icon

Je káva preháňadlo?

matalajko
16. sep 2022

Ahojte baby chcela by som vediet či káva neni nejake tajné prehanadlo o ktorom nevieme lebo vzdy ked si dam rano v robote kavu tak hned dostanem z nej hnačku … a to pijem bez mlieka a cukru …

buberova
•
16. sep 2022

Pre mňa nie je.. tvoj organizmus na ňu môže byť citlivý..

viestta
•
16. sep 2022

Aj mňa ranná káva pošle tam kde aj králi chodia peso. Vďaka nej mozem na preventívke hlasit, že stolica pravidelná.

mikadooo
•
16. sep 2022

@matalajko väčšinou teplý nápoj ráno (ideálne nalačno) spôsobí náhly pohyb čriev a následné nutkanie na vyprázdnenie. Skús vymeniť kávu za teplý čaj a ak to bude mať rovnaký efekt, tak káva je v tomto nevinne 😉.

jankalukasova
•
16. sep 2022

Káva nie je preháňadlo ale môže pôsobiť ako metabolizant. Teda zjednodušene zrýchľuje trávenie... A tým pádom človeka "poženie".

bilberryday
•
Autor odpoveď zmazal
•
luscious
•
Autor odpoveď zmazal
•
stanulienkat
•
16. sep 2022

Ano, podporuje crevnu peristaltiku.

sense
•
16. sep 2022

Neviem ale v najhorších časoch mi zaoberala káva s cigaretou

petronellla87
•
16. sep 2022

@sense haha presne ze ranne ritualy - ciga kava a hajzlik🤣

sense
•
16. sep 2022

@petronellla87 ja som kedysi veľmi dávno fajčila krátko potom som s tým sekla ale krabičku marlboriek som mala veľmi dlho v šuplíku a keď som mala zápchu tak toto jedine mi pomohlo, už to síce tiež dlho nepraktizujem ale koľkokrát keď mám tento problém si an to spomeniem lepšie ako prehanadlo

petronellla87
•
16. sep 2022

@sense to verim. .. Spoluziaci na vyske si davali kavu+cigu na ranajky🤪 ja keby vypijem kavu nalacno tak sa asi pogrcam😆

nerya
•
16. sep 2022

Moja svokra ju ráno pije rovno na hajzli 🤦🤷🤣

sigma510
•
16. sep 2022

Pôsobí na mňa podobne, ale väčšinou iba ta s mliekom, čierna z kávovaru nie, takže kávou to asi nebude, skorej tou kombináciou s mliekom, alebo samotnym mliekom, lebo to co sa tvári ako trvanlivé mlieko v krabici okolo mlieka ani nešlo a keď si to dám samotné z.seriem sa tak ci tak jak mimino 😂😂

elizabet173
•
17. sep 2022

@viestta som na tom rovnako a vyhovuje mi to 😎, lebo niektoré WC na Slovensku....🙈

kiki234
•
17. sep 2022

Skus si dat kazde rano namiesto kavy teply caj. Osobne si myslim ze je to normalne. Stretla som sa s viacerimi pripadmi kedy povedali rano kava+ciga+wc 😀

katulienkax
•
18. sep 2022

U niekoho je preháňaldo u iných vobec. Ja napríklad kľudne po 2 hodinách od kávy aj zaspím