icon

Je najazdených 130 000 km na aute s rokom výroby 2012 veľa?

martinkaxx
5. mar 2021

dobrý večer,chystam sa kúpiť svoje prvé auto a moc sa do toho nerozumiem preto by som sa chcela poradiť...mám vyhliadnuté audi A5 sportback rok výroby 2012 najazdené 130000 km diesel za 13000€...mojou otázkou je je 130000 km a rok 2012 veľa ? oplatí sa to za tú cenu? chcela by som aby to auto ešte niečo vydržalo a nechcem isvestovať do niečoho čo už je “pred smrťou” opakujem nerozumiem sa absolútne do aút ale strašne sa mi páčia autá od audi a spotrebu má peknú lenže do 15000 najnovšie nekúpim preto chcem vedieť či sa mi oplatí toľko peňazí a či mi ešte pár rokov poslúži...ďakujem vopred za radu🧐

enoula
6. mar 2021

A ano, technika zavolat na preverenie vozidla, napr autoxperts, prezeraju komplet cele auto, povedia co bude tam treba menit

jaga18
6. mar 2021

@martinkaxx Peugeot nie 🙏🙏🙏 hlavne tie staršie ročníky... Sused kupoval nový v 2010, ledva sa ho zbavil. Ale vraj peugeoty 2015 + sú už o inom

marsmykkok
6. mar 2021

@martinkaxx k Peugeot. Daj do googla Peugeot fórum a vyhodí ti fóra aj o tvojom modely. Určite sa nájde aj niekto čo má ho ako firemné kúpené 2-3 roky dozadu a jazdí ročne aj 50000 alebo 60000 km tam nájdeš ci sú nejaké problémy po najazdení vyššieho počtu km

jana_eyre_2
6. mar 2021

@jaga18 my máme druhé auto Peugeot 2007 dodnes kúpené od mojej sestry (ona bola prvý majiteľ) a nie je s ním problém dodnes.. mali sme až na jednu výnimku (prvé auto sme mali wolksvagen) samé francúzke auta a nikdy s nimi problém nebol.. aj ďalšie chceme kúpiť francúzke..

lentilkaxxx
6. mar 2021

Auto mením každé 2-3 roky, keď ma omrzí a chcem iný model. Vždy 3-4 ročné strednej triedy po operatívnom leasingu. (Brata živí dovoz áut, tak je to pochopiteľné.) Aby A5 mala len 130 tisíc, ktoré sú vážne reálne (ano, je to možné), bude to auto zväčša po manželke alebo dcére podnikateľa, ktoré veľa nenajazdia, ale chcú mat komfort a prezentáciu (Poznám takých dosť). Ak poznáš pôvod tohto auta, ok. Ak pôvod nepoznáš, môžeš počítať s pravidelným stáčaním km pred každou STK. Ale zas na druhej strane to môže mať kľudne aj auto nižšej strednej triedy. Nové modely áut znesú veľa km, tak ja osobne sa nejakých 150 tisíc km (reálnych) nebojím. Aj keď autá prémiových značnému majú podstatne drahší servis ako obyčajné. Ťažko zoženieš za 15000 nové komfortné auto, skôr napr. hyundai i30 v základnej výbave a s najslabším motorom. Ale niekomu, kto ho chce mať 15 rokov a zväčša bez nákladov, je to lepšia voľba. Ak tu A5 poznáš, sú k nej doklady, išla by som do nej (byť bezdetná). 🙂

katarina9593
6. mar 2021

@martinkaxx po idem toto takto ja mám Audi A4 a opravy čo sa toho týka pod 200 nejdú ...a poviem ti že keby som to mohla vrátiť späť tak už si vezmem niečo nové úplne iné auto nie audi...to auto je na krásu ale keď máš nové ..a keď máš na to financie ...pozerala by som hlavne spotrebu čo sa opráv týka a podobne veci ... Ja osobne kvôli dieťaťu a kočíku potrebujem už väčšie auto najradšej by som SUV... Nešla by som do toho hlavne za 13 000 ...

alvaluka
6. mar 2021

@martinkaxx ides si kupovat nove auto a si teda zaciatocnicka, co ma najazdene malo km?

Ja osobne by som sla do niecoho mensieho ako je to auto na obrazku a noveho. Pokial mas 13tisic tak myslim, ze za taku sumu je realne uz aj nove auto nejake mensie.

Pre mna je teda auto ako auto, kolesa, karoseria, motor, svetla... ja by som aj na trabante jazdila, ale mam odjazdenych malo kilometrov a beriem auto ako funkcnu vec, aby ma odviezli z bodu A do bodu B, aby bolo bezpecne a aby nemuselo byt kazdy pol rok v oprave.

engynka
6. mar 2021

Ja by som mozno poradila kupit za tolko peniazi takmer nove auto priamo od predajcu. Napr predvazdacku alebo nejaku 2 rocnu jazdenku z operativneho lizingu. Tieto sa auta sa naozaj oplatia a mas istotu, ze nie su stocene km. Staci prelustrovat stranky predajcov, mavaju to tam uverejnene.
Co mne sa este overilo je kupit firemne auto priamo od firmy ked odpredava ak mas moznost. Len to treba mat znameho v nejakej firme aby ti dal echo ze odpredavaju auta. Ja uz mam takto druhe, rok som pojazdila a predala este aj so ziskom. Firemne auta maju zaznamenanu historiu, autorizovany servis, takze tam mas tiez vacsiu istotu ako u neznameho cloveka alebo nebodaj dovoz alebo najhorise nejaky bazar

simonah73
6. mar 2021

@ninusa221 Ty si cela stocena. kupili sme auto v 2011 nove a minuly rok sme ho predavali a malo nabehane len 60000km a predstav si, ze nemalo stocene km to v pripade ze by si ma chcela obvinit z podvodu.
bol to tiez diesel a ano
@janai1 predavali sme ho prave Tebou spominanym problemom. odisiel filter pevnych castic. bol sice objednany novy ale bolo to ako cakanie na transpalantaciu pluc, lebo nikde ho nemali a cakalo sa v ktorom servise sa objavi aby si ho vedeli stiahnut do svojho. nakoniec sme auto servisu predali a zobrali sme zase nove. a teda tiez diesel, lebo nam povedali ze uz aj benzinove su vybavene tymto filtrom.

simonah73
6. mar 2021

@martinkaxx my sme v lete kupovali Peugeot len 5008 a teda muz jazdi na sluzobnom VW Multivan a predtym sme mali Citroen C4 Grand Picasso a boli sme na nom cez leto v HR a velmi si ho pochvaloval, ze sedi super na ceste aj v zakrutach no a pocas celej cesty ho pochvaloval dokonca viac krat. tak myslim, ze kupou tohto auta budes spokojna. my sme brali automat diesel verziu sedemmiestnu. len si vyber praktickejsiu farbu ako mame my 😀 lebo nic ine nerobim len lietam do umyvacky 😀 ale priamo ta na obrazku je dobra 🙂

37373
6. mar 2021

@martinkaxx ahoj na diesel je to úplne v pohode. Dôležitejšie je sa opýtať, čo už bolo na tomto aute opravovne a menené... Lebo r.vyroby naznačuje, že to počká na teba a nie sú to lacné záležitosti.
Osobne na tvojom mieste,, by som za spomínanú sumu šla do nového auta,, kde budeš mat prvé roky istotu, že ti pôjde auto ako hodinky.
Do môjho auta som nedala ani halier prvých 10 rokov a po ich uplynutí si zo pýta opravu už každú chvíľu.

simonah73
6. mar 2021

@jaga18 ak si si vsimla, chce kupit novy peugeot a ten nevidim dovod preco by nemal byt dobry. my mame uz druheho francuza a sme spokojny.

ninusa221
6. mar 2021

@simonah73 čo si agresívna 😂😂😂😂

simonah73
6. mar 2021

@ninusa221 ja som agresivna? Ty sa hned ohanas podvodom.

sandrika1986
6. mar 2021

Ja by som to nekupovala...

janai1
6. mar 2021

@simonah73 benzínové nemajú DPF filtre, na benzine nemáš čo vypalovat 🤔 benzínové majú iné filtre
Ale ano, brat ma diesel a počas lockdown co len chodí do prace má dobre nervy z toho 😂 samé kontrolky svietia

simonah73
6. mar 2021

@janai1 tak nam povedali, ze tam su tiez nejake filtre, ktore sa budu kratkymi trasami znehodnocovat. my sme na nom tento rok nabehli az 338km.

janai1
6. mar 2021

@simonah73 chápem, ja mam zas problém s batériou 😂 autom mam všetko do 15 minút (obchody, práca) a nestíha sa mi dobíjať 😂 benzínové

ninusa221
6. mar 2021

@simonah73 ty si na mna vybuchla ja len vravim paneboze🙈😂

marianeta
7. mar 2021

@janai1 treba v zime vypínať auto zapínanie svetiel, rádio a aj fukare..To sú v zime strašne slahy na baterku( hlavne svetlá) .. Ja mám síce diesel ,ale keď som sa sťažovala mužovi, že ráno sa mi ( pri mínusových teplotách) podarí naštartovať až na tretí krát, tak ma dodzubal, že mám toto všetko vypínať.. Batériu mám dvojročnú a veru tuto zimu som dobíjala aj ja.. Aj prezhavit som musela na dva krát 🙈.. Mám rada svoje autíčko, ale keby som menila tak diesel nikdy viac..

hors
7. mar 2021

@martinkaxx chceš vediet ci sa opati .Poviem ti ,ze nije .Prečo stare auto 10r nema zmysel kuput .Nerozumieš sa do aut, co je pre teba minus ,ani nevies ake skryté vady moze mat ..Dalsia vec je to niej3 len mat Audi ,Mercedes,atd....tam platis za znacku auta a samozrejme suciastky su draksie aj dvojnasobol ako na auto ako Ford ,Kia,atd...Dalej zakona poistka je tam.omnoho vyššia. DOBRE PREMYSLAJ.Za tu cenu kupis nove auto alebo zobrat lizing popripade spotrebak .Ja do stareho auta by som nesla.

janai1
7. mar 2021

@marianeta vieš čo, ono to bolo vtipné v tom, že všetko fungovalo normálne, štartovanie na prvý krát úplná pohoda, len na displeji furt pri naštartovaní vyhodilo že vybita batéria 😂 kým sa mi jeden deň nepodarilo dať ba-za a späť tak áno, chodila som ako pako, bez kúrenia, bez rádia 😂 lebo som sa bála ze ma to fakt niekde nechá 😂

simonah73
7. mar 2021

@janai1 ja som kupila k vianociam muzovi toto https://www.banggood.com/IMars-J03-Portable-Car... a jazdi na VW Multivan a kedze garaz mame len jednu a mensiu ako ta dodavka tak tam parkuje osobak a uz sa mu par krat stalo ze nenastartoval, no a toto si len pripne k autobaterii ako keby sa pripinal kablami z autobaterie ineho auta a normalne hned nastartuje. sluzi to aj ako powerbank k mobilu ci baterka na svietenie. maju aj slabsie, velmi si to pochvaluje, ze nemusi nikde nikoho nahanat aby mu pomohol nastartovat. a to pritom tam je pomerne nova bateria len jazdi tiez kratke trate a navyse tam ma aj kameru zapnutu tak ta tomu vybijaniu asi tiez pomaha, aj ked v noci je vypnuta. a ani sa nejako velmi nevybija, je to v puzdre takom zateplenom a aj po nastartovani auta tam stale bolo 100% baterie, takze je to fakt super. ja som to objednavala cez jednu skupinu na fb, kde majitel skupiny vlastne vybavuje a poskytuje zlavove kupony, tak mna vtedy vysla 48,18€. ak by bol zaujem o tu skupinu, pridam link.

tinqua
7. mar 2021

@martinkaxx Peugeot nieee...taký vtip je - nekupuj auta čo začínajú na F...Fiat, Ford, francuzske...ja by som šla do nemcov, prípadne Seat...Ibizka je malá, šikovná a pekná.

simonah73
7. mar 2021

@tinqua a jazdila si niekedy na peugeote? ci nie, lebo vtip? mali sme okrem fabie len francuzske auta a citroen, ktory sme ako novy kupili tak jedina investicia okrem servisnych kontrol bola, ze sa pokazil zamok na zadnych dverach a aj to bola nasa chyba, lebo sme to nespravne otvarali, lebo po spravnosti sa to malo len potlacit aby sa odomklo, potom prechytit a otvorit a my sme to asi tym ze sme za to aj otvarali poskodili. vymena bola okolo 40e. mali sme ho osem rokov.

janai1
7. mar 2021

@simonah73 ak by sa dal ten link bolo by to super 😍 určite sa zíde niečo také pre istotu

simonah73
7. mar 2021

@janai1 https://www.facebook.com/groups/217832328810829 staci napisat potom ako tam prispevok, ze o co mas zaujem alebo poslat spravu adminovi, vela veci je aj z EU skladov tak to mas v priebehu tyzdna doma. ja som tak objednavala nejake led svietidla, kuchynsku bateriu so senzorom, vahu, zvlhcovace a vlhkomere dievcatam do izieb a tak.

janai1
7. mar 2021

@simonah73 super, ďakujem moc 😊

tinqua
7. mar 2021

@simonah73 jazdila a čo mne vadí na tom je že je to výbava na úkor kvality, môže mať vo výbave aj vznasanie ale raz keď je radenie nepresné je nepresné. A dám obe ruky do ohňa že o autách viem viac ako priemerná žena.

sono2
7. mar 2021

@martinkaxx určite staré.
Začneš jazdiť a už to pôjde.
Ďalej diesel.
Prečítaj si. Chodíš dlhé trasy? Rozumej 20 km viac v celku 15 tisíc km ročne minimálne.
Ak nie tak benzín ináč budeš mať len problémy
Za mňa staré pri audi by km nemali byť problém. A teda cena obrovská