icon

Je hanba v dnešnej dobre nemať auto?

7. máj 2025

Ahojte, mám 34 rokov bývam sama, ale jednoducho auto nepotrebujem. Prácu mám pešo 10minut, ak sa mi nechce idem mhd 2 zastávky. Cez víkend by som tiež auto nevyužila, keď idem do mesta tak vacsinou ma drink taxikom. Ale stalo sa mi už 2x že som sa stretávala randila s fajn chlapom a keď sa dozvedel že nemám auto tak ako keby ten záujem stratil…. To je fakt dnes také dôležité ak nemám rodinu a viem sa sama premiestniť nevidim sama osobne v tom nejaký veľký problém. Aký názor máte na to vy?

Strana
z3
evina57
8. máj 2025

Ja mám rodinu a nemáme auto. Bývame priamo v meste a všade ideme peso,mhd. Jedno dieťa mi chodí do školy na bicykli celoročne 😃 Pre mňa je auto nepotrebné. Na dovolenky chodíme väčšinou vlakom. 🤗

otilia16
8. máj 2025

Keď bývaš v meste, kde chodí MHD každú chvíľku, keď sa vieš všade dostať kam potrebuješ je auto fakt zbytočnosť. Keby si bývala niekde v obci alebo malom mestečku kde by si sa nemala ako prepravovať a potom by si od chlapa požadovala aby ťa všade vyvážal to by bol iný prípad. Takto ušetriš slušný balík peňazí 😅

nenne27
8. máj 2025

Nemyslim, ze je to hanba.Mam dost kamosiek, ktore auta nemaju a ocividne im nechybaju

lauricka
8. máj 2025

Nie, je to úplne normálne. Buď ste si to vy nahovarali, že to bolo kvôli autu alebo to boli divní chlapi. Skôr máte nejaký mylný dojem.

rene007
8. máj 2025

Keď niekto žije vo väčšom meste tak tam auto nepotrebuje, MHD jazdí každú chvíľu, taxi nonstop tak nieje človek odkázaný sám na seba ale na vidieku alebo v malom meste je to dosť o ničom nemať auto nakoľko bus nejazdí každú chvíľu, tiež auto nemám + ešte ani vodičák) tak tu popravde to človek chce či nechce bude potrebovať, inak bude odkázaný na niekoho iného, takže pre mňa je viac okaté a trochu ani nieže hanba ale také čudné byť na vidieku bez auta ako vo veľkom meste tam to podľa mňa nikto nerieši

romino
8. máj 2025
@evina57

Ja mám rodinu a nemáme auto. Bývame priamo v meste a všade ideme peso,mhd. Jedno dieťa mi chodí do školy na bicykli celoročne 😃 Pre mňa je auto nepotrebné. Na dovolenky chodíme väčšinou vlakom. 🤗

@evina57 mozes prosim dat tipy na take dovolenky ? Skusili ste napr. aj chorvatsko ?

janozbudy69
8. máj 2025

Ja mám kolegu, ktorý býva v centre mesta. On aj manželka majú prácu do 1km. Takže maju auto, ktoré im dali rodičia pred 20 rokmi, aby aspoň cez víkend mohli ísť za nimi na dedinu, pripadne na nejaký výlet. Najazdia asi 2000 km ročne. Nikto sa im za to neposmieva u nás v práci, práve naopak im ticho závidíme, pretože namiesto peňazí, ktoré aj ja dávam do dvoch áut každý mesiac, oni chodia dva krát do roka na 15 dňové luxusné dovolenky.

seleckam
8. máj 2025

Určite nie. Byť zlým človekom je hanba.

pe_mi
8. máj 2025

Hanba nie,ale nekomfort pre mňa
Vidím to na švagrinej.
Kupujú nový TV, musia niekoho ohlásiť , prerábajú byť, materiál im zas niekto musí priviezť, idú na hroby, nemôžu niesť väčšie vence, lebo majú jedno dieťa ,ako by sa odniesli ..
To sú veci, čo síce neriešiš denne, ale je to otravné
K lekárovi do BA len tak nebehne, lebo veď akoby sa tam dostala , prestupy a podobne ,býv 100 km od BA
Do Bojnic nezajdu,lebo veď kufre, prestupy a podobne.
Do aquaparku do Trnavy nejdú, lebo akoby tam išli..
Ja viem, že je to o povahe a kto chce si zorganizuje aj tak.
Ale isto je to obmedzujúce
Absolvujú o polovicu menej veci ,ako ľudia ,čo majú auto.lebo veď je to predsa jednoduchšie

evina57
10. máj 2025
@romino

@evina57 mozes prosim dat tipy na take dovolenky ? Skusili ste napr. aj chorvatsko ?

@romino zatiaľ len Slovensko.
Teraz vlaky chodia aj do Chorvátska, takže ani to nie je problém.

romino
10. máj 2025
@evina57

@romino zatiaľ len Slovensko.
Teraz vlaky chodia aj do Chorvátska, takže ani to nie je problém.

@evina57 ano, chorvatsko sme tak boli. Aj taliansko. To vtedy samozrejme treba brat, ze uz samotna cesta je sucast dovolenky, "cestovania", zazitok, stretnes roznych ludi z roznych krajin atd. Miestami samozrejme aj narocne, ..tie presuny atd, ale stoji to aj za to.
Ked sme niekde takto sli autom, t.j. len rychlo z bodu A do B, to si po rokoch clovek ani nespomenie

Strana
z3