icon

Kde v Poprade kúpiť okuliare na zatmenie slnka?

islandia40
Včera o 20:15

Neviete kde by som v Poprade zohnala okuliare na pozorovanie zatmenia slnka? Neskoro sme sa spamätali a nestihli objednať. Dnes sme boli v Košiciach. Bola som si istá, že tam ich kúpime ale nikde nemali.

chrobak7
Včera o 20:20

@islandia40 Už asi nikde. Všade je vypredané. Aj keby niekde mali, kým tam prídeš, vypredajú.

Nájdi si doma nejakú starú disketu a vyber z nej ten plastový disk. Cez neho môžeš pozerať. Alebo nejakú RTG snímku.

bolarazjedna
Včera o 22:51

Ak máte možnosť, skus osloviť v blízkosti observatórium, v Nitre napr budú požičať okuliare za kauciu priamo na mieste pozorovania.

anonym_1b2cf1
Autor odpoveď zmazal
elanor
Dnes o 05:07
@bolarazjedna

Ak máte možnosť, skus osloviť v blízkosti observatórium, v Nitre napr budú požičať okuliare za kauciu priamo na mieste pozorovania.

@bolarazjedna uz ani hvezdarne nemaju. Vsetko je fuc. Aj tie co tvrdili, ze bude moznost si kupit na mieste, uz maju min, 2 dni vycapene, ze uz nic nemaju, a ani na mieste uz nebude mozne kupit, lebo nieje co.

islandia40
autor
Dnes o 07:13

To je škoda. My sme boli v Košiciach v technickom múzeu kde je aj observatórium a nič nemali. Niečo už vymyslíme.

elanor
Dnes o 07:20
@islandia40

To je škoda. My sme boli v Košiciach v technickom múzeu kde je aj observatórium a nič nemali. Niečo už vymyslíme.

@islandia40 my sme sa tak spolahli na Hlohovecku hvezdaren. Organizuju aj akciu. A mali mat okuliare aj namieste, ze bude dat kupit. A uz vcera cervenym na stranke velkym pismom doplnene, ze okuliare uz niesu a nebudu.
Tak ani nejdeme. Co tam budem liezt, ked to nemam ani cim pozerat. To mozem aj doma ostat. Aj na zapad slnka vidim rovno z balkona...
No nic, poradime si so sitkom, ci krabicou, ci cim, co radi inteligent, take podomacke udelatka 😀

emjee
Dnes o 07:46

Navod na pomocku, ktora neposkodi zrak https://tnlive.sk/domace/clanok/1045349-neviete...

bolarazjedna
Dnes o 13:17
@elanor

@bolarazjedna uz ani hvezdarne nemaju. Vsetko je fuc. Aj tie co tvrdili, ze bude moznost si kupit na mieste, uz maju min, 2 dni vycapene, ze uz nic nemaju, a ani na mieste uz nebude mozne kupit, lebo nieje co.

@elanor je mi to ľúto. Ja som z Levíc a tu som si dnes spravila bez problémov rezerváciu v hvezdárni a je to zadarmo.