Je chudoba dedičná?
Nedávno mi spolužiačka povedala, že deti chudobných rodičov budú v dospelosti tiež chudobné.... Ked vám rodičia nedajú do života žiadne ,,veno,, je ťažko...Rada by som vedela, či je to v praxi naozaj tak, alebo sú aj výnimky. Máte skúsenosť? Alebo naozaj beriete pôžičky na bývanie, úvery a zadlžujete sa???
Moji rodičia mi tiež nič nedali, žijem sttále vo svojej detskej izbe aj s mojimi deťmi....je šanca to zmeniť?
ano je to tak, tiez som vzisla z chudobnych pomerov a takym sa nam zije najtazsie, nedostala som nic, mame hypoteku, nema nam kto pomoct, pretlkame sa ako mozme, spoluziacky a kamaratky, ktore dostali od rodicov byt, auto, pracu cez znamosti maju zivot fajn, nemozme sa vsetci vsetko nemat, tak to v zivote chodi
Moj nazor je asi taky, ze chudoba je z casti dedicna, ale dedi sa v nasej hlave a nie je nutne ju zdedit, ale clovek, ktory vyrasta v takych pomeroch, je na nu ovela nachylnejsi, pretoze si ovela menej veri a prijima rozhodnutia, ktore ovplyvnuju aj jeho penazenku. Taktiez chudobni ludia su prirodzene vedeni (a podla mna je to nespravne vedenie) k tomu, ze peniaze, majetky a kariera su zle veci, ze ti, co tieto veci maju, su v podstate nestastni ludia. V slovenskom ponimani: chudobna krasna mila a laskava Anicka a bohata zla skareda a nestastna Zuza 😉
V mentalite chudobnych je nahovaranie si, ze peniaze su niecim zlym, ze tuzit mat peniaze je nespravne, ze snazit sa mat sa lepsie, chodit na dovolenky, uzivat si je negativizmom v zivote a v povahe cloveka a ten, kto chce takto zit, je narocny, je na peniaze, je karierista - jednoducho povedane "nezelane a nepopularne spravanie". Z takehoto uvazovania prameni aj bieda v mnohych zivotoch ludi. Su vychovavani, ze chudoba a skromnost je vlastne pocta... je to prejavom, ze "v nasom dome je vela lasky"... preto nikdy tito ludia sa nedokazu dostat z biedy... V tomto smere je podla mna chudoba dedicna.
praveze ja proti peniazom nic nemam 😀
@gemini2 nieje dedičná, ja som chudobu nemal po kom zdediť… Moji rodičia, sú obaja velmi ekonomicky založení, vedia sporiť, nemajú dlhy, stále majú stabilný príjem, vždy majú našetrené celkom dosť. Ja zase žijem ako socka, mám nestabilný príjem, vkuse bez peňazí, váčšinu mesiaca v mínuse alebo na nule. Ja som prvý chudobný člen rodiny. Ostatní sa všetci majú lepšie.

@kubuliatko super. tiez si myslim, ze nie je dedicna... pre dost vela zien plati aj tato veta : " je to o tom najma koho si vezmes za muza a s casti ako sa snazis najst si spravneho muza " 😀 😀 😀 😀