icon

Je možné cestovať autom s mesačným bábom?

dagmar1986
24. feb 2018

Ahoj.chcem sa spytat, ci je mozne cestovat v aute s mesacnym babom.chceli by sme ist na vikend pozriet svokru a to su dve hodiny autom. Ak ano, ako casto robit prestavky pocas cesty? Dakujem za odpoved

daja07
24. feb 2018

@vroni cestujeme kazdy druhy vikend, niekedy aj castejsie. no do pol roka to bol stale horor. nase dieta proste neznasalo byt v aute zapnute v autosedacke. aj sme sli vkuse, aj sme zastavovali, aj sme sli rano aj poobede. stale v case ked mal spat. proste bol krik stale celu cestu ked sa pocas nej zobudil, alebo niekedy vobec nevedel zaspat. odporucam zazit na vlastnom dietati a potom uveris.

@maciatkolulu no aj aj, bohuzial my si musime najst cas a dojst. oni maju stale cosi. svokrovci za takmer 4 roky u nas spolu neboli. svokra bola raz na otocku ked sa maly narodil a druhy krat cez vikend pred par mesiacmi. rodicia raz ked sa maly narodil. tak co k tomu dodat

vroni
24. feb 2018

@daja07, verim. Tiez mam doma taky exemplar. Lenze cestovat musim a dieta si muselo zvyknut na cestovanie v aute a nie svet sa prisposobit faktu, ze mam dieta. Dodnes nebude v aute spat za nic na svete a ked nejakym nedopatrenim ideme cast noci, tak mame sirenu (jaciacu v aute). Ale vacsina deti je v aute spokojna a spi, nevidim dovod necestovat “len“ preto, ze by dieta mohlo pistat....

daja07
24. feb 2018

@vroni tak vies ake to je. ako som pisala cestujeme myslim si celkom casto a az po pol roku sa to zacalo zlepsovat. teraz je to uz v pohode, aj ked sem tam je krik. no nic hrozne. Ja som pisala svoju skusenost. Zakladatelka temy sa pytala na cestu s mesacnym babom. Ja by som v tejto zime, ktora vcera zacala mrazom a silnym vetrom, nesla nikam. Iba ak k lekarovi. rovnako neschvalujem cestovat s tak malym dietatom vo velkych horucavach, ak na to nie je vazny dovod. Navstevy mozu pockat si myslim

katrin21
24. feb 2018

uf, to je dost ist s mesacnym babom 2h cesty.... ja by som min 6t nikde nesla... ale OK...
prestavky velmi casto treba robit. ide o to, ze oni si mozu poklesnutou hlavickou zabranit dychaniu, takze treba stale popravovat hlavicku a davat ju hore, na bok a tak... aby nepadala brada stale k hrudi.... to je nebezpecne, ked si babo este nevie dobre drzať hlavicku,.

katrin21
24. feb 2018

@vroni no tak to sa dost mylis, moze sa ti dieta zadusit, uplne realne.. precitaj si nieco o tom...stava sa to. 😞

https://spuntik.zoznam.sk/cl/1000703/1511897/Sp...

maddie1711
24. feb 2018

My sme s malým cestovali 1x keď mal 1,5mesiaca, išli sme tiež 2h v čase keď mal spat. Ako sme vyšli z mesta už aj zaspal, nezadusil sa, netrebalo mu opravovať hlavu, robiť žiadne prestávky proste treba ísť a ak dieťa nebude spokojne určite to dá najavo. Od vredy cestuje pravidelne s nemá s tým problém

eliska13
24. feb 2018

@katrin21 na to existujú tie podpery okolo krku cestovný vankúš.A predsa bude vo vajíčku či autosedačke mama bude určite s ním vzadu nebála by som sa už úplne všetkého.
@dagmar1986 išla by som nevidím v tom problém.len obleč bábo tak nech ho môžeš vyzliecť, odokryt...viac vrstiev....v aute bude teplo.Na 99% cestu prespí a prestávky nerob načo?snáď ho nechceš z tepla vybrať von nakoj prebal a hotovo

dupinka
24. feb 2018

My sme išli s 3týždňovým synom 2,5hodinovú cestu. Robili sme prestávky, chvíľu bol plač a potom už ok. A s druhým 3,5hodín, keď mal 6týždňov. A prespal celú cestu, ani sa nechcel zobudiť na dojčenie. Je to individuálne.

katrin21
24. feb 2018

@eliska13 ja sa nebojim vsetkeho, kludne by som mala dieta bez monitoru dychu v postielke, ale toto by som neriskovala bez riadnych prestavok a popravania hlavicky... ja som malej stale podvihovala, kazdych 5-10min... pre istotu....nahoda je svina 😞
A cestovny vankus pre novorenca mesacneho? no to hadam nie.. to je skor pre vacsie deticky.. tam je max. novorodenecka vlozka v autosedacke.. taky maly vankusik je aj pre novorodenca velky stale... to by ho tlacilo, ved by mal hlavu esze viac vpredu...

guiseppinka
24. feb 2018

Mladsia ako tyzdnova isla 100 km tam a 100 spat, sli sme odprevadit nasich na stanicu... o tyzden neskor sme sli 200 km a vecer 200 km naspat. Starsia ako 2tyzdnova isla tiez 200 km jednym smerom a vecer naspat a este sme s nou boli v ikei medzi ludmi. Je pravda ze bolo leto... a mladsia je kazdy den v aute, lebo po starsiu chodime do skolky a chodime tak od jej 2 tyzdnov. Nikdy som neopravovala hlavku ani nic
@katrin21
Ci sa im to paci alebo nie, jesnoducho musia byt v aute... cestu planujem vzdy na spanok, ale nie noc... to sme sli raz a ja som.bola ko a deti pozaspavali neskoro... chodime 400km na otocku uplne v pohode... ak ideme dlhsie, tak prestavky su podla toho ako su hore. Ked spia ideme, aj ked musim na zachod...
Pokial je to cesta po dialnici tak uplna pohodka... ak si ty ok, tak chod. Ak mas fusak do vajca, tak daj ten, oblec enie len tenke bodiky a max kosielku tenku a pancusky a maj deku, ze ked zastavite, tak ho nou zakryjes a prenesies dnu... v aute sa kuri tak ci tak

vroni
24. feb 2018

@katrin21, ano, stat sa moze aj to, ze sa dieta zadusi v postielke. Je snad samozrejme, ze mam vo vajicku novorodenecku vlozku a dieta ma na dohlad a dosah dospela osoba.

guiseppinka
24. feb 2018

@katrin21 inak neviem ako tvoje deti, ale moje mali hlavu vzdy nabok a vzdy som vajco naklonila kus viac do lahu... a mojendeti bez monitoru boli a dokonca aj bez vysielaciek... ak by som mala zvazovat co vsetko sa nahodou moze stat, tak nespim, lebo nahodou v noci umrem alebo rano nevstanem z postele, lebo si mozem zlomit nohu... zase netreba byt paranoidny...

lumo0304
24. feb 2018

My smesme s mesacnym sli do Chorvátska a nemali sme najmensi problem, asi velmi zavisi od dieťaťa 🙂

tuqanqa
24. feb 2018

@dagmar1986 isla som s 10 dnovym syncekom asi 5h cestu. Vo vajicku mal polohu ako v brusku. Celu cestu okrem jedneho krmenia prespal. To bolo ale na jar a bolo to nevyhnutne.

katrin21
24. feb 2018

@guiseppinka nemyslim, ze som paranoidna a som praveze dost malo precitlivela na deti, ked sa porovnam s babami co vidim naokolo napriklad, neriesim kazdy soplik, nechytam hysaky, ked ma dieta 39,6 a pod.... alebo ine veci... takze o tom to neni, ale toto je taka citliva vec, realna.. ine ako nejaky nahodny SIDS, toho sa nebojim, ani inych veci... ale na toto som si davala pozor... 🙂 ved kazdeho volba, len som chcela upozonit na to, ze prestavky su opodstatnene... 🙂 lebo sa tu pisalo, ze naco a netreba....

vevesh
24. feb 2018

@katrin21 nikto tu nepisal , ze prestavky su neopostatnene, len ze sa nemaju robit , ked deti spia resp. Kazdu pol hodinu - vsak takto je to len narocnejsie pre dieta a aj rodicov....nadnesene ani pomaly nenasadnes a uz hladas znova vyjazd z dialnice - takto by sa clovek nikam nedostal

katrin21
24. feb 2018

@vevesh nie vyjazdy, my sme robili prestavky napr. na pumpach, co su po ceste 🙂
a pisala tu jedna baba, ze ziadne prestavky nerobili, ze ved naco :D, tak na to som ja reagovala 🙂

eliska13
24. feb 2018

@katrin21 ja som to napísala.2 hodiny v aute so spiacim miminom neviem načo prestávku.Samorejme, ak by plakalo bolo hladné čokoľvek, tak sa zastaví, ale nevidím dôvod hoc aj by bolo hore a ja by som mu hrkalkou mávala.Naco prestávku?nehovorím pri nejakých cestách 4 a viac hodín.Kazda mama sa snazi nakojit prebaliť pred cestou

lavender273
25. feb 2018

@vevesh

Ty vole...to je ina dialka toto 😲 to si dala sama s detmi?

majka99999
25. feb 2018

@daja07 ja sa pripajam, mensi cestovanie do 2 rokov horor. Prvy pokus skoncil na najblizom odpocivadle, upokojil sa len na prse v mojom naruci. Myslela som, ze z toho revu ohluchneme vsetci alebo sa on zadusi. Ked sme ho odplienkovavali, reval kazdych 5 minut, ze cikat alebo kakat. Teraz uz je v pohode, pekne sedi vzadu s bracekom a v pohode pospi aj 2 hodiny. Starsi nemal problem, spal spokojne, prvykrat sme sli na svokrinu oslavu, ked mal 2 mesiace, skor som si netrufala, boli horucavy a nezdalo sa mi to vhodne. Moji rodicia pricestovali bez problemov, za svokrou sme samozrejme museli cestovat (doteraz to tak je, byvame tu 7 rokov a bola tu tak 5x na 1 den). 😐

katrin21
25. feb 2018

@eliska13 ja som myslela spiace dieta... vacsina mesacnych babatiek vacsinu casu dna este prespi a tam moze byt problem....

vevesh
25. feb 2018

@lavender273 nie, aj s muzom a dalsim dietatom - obmienali sme si vsetci miesta v aute😀

hettinka
25. feb 2018

my sme cestovatelia, s 3-mesačným sme boli už aj na prvej minidovolenke v tatrách, asi 2 hodiny cesty a v pohode. Ale prvých 6 týždňov sme si dávali od dlhých ciest pauzu, respektíve, absolvovali sme len tie nutné. Navštíviť svokru podľa ma taká nutnosť nie je, však nech sadne na vlak/auto a príde ona pozrieť vnúča. 100km dnes nie je žiadna vzdialenosť.
Syn napriek tomu, že sme ho od malinka na auto zvykali, okolo 6 mesiacov mal krízu a nevydržal mi v aute ani 10km bez plaču. Vtedy sme cesty obmedzili na najnutnejšie minimum, trvalo to asi 3-4 mesiace a potom to zasa šlo.
Staršia dcéra zasa v aute vždy zaspala, pokiaľ auto išlo, tam problém nebol. Len ked bola už väčšia, všetky dlhšie cesty sme museli plánovať na časy spania - popoludňajší, alebo v moci (to na dovolenku k moru)

Jedna maminka tu písala, že dieťa kojila počas jazdy, toto je VEĽMI nebezpečné, v prípade prudšieho brzdenia, alebo nebodaj nárazu nemá šancu to dieťa udržať. My sme nikdy nevybrali ani plačúce dieťa z autosedačky. Ak sa rozplakalo, snažili sme sa čím skôr zastaviť, ukľudniť, nakrmiť, prebaliť, čo bolo treba a potom sme pokračovali.

guiseppinka
25. feb 2018

@hettinka toto nechapem ani ja.. alebo este prebalovat za jazdy... ved to je sialeny hazard

katrinka8
27. feb 2018

@vevesh - prosím ťa, veď Ty si supermanka! 😀👍 Obdivujem Ťa, to ako si dala??? Úplne naozaj by som si rada prečítala nejaký príbeh o takej ceste, fakt. Nechce sa Ti napísať nejaký "cestopis"? Super, klobúk dole!

vevesh
27. feb 2018

@katrinka8 od supermanky mam daleko😀 a bolo to sice unavne, ale zazitok (deti doteraz na tu cestu spominaju). Mozno nieco na tu temu aj napisem...

winni
27. feb 2018

Ja v tom problém nevidím, ale ako napísali aj maminky vyššie, každé dieťatko je iné. Napr. moja už päť ročná bábika, keď bola bábätko tak trpela hroznými kolikami a zaspávať vedela len v aute, takže sa nám stávalo, že sme často v noci aj 100 km prešli, len aby sa cítila dobre a zaspinkala. Babku, rodinu máme tiež cca 180 - 350 km a od malička túto trasu absolvovala a nebol žiadny problém. Naposledy v lete sme absolvovali cestu 1800 km tam a 1800 km späť a to nepotrebuje ani tablet pozerať. Skôr som ja mala pred dvomi týždňami problém s cestovaním ( v siedmom mesiaci tehu ) z Balatónu cca 400 km a dcérka mi hovorila stále : maminka vydrž, veď to je len kúsok 🙂

mmoni89
27. feb 2018

Myslim tu budes pocut rozne nazory no za mna niee 🙂 so starsim sme cestovali ako 10mesacnym do tatier a celu cestu prevrieskal ,bolo to desive.ked mala sestra svadbu mal mladsi 3mesiace,toho som brala so sebou s nadejou ze to bude fajn ked starsi anticestovatel ostane doma.no a to bol horor cislo dva.kto nezazije nepochopi,taka cesta je jednoducho sialenstvo.takze mi s detmi nikam necestujeme,to by som radsej isla vlakom 🙂

damoska
26. máj 2018
Používateľ damoska je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od damoska.

dlhšie trasy sme absolvovali až kde mala dcerka 6 mesiacov, inak nie. Bála som sa toho asi viac ako ona. Naštastie sa vozí ráda 🙂 V podstate naša prvá cesta dola do AAA auto do Michaloviec

matuska234
27. máj 2018

My sme boli teraz so 4m na zemplinskej sirave, cesta vyse 4 hodin, starsia takmer 3roky, obe prespali skoro celu cestu, u nas su to cestovatelky, akurat sa chystame do Prahy, nebojime sa cesty a nimi;)