Je študent hrdina alebo nevychovanec?
Z kazdej strany na mna vyskakuju clanky, fb videa, dokonca aj na linkedin sa o tom ludia bavia, ze vcera jeden zo studentov, ktory si siel prevziat ocenenie nepodal ruku p. prezidentovi.
Media ho velebia, aky je hrdina a ake odvazne gesto urobil, ale ja si to zial nemyslim.
Aky je vas nazor na to?
@vikimed Nebuď smiešna, som dlhoročná medzinárodná rozhodkyňa, amatérskych aj profesionálnych súťaží, poslednú licenciu som si obnovovala na Majstrovstvách Európy v zahraničí, rozhodujem zápasy mužov, žien a detí...a predstav si, aj som za to platená.Ty no no no 😃 Ale kľudne daj ešte niečo, nech sa zabavím pred spaním.
@vikimed Hej, cítim sa trápne, ale jedine za Teba 😃 A neuveríš, ale v mojom športe by som Ťa v pohode diskvalifikovala aj za slovnú urážku pred zápasom, nevhodnú grimasu či posmech. Ako by povedal súdruh Matovič, daj si to na stránku G.Ú.G.L 😃 a nájdi si ten šport...a choď už uspať deti, je neskoro.
@vikimed Oki, nebudem sa tu s Tebou hádať, veď Ty si predsa odrozhodovala oveľa viac zápasov ako ja 😄 A šport si vygúgli, ja Ti ho písať nebudem, rada by som si zachovala anonymitu na tomto fóre, či už je to meno alebo foto, ktoré by Ti pravdepodobne vybehlo, to isto chápeš...Téma bola o nevychovancovi, nie čomu sa venujeme v našich súkromných životoch 😀
@jajka257 ze ty mu tu publicitu zavidis? Vsak sprav aj ty take, Niaky (aby som pouzila modrokonikovsky slovnik, ktoremu porozumie aj bezny uzivatel) pocin aby si ta media vsimli. Je uplne jedno aky, ale ked bude dostatocne zaujimavy media budu plne tvojich fotiek, budu o tebe statusy na socialnych sietach, memecka na zómri.sk, dokonca aj na MK ti bude venovanych niekolko diskusii.
@vikimed... ako by TI povedali (agresívni) progresívni liberáli - DOBRE 😄
@nyusika Litánie na 14 strán a každý druhý koment je tvoj 🙈 Svoj názor si napísala, tak načo ho opakuješ sto krát dookola... choré toto...
Robert Fico reaguje na gesto študenta Simona Omaníka, ktorý nepodal ruku Petrovi Pellegrinimu. Na Facebooku píše, že prezident urobil chybu, ak povedal, že študenta rešpektuje, lebo „tu nie je čo rešpektovať“.
Fico v statuse kritizuje aj médiá, ktoré podľa neho „tlieskajú študentíkovi ostošesť“ a opäť ich nazýva protislovenskými a protivládnymi. Vraví, že najbližšie voľby budú aj o tom, kto znevažuje štát a jeho predstaviteľov.
Pripomína tiež ako ho médiá atakovali, keď „odmietol kritiku“ študenta Právnickej fakulty, ktorý sa ozval proti jej dekanovi. Hovorí, že keby sa ako študent doma sťažoval na učiteľa, mama by mu „vrazila ešte dve facky, lebo učiteľ mal vždy úctu a pravdu“.
Omaník pritom žiadneho z učiteľov nekomentoval. O prezidentovi Pellegrinim povedal, že ho považuje za klamára a podvodníka, keďže v kampani útočil na najnižšie ľudské pudy strachu a šíril protiukrajinské cítenie. Preto mu nepodal ruku, keď prijal stredoškolákov – úspešných reprezentantov z predmetových olympiád.
https://dennikn.sk/minuta/4406532/
Ako matka by som sa poklonila pred sebou s vedomím,že som odviedla dobrú výchovu.
@danyelia
Čisto hypoteticky
Niekto ti zrazí dieťa, neúmyselne...a ty mu potom podas ruku, lebo "slušnosť káže" ?
Mozno ten vodič pred jazdou pil a strašne ho to potom bude mrzieť...ale škoda sa už stala.
Možno niekto okradne vedome tvoju mamu - podas mu ruku ?
Možno niekto bude o tebe roznášať také klebety, že prídeš o prácu - podas mu ruku ?
Naschvál píšem takéto príklady - viem, aká bude odpoveď - ako to môžem porovnávať, veď to je iná situácia a bla bla...
Môžem to porovnať a vysvetlím to
Každý z nás má PRAVO určiť, čo je schopný akceptovať, tolerovať.
Je mladý, vekom sa naše hranice posúvajú, správanie sa mení, máme iné priority
Ten chlapec sa rozhodol takto... mnohí by sme konali inak.
Pre neho je súčasný prezident synonymom klamstva, šíri strach, na svoj post sa dostal podvodom - to je fakt.
Nemá si ho prečo vážiť - ale je natoľko taktny, že ho neoplul
Ked citam niektore komentare, zistujem, ze je uplne vynikajuce si ist podat ruku s vojnovym zlocincom a usmievat sa, ked 8de o biznis. Alebo vysvetovat utocnikovi, ze Slovensko cape, preco napadol Ukrajinu. Vsak sme priatelia a navzdy budeme. Vivat nasilie 🙃
Rusko, keby chcel9, uz nepokracuje v dobyvani dalsieho uzemia Ukrajiny. Vsak uz demilitarizovalo a denacifikovalo Ukrajinu. Nech si len brani dobyte uzemia, nech nepostupuje dalej. Odrazu je vojna v Kyjeve? Odrazu sa boja nasi predstaviteloa navstivit Kyjev?
Svieckova manifestacia bola potacena obuskami. Opat sa vraciame do minulosti? Aj Hitler bol ospevovany....
@autorka súhlasím s tebou. Decko ide do paláca prezidenta SLOVENSKEJ republiky s UA vlajočkou🤦♀️ mládežník si potreboval zafrajeriť tak si zafrajeril. Ak by tu potrebu nemal, veľmi slusne by pozvanie odmietol. Dúfam, že mu otec dal jednu vychovnu rovno medzi vchodovými dverami. Tupá je tá mládež čím ďalej, tým viac.
@aandrea9 veď slušne odmietol nič iné.
@aandrea9 a trovno aj jeho mater zmlátil, čo za haranta to vychovala, nie ?imiujem tieto neagresivme komentáre, ktoré vôbec nenavadzaju k násiliu.
Chcem vidieť to vy, čo nazývali bývalú prezidentku americká stetka, ako sa jej hádžu k nohám od radosti, že sú v prezidentskom paláci.
Ale tento "typ" ľudí sa tam dostane len cez agentúru..
Ako servis
@eva8
Vďaka vyjadreniu premiéra o 3 fackách aspoň vidíme, prečo sa premiér správa tak ako sa správa. Očividne vyrastal v prostredí plnom agresie. Veď kto už dnes môže učiť dieťa, že niekto (učiteľ/lekár/farár) má vždy pravdu len na základe toho, že je to učiteľ/lekár/farár?
Všetci sú to len ľudia, nesúci aj svoje traumy, riešiaci aj svoje súkromné ťažkosti, funkcia z nikoho neurobí neomylného.
A pán premiér by možno mohol začať od seba, jeho úcta voči prezidentovi sa jasne ukázala na chate.
@mandarinka555 A to nie len v tejto diskusii a nie len vcera (a uz aj dnes).
Mne to pripomenulo pesnicku Karla Kryla, kde vrah o moralce kaze..
Aj tak je zaujimave, ze Fico nazve prezidenta buzerantom a potom mu vadi, ak prezidentovi niekto nepoda ruku, vtedy by hned fackoval.
@dskjhfdlkdjhl su to obycajni pokrytci a gauneri.

@danyelia veď daj príklady v profesionálnom športe, kde nepodanie ruky znamenalo diskvalifikaciu. To sú tvoje slová, obháj sa. Kritizuješ relevantné príklady, ale ty nedáš žiadne. Necítiš sa už trápne?