Je legálne monitorovanie posilňovne bez upozornenia?
Ahojte. Žijem na hraniciach a navštevujem Česku posilku. Na dvere pribudla tato nálepka. Môžu to tu len tak monitorovať bez toho aby to nejako oznámili?

Veď ti to oznámili nálepkou.
@anonym_autor ale ved ti to oznamili 😀
🤣🤣🤣 vsak to oznamili nalepkou, ktoru si si este k tomu ak vsimla 🤣
Prosím, mohli by ste už prestať písať, že to oznámili tou nálepkou? Je to tu už 4x, tak hádam by to mohlo stačiť.
Ako to môžu oznámiť nálepkou? To kde sme 😀😀 a nevidím tu ani viditeľne označenú žiadnu kameru
Ano tou nalepkou Ti to oznamili predsa
Nálepku tak môže nalepiť hocikto 😀 je to fitko bez obsluhy len na kód
Ako to môžu oznámiť nálepkou? To kde sme 😀😀 a nevidím tu ani viditeľne označenú žiadnu kameru
@anonym_autor
Nalepka ti hovori, ze dany priestor je monitorovany. Porusuju nieco? Je to niekde legislativne upravene "ako presne sa to oznacuje"? Vsetkym nam tu je jasne, ze priestor je monitorovany.
Ak mas pochybnosti, kontaktuj majitela, ci o tej nalepke vie.
Prosím ťa ty kde žiješ? Potrebuješ šípku smerujúcu na kameru? A osobne ti to mali ísť oznámiť? Kamery sú v prevádzkach bežné
Autorka, stačí nálepka na viditeľnom mieste, tým si splnia povinnosť oznámiť, že priestor je monitorovaný. A kamery nemusíš vidieť, prečo by si mala či musela. Je to bežné v obchodoch a je to bežné aj vo fitkách mimo šatní a spŕch/wc. Pre bezpečnosť prevádzky aj účastníkov. A zvlášť ak ide o fitko bez obsluhy. Keby som majiteľ, tiež budem priestor monitorovať, aby som mala dôkazy pre prípadné škody spôsobené návštevníkmi a aby som mala dôkazy, ak by sa niekto zranil či došlo k nejakému nešťastiu.
Ak to tvoja kapacita hlavy nevie akceptovať alebo ti to vadí, zriaď si fitko doma. Nemôžeš byť normálna, ak to nechápeš.
Hádam si môžu so svojím súkromným majetkom robiť čo uznajú za vhodné, nie? Ty by si si nemonitorovala svoje kebyže sa ti tam pohybujú cudzí ľudia bez dozoru? Nerozumiem čo teraz riešiš, keď sa ti nepáči tak choď inde kde nie sú kamery.
V posilňovni kde som chodila predtým nám zo bolo hromadne oznámené mailom, preto mi toto neselo. A hlavne boli kamery viditeľné.
Hoci je to bezny standard, takato nalepka ozaj nestaci z pohladu GDPR, mala by byt doplnena aj o dalsie povinne informacie. Je mylne sa domnievat, ze staci vycapit jednoduchu nalepku a je to v poriadku. No ma to tak drviva vacsina prevadzok. Ja osobne by som to neriesila, pretoze tym nic nedosiahnes, max. si majitel doplni info, zaplati pokutu a bude na teba nasrany. Nezabranis mu tym v monitorovani, ani keby si to riesila. Hlavne ak ma bezobsluzne fitko, tak ma rozhodne opravneny zaujem priestory monitorovat.
Hoci je to bezny standard, takato nalepka ozaj nestaci z pohladu GDPR, mala by byt doplnena aj o dalsie povinne informacie. Je mylne sa domnievat, ze staci vycapit jednoduchu nalepku a je to v poriadku. No ma to tak drviva vacsina prevadzok. Ja osobne by som to neriesila, pretoze tym nic nedosiahnes, max. si majitel doplni info, zaplati pokutu a bude na teba nasrany. Nezabranis mu tym v monitorovani, ani keby si to riesila. Hlavne ak ma bezobsluzne fitko, tak ma rozhodne opravneny zaujem priestory monitorovat.
@maxalla ďakujem za odpoveď. Riešiť to nechcem, len ma zaujimalo či je to ok a stačí to takto.
@maxalla Stačí napríklad zverejniť tie ďalšie povinné informácie niekde na oficiálnej stránke prevádzky?
@anonym_autor ved to mas oznamene..ako si si predstavovalato oznamenie ?
vecierok s obcerstvenim a oznam ?
@maxalla
ms uplnu pravdu.
ale ja rozumiem aj majitelom a prevadzkovatelom...z GDPR sa teraz robi take halo...uznavam, je to fajn...ale niekedy sa to uz proste prehana. uprimne.
pre tych, ktorych to viac zaujima...
https://semancin.sk/pravny-zurnal-gdpr-kamerove...
@anonym_autor ved to mas oznamene..ako si si predstavovalato oznamenie ?
vecierok s obcerstvenim a oznam ?
@nyusika stačí rozoslať email, nič viac som nepotrebovala
pre tych, ktorych to viac zaujima...
https://semancin.sk/pravny-zurnal-gdpr-kamerove...
@anonym_autor uprimne.
ako ten mail ovplyvni tvoje dalsie trenovanie v posilnovni ?
alebo ti ide iba o princip ?
v principe su obe upozornneia nedostacujuce,
vid
@maxalla
dakujem za ten link, to som nevedela 🙂
@anonym_autor uprimne.
ako ten mail ovplyvni tvoje dalsie trenovanie v posilnovni ?
alebo ti ide iba o princip ?
v principe su obe upozornneia nedostacujuce,
vid
@maxalla
dakujem za ten link, to som nevedela 🙂
@nyusika veď nijako, len by to cele vyznelo lepšie než len vylepiť nálepku a nedať vedieť, či je tam oficiálne alebo len tak. Doteraz boli kamery len v chodbe a tie sú viditeľne a riadne označené
@anonym_autor no ked myslis 😀 😀
@nyusika prišlo by mi to viac respectful voči nám užívateľom než toto
@nyusika prišlo by mi to viac respectful voči nám užívateľom než toto
@anonym_autor Autorka, tebe by to vyhovovalo viac mailom, lebo tak si to už raz zažila, takže to považuješ za normálne. Niekto iný by sa mohol čudovať, prečo mu také niečo prišlo mailom. Okrem toho, je to fitko, kam môže prísť ktokoľvek, či nie? Nie ste nejaká malá uzavretá skupinka. To majú každému novému, alebo hoci aj jednorázovému návštevníkovi posielať mail s touto informáciou?
Za ucelom ochrany majetku si mozu priestory monitorovat, ved im to tam moze napr niekto rozbit. Ty s tym suhlasit nemusis - tvoj suhlas sa nevyzaduje.
Za ucelom ochrany majetku si mozu priestory monitorovat, ved im to tam moze napr niekto rozbit. Ty s tym suhlasit nemusis - tvoj suhlas sa nevyzaduje.
@alantroj mozu, musi to byt oznemane zakonnym sposobom.
samorejme, nikto pricetny by z tohoto vedu nerobil...teda, niektori, ako sme si vsimli, ano

Však tou nálepkou ti to oznámili. Či treba kolkovanú žiadosť?