Je povinná jazda po diaľnici v autoškole?
Kočky, viete mi povedať, či v autoškole je povinná aspoň jedna jazda po diaľnici alebo si rozsah hodín určuje každá autoškola osobitne a jazdu po diaľnici nemusí praktická časť zahrňovať? Zatiaľ som nenašla žiaden zákon alebo vyhlášku, v ktorej je to uvedené a vy tu viete všetko😉 Alebo ak má niektorá z vás manžela (kamaráta) inštruktora autoškoly, môžete sa opýtať?
dcéra robila aut. min. rok a na dialnici nebola ani raz...
Mne to inštruktor dal po diaľnici s vozíkom 😂 nech sa natrenujem. A naspäť som musela ísť po dedinách a serpentínach a pritom ma non-stop džubal, aby som išla jednou rýchlosťou (po dedine 48 a mimo 68/88 podľa značky. Ani o 1 viac ani menej, nech si cvičím cit v nohe).
Ale povinné to nie je, pokiaľ ja viem.
OK, kočky, ďakujem. Keď som si ja robila, tak sme na diaľnici neboli, ale to bolo už dávno. Syn práve robí vodičák a kamoška ma ubezpečovala, že jedna jazda na diaľnici je určite zo zákona povinná. Syn je dobrý šofér, od začiatku ho inštruktor chváli, ale chcela som, aby si to vyskúšal aj na diaľnici. Pozerala som zákony aj vyhlášky, ale naozaj som nič k tomu nenašla. No, jazdu na diaľnici bude trénovať asi až keď dostane vodičák.
@sovica nie je povinná , ale skôr by som sa zametá na užske cesty parkovanie kruhace križovatky
@sovica ak máte diaľnicu blízko a opýta sa inštruktora, či by nemohol ísť (a naozaj mu to dobre ide), podľa mňa s tým nebude mať problém.
Ja som chcela pobehať na prvých jazdách cesty mimo mesta, ktorými často chodím a nemal s tým najmenším problém, aj keď tam ešte s nikým jazdy nerobil.
Ja som ju mala spomenutú, že je zahrnutá v jazdách. Ale dohodla som sa s inštruktorom, že miesto jazdy na diaľnici potrénujem radšej mesto.
Tak keď po vašich odpovediach teraz nad tým uvažujem, tak to asi fakt nie je pre neho teraz potrebné. To mi len tá kamoška "nasadila chrobáka do hlavy". Keď som ja bola čerstvá vodička, dala som diaľnicu do DE v pohode. Synov inštruktor hovorí, že takého skvelého nováčika ešte nemal. On ale asi od 14 robí jazdy na PC, má volant, pedále aj radiacu páku, takže ten trenažér asi mal význam. On si tie jazdy v autoškole doslova užíva a domov príde vždy v eufórii😂
@sovica nie je povinná a zober si o koľko by sa predražila majiteľom, ak by mali platiť za známky na všetky autá
U nás pri autoškole povedal inštruktor, že Škoda, že dieťa sa neozvalo skôr, lebo boli na služobnej ceste a mali zaplatenú týždennú známku, mohol mu dať vyskúšať diaľnicu.
Mna sa instruktor opytal ci chcem ist na dialnicu. Tiez som chcela trenovat radsej mesto. Co viem tak on so ziakmi na dialnicu bezne nechodi.
podľa vyhlášok a zákonov sa aj tak nejde. keby mala byť záverečná skúška tak ako káže zákon, tak prejde možno 5% žiakov

@sovica nie je povinná. Veď čo by robili dediny/mesta ktoré nemajú prístup k diaľnici?