Je auto s automatom skutočne jednoduchšie?
Je to jednoduchšie než manuál - určite je, ale je to diametrálny rozdiel? Alebo to nie je až taký veľký rozdiel?
@laurita285 prevodovka a plech ma fakt vela spolocneho🫣🫣🫣🫣🫣aspon vidno, ako sa vyznas- nevyznas do svojej prace🤨🤨🤨🤨🤨🙄
Treba vediet soferovat aj manuál. Cize ak si len vyberáš , ci si ides robit vodicak, chod ho robit s autom co ma manuálnu prevodovku. Viem, ze teraz ponúkajú autorskoly aj len automat. Lebo lahsie prejdes s manuálu na automat ako opacne. Ja jazdím automat uz 20 rokov. Nedam na to dopustiť. Ale ked sadnem muzovi do auta, on ma manuál alebo akekolvek auto s manuálom odsoferujem bez problemov.
@betulinka1 ....ten,kto si spraví vodičák iba na automat NESMIE šoférovať manuál.Je to zakázané a má poznámku,že má vodičák iba na automat aj zapísaný vo vodicaku
@doriiis a ceny za tieto kurzy sú rovnaké? Každá autoškola poskytuje možnosť “iba automat”?
Autorka....neviem a neviem.Ja som si vodičák robila pred rokmi rokucimi a mojim deťom nedovolím si robiť vodičák iba na automat.
Ale Google alebo osobne opýtanie ti určite poradi
@petulda333
keď preraďuješ nemáš čas si všímať značky?? ty preraďuješ očami alebo rukami, alebo s čím? 🙏🙈
@mondolina ja pisem,ze ja nestiham? Mam vodicak 18r z toho rok a pol automat. Ja som pisala,reagovala na komentar. Su ludia pre ktorych je preradovanie stres a to im moze robit problem sa sustrwdit na okolie. Automat je ulahcenie
Autorka- je rozdiel v cene a kazda skola ma aspon jeden automat. Iba na automat neodporucam robit vodicak, ale ked si das manual, vies si dat z 10 jazd 2 na automate. Co viem u nas v meste, tak automat mala autoskola iba jeden a aj to plne obsadeny na 4 mesiace dopredu. Takze obtelefonovat autoskoly v okoli a popytat sa...
@doriiis no dokolonca. To som ani nevedela. Ja som si este robila vodicak, ked mala kazda autoškola Felíciu alebo favorit 🤣🤣🤣🤣 musim silno premyslat, ci vobec mali posilňovač riadenia ako sme sa namakali pri cúvaní 🤣🤣🤣🤣
Ja som sa ucila na manual a mala som moznost aj automat ale v zivote by som ho nechcela des. A ked si predstavim, ze ked sa pokazi tak si rovno mozem kupit auto ale presne ako pisu dievcata. Ja som zazila kolegynu co mala automat a isla na manual a nevedela jazdit. Automat je pre pohodlnych ludi a taky nemaju co robit za volantom a hlavne v premavke
@betulinka1 ...ja na obyčajnej Fabii.😅
Veru,je to tak.....a keď ťa chytia s takým vodičákom za manuálom tak máš po ňom a možno aj zákaz riadenia na pár rokov.Blbost jak mraky celý ten vodicak
Automat je vraj drahsi na udrzbu? Ked sa kupi starsie auto cca do 5000€? Nemyslim novucicke
@petulda333 nikde nepisem, ze su horsi soferi. Automat je ulahcenie, vacsi komfort. Vobec neodsudzujem ludi, co si kupia automat. Predstav si, ze aj my mame. Ale ak proste clovek nedokaze pri stlacani spojky a preradovani sledovat okolie nema co za tym volantom robit. To, ze si kupi automat nezmeni to, ze dve veci naraz nedokaze. Akurat ich nemusi robit.
Dobri soferi predsa na automatoch jazdia a nerobi ich to zlym alebo horsim soferom.
@qetka netvrdim,ze ty to pises,to bolo tak celkovo k tejto teme. A suhlasim,ze clovek co nevie preradit a sledovat okolie,nema co na ceste robit. No ak ma automat,moze z neho byt dobry sofer. Mam kamosku co mala velke stresy zo soferovania,parkrat jej auto zdochlo. Tak nejazdila. Potom kupila automat,jazdi 10r bez nehody,pokuty a bez strachu
Nečítala som celú diskusiu,odpovedám iba na pôvodnú otázku autorky a ja osobne nedám na automat dopustiť,ubral mi cca.80% stresu zo šoférovania,zvyšok je parkovanie 😅 Vodičák mám 20 rokov,robila som ho normálne na manuáli,ale pre mňa osobne,čo 90% času jazdím len po Bratislave,je automat proste na nezaplatenie,ja mám pri ňom pocit,že mám všetko oveľa viac pod kontrolou a môžem sa oveľa viac sústrediť na veci okolo seba na ceste,keď sa nemusím stresovať s preraďovaním. Už by som nikdy nechcela manuál..
@petulda333 skusala niekedy ta tvoja kamoska skolu smyku? ja myslim, ze tam by sa problem objavil. Samozrejme sa mozem mylit. Ale vidim, ze ked niekto place nad manualom, vacsinou ma s niecim problem. Ci uz s parkovanim, cuvanim, trasou, ktoru nepozna, soferovanim vo vacsom meste, dialnicou…
@qetka neskusala,aspon myslim. Urcite ano,mas pravdu,ale prave automat niektore veci ulahci
Vybehnem na manuale aj po lade hore Strbskym, nic mi nerobi problemy, ale musim uznat ze odkedy mam aj automat a jazdim prevazne na nom, viac ma berie na spanie ked idem v tomto teple z prace, normalne si musim pustit klimu silnejsie, nech ma preberie 😃
Ano, je to nudnejsie vozenie, ale v meste so zapchami na nalezaplatenie.
@kapanek1 jazdenku automat by som nekupovala alebo ak Ano tak iba este so zárukou na automatickú prevodovku.
Budem odveci - nemám ani vodicak preto ta hlúpa otázka ale čo je adaptivny tempomat? To ma každe auto s automatom? 😄😄😄
adaptívny tempomat majú len lepšie autá, nie je to nič čo by si k životu nutne potrebovala.
Pokiaľ vieš, že budete mať autá s automatom, kľudne si urob vodičák na automat. Bude pomerne ťažké zohnať takú autoškolu, najmä ak si z menšieho mesta. Tak či tak ak budeš jazdiť dlhodobo na automate hneď po autoškole s manuálom tak sa na manuále pohnúť nebudeš vedieť.
A čo sa týka ceny bude rovnaká, ak nie aj vyššia nakoľko je to pseudo LUKSUS :D
@modrykolibrik tak ja pohodlne na automate jazdím služobne.A nevymenila by som za manuál už nikdy.Detto môj muž,automat je pohodlný.Ked si chce zajazdiť vytiahne si z garáže športové auto s manuálom.Ale ako píšem,nech si jazdí kto chce,na čom chce.Kazdy máme iný názor a rešpektujem Hlavne bezpečne.Detto moja suseda,kúpil jej muž auto a automatom,totálne v strese bola a o dva dni,že by už nevymenila za manuál.Dalsi sused riešil,že čo automat.Teraz o rok kupoval nové auto a myslíte,že s čím? S automatom🙂
Preco? Prave kvoli kazivosti prevodovky? Kazdy kto chce automat auto musi kupit nove/ novsie 10 000€ a viac?
@autorka tu je vysvetlene,ako funguje adaptivny tempomat
@autorka a tu je Lexus 😉 (musel som 😁)

@tenerifka keď ti poviem, že to sa mi stalo včera tak uveríš? 😀 Nejaká turkyňa mi písala, že jej otec vyklepával v 90tkach kapoty a že to boli kvalitnejšie plechy, že teraz sa to celé pokrčí a je to nekvalitné.
Ja som jej poslala štatistiky a dáta, plus aj vysvetlenie prečo sa plechy krčia a ona na to odpovedala niečo v takom, že štatistikám sa veriť nedá lebo sú vymyslené :D