icon

Je možný rozpad Európskej únie?

28. jan 2024

Je možný rozpad EÚ? Čo by s nami bolo potom?

Strana
z2
moonlight1210
28. jan 2024

@cafelatte navstiv Rusko. Ale nie Petrohrad a povolene zony Moskvy. Chod za Ural a do mensich miest. Oni ziju niekde v 40.-50. rokoch (ti, co sa maju lepsie 60.-70. rokoch), co sa urovne tyka. A to su mesta. Dediny este horsie. Inzinierske siete castokrat nemaju, alebo maju improvizovane.
My by sme boli na prasky. Oni su ale ina mentalita, takze oni to davaju.

kofa77
28. jan 2024

pruser by to bol, svet by sa zase rozdelil, ako za studenej vojny, aj ked nie tak striktne, ostnate droty by neboli, ale ani by byt nemuseli. vlada by chodila do russka po pokyny ako za starych cias, bratali by sme sa s nimi zase, ti, co by tu ostali, lebo mlade zutekalo a stare nevladalo. resp. ti ostali by tu ti aj, ktori so slzou v oku spominaju na uzasne stare casy.
kto sniva o nejakej sebestacnosti v hocijakej oblasti nech sa zobudi, pripadne vytiahne hlavu z prdele.
a cesi? ti uz teraz su prestastni, ze sme sa rozdelili...

kofa77
28. jan 2024

buducnost je v spajani, nie rozdelovani. osobne si myslim, ze casom, ale fakt ze o dost vela rokov neksor, mozno 100 a viac, ak sa nepozabijame dovtedy, nieco ako staty zanikne, skor sa vytvoria zoskupenia geopoliticke zoskupenia. netvrdim, ze to bude uplne super, alebo pruser, ale tak to bude. povedala Sibyla😀

chodec15
Odpoveď bola odstránená
chodec15
Odpoveď bola odstránená
chodec15
Odpoveď bola odstránená
yoxinka
28. jan 2024

@moonlight1210
Presne ako píšes, keďže tam ľudia neboli NIKDY NIKDE a v telke nonstop počúvajú, že žijú v najúžasnejšej a najlepšej krajine na celučkom svete, tak sú spoko. Najviac sa mi ľúbilo, keď tetulka 70ročná trepala zo studne vodu v dvoch vedrách!!! a potom naznášala drevo a zakúrila do pece. Opýtali sa jej, že čo si myslí o západe a ona, že ona si žije oveľa lepšie ako na západe, veď ona má piecku a je v teple. Kukáš na to a nevieš, či tých ľudí ľutuješ alebo čo … je to veľmi, veľmi čudná emócia. Keby Rusi neboli tak pripečení a keby tam žili ľudia, schopní spravovať krajinu a neboli zaseknutí v 18. storočí (stačí čítať diela starých ruských autorov a zistíš, že sa v mentalite neposunuli ani o milimeter) bolo by tam úžasne. Tá krajina má VŠETKO. Obrovské nerastné bohatstvo, nádhernú krajinu, ľudský potenciál. Tam by mohlo prekvitať všetko. Turizmus, priemysel, hospodárstvo … Ale oni žijú ako horda … len ničiť, mlátiť, piť a kradnúť. Najviac ma pobavilo, ako raz nejaký ujko rozprával, že oni kúria len drevom/uhlím a z dediny sa kukajú na rúry, ktorými tečie plyn do Európy 🤦‍♀️.

stanulienkat
28. jan 2024

@yoxinka 👍👍👍

egonsk
28. jan 2024

@yoxinka vsetko je to vec pohladu na zivot a priorit. Ta babicka co opisujes dokaze prezit kdekolvek. Tebe ked vypnu internet, plyn a elektrinu, tak umres mozno hladom, lebo si nebudes vediet ani uvarit polievku bez navodu, alebo upravit oblecenie na prituhajucu zimu, ked ti nepojde ani kurenie...
Nie je umenie zit si v blahobyte, ale je umenie citit sa ako v blahobyte a zit s tym, co mam. 🙂
A este k tomu ujkovi - ja mam kurenie na plyn, sused kuri poschodovy dom drevom. Hadaj kto z nas viac minie a kto z nas zije spokojnejsie?

yoxinka
28. jan 2024

@egonsk
Brutálne ti uniká pointa toho, čo píšem.

gab1sol
28. jan 2024

@egonsk cítiš sa kvôli blahobytu, ktorý máme, tak neschopný, že si nevieš uvariť polievku bez internetu? Tam bude chyba niekde inde… 😉

erikavesela
28. jan 2024

@jamimo pleties dve na tri...ti sikmooki nie su narod, ale rasa ...a ako nas nazyvaju...velkonosi...s pachom po mlieku...

jamimo
28. jan 2024

@erikavesela nepletiem dve na tri. Na určitú skupinu obyvateľstva sa dá aj kultivovanejšie vyjadriť. Škoda, že v slovenskej pospolitosti sa bežne používa hanlivý výraz "šikmookí" To ti asi vyhovuje viac 🤷‍♀️
Môžem použiť aziati, kórejci, vietamci...

erikavesela
28. jan 2024

@jamimo kto napisal, ze mu to vyhovuje?...nedomyslaj si...ok?...pleties narodnosti a rasy...to som pisala...ok...tak vietnamci, korejci, japonci, cinania, filipinci, thajcania, laosania, tibetania...este mam pokracovat?...ty mas dost...nikto ich tu nepomenoval sikmooki vo hanlivom ponimani, to len ty robis z komara somara...btw.. pomenovanie velkonosi diabli pouzivaju tak casto ako my sikmooki...

jamimo
28. jan 2024

@erikavesela všetci vieme v akom kontexte a význame sa používa hanlivý výraz "šikmookí." Je to zaužívaný výraz voči etniku, rase, ich vzhľadu= v zadubenej spoločnosti. A to mi vadí. Nenapísala som nič zlé. Stúpila som ti na otlak, však? Tvoj problém 😉

erikavesela
28. jan 2024

@jamimo ty mas naozaj dost...hladas problem, tam kde nie je...

eva8
29. jan 2024

@vroni nekoncia pre nas dotacie z eu v r. 2025?

eva8
29. jan 2024

@lapersefona nejaka liderka AFD zvazuje vypisanie referenda o vystupe Nemecka z EU. Taktiez niektori uvazuju o obnoveni monarchie v Nemecku

vroni
29. jan 2024

@eva8, nie vsetky

vroni
29. jan 2024

@eva8, tá nemecka monarchia by bol dosť prúser. Nie že by nemali panovníkov, len ta ríša im dosť poďakovala z miesta na miesto, to by sakra ťažko organizovali 🤣🤣🤣

vroni
29. jan 2024

Ale, poskakovala, nie poďakovala.

eva8
29. jan 2024

@vroni ja ze ake podakovanie 🙂 Autokorekt si robi, co chce.
S tymi eurofondami je to potom vcelku dobra sprava, dakujem

Strana
z2