Je to skutočne pleseň na topánkach?
Ahojte 🙂 Kúpili sme asi pred mesiacom topánky. Nové. Lasocki, boli v akcii za cca 15 eur, pôvodná cena bola nejakých cca 30 eur. Najprv nosil malý len príležitostne, ale keďže sa veľmi šmykali na dlažbe, tak som mu ich nechala na dvor. No a po tom ako som ich prvý krát vyčistila, spravila sa na nich biela vrstva. Prvý krát som veľmi neriešila, nebolo to až tak výrazne. Tak som čistila opäť a spravila sa už viackrát takáto vrstva na nich. Nechápem normálne. Ešte sa mi to pri žiadnych iných topánkach nestalo. Máte niekto skúsenosť?
Obavam sa, ze ti reklamaciu neuznaju, ak uz boli boticky nosene a parkrat cistene.
Ja by som skúsila ešte zriediť ocot s vodou a tým to zotrieť. A potom dať riadne prerušiť na slnko. Ale najskôr vyskúšať na kúsku, aby nešla farba dole
@diewcatqoo bežne sa reklamuju nosené a očistené topánky. Niekoľkokrát mi takú reklamáciu uznali. Či mám si kúpiť topánky, rok ich nechat v krabici a čakať ci sa s nimi niečo nestane a nebude ich treba reklamovať, a až potom začať nosit?
@biankinka ahoj. Nakoniec som sa na to vykašľala. A stoja mi tam hodené v kúte. Akurát som minule nad nimi premýšľala že by sa mu hodili teraz na jeseň 🤔 Ak pôjdete reklamovať tak dajte vedieť ako ste dopadli. Môžte im aj túto diskusiu ukázať. Skúsim ich asi ešte raz vyčistiť, že ako po dlhšej dobe zareagujú
Ako môžu takto splesnúť nové topánky. Podľa mňa si ich zle skladovala. Buď vo vlhkom, alebo si ich vlhké odložila.
@merlinja prosím? A ako zle som ich akože skladovala? Malý v nich pobehal po dvore, po mokrej tráve. To je snáď normálne že celé topánky jarné jesenné nosí dieťa a že sa aj namočia, zablatia. Keď som topánky vyčistila vodou tak sa toto na nich spravilo. A ako vidíte nie som jediná, ktorej sa toto stalo. A pani to ešte aj uznali.
Topánky som utrela vlhkou handou a zmyla nečistoty aj pleseň. Pootvarala som zipsy a odložila na chodbu na odkvapkávač (mame aj podlahové kurenie) aby preschli. Topánky som presne na deň reklamovala od kúpi. Mali mesiac a pleseň sa každý deň vrátila. Neviem co je na tom zlé, bud druh kože, druh farby alebo druh impregnácia keďže Topánky vyzerajú na rovnaký materiál. Mňa stali skoro 40e. Ale akcia alebo neakcia myslím, si ze toto sa nemôže stať. Pleseň celkovo je nebezpečná nielen pre deti. Aj na predajni krabicu hneď dokladne odložili aby sa ďalšie topánky nechytili.
@merlinja to ironické prosím nebolo zbytočné. Uvedomujete si že má vôbec nepoznáte, ale hneď viete že som ich zle uskladnila a nevysušila. Mám 3 deti, najstaršia má 12 rokov. Mali už xy párov topánok, ale ani s jednými sa toto nestalo. A ako píše pani vyššie tak na topánkach sa mi pleseň objavila po každom vyčistení. Sušili sa voľne na vzduchu, ale aj na slnku, aj na radiatore. Výsledok stále ten istý. A tiež nové stáli 30 eur, ja som ich kúpila v akcii za 15. Nečudovala by som sa ani keby boli práve kvôli tomu v akcii. A áno syn mi pobehal po mokrej tráve. Moje deti majú dvor, chodíme aj do prírody, nesedime len zavretí doma v byte a šup na betónové ihrisko, do auta alebo nákupného centra.
Dobrý den, mám stejnou zkušenost. Boty jsem pořizovala dceři, protože jsme měli zkušenost s růžovými (jen v menší velikosti) a velmi nám vyhovovaly. Letos jsem vzala modré, a měla je necelých 14 dnů a pokaždé přes noc vyrostlo na nich cosi toto bílé. Dnes jsem na prodejně CCC reklamovala, boty jsem vyměnila za jiné. Tak to vypadá že je to nějaká vadná kolekce bot. Každopádně by to měli stáhnout z prodeje. Boty funkčně v pořádku, ale nosit se nedají. Hezky den 😊

Je. Treba ísť reklamovať.
Tak už vieš prečo boli v akcii 😂