icon

Je povolený vstup psa na vodítku do Pepca?

kittyna5
6. jún 2024

Ahojte, prosím máte skúsenosť, alebo viete či ma napr. do Pepca, alebo Dračika pustia so psom na vodítku? Niektoré obchody v OC máme obskúšané, ale v týchto sme ešte neboli a dnes tam potrebujeme ísť.

Ďakujem

lenkakravcova
6. jún 2024

@btus Tie kg nechápem ani ja. Fena má 14kg, ona môže a pes 16kg, tak má ostať von? 😀 pritom rovnaké plemeno.
@jankalukasova

wolf_
Autor odpoveď zmazal
jankalukasova
6. jún 2024

@lenkakravcova tak tých 15kg je podľa mňa orientačných. Alebo Ti tie psi niekto pred odchodom váži? Myslím, že som v celku jasne napísala ako som to myslela.

0silvia0
6. jún 2024

@nyusika keď idem do obchodného domu, psa neberiem. Keď ideme večer s mužom na pivo a pizzu, psa berieme a chodíme tam, kde nikomu nevadí. Keď idem do práce, pes je doma (na dvore), keď idem do kina, pes je na dvore, do kina sa psy neberú. Keď idem k rodičom na návštevu, psa beriem. Keď idem k rodičom na chalupu, psa berieme, má to tam rád. Čiže viem kam je vhodné psa brať a kam nie, a keď ideme niekam na celý deň, tak samozrejme podľa toho, kam ideme. Keď potrebujeme skočiť cestou do obchodu, jeden ho stráži vonku, druhý ide rýchlo kúpiť čo treba. Rozhodne si neberiem psa keď idem na motkanie sa po nákupných centrách.

lenkakravcova
6. jún 2024

Do Hornbachu psy púšťajú na vodítku bez problémov. Ak by niekto hľadal túto informáciu.

nyusika
6. jún 2024

@mandzula ja ako majiteľ prevádzky budem radšej ústretová a spoľahnem sa na pricetnych psíčkarov.
Som si stopercentne istá, že tí, čo chodia takto si psami, väčšinou takí sú.

lenkakravcova
6. jún 2024

@jankalukasova Netuším. Nevidela som nikoho vážiť tam psa. Neviem práve, čo v takom prípade, či sa vydať "nadrzo" alebo nie, lebo ako jedno plemeno, dve rôzne kiláže u pohlaví. Či sa treba niekoho pýtať potom na to konkrétne. Neviem. Ak má niekto skúsenosť (akúkoľvek s niečím takým), môže napísať 🙂

nyusika
6. jún 2024

@0silvia0 no dobre, ja dvor nemám - bežne ho ale nechám v byte - nie vždy ho beriem do práce, do kina určite nie...netreba zase zachádzať do extrémov.
Proste sú situácie, že psa mám so sebou a teraz čo ? Proste vojdem - vybavím - hotovo

Majiteľ si musí poznať psa a vie, či je to pre neho v poriadku.

klotildabazarik
6. jún 2024

@elenka74 tam majú problém so všetkým nie len so psom celkovo pepco😂

mandzula
6. jún 2024

@wolf_ ano, ty mas k tomu spravny pristup, no ludia, ktori v napriklad v kaviarni nechaju svojho psa, aby ti cumel rovno do taniera, lezal ti pod nohami ci chvostom ometal popod nos, su tym dovodom, preco sa mnohi ludia v tychto priestoroch na psy pozeraju tak, ako sa pozeraju. Pisem z vlastnej skusenosti. A ich reakcia - ved to je len psik, nic vam neurobi a blabla.

lenkakravcova
6. jún 2024

Inak celkovo nechápem, prečo by do obchodu nemohol byť pustený čistý vychovaný pes, na vodítku, očkovaný, a dajme tomu do potravín s náhubkom (aby nič neoblizoval pre istotu - aj keď vychovaný pes to nerobí len tak). Ale oproti tomu sú do obchodu púšťaní nehygienicky vyzerajúci ľudia. Časokrát tam ohmatávajúci pečivo, ovocie..
Ak by to malo byť o hygiéne, tak by sa mala tá hygiéna posudzovať trochu inak než sa to robí.

nyusika
6. jún 2024

@mandzula koľkokrát ti cudzí pes čumel do taniera ?
Mne ani vlastný také nečumí

0silvia0
6. jún 2024

@wolf_ ale veď mne psy nevadia v obchodných centrách, ja som len napísala, že ja veľkého psa do OC neberiem, že sa mi tam viac hodia kabelkové psy, tie by nemuseli nikomu vadiť. To sa tu mám teraz akože vyviňovať za to, že svojho psa neberiem všade, kde som ja? Kde ja píšem o tom, že psy patria len na lúky? Akože sorry, ale nie som dedinská husa, čo má psa v koterci alebo na reťazi.

lenkakravcova
6. jún 2024

@mandzula Takým treba normálne povedať: "Je to váš pes. Berte si ho k sebe. Ja nechcem a neprajem si, aby ma obťažoval."

mandzula
6. jún 2024

@nyusika ja by som zas ludi so psami nepustala, urcite nie do priestorov, kde sa konzumuje a kde by na tovare, najma obleceni ci hrackach, mohli ostat chlpy ci sliny.

mandzula
6. jún 2024

@lenkakravcova to sa, samozrejme, dialo.

nyusika
6. jún 2024

@mandzula veď dobre.
Našťastie, máme možnosť zvoliť si, kam budeme chodiť.

Mne v reštaurácii oveľa viac vadia hluční ľudia a deti, ktoré tam pobehujú
Preto nechodím tam, kde sa takéto bežne toleruje.

mandzula
6. jún 2024

@nyusika parkrat sa to stalo, aj s tym chvostom a ritou nad stolom.

0silvia0
6. jún 2024

@nyusika prečo mám pocit, že mi vsúvaš do úst niečo, čo som nenapísala? Kde ja píšem, že nie je v poriadku pes v obchode? Kde? Prečítaj si môj prvý príspevok o 10:39, práveže mám opačný názor, len neberiem svojho psa všade, je to problém? A do akých extrémov som kam zašla?

wolf_
Autor odpoveď zmazal
nyusika
6. jún 2024

@mandzula neverím, že cudzí pes prišiel k vášmu stolu a ľahol si pod neho.

lenkakravcova
6. jún 2024

@mandzula Myslím, že na také správanie je vhodné upozorniť obsluhu podniku, aby ich vykázali, keď sa nevedia vpratať do kože. To nie je vpohode ani pre ľudí, ktorí chovajú psy, aby niečo také ich pes stváral v reštaurácii. Také isté správanie (riť na stole) sa netoleruje ani u ľudí, ani u ich potomkov (detí) 🙂

wolf_
Autor odpoveď zmazal
mandzula
6. jún 2024

@nyusika nepotrebujem ti nic dokazovat a fotodokumentaciu nemam.

martinkatinka
6. jún 2024

@nyusika a nosis si psa aj tam, kde je piktogram zakazu?

nyusika
6. jún 2024

@0silvia0 vôbec som nemala v úmysle ťa o niečom presviedčať.
Jedine som reagovala na tvoju otázku - že prečo by si mala brat psa do nákupného centra - moja reakcia - napríklad pretože, že ste celý deň niekde so psom a idete tam niečo vybaviť.

Ok, ty si zariadis inak - je to absolútne v poriadku 🙂

mandzula
6. jún 2024

@wolf_ pozri, tak ako existuju adult friendly hotely, nech pokojne existuju aj prevadzky bez psov, stale je na vyber.

siska53
6. jún 2024

@kittyna5 a musi ist s vami?? Tolkp snad sam vydrzim. Mali sme psika a po skusenosti, bol to pre neho a aj pre mna stres, som ho nebrala viac. Dalsia vec..mam dceru, ktora sa psikov skor boji.. hoci ju ucim a bola v kontakte so sestrinym havom, kym zil.. treba respektovat aj to, ze ludia sa mozu bat zvierat a nie kazdy je milovnik psov..

nyusika
6. jún 2024

@martinkatinka nie, veď vyššie píšem, že nie.

Teraz som výnimočne porušila zákaz, v uzavretej prepravnej taške som vybehla do Kauflandu pre jednu vec - bolo to cestou od chovateľa ku mne domov - šteňa má 800 gramov a spinkalo.

Normálne do potravín nechodím so psom.

wolf_
Autor odpoveď zmazal