Je študent hrdina alebo nevychovanec?
Z kazdej strany na mna vyskakuju clanky, fb videa, dokonca aj na linkedin sa o tom ludia bavia, ze vcera jeden zo studentov, ktory si siel prevziat ocenenie nepodal ruku p. prezidentovi.
Media ho velebia, aky je hrdina a ake odvazne gesto urobil, ale ja si to zial nemyslim.
Aky je vas nazor na to?
@anna777115 prosim...politika...makke I
@simca06022011 Ty mas kratku pamat, to sa vyplati😉
@lelelienka on ocenenie chcel a s vdakou prevzal z ruk ministra skolstva
krasnucky s jamuockami tam bol nerplanovane, o tom student nevedel.
a som si ista, ze ovela voac slavy mu prinieli vysledky z matematickych olympiad.
Každý jeden človek sa môže slobodne rozhodnúť, či podá alebo nepodá ruku. Simon týmto gestom vyjadril svoj názor na prezidenta
viac by nás malo trápiť, že takíto šikovní mladí ľudia ako on tu na SK neostanú... žiaľ, máme nefunkčný parlament, kataster a my riešime podanie/nepodanie ruky
@dskjhfdlkdjhl ja som tieto videa postla uz davnejsie - odpovedou mi bolo, ze ony take nepozeraju, lebo neznasaju nasilie a agresivitu a nebudu to podporovat - tak take agresivne videa nepozeraju
a simca v tej diskusii urcite bola zapojena 🙂
@anna777115 potom musíš začať od horného poschodia. Co vedú našu krajinu boli kultúrne vyzreli q viedli túto krajinu tak aby si študenti a občania mohli brat príklad. Máš pocit že Danko, Huliak, Taraba, Simkovičova, Fico, Blaha, Kaliňak sú slušní?
@nyusika áno, ďakujem, za upozornenie.Ospravedlňujem sa, samozrejme "i"....
@lelelienka a ty si kto ze ho moralizujes? Jeho rozhodnutia a ty ho respektuj.
@nyusika Jasne, to video radsej nepozeraju, lebo zo Sumracnej im napisali, ze to nemaju pozerat. Keby to nebolo smutne, tak by to bola komedia na Oscara.
@lelelienka človek ktorí označí svojho volebného súpera za vojnového štvaca je kto? Tento študent mu to aj s úrokom nandal
@markusrasford Ale, ja predsa komentujem študenta, ktory je hlavnou postavou tejto temy. Veď, predsa nemožeme poukazovať na druheho a presne to isté robiť sám.
Takto sa to robí, pekne, slušne a zároveň rázne vyjadril svoj názor. Držím mladému mužovi palce a nech sa mu v živote darí.
@anna777115 vieš čo tvoj názor vôbec nieje dôležitý.
Pre mňa ani hrdina, Ani blb. Tiež by som niektorým ľuďom ruku nikdy nepodala.
Jedna vec je však stretnúť toho človeka na ulici, na ne oficiálnom podujatí a byť na oficiálnom podujatí, kde už len svojou prítomnosťou súhlasím s protokolom a ak mám základnú slušnosť a vychovanie, tak tam nejdem ovešaná trikolorou, ani tou slovenskou, a ruku podám zo slušnosti.
Ale zasa majú média a modrý kôň o čom rečniť.
No big deal. 🙂
@markusrasford Vidíš, presne o tomto píšem Keď niekto má iný názor ako ja, tak taký názor nie je dóležitý. Hlavne, že ten tvoj má opodstatnenie.
Chlapec sa zachoval ako buran. Toto nie je protest ale teatro. Nemal cenu prijat, to by bol protest, neprijat ocenenie od statu momentalne reprezentovaneho touto vladou a prezidentom.
A aj keby tam prezident bol neocakavane (co teda neviem ci sa o nom naozaj nevedelo vopred, ved vzdy sa da nezucastnit aj 10min pred akciou) tak mal zachovat dekorum a nestrapnovat (zviditelnovat) sa ale formalne prijat gratulaciu. Takto Pellemu len prihral na PR.
@nyusika tak teraz nerozumiem este viac - ocenenie mu dal minister skolstva a co s tym ma teda prezident? Okrem toho ze mlady evidentne nezastava rovnaky politicky nazor ako on tak sa nevie spravat, zaklady slusnosti - kto komu kedy podava ruku, otvara dvere, vstupuje dnu atd by asi mali vyucovat v skolach … Ak nesuhlasi s jeho politikou nech mu napise list alebo si to da verejne na nejaku svoju socialnu siet. A tomu ze nevedel ze v prezidnetskom palaci bude aj prezident nemoze uverit nikto aspon trocha pricetny 😂
@anna777115 povedz mi co ten tvoj názor zmení? Nič. On mu nepodal ruku. Ty môžeš napísať na A4 svoje dojmy a nič to nezmení a výsledok je že tvoj názor vôbec nie je dôležitý.
@softiesofie ako buran sa chovajú nás pán premiér so svojou sebrankou. A inteligentny chlapec vyjadril svoj názor na slovenské pomery maximálne kultivovane. Ale chápem že ficovolickam vyhovuje oveľa viac štýl súdruha blahu v štýle americká k...a....
@stormie "A tomu ze nevedel ze v prezidnetskom palaci bude aj prezident nemoze uverit nikto aspon trocha pricetny 😂" Niekto pisal, ze sa menilo aj miesto odovzdavania cien, kvoli pritomnosti prezidenta. Mlady muz vedel ze prezident bude pritomny.
@stormie pred takymito stretnutiami chodi taky clovek (netusim sk nazov na to) a hovori k diplomatickej etikete, kto komu kedy podat ruku, pozdravit, pohnut sa, kto kde moze stat/ist....neverim, ze isli do prezidentskeho palaca ako na vylet a nechali ich napospas osudu, este pri pritomnosti medii🤨🤨🤨🤨a teraz tu o cervenej ciapocke....
@stormie ja nerozumiem ďalšej veci a snáď mi to vysvetlíš. Kde si viem prečítať tvoj príspevok ohľadom "akcie" ktorá bola v Nitre a tam sa vykrikovali na pani prezidentku. Snáď nemáš dvojaký meter a aj v tom prípade si bola tak zasadova ako teraz pri nepodaní ruky študenta
@markusrasford Ale predsa diskusia na fore je o názoroch, či su doležite alebo nie sú, či si s nimi stotožnený, alebo nie si. Každý, človek má právo na ten svoj...
@rikarika Ziaden z buranskych stylov spravania mi nevyhovuje. Nevyjadruj sa k mojim volicskym rozhodnutiam, kedze o nich nic nevies.
Glorifikovat neslusnost a neakceptaciu etikety po prijati na takuto udalost je tvoja vizitka.
Ludia, ktorym nevadi, ze Fico si podava ruku (a rad) s Putinom, nemaju sancu pochopit jednanie tohto studenta.
pre mňa hrdina určite nie je.
Ze mu nevadilo ocenenie prebrat...
Trochu diplomacie...Mozem neznasat niekoho, ale ak uz prijmem pozvanie, uz aspon "dobry den" poviem a ruku podam
Kolko je tu zien, co neznasa svokry, ale zo slusnosti na navstevu idu, urcite aj zagratuluju k sviatku ci rukupodaju, dokonca bozk na lico daju
A v politike to funguje tým duplom - kolke hlavy staty sa nemusia ale na verejnosti ale tu ruku si podaju
A viete, ked bude spolocnost takymto stylom napredovat, urazat sa, pohrdat autoritami = tak do peknej ... smeruje. Este aj oplacat nejake nepravosti dalsim zlom, je take "super". Viac nenavist rozprudit. Vsak Fico kradne, podme aj my, ked niekto nadava niekomu, podme mu aj my... nie nadarmo sa davno hovori, kto do teba kamenom, ty do neho chlebom. Tato stara "mudrost" ma opodsatenie. Zlo len zlo plodi. Kto pochopi, ten pochopi, kto nie, ten nie. Hejtujte sa tu kolko chcete, presne na toto su taketo "gesta" dobre. Na nic ine.
V zivote su horsie veci ako podat si s niekym ruku. Predpokladam, ze ked sa nebude lubit s nadriadenym v praci, tiez mu nepoda ruku :D (aj ked beriem, to nie je to iste...)
@markusrasford a je z coho vyberat? ktori su ti odbornici, ktori by mali krajinu viest a su aj dobri politici, diplomati? Z koho si brat priklad? Ved dnes uz sa spochybnuju vsetci, ekonomovia nevedia nic, lekari nevedia nic, podnikatelia nevedia nic = nikto nic nevie, diskutujuci su najmudrejsi, nejaky student je najmudrejsi, minister nic nevie = nevadi ze ma okolo seba milion poradcov... Staci postavit tu elitu, zvolitelnu, a ludia budu nasledovat :DD Len nie som si ista, ci je koho , bohuzial "dospeli opustili miestnost" ako sa hovori. Takto si ludia volia vladu presne "na svoj obraz" a vyhraju ti, ktorych je viac = casto na zaklade uplnych nezmyslov (tak ako sa tieto prezidentske aj parlamentne volby viedli... lacnejsie potraviny, vojna.. :DD LEBO to je to co dokaze niekto mavnutim prutika ovplyvnit)
@softiesofie iba slovenska žena môže víťaza pytagoriadyb nazvať buranom. Ty si určite vyhrala stredoškolských súťaži neúrekom a chápem že sa za svoje voličské rozhodnutie hanbíš....čo už....nabudúce si snáď vyberieš lepšie🙈

Nuz co, uzil si svojich 15 minut slavy 😁 Ked dospeje, snad sa nauci, ako sa slusne spravat napriek roznym nazorom, nesuhlasom. Ak uz tam raz isiel, ruku podat mal. Taketo akcie totiz nie su o konkretnom prezidentovi ako osobe, ale skor o institute prezidenta. Ak nechcel prevziat ocenenie, nemusel tam vobec ist.