Je tu niekto, kto nemá rad deti a nechce mať dieťa doma?
Moja bývalá švagriná. Bola taká už od puberty, všetci si mysleli že vekom ju to prejde. Momentálne má už po 30-ke a stále je o tom presvedčená. Žije život aký sa jej páči a je to presne tak ako to má byť - ak deti nechce, načo to siliť, zbytočne by bola ona aj deti nešťastné. Pomohla ti odpoveď?
Je. Ale nechápem zmysel otázky. To je každého vec / rozhodnutie. Keby to bolo položené tak že prečo chceme / nechceme tak OK chápem. Ale tebe to čo pomôže ak tu bude aj 10 bezdetných žien? Ja osobne plánujem ale mám kamošky čo nechcú. Sú to však baby čo costujú po svete atď. ich životný štýl je nezlučiteľný s tým.
Mám rada deti, ale ak sú nevychované, nechodia ku mne. To máme s kamoškami tak zaužívané. Nenechám si zbombardovať byt alebo dokaličiť zverinec. Môj dom, moje pravidlá, Tvoj dom, Tvoje pravidlá. 🙂
Pravdou je, že aj malé decká rýchlo pochopili, čo sa od nich vyžaduje a u mňa poslúchajú aj tie, čo doma kamoškám doslova skáču po hlave.
Ahaaa myslela tak že nechce doma znášať deti. Nie ceľkovo že ona nechce či? Tak jasné radosti aj starosti.
velmi nekonkretna otazka... treba specifikovat .. ja mam rada len niektore deti .. je to ako s dospelymi -niektore su sympaticke ine nie... to co sa jednemu zda roztomile inemu skor odpudive ... a doma deti mam ale neskacem meter dvadsat nad kazdym jednym.. sama mam dieta takze jej kamosky chodi k nam (6 rocne) ale su zavrete v izbe aby okolomna nebehali 😀 ale ak sa pytas na to nemat deti vobec ani vlastne tak si asi v zlej skupine kedze toto je o mamickach ..a nemozes byt mamicka bez dietata
Deti mám rada nemám problém postaviť bunker alebo sa voziť na odrážadle 😂 ale vlastné nechcem. Niekedy som chcela lebo je to milé zlaté rozkošné ale oči mi otvorila neter keď trz viem čo je kolika atď revem len keď má teplotu a dala by som všetko aby som mala teplotu radšej ja napr. Zasa na druhú stranu život bez nej by bol už nuda hoc 100x za deň len Nanaaa Nanaaaa 😂😂😂 deti zbožňujem ale vlastné ee 😁
Mna deti bavia par minut, nebavi ma sa s nimi hrat, zdaju sa mi otravne a nechapem preco zeny tak tuzia po strate slobody a neustalom strese o to male...ale ich vec🙂
Isteže sú aj také ženy, ktoré dieťa nechcú alebo k nim extra neinklinujú, len nechápem zmysel otázky, asi by to bolo fajn trochu viac rozviesť...prečo sa pýtaš a tak..
@nevludna prečo si potom na MK a v skupine snažilky? 🙂 Ono dieťa nie je LEN strata slobody a neustály stres (aj keď aj to), je to aj radosť.
@nevludna chápem, ja len zo zvedavosti som sa pýtala, nie každému tiknú tie hodiny, mne tiež až pred 30 začali... 🙂 Teraz, keď mám deti 2, si hovorím, že som ich naopak mohla mať skôr, aby napr. boli dospelé, keď ja budem mať 45... Ale nevadí, všetko je (dúfam) tak, ako má byť 🙂
@nevludna kto ti povedal, ze je to strata slobody? Ano, cloveka v zivote vedia tesit aj ine veci, to je pravda, dalsia pravda je, ze az ked sa zena stane matkou, spozna skutocnu lasku. To vsak neznamena, ze vsetky zeny su na to stvorene, niektorym to ozaj nikdy chybat nebude a je to tak v poriadku. Len som tym chcela povedat, ze ty vobec nemusis chapat, preco niekto chce robit veci inak ako ty. A ani to pochopit nikdy nemozes, ked nie si v kozi ineho cloveka.
@nevludna ???a nejeden príspevok si napísala ako zle znasas, že sa Vám zatial nezadarilo.Tak sa ani nečudujem s takým zmýšľaním a postojom.
Cudzie upistane, nevychovane deti mi vadia, ale na šťastie sú aj výnimky a tie zase vynahradia tie zle.V mojej práci sa veľa stretávam s deťmi sú to krásne čisté dušičky, keď sú bez rodičov😂
Ja poznám také ktoré majú v láske len tie svoje ale k cudzím deťom si nedokážu vybudovať žiadny cit.
@lindusss2016 ja sa to ani nesnazim pochopit, napisala som, ze vasa vec;)
@luccija uz som ok;)
@nevludna strata slobody by som to nenazvala práveže mne sa život rozžiaril veľký príval energie a oveľa väčšia radosť zo vsetkeho.
@lindabenzova poznám iba 2, ktoré nechceli byť matkou, ak nerátam nejake zdr.problemy či nemali partnera.Obidve sú tak úžasne tety, krstné, že podľa mňa ani samé nevedeli akého citu sú schopné.Kazda žena by ten pocit mala zažiť nie je nic horšie ako sedieť oproti žene v depresii, ktorá zisti, že to nestihla.Videla som ich už žiaľ vela
@nevludna napisala si, ze nechspes, preco zeny tak tuzia po strate slobody... ver mi, po strate slobody netuzi nikto, tie zeny tuzia po laske ❤ to je rozdiel. Ze pridu aj iste obmedzenia, to ano, ale kto si ako zariadi, tak ma. Ak sa niekto fixuje na to, ze dieta musi kazdy den dostat obed presne o 12 a presne o pol 1 uz musi spinkat v postielke, tak si obmedzuje slobodu sam. Moje decka mozem zobrat so sebou kde chcem a kedy chcem.
@lindusss2016 ničím sa nedá vynahradiť puto, cit, laska matka dieta ani psom, partnerom, karierou.V každej sekunde, veku, životnej etape, na smrteľnej posteli má žena vždy na prvom mieste dieťa vždy....
@nevludna moc neprispievam, ale toto mi neda. Pamätam si ako si tu nie tak davno vyplakavala ako si sa vyse pol roka dostavala z potratu a este v decembri 2019 si nariekala ako sa vam nedari. A teraz, 3 mesiace potom si s tym uz uplne v pohodicke, vysporiadana a vlastne to dieta ani nechces. Koho chces oklamat? Seba? 🙂
@callisia ano, momentalne ho nechcem a ako som pisala vyssie, mozno sa to casom zmeni;) teraz vnimam skor negativa zivota s dietatom ako pozitiva, ktore u tych co deti chcu, prevazuju ;) a ano, clovek sa meni. Vyrovnala som sa sama so sebou, nasla som vnutorny pokoj a mier a nemam potrebu hladat externe stastie.
Mam dve kamosky, nechcu ich a nemusia moc male deti. Ale ako na mna su v tehu velmi mile, bavime sa, Len nebudem ich lamat na nieco, co viem ze tak necitia. Respektujem ich rozhodnutia. Asi by ich dieta z povinnosti stastne neurobilo. Obidve maju partnerov.
Mňa by len zaujímalo, čo takéto ženy robia na mamickovskom portáli??? Ja, pokiaľ som deti nemala, som o MK ani nevedela.
@nevludna aha, tak ok, ja som to mala zafixovane ako taký mamickovsky portál.
Inak téma deti nie je čierno biela, nie každé dieťa vresti, lebo je nevychovane. Mne viac vadia zazerajuce pubertiacky, babky gulajuce očami, lebo za ich čias deti nepistali asi a celkovo ľudská nenávisť. Tiež si viem predstaviť aj príjemnejší zvuk, ako placuce dieťa. Ale viem aj pochopiť, aké nepríjemné je to pre matku, keď jej dieťa plače alebo ma obdobie vzdoru a musí to riešiť na verejnosti.
@luccija no ja to vnimam rovnako, pre mna su tiez moje deti v kazdej chvili priorita. Ale nie kazdy to tak ma, niekto ma seba na prvom mieste a taki ludia si nevedia predstavit, ze by mali nieco pre to aj obetovat.

@lindabenzova nie