icon

Je to schválnosť?

7. jún 2022

V priebehu roka, sa mne a mužovi naskytli 2 príležitosti ísť na pár dní na welness. Sami, bez detí. Dlho sme to plánovali (teda aspoň zo 3-4 mesiace) pre mňa celkom dlho a par dni pred odchodom ochorel (no po zvyšok roka mu nevadí, ak sa necíti najlepšie, keďže to má dlhodobé problémy s dychanim) alebo našiel iný vážny dôvod prečo neísť.
A dobre vedel, že sa teším. Že som už unavená..
Inokedy, keď ide s kamošmi je ok... ale keď mame ísť spolu, tak mu niečo je. Odkedy sme mali deti sme posledný rok chceli konečne niekam ísť a takto to dopadlo.. príde mi to akoby už somnou nechcem nikde chodiť. Pred 2 dňami sa bol ešte s chlapmi do rána zabávať a štvrtok sme mali ísť my dvaja prec ale zase sa vyhovoril... Už neviem čo si myslieť...

Strana
z2
lintu
7. jún 2022

Páči sa mi, ako píšeš, že ste čosi spolu plánovali. Pritom to vyzerá tak, že si plánovala najmä ty.
Nemôže sa pán muž napríklad hanbiť, ako vyzeráš? Nemá problém s peniazmi či s niečím okolo detí, keď ste vy dvaja vonku?

andreatytler
7. jún 2022

No mna by to velmi trapilo. Akoby som muza otravovala svojou pritomnostou, ked so mnou nikde nechce ist. Ak by fakt iba sedel doma na gauci a hral tie hry, tak by len spohodlnel, ale tu to nie je o pohodlnosti, lebo mu nerobi problem ist prec aj na celu noc s kamosmi. Ako casto chodi do tej krcmi?
Pomaha s detmi a domacnostou, chodite na vylety ako rodina?
Tiez to ako tvoje snahy o rozhovor obrati proti tebe sa mi nepacia.

petricka22
8. jún 2022

@zmrzlinka2021
@elizabet173 hnevam sa, lebo sa muzi menia a naozaj sa z normalnych snazivych partnerov stavaju lenivci, alebo sa zacnu snazit u nejakej inej zeny, lebo to je jednoduchsie. Podla mna je to sposobene dobou, technologiami, socialnymi sietami, tymi mobilmi, ktore maju v ruke nonstop a nemusia sa ani zdvihnut z gauca a maju vsetko. A nepisem o svojom chlapovi, ten sa drzi… ale pozorujem to naozaj v okoli. Ano jasne, ze zena nemoze chciet od chlapa, ktory vzdy sedel doma, ze sa zmeni. Ale casto sa to stane aj z aktivneho muza. Popripade sa ten chlap bavi sam a zena trci doma. Skratka ziadna snaha dalej udziavat vztah.

dadis
8. jún 2022

@petricka22 Ano, u mna v manzelstve to bolo tak isto. Ale mala som na tom velky podiel sama, mal pocit, ze nie je dovod sa snazit, "ved co by si tento domaci spotrebic s detmi bezo mna pocal". Ja som svojim spravanim, neustalou snahou udrziavat nas partnersky vztah stale hodnotny uplne stratila na atraktivnosti. Zena musi mat v sebe kus mrchy, muzovi nedat nikdy istotu, musi mat vzdy trochu pocit ze o nu bojuje. To je moj nazor. Ale bola som ako autorka, radsej by som wellness zrusila, panovi uvarila cajik, obskakovala okolo neho a deti cely vikend. No proste tackarka bez hodnoty 😅😀. Nehovorim, ze treba podvadzat alebo vzbudzovat u muzov ziarlivost. Ten wellness si rovnako uzije autorka s kamoskou, oddychne si od deti a povinnosti, srat na udrziavanie pekneho vztahu, ked z jeho strany je snaha 0.

elizabet173
8. jún 2022

@petricka22 chybu robia ženy, od prvej chvíle spolužitia treba dať mužovi najavo, že domácnosť je spoločná, takže sa budú o ňu starať obidvaja, Nie, že žena chce ukázať aká je šikovná, vyvára, vypeká upratuje a pán tvorstva mobil v ruke. Veď to tu čítaš v každej druhej téme ako muž doma nič nemusel, ako sa o všetko stará žena, pýtam sa prečo? Po narodení dieťaťa sa ho muž bojí chytiť...super výhovorka, žena sa tiež nenarodila so schopnosťou starať sa o dieťa. Prečo zase všetko prevezme ona? Muž ma more voľného času a ešte sa bude sťažovať, že sa mu žena nevenuje. Žena je totálne finančne závislá na mužovi - celé zle. To niektorí primitívnejší jedinci radi využijú. Nie, muž si nikdy nemôže byť ženou celkom istý. Musí mu byť jasné, že je s ním preto, lebo ho má rada a on sa musí snažiť, aby s ním byť chcela, nie mať ju v hrsti, lebo nemá kam ísť, Keď čítam - mám 18, som tehotná, dieťa sme plánovali, presne toto ma napadne. Áno, muž má mať priestor na svoje koníčky, tak isto ale žena. No keď tu čítam niektoré témy, príde mi to ako spred sto rokov. Treba veľmi veľmi starostlivo vyberať partnera, všetko si všímať a nebrať čokoľvek, len preto, že sú všetky spolužiačky vydaté a čakajú dieťa. Áno, muži sa menia, ale umožňujeme im to my, ženy. Keď tu napíšeš, že 10, 12 ročné dieťa má mať svoje povinnosti v domácnosti, idú ťa tu ukrižovať. Mamičky robia full servis svojím dospelým synom, prečo? Prečo ich partnerky v tom pokračujú? Prečo sa tu dookola objavujú témy - má muž platiť na prvom rande? Pomáha vám muž v domácnosti? Sú tri pivá denne už alkoholizmus? Tolerovali by ste mužovi písanie si s inými? Mohla by som v tejto dlhej rannej úvahe pokračovať donekonečna. Muži robia len to, čo im je umožnené.

maranta_leuconeura
8. jún 2022

@elizabet173 presne. Hlavne nerozumiem, ako moze dospely clovek (je jedno ci muz alebo zena) povedat, ze nevie navarit, nevie upratat, nevie pustit pracku, nevie vymenit dietatu plienku... Toto su zrucnosti, co sa predsa daju naucit, nie je to ziadna jadrova fyzika, co by bezny jedinec nepochopil 🤔 Co tu citam, pomaly to u niektorych vyzera asi tak, ze za muzom chodia krmit ho s lyzickou a utierat mu zadok

bimbambim
8. jún 2022

Tak očividne s tebou nechce tráviť svoj voľný čas inde ako doma zobrala by som kamošku a nabudúce by som veci riešila bez neho

autor
8. jún 2022

@elizabet173 pred deťmi šiel tak 1x za mesiac do krčmy, niekedy ani to nie, teraz ide aj každý týždeň. Do krčmy sa takto rozchodi, odkedy odkedy sme sa presťahovali hlavne. Má teraz pohodlnejšie chodiť s kamošmi... ano,hrával sa, to netvrdím, že nie. A to som tu ani nefrflala, len som škontatovala jeho záľubu...

autor
8. jún 2022

@andreatytler no s deťmi chodím po výletoch sama skôr. On je unavený.. A do krčmy tak 1x-2x za týždeň

autor
8. jún 2022

@andreatytler a je vychovaný tak, že o domácnosť a deti sa má starať v prvom rade zena

autor
8. jún 2022

@lintu myslím, ze nevyzerám najhoršie. Starám sa o seba. Z peniazmi si nemyslím, že je problém, keďže to o co ma on záujem vie financovať.. Q co sa týka deti, vie ze je o ne dobre postarané

dadis
8. jún 2022

Zeny ako ty, alebo ako som bola ja, najviac muzi podvadzaju. Ved on vo svojom zivote nemusi vyvinut akukolvek snahu. Ty v rodine riesis vsetko namiesto neho, este aj lubis za dvoch. No nic, ked sa vam nahodou manzelstvo rozpadne ako mne, aspon budes plne natrenovana na zivot bez chlapa.

andreatytler
8. jún 2022

Predpokladam ze ho rodicia tak vychovali ze sa o domacnost stara zena, alebo ho k tomu este aj ty vychovavas?
Precitaj si o tom tento clanok. Neboj sa budes sa aj skvele zabavat a zaroven sa nieco naucis o sebe.
https://www.modrykonik.sk/blog/vargula/message/kto-to-za-mna-urobi-totu-otazku-si-pok-zc2els/#comment-109563593

andreatytler
8. jún 2022

No tak to mas doma dost velkeho hnupa.
Tu krcmu by som mu normalne zatrhla. Ved to je hrozne vela 2x za tyzden a s tebou ani 2x do roka nemoze ist na welness? Za jednu navstevu krcmi, nech vas alebo teba zoberie 2x vonka.

petricka22
8. jún 2022

@elizabet173 s tymto samozrejme suhlasim… ale ty si spominala zly vyber partnera. Na to ja reagujem, ze to nie je zlym vyberom.

autor
8. jún 2022

@andreatytler nie. To jeho mama skôr. Raz mi sama povedala, doteraz som sa starala ja a teraz sa staráš ty.

autor
8. jún 2022

@andreatytler ja mu nemám právo zakazovať. Povolenie si nepýta. Keď mu chcem zakázať, len sa pohadame, že čo si o sebe myslím, že mu budem rozkazovat

elizabet173
8. jún 2022

@petricka22 prečo by to nebolo zlým výberom, keď aj včera tu pribudla téma mladej ženy, ktorej priateľ popíja, je agresívny a nikam ju nepúšťa. To nie je zlý výber?

elizabet173
8. jún 2022

prepáč, ale to si si nevšimla, že je takto vychovaný, že o domácnosť sa má starať žena? Myslím, že ani neuznáva dialóg medzi partnermi, keď ti povie, že mu nemáš čo zakazovať. To predsa nie je o zakazovaní, ale ako by reagoval, keby on išiel do krčmy v utorok, ty by si vypadla na celý večer v stredu, on by išiel v piatok, ty v sobotu? Skús to. A keby mi jeho mama povedala, že doteraz sa starala ona, teraz sa mám starať ja, tak by som sa rozosmiala na celé kolo a alebo by sa chytil hneď od začiatku, alebo by som jej ho vrátila ako vadný kus

autor
8. jún 2022

@elizabet173 tak keď sme spolu začali bývať, tak sme žili u jeho rodičov. A všetko robila jeho mama, ani mňa nechcela pustiť k upratovaniu, praniu, pretože podľa nej to ona robí najlepšie. Čiže som to nejak tak brala, že to je kvôli tomu, ze ona nechce aby niekto iní robil. Nebrala som to ako varovný signál do budúcna. Mala som si lepšie všímať..

elizabet173
8. jún 2022

tak to chápem, preto som vždy proti bývaniu u jedných alebo druhých rodičov, treba aby išli mladí hneď bývať sami, aj keď do maličkého prenajatého bytu a oni dvaja sa dohodli na tom, ako budú spolu fungovať.

andreatytler
9. jún 2022

Vies, ak svjho muza nenechas robit veci v domacnosti, lebo ich neurobi dobre alebo nacas, tak ho ty vychoavas k tomu ze domace prace robi len zena.
Musis prestat robit veci a nechat nech ich robi on.
Ale neviem ci s nim pohnes. Podla toho co pises, si mu ty a tvoja spokojnost uplne ukradnuta. Ja tiez nemozem muzovi nic zakazovat ale jemu zalezi na tom ci som stastna a spokojna a tak mi staci povedat ze mi nieco vadi a on nad tym aspon zacne uvazovat.

autor
9. jún 2022

@andreatytler ja som mu dávala a stále dávam príležitosti, aby mi z niečím pomohol, ale jednoducho s nim nepohnem. Vždy ma dôvod prečo nemôže spraviť... poprosím ho, povesaj prádlo? Nie, lebo to bude dokrcene a nebude to ako keď ty zavesíš... aj mu poviem, ze nevadí, že ja ocením, už len to, že to spraví, ale nie. Poprosím ho o nech si aspoň hrnček dá do dresu, nech nesvieti na pulte. Nie, pretože má byť predchystaný pri umývačke (keď je ešte plná)... takže on akosi to má zafixované, že radšej nespraví, než by to mal spraviť zle

andreatytler
9. jún 2022

Ale problem je v tom ze ked on nespravi, tak ty spravis za neho. Tym ho ucis aby nerobil. Jendoducho to za neho nesprav a nech tam ten hrncek svieti aj mesiac.

andreatytler
9. jún 2022

@dadis Wow... presne... este aj lubit za dvoch, len aby ten chlap nic nemusel. Takto som sa na to este nepozrela, ale mas uplnu pravdu. Dobre si sa poucila na svojich chybach, to su najlepsie lekcie.

terry658
9. jún 2022

Mám dojem, že manžel si užíva mamahotel naplno. Najlepší liek je zobrať sa a ísť každý týždeň do welnessu, fitka alebo hocikde. A keď sa bude pýtať kam ideš tak povedz, že na rande sama so sebou. Povedz, že chápeš, že jemu sa nechce ísť ale Ty sa máš natoľko rada, že si to dopraješ aj sama pre seba. A nechala by som mu na krku neuspaté deti, nech si užije. Ak mu ty sama ukážeš, že máš pre seba hodnotu a nebojíš sa zažívať nové veci aj bez neho, už Ťa nebude chcieť pustiť samu, najmä ak zakaždým prídeš dobre naladená a nebudeš mu hovoriť o všetkom, čo si zažila. Občas mužom nedochádza, že o nás je záujem a že nie sme samozrejmosťou.

elizabet173
10. jún 2022

čo keby si mu prestala variť a prať? To nie je tvoja povinnosť. On doma nepohne prstom a očakáva full servis? Posadila by som si ho oproti sebe a oznámila mu, že alebo priloží ruku k dielu, alebo bude mať svoje špinavé veci na kope a je mi fuk, čo s nimi urobí, kľudne ich môže zaniesť mame a povedať jej, že ho reklamujem ako vadný kus. Zafixovanú má len lenivosť, nič iné. Navarila by som presne tri porcie na obed a na večeru tiež, nech si ide niečo uloviť

kiki234
12. jún 2022

Ja by som spravila tak ze najdi vhodny termin pre oboch. V den odchodu sa ho opytaj ako sa citi a ak teda predpokladam ze povie ze ok, mu povedz super lebo ideme na welness dnes ktory som zaplatila 🙂

bambi2121
13. jún 2022

Chod na wellness s kamoskou a hotovo...nech si sedi doma,ako je to smutne,no myslim,ze nie si sama,co je na tom takto....moj muz napr zboznuje wellness...

sadkoni
13. jún 2022

@elizabet173 podobný názor mám, prečo by mala niekomu robiť slúžku, keď ju nemá za nič a ani sa nesnaží niečo pomôcť alebo zmeniť. Treba proste na neho zhurta aby sa zbadal.

Strana
z2