ty nie si. Ja mam hluk doma, mam dieta. Clovek si zvykne, lebo musi. Aj na 4h spanok.
Ked mas pracovnu dobu, ze vstavas o 3:00, tak si si mala hladat byvanie v kludnej tichej casti niekde na okraji mesta. Aby si sa vyspala a mala ticho. Tak isto, ako ked si rodiny s detmi hladaju byvanie s dobrou dostupnostou skolok, skol, potravin,… to je to iste, ako keby som isla byvat napr. (bez urazky) do Oravskej Lesnej a potom sa stazovala, ze mam skolku daleko, do roboty este dalej a v zime nasnezi 5m snehu a nikam sa nedostanem. Uz chapes?
Byvas v panelaku s ihriskom. Tak si zvyknes, alebo sa odstahujes. Ale ihrisko neodstahujes, ani nezavries, ani neprikazes detom na nom ist o 20:00 domov 🤣🤦🏼‍♀️ nebudu sa oni prisposobovat tebe, to ihrisko tam bolo skor, ako ty.

123andy123
17. aug 2022

@nika_val a co spravíš keď ti prasknu nervy?

nika_val
autor
17. aug 2022

@zuzuliennka1 ja nechcem vyhnat deti z ihriska
Ja chcem aby sa o takej hodine aspon stišili trochu už

@123andy123 ak mi raz prasknu nervy tak sa ohlasim.. a ohlasim danu mamičku alebo otecka nech si stiši svoje dieťa ... ak to bude už o večernej hodine cez den to riešiť nebudem

123andy123
17. aug 2022

@nika_val no ved sa ohlas, ale čo keď tvoj ohlas nebudú rešpektovať? Akurát sa strápnis. Radšej výmen tie okna to bude najinteligentnejsie riešenie.

zuzuliennka1
17. aug 2022

@nika_val chciet mozes 🙂 to je vsetko

hanaxxx
17. aug 2022

Ja mam z jednej strany bytovky skolku a ten detsky krik by mi ani nevadil, co ma ale vytaca je, ze im tam skoro kazdy bozi den ucitelky pustia na dvore nahlasno hudbu, diskotekovu, ide ma porazit a uz som veru rozmyslala,ze budem pisat na mestsku cast, lebo neverim,ze je dovolene robit takmer kazdy den diskoteku v predpoludnajsich hodinach.

nikaeli
17. aug 2022

@nika_val bola by si radšej, keby tie deti išli o šiestej domov a dupali by ti nad hlavou? potom by si búchala na radiátor, že chceš už o ôsmej spať? niekedy to proste neide, neutíšiš rozjašené dieťa ani keď sa postavíš na hlavu. Čo očakávaš od tých mamičiek, keď im pôjdeš povedať, aby boli deti na ihrisku ticho? my sme momentálne na dovolenke pri mori, bývame v apartmáne a nad nami je česká rodina s 3 malými deťmi - každé ráno máme budíček o pol šiestej ráno, dupot, krik, vŕzgajúce stoličky po dlažbe, či padajúce hračky🤦🏻‍♀️ bola by som 100x radšej, keby šli behať von, no aj tak im nepôjdem búchať, že robia hluk, lebo som tie deti videla aj na pláži - ako tri malé torpéda 🤷🏻‍♀️ mojim dohováraním by určite neprestali.. iba ak by ich priviazali

viestta
17. aug 2022

@nika_val obávam sa, dievca drahé, že budeš na tom ihrisku večer čo večer, pretože sa tam premelu deti a mamy z celej štvrte, zakaždým iná zostáva. Iste je jedno, bude z teba obľúbená "kultúrna vložka" v rámci pobytu na ihrisku. Ale však vybudovať popularitu si treba, akýmkoľvek spôsobom.
Btw: dnes o 20:00 sa na našom ihrisku vyskytovali 3 kusy deti a 2 kusy oteckov. Zvyšok už bol doma. Za chvíľu budú končiť aj skôr, lebo sa skôr stmieva. Takže onedlho budeš môžeš spokojne odpočívať aj skôr.
Cez zimu skus porozmýšľať nad tými stuplami. Koncom apríla začne ďalšie kolo ihriskových radovánok.

dominikamacakova
17. aug 2022

@nika_val inak ty chodíš po strašne tenkom ľade. Keď som bola bezdetná tak mi tiež všelijaké deti vadili a toto by som nerobila a toto moje dieťa nikdy robiť nebude a toto mu nedovolím... A hádaj čo? Úplne do bodky mám také deti, ktoré mi vadili, robím to čo som si povedala, že nikdy robiť nebudem. Ja sa normálne už teraz smejem ako budeš spomínať na svoje "ihriskové trapasy" keď ti bude dieťa jačať doma, v obchode, na ihrisku, v lese, v autobuse... A bude sa každý na teba pozerať ako na neschopnú matku, ktorá si nevie utíšiť svoje dieťa 😂 Vtedy si to uvedomíš, keď budeš taká istá nevyspatá "chudera" ako my čo máme malé deti. Budeš snívať o starých zlatých časoch keď vrieskali iné deti a nie tvoje 😆

andy_sixx24
28. aug 2022

Čo si o tom myslím? Že harpija si 🤣 deti kvôli nejakej fajnovke nebudú čušať ✌️🙃🙃🙃

Strana
z4