icon

Je najazdených 130 000 km na aute s rokom výroby 2012 veľa?

martinkaxx
5. mar 2021

dobrý večer,chystam sa kúpiť svoje prvé auto a moc sa do toho nerozumiem preto by som sa chcela poradiť...mám vyhliadnuté audi A5 sportback rok výroby 2012 najazdené 130000 km diesel za 13000€...mojou otázkou je je 130000 km a rok 2012 veľa ? oplatí sa to za tú cenu? chcela by som aby to auto ešte niečo vydržalo a nechcem isvestovať do niečoho čo už je “pred smrťou” opakujem nerozumiem sa absolútne do aút ale strašne sa mi páčia autá od audi a spotrebu má peknú lenže do 15000 najnovšie nekúpim preto chcem vedieť či sa mi oplatí toľko peňazí a či mi ešte pár rokov poslúži...ďakujem vopred za radu🧐

Strana
z3
sonnenshein
7. mar 2021

My mame na behanie po meste 1,4l benzinovy automat, Hundayi i20. Novy stal necelych 13 tisic, a okrem stk a servisu sme za 5 rokov do neho len tankovali. To auto je tak skvele, ze ho nechavame v rodine a dostane ho syn o 4 roky, ked si spravi vodicak.
Porozmyslaj @martinkaxx, ci Ti ide o predvadzanie sa na znackovom aute, alebo jednoduche vozenie sa, parkovanie, a velmi slusny pomer cena/vykon.
PS. Nebolo to o tom, ze by sme nemali na drahu znacku, ale o tom, se sme ju nechceli.

sono2
7. mar 2021

@martinkaxx my teda do servisu chodíme dosť často, často. Čosi sme už pochodili kupili 4 ročné s 70tis km a predsa to bolo o ničom.
Ale staráme sa a auto jazdí kade tade už 9 rokov
A teda servis je všetko, len nie lacný.
Servis je extra drahý ešte keď nemáš známeho dobrého len olej výmena stojí sto euro.
Také turbo atď proste servis je strašne drahý
My už len nové auto

maris5
7. mar 2021

A co taketo? Nejaku strednu vybavu plus zlava.

tanapeta
7. mar 2021

@martinkaxx ten peugeot to je cena vždy OD. Reálne sa nachádzajú tie ceny niekde úplne vyššie. Takých 3 - 4 000 eur hore, ak chceš mať aj nejakú výbavu.

kikulienkadd
7. mar 2021

@liljana je to individuálne, koľko kto najazdí ročne. Naše 4 ročné auto (máme iba jedno) má najazdených 40tis km. Ale je pravda,že ja som bola teraz 3r doma na MD/RD,starší syn má školu na pešo a muž dosť využíva MHD.

marlent
7. mar 2021

To bude tocene

robodracica
7. mar 2021

@kikulienkadd Môj Golfik 2004 ročnik ma najazdených 108 000 km, keby som ho chcela predať tak mi nikto neuverí že kilometre niesu stočene.... Ale tak takých aut ako je moje je ako šafranu...

simonah73
7. mar 2021

@tinqua mame peugeota asi 9 mesiacov a zatial je dokonca aj muz velmi spokojny, ktory okrem toho jazdi na sluzobnom VW. a mame automat, takze radenie tam nejako riesit nemusim. a ak by sme sa mali rozhodnut znovu, berieme zase take iste, max inej farby, lebo biela perlet sa dost zle udrziava cista. a to ze Ty si mala smolu na zly kus este nemusi znamenat ze su zle vsetky, ci vsetky si vyskusala, ze ides obe ruky do ohna davat?

tinqua
7. mar 2021

@simonah73 vyššie rady v každej značke majú čo ponúknuť to som si istá, ale keď sme pri 13k za nové auto tak tam tie chyby sú. Nech vám auto slúži.

ckatka
7. mar 2021

@martinkaxx ja som fanúšik skodoviek. Dobre sa robia a každý mechanik ti to relatívne lacno spraví. Mame kamošov servisakov a všetci majú Fabie, Octavie a Passaty.
Za mňa Octavia kombi. Narvem tam nákup, obrovského psa aj kočík a dve deti a v pohode sa s tým jazdí aj parkuje.

brembo
18. nov 2021

@martinkaxx s veľkou pravdepodobnosťou tam bude skutočný počet km vyšší. Cena tiež nie je najlepšia. Na A5 budu náhradné dieli za majland,okrem bežného spitrebného tovaru ako filtre a brzdy. Na takomto aute ako žena sa možeš poriadne popáliť. Pre ženu je rozhodne lepšie kupovať nové auto- samozrejme bude menšie. A odporúčam benzín. Dieseli už maju DPF,a to može byť kameňom úrazu,najma neznalým.

Strana
z3