Incident policajtov v Žiline

markusrasford
12. feb 2024

Dobrý deň. Videli ste video ktoré zachytilo ako policajti spacifikovali vodiča a trojročne dieťa sedelo v aute. Čo si myslíte takto má postupovať polícia?

trgypadl
12. feb 2024

@markusrasford rozhodne nie!

bloger
12. feb 2024

Tiež som toho názoru, že to nebolo primerané.

ptvw
12. feb 2024

Teraz som si to nasla , no otras kokos , hovada "ani naka kukláči tak pomaly nezasahuju pri plánovaných akciách na mafiánov, dílerov etc" 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ chuda dieťa

felycity
12. feb 2024

za mňa neprimerané, vodič zastal a spolupracoval, policjati ( aspoň jeden z nich) ani nemali toľko,a by po zastavení vozidla obhliadli vozidlo, či má znaky po poškodení iného vozidla. Celá akcia bola cez čiaru.

hiro
12. feb 2024

Zasahovka dostala rozkaz zasiahnut tak zasiahli. Otazne je kto je ten poskodeny vodic ze mal paky na zorganizovanie takej akcie za par sekund koli odrenine... Pochybujem ze keby beznemu obcanovi oskreli auto a zavola policajtov tak rovno nabehne zasahovka.

matullienka
12. feb 2024

@hiro tiež si myslím, že to bude trochu väčšia rybka, keď dokázali kvôli takej kravine takto zasiahnuť.
Zásah bol maximálne cez čiaru, ani proti drogovým dílerom takto nezasahujú

animus
12. feb 2024

@markusrasford myslím si, že každá minca má dve strany. Áno, zásah mi príde neprimeraný keď beriem do úvahy fakt, že došlo "len k oškretiu auta" , na druhú stranu však vodič nereagoval na zvukové ani svetelné signály pre zastavenie. Zastavil, až keď sa mu v protismere objavilo druhé policajné auto. Čiže keď sa nad tým zamyslím z druhej strany, policajti šli len zastaviť vodiča, ktorý na ich výzvu nereagoval a teda nemohli vedieť či nie je pod plyvom alkoholu, drog, nie je po ňom vyhlásené pátranie a podobne. Bežne sa stáva, že pri cestnej kontrole auto nezastaví a policajti postupujú rovnako. Najskôr vozidlo prenasledujú, dávajú signáli a napokon použijú donucovacie prostriedky. Pre mňa je toto video vytrhnuté z kontextu a preto by som iba na jeho základe nerobila žiadne závery.

matullienka
12. feb 2024

@animus a podľa čoho usudzujete, že nereagoval na výzvu?

maryetta
12. feb 2024

@hiro tak tak. Na tom videu je vidiet ze niekto isiel za tym autom. Resp hned za policajnym aj majitel auta vystupil. Neviem teda ci to bude ten “poskodeny” ale… vsimla som si to.

ekira1
12. feb 2024

Polícia postupovala tak, ako mala incident nahlásený. Ktovie akú kovbojku nahlásil ten s oškreným lakom. Keby nahlásil na políciu, že mu šuchol lak na aute, pochybujem, že by sa policajti šli pretrhnúť.

matullienka
12. feb 2024

@ekira1 no podľa toho čo dali dnes na Markíze ten tam vrieskal ako zmyslov zbavený. Rada by som videla tu škodu keďže to biele auto nebolo vôbec poškodené

belasy_motylik
12. feb 2024

Pán mal jediné šťastie, že to bolo v úplnom centre mesta a že to niekto celé natáčal, inak by sme sa dopočuli maximálne že bol zásah polície primeraný, lebo vodič kládol odpor, alebo niečo podobné. Inak, keď si predstavím to chúďa dieťa, ja by som to ťahala ďalej a vyššie už len preňho.

animus
13. feb 2024

@matullienka podľa videa, videla som dlhšie ako len to kde šoféra ťahajú z auta. Aj pri pozeraní toho videa je jasné, že aj šofér neotvoril hneď dvere, musel to spraviť policajt a aj keď ho ťahali von, protestoval. Ja keby som si vedomá toho, že mám v aute dieťa a že som nič nespravila tak sa nebránim. Snažila by som sa o slušnú diskusiu. Pre tých policajtov v tej chvíli všetko vyzerá ako "odpor". Ten šofér sa otáčal, chcel sa vrátiť do auta. Ťažko hodnotiť celú situáciu keď nepoznáme celé pozadie udalosti.

hiro
13. feb 2024

@animus "že aj šofér neotvoril hneď dvere" 🙂 Tak ja neviem ale ked ta zastavia policajti tak nie je zvykom vyskocit z auta ale pockat na nich, otvorit okienko ze co chcu... ci?

felycity
13. feb 2024

@animus ja ale nerozumiem, prečo použili donucovacie prostriedky, že ho nasilu vytiahli z auta, hodili na zem... práve naopak, auto bolo zastavené a on tam sedel / on nemal čo vyskakovať z auta)- oni bez ohľadu na to, aby zhodnotili situáciu tak použili neprimerané chovanie voči nemu.... to ked spôsobím dopravnú nehodu tak tiež po mne takto nevyskočí zásahová polícia... a keď už to bolo náhlasené aj tak by skúsená zásahovka mala vedieť vyhodnotiť situáciu.. minimálne mali obzrieť zvonka auto, či javí poškodenie...

hiro
13. feb 2024

@felycity Zakrok zasahovky bol v poriadku. Je to ich praca. Otazka je na policiu a to velke zviera v druhom aute ktory to dokazal zorganizovat...