Irituje vás toto škaredé počasie?
Aj vás tak irituje toto hnusne zimné počasie? Som v druhom mesiaci a vždy keď je ráno škaredo viem ze to bude hrôza. Celý deň mi je zle a iba ležím. Keď je pekne tak som väčšinu dňa vonku na dvore s deťmi. Och, ako veľmi už chcem aby bolo každý deň aspoň 20°C. Na tej našej Orave je to jedna hrôza.
Byť s dieťaťom vonku 10 minút ,aj to čumakovat do mobilu...🤔😶neviem,no..
Tuším som tu predchvílku zazrela rozhorčenu matku,že druhé dieťa bez dozoru zhodilo jej dieťa do kaluže.....nemáte v tom prsty?😆🤭
Nie u nás je stabilne nad 20 stupňov a slnečno maximálne včera bola burka. Budúci týždeň dokonca 27 stupňov …Ja som západ pár km. od BA.
u nás sa to tiež stále strieda ale mám rada každú zmenu aspoň nie je jednotvárnosť. Unudila by som sa. Našla som si v každom počasí niečo pozitívne. To by som stále musela nadávať na počasie, ľudí, prácu, potraviny, TV a čo ja viem čo ešte.
U nás je konečne +15, fučí u nás skoro stále, lebo sme na prérii, nadmorská vyška cez 1000 m, studený arktický vzduch je normálka, decká včera behali vonku v tričkách, niektoré mali aj kraťasy, ako ten môj, čiapku už nemajú ani babatka….
Červené oči má dieťa preto, lebo vietor vysušuje. Nakrémovať tvar, dať šiltovku a ak ma tak strašne citlivé oči tak okuliare a je to, pripadne hľadať nejaké zavetrie… Ľudia si uz fakt s ničím nevedia dať rady.
V 15 stupňoch držať deti doma, lebo je zima? No jedine tak v -15 🤦♀️
Neviem z ktorej casti si z oravy. Ja som tiez z oravy ale ja mam rada kazde pocasie. Deti chodia von aj ked prsi dam dazdniky, nepremokave nohavice pobehaju vonku. Skus sa na to inak pozerat ako je dobre ze polieva na zahradu ako krasne vsetko kvitne. Nam pekne zakvitla marhula. Dnes bol muz kupit paradajky a zasadim ich do sklenika. Skus sa radovat zo zivota. Ja mam dve deti 4r a 3r a ano boli v kuse chori, ale to patri k zivotu a ich veku buduju imunitu. Ja viem ze si tehotna mozno ti je od rana do vecera zle ale pocasie sa zlepsi uvidis. Potlacaj negativne myslenie. Drzim palce aby sa to zlepsilo.
Ja sa velmi tesim z toho, ze je maj. Milujem maj, to uz nie je vonku chladno, ale nie je este ani peklo a pocasie uz nie je take premenlive ako v aprili..
U nas kazdy den v tomto tyzdni sice prsi, ale nevadi mi to, vlaha je v jari potrebna a viem si najst aktivitu aj pocas takeho pocasia. Co mi ale vadi a z coho mam strach, su tie nahle burky, privalove povodne a vietor. Byvam na juznej Morave, poznam ludi, ktori prisli vlani pri tornade o domy a pri akomkolvek naznaku toho, ze sa blizi vacsia burka, sa niektori divaju na oblohu so strachom...
Áno aj ja už chcem nasadiť jahody, kvety a tak.. Lenže v noci je mráz este
My sme len zo Ziliny...pocasie kadejake...meni sa aj v priebehu dna...Kazdy den (okrem par dni,co malemu nebolo dobre-teplota,zuby a jedna karantena),sme vonku kazdy den doobeda aj poobede. Ano,aj ked mrzlo,aj ked prsi,aj ked fuka. Maly ma skoro dva roky a okrem korony este chory nebol. Ani sople,ani kasel. Mozno sme len mali stastie,neviem,ale ano,otuzily a otuzovany je dost. Vzdy mam so sebou v kociku veci na prezlecenie,aj nahradne topanky,aj gumaky. On je vonku rad a ja som rada,ze je vonku rad. Ak vidim,ze je skaredo,nejdeme radsej nikam daleko,kedze chodime len autobusmi a mame aj kocik a auto nemame. Co ja viem,mna pocasie nezastavi. Ja nemusim teploty nad 20 stupnov,ale nezufam. Proste pride leto a bude 30 a pride zima a bude minus ..tak to proste je. 🙂
a ja chcem čerešne a čo teraz? Budú keď príde čas, tak ako každý rok. Pár dní hore-dole. Jedenrok sadíme v marci a druhý rok koncom apríla. Počasie neovplyvníme.
Bože akože mňa hrozne baví ako niektoré z vás silou mocou potrebujú vyprovokovať hádku 😀😀 v každej jednej diskusii. Na otázku ktorú som položila stačilo odpovedať Áno/Nie. Či??
Skús obliecť dieťa do pršiplášťa, daj mu vedierko lopatku s ani o ňom nebudeš vedieť. Si veľmi negatívna osoba, vo všetkom hľadáš to zle. Keď raz nie je počasie na sadenie jahôd, tak to využi v prospech, nemusíš byť zohnuta a okopavat, môžeš sa člapkať vo vode a urobíš decku radosť.
Keď ťa nebaví byť vonku, upečte si koláč, pustite rozprávku.
Nad každou blbosťou, čo nevieš ovplyvniť, sa zbytočne budeš pozastavovať. Chvíle s dieťaťom ti nikto nevráti.
10 minút by som vonku nebola, to polhodinu ich obliekam, polhodinu vyzliekam, to radšej ich vypustíme na balkón sa nadýchať vzduchu. Chodíme na 2-3 hodinky. Keď prší, tak hodinka stačí.
Neznášam upršané dni, som slnečny typ mám rád prírodu a prechádzky, len nie doma na zadku sedieť, to ma nudí strašne
ja som dnes rano zahlasila, ze sa stahujeme na juh.. ze 10 mesiacov vyckavame pekne pozitivne pocasie, aby sme si ho 2 mesiace uzili.. ja som sa narodila v celkom nespravnej klimatickej zone, pre mna moze byt 30stupnov aj cely rok 😀 a to v ramci SR byvam relativne na juhu 😀
Ver ze toto su hormony. Vela tehuliek je zufalych aj z toho ze nekupil muz rozky ale chleba . Určite to bude lepšie a zachvilu teplučko.
Studený máj v stodole raj hovorí pranostika. Problém je skôr teplé a suché počasie v tomto období. Ja som sa včera vytesovala z dažďa aj z toho že to slnko tak nepraži.
@h2 tak, ak by sme sa mali chytat za slovicka, povedala by som, ze hurikan, ci zaplavy, to nie je zle pocasie, ale prirodna katastrofa.. 😉😉
takze v tomto kontexte plati, co pise @klarissa25 ... 😁
@beronsche Jasné, je to vec názoru. Pre mňa napriek tomu existuje aj zlé počasie, ktoré ani nemusí byť hurikán, či záplavy. Proste ak chcem ísť napríklad na túru do hôr, ale má byť zima, vietor a dážď, tak radšej nepôjdem a preložím to na inokedy, než by som sa mala primerane tomu obliecť a plahočiť sa tou pľušťou.
@h2 ale ano, ked ti pocasie zhati plany, mozeme hovorit o zlom pocasi.. 😁
Ale byt denno denne negativne naladena, lebo pocasie sa neriadi mojou predstavou, ktora ani nekoresponduje s rocnou dobou, nadmorskou vyskou a teplotnym pasmom, to je uz viac otazkou nastavenia jednotlivca ako pokazenych planov.. 🙂
Neexistuje dobré ani zlé počasie…
Existuje len naša individuálna reakcia naň…😉
@elizita no toto veru posledne roky neplati. Teplo ako v juli a auguste mame dnes uz v maji a leto trva az do konca septembra. Ja som sa vydavala zac. septembra a mali sme typicke letne pocasie, neviem ci az 24 stupnov nebolo. Praveze klima sa dost meni posledne roky
Ja bývam na juhozápade.. jahody už majú u nás plody.. síce zelené, ale.. 😉 pošlem ti foto, keď prídem zo zmrzky. Ty kde bývaš? Nečítala som celú diskusiu
pozeram predpoved pre Oravsku Lesnu - 17 stupnov je zima? Jasne, je to sever, pisem ze 30 stupnov tam nemate, takze predpokladam ze ani ty nemas nerealne ocakavania, ale stazujes sa tu, akoby ste tam celorocne mali 0 max 4 stupne nad nulou
alebo sa prestahuj, lebo sa stazujes na nieco, co nezmenis, klima na severe Slovenska je hold ina, ako na juhu, geografia zš
@zuzuliennka1 nie som z lesnej, a u nás ukazovalo 16° lenže pocitovo je to tak na 11-12
ide o princip. oravska lesna je sever slovenska, mam odtial kamosky, robia si srandu, ze oproti zapadu su jak na severnom pole. O to nejde. Ked ti je zima, prestahuj sa

@kvetinka75 kto nadáva? 😀