Je bezpečné sledovať zatmenie cez röntgenové žiarenie?
Bolo bezpecne sledovat zatmenie cez röntgen?
@anonym_autor to ako sa dá pozerať cez to?
@anonym_autor to ako sa dá pozerať cez to?
@anonym_c5c2b5 najskor mysli cez tmavu cast tej fotografie, co sa kedysi vyvolavala. Teraz si lekari posielaju uz subory. Ale kedysi sa vyhotovoval snimok na plastovu tenku platnu. Niekde to tak robia dodnes.
no bezpecne to nebolo, ale nie kazdy oslepne hned.. niekto az postupne 🙂
@anonym_autor
Ty už nepi. Vieš vobec čo je RTG žiarenie? To je prud fotonov s vlnovou dlžkou oveľa menšou ako svetlo. Je to veľmi škodlivé ionizačné žiarenie, spôsobuje rakovinu, mutácie a smrť už v malých množstvách. Jak chceš ci kokos pozerať viditeľné svetlo cez "neviditeľné" svetlo?
Hej ja viem, že mysliš foliu, na ktoru tlačili RTG snimky, ale tak kus to napíš jak človek, tyvole.
chvíľku mi trvalo, kým som prišla na to, čo vlastne myslíš 😀 ale teda bezpečné to určite nebolo podľa môjho skromného názoru 😀 uvidíš, či uvidíš. 😀
Nadpis nemá chybu 😅😅😅😅
Ty už nepi. Vieš vobec čo je RTG žiarenie? To je prud fotonov s vlnovou dlžkou oveľa menšou ako svetlo. Je to veľmi škodlivé ionizačné žiarenie, spôsobuje rakovinu, mutácie a smrť už v malých množstvách. Jak chceš ci kokos pozerať viditeľné svetlo cez "neviditeľné" svetlo?
Hej ja viem, že mysliš foliu, na ktoru tlačili RTG snimky, ale tak kus to napíš jak človek, tyvole.
@thirstymonk ukludni sa ty somrak. Ziarenie tam napisal admin. Ja som sa pytala cez röntgenovy snimok. A ty hned mas pocit, ze si pojedol mudrost sveta.
Nadpis nemá chybu 😅😅😅😅
@anonym_0b6ccb ano, je to nieco priserne
chvíľku mi trvalo, kým som prišla na to, čo vlastne myslíš 😀 ale teda bezpečné to určite nebolo podľa môjho skromného názoru 😀 uvidíš, či uvidíš. 😀
@sickaba pred cca 20 rokmi bolo tiez zatmenie a vtedy sa odporucali röntgenove snimky. Preto ma zaujima, ako to he teraz.
Zo Slnka vyžaruje RTG žiarenie, ale naša ionosféra ho pohltí a chráni nás.
Pozorovať Slnko cez RTG snímok je nebezpečné, nefiltruje infračervené/tepelné žiarenie, nefiltruje ultrafialové žiarenie, snímok zníži jas Slnka, zrenička oka sa v tme rozšíri a vpustí do oka viac nebezpečného neviditeľného IR a UV žiarenia než kedy ste sa do Slnka pozreli voľným okom.
@thirstymonk naozaj tam bolo v otazke najprv rtg snimok.
Tentoraz sa admin (resp. asi ich ai) previedol v nepochopeni, ked zmenil otazku.
Zo Slnka vyžaruje RTG žiarenie, ale naša ionosféra ho pohltí a chráni nás.
Pozorovať Slnko cez RTG snímok je nebezpečné, nefiltruje infračervené/tepelné žiarenie, nefiltruje ultrafialové žiarenie, snímok zníži jas Slnka, zrenička oka sa v tme rozšíri a vpustí do oka viac nebezpečného neviditeľného IR a UV žiarenia než kedy ste sa do Slnka pozreli voľným okom.
@anonym_343849 no vidis, a 90tych rokoch toto odporucali a vela ludi to sledovalo.

Uz len z toho logickeho hladiska...kedze stale vidis co pises...asi ano 😉😆