Ideálny vek na prvý pôrod
zdravim zienky chcem sa opytat len tak pre info kolko rokov ste mali ked ste prvy krat rodili?..ja som rodila v 27 rokoch ..samozrejme od skor narodenych zien vmojom okoli som sa napocuvala ako to je neskoro a a ake velke alebo kolko deti uz oni mali v mojom veku a podobne..prvykrat som otehotnela ako 25 rocna ale potratila som v 4 mesiaci :(..ako je to s vami?..dakujem za kazdu odpoved..
To naozaj toto niekto dospelý rieši..?
Ja mám 30, rodiť budem 1.krát a kto si čo myslí je mi úplne ukradnuté. Aj keby mám 50-60 rokov a rodím svoje prvé dieťa..čo je koho do toho..?🤷♀️🤦♀️
Ahoj, tie, čo to hovoria, by som im dopriala minimálne ten pocit o túžbe po dieťatku, nie to zažiť. Ja aj veľa žien túžime roky po dieťatku, ale nedarí sa, k tomu niektoré potraty a mnoho sklamaní a plaču. Mám 30 rokov, snažíme sa roky, roky plačem a prosím, aby nám bolo dopriate aspoň jedno dieťatko. Takže takým by som odkázala jedno: nesúdiť, lebo sa im to môže vrátiť aj keď možno iným spôsobom.
23r,potom 34r a teraz mam 44r.a za posledny pol rok 2 potraty....takze som zastupila vsetky vek.kategorie..zena sama vie,kedy je pre nu to správne obdobie priviest na svet dieta...samozrejme ,ak sa na to citi po fyz.aj psych.stranke.....
Prvy syn 24, druhy 29
21, druhýkrát 32
Ja som prvýkrát v 23 rodila
25,29,32
29
22 🙂
20
34
34 a 36 🙂
23,5 🙂 tie staré baby jagy pošli vieš kde... Keby bolo na mne, mala by som vážny vzťah tak by som mala v 20tke... oni niekedy nemali nič iné na práci len robiť deti, byť s nimi doma a starať sa o domácnosť, dobytok atď.... My máme možnosť vzdelávať sa, pracovať, musime byť zodpovedné, zabezpečiť bývanie, aby sme potom nemuseli nariekať, pretože bohužiaľ v tejto dobe nemáme žiadne istoty ako mali oni, ktoré doteraz ospevujú. Oni to mali vtedy tak a my to mame teraz takto, každého osobná vec a tak je to normálne a dobré 🙂 joj mne keby také niečo povedia tak by som sa ich spytala či mi nechcú dať dom, byt aby som si mohla tie deti narobiť 😀
@pani_holubova no presne a si vezmi len ako moja mamka ked mala mna tak babka uz v 50tke bola na dochodku tak kludne mohla mna postrazit ci vodit do skolky aby mama mohla ist do prace 🙂 a teraz ? Babka dobre ze ne do 70tky musi robit
Prve v 25
34 a 37
31 a 35
Prve v 30..'
Pocuvala som to aj ja... aj od mami ze ona v mojom veku uz 3deti mala
24, 25, a 37 🤭
25 som otehotnela a krátko po 26 porodila. Za mňa tak akurát, ani skoro ani neskoro aj som si stihla užiť slobodný život, pocestovať ale ešte som bola dostatočne mladá na zvládnutie tehotenstva, babetka.
Napriklad teraz mam 36 a už si na tehotenstvo pripadám stará. Ako jasne ze keby chcem tak ešte 10 rokov môžem ale cítim ako s vekom čoraz horšie zvládam nevyspatie, dlho dospavam prebdenu noc, keď sa cez sviatky a zimu vyzeriem ide zo ťažšie dole.
Moje prvé a jediné dieťa som porodila ako 36 ročná. Vždy sa nájdu ľudia, ktorí budú mať reči. To, čo je pre niekoho neskoro, bude pre druhého príliš skoro. Jedným uchom dnu, druhým von.
mám 35 a ešte nemáme dieťatko, mám za sebou už 2 potraty. Riešime to už dlho. A dúfam, že sa raz dočkám aj ja. Okolie a rodina.....hmm... nejak som sa obrnila voči otázkam typu kedy budeme mať lebo vždy sa nájde niekto s blbými otázkami, že máme dosť rokov..
@elisa1910 ahoj. Ja som porodila v 26 a pol. Všetci mi hovorili ako je to veľmi skoro a že som si po výške mala budovať kariéru 😁 takže nerieš, je to o ľuďoch. Polovica ti na ten istý vek povie, že strašne skoro a druhá, že strašne neskoro. Nikdy nevyhovieš všetkým, ale to ani nemusíš... lebo je to tvoj život
37a 40 🙂

@elisa1910 ja som mala 19. Teraz mám 24 a čakáme druhé a medzi tým 2 ťažké potraty. Nerieš okolie. Teš sa na bábätko. Každý bude mať reči. Keď máš 19, tak vraj mladá a pokazený život a Tebe zase, že už neskoro😀Na veku absolútne nezáleží. Prajem veľa zdravia🍀