icon

Je tu žena, ktorá dokáže len tak sedieť a nevytvárať si v hlave žiadne myšlienky?

annm81
6. feb 2023

Ahojte, mám tému trocha na odľahčenie. Čakali sme so synom v aute na jeho otca. 6ročný syn sa díval do diaľky bez jediného slova. Pýtam sa ho, nad čím premýšľa. Vraj nad ničím. Je tu nejaká žena, ktorá dokáže len tak sedieť a nevytvárať si v hlave žiadne myšlienky? Či je to len mužská schopnosť? A je to naozaj možné, nemať v hlave nič? Žiaden obraz, vetu, slovo? Skúšala som to tak, že sa sústredím na dýchanie, ale po pár sekundách sa mi v hlave začnú tvoriť minimálne slová "nádych ", "výdych " 🙂

vroni
6. feb 2023

@annm81, vacsina muzov tuto schopnost ma. 🤣 Spanok je celkom ina faza. Vedome "nemyslenie na nic" je sposob mozgoveho relaxu, nema nic spolocne s kongitivnymi schopnostami. Deti maju tuto schopnost takmer vzdy, muzi velmi casto a zeny takmer nikdy. Celkom by ma zaujimal vyskum, preco je to tak. Mozog potrebuje oddych a relax ako akakolvek ina cast tela. Aj preto su zablesky geniality (nie u kazdeho, ale u tych, ktori su ich schopni) najcastejsie rano, preto meditacia pomaha riesit problemy (aj ked zazracny vseliek pochopitelne tiez nie je), preto je sex taky uvolnujuci aj pre mysel (vtedy vacsina z nas nemysli na nic)....

euka210
6. feb 2023

@annm81 asi nie, lebo muzsky a zensky mozog funguju inak...su na to dobre vtipne videa
. Zeny maju vsetko poprepajane a vedia za sekundu prejst z jednej temy na druhu, a muzi nestihaju, lebo oni maju veci v"suflikoch"...jeden musia zavriet, aby otvorili druhy...druhu temu. A maju aj prazdny suflik, kde nie je nic a fakt na nic nemyslia, len kukaju do blba 🤣 ...my sme sa na tychto rozdielnostiach na zaciatku manzelstva bavili a aj ucili 😁

xeonela
6. feb 2023

ja toto asi tiez neviem :D mne v jednom kuse idu myslienky, fakt ze stale. aj ked su mozno velakrat uplne odveci, ale proste sa neviem zastavit a nemysliet absolutne na nic :D ak sa to niekomu da, tak ho obdivujem :D

roja01
6. feb 2023

@annm81 vacsine ludi sa vkradaju do hlavy negativne myslienky. Napr. v hlave sa s niekym dohaduju, presviedcaju ho o svojej pravde, rozoberaju, co vsetko ten druhy nerobi, alebo robi nespravne a podobne.

stanulienkat
6. feb 2023

Bezmyšlienkovy stav neexistuje

andrea2118
6. feb 2023

@annm81 ja mam zas iný problém, hlava mi stále ide a stále sú to negatívne myšlienky a neviem ako to zastaviť 🙈

sheila121
Odpoveď bola odstránená
nikiki29
6. feb 2023

@annm81 ja to nedokážem, väčšinou mi aj jedna činnosť/myšlienka je málo, proste potrebujem zamestnať mozog viac a tak často ide jedna myšlienka za druhou, do toho počúvam TV/rádio/podcast a niečo ešte manuálne robím… nedokážem ani knižku čítať v tichosti a nehybne… ak sa nechcem pri čítaní rozptylovať zvukom, musím jesť, no katastrofa 🙈 závidím synovi že to vie, bodaj by mu to zostalo 😊 ja večer vôbec neviem vypnúť a nie je to žiadna sláva mať mozog stále “v pozore”…

galioska
6. feb 2023

taketo nesustredenie sa alebo prilisne sustredenie sa na nieco , hranici s chorobou, nepodcenovat.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
lunademonica
6. feb 2023

@annm81 nie nedokazem na nic nemysliet, mysienkami casto vyuzivam cas na vyriesenie problemov, planovanie, a podobne. Vnimam to ako vyhodu, aj ked obcas mi to blokuje zaspavanie :D

kristinkakvetinka
6. feb 2023

@stanulienkat akože neexistuje?

jesenzima
6. feb 2023

@annm81 áno, dokážem len tak sedieť a pozerať "do blba" 🙂

ndrag
6. feb 2023

Mne sa dari dostat sa do stavu podobneho meditacii pri pomalom, prip mierne rychlejsom behu. Casto sa potom spatne zamyslam, ze som sa tak stratila v tom flow, ze si ani nepamatam useky cesty. Milujem to. Inak sa mi to zamerne, ze si sadnem a idem meditovat nikdy nepodarilo.

inaemre
6. feb 2023

Podari sa mi to cielene iba pri meditacii.
Ale aj to myslim napriklad ma dychanie, pocitujem radost alebo vdacnost. Nikdy nie uplnu praznotu 😀

espritka29
6. feb 2023

áno ide to. Je to stav bytia - tu a teraz. Pocujes len svoj dych, svoje srdce… Ja sa do toho stavu zvyknem dostavat v situaciach, ked je toho ma mna privela - napr. tlak v praci, ked sa potrebujem odosobnit od toho. Vtedy sa pravidelnym dxchanim zhlboka viem dostat do stavu bytia a pomaha mi to ziskat odstup a upokojenie.

matussara
6. feb 2023

@annm81 je potrebne aby mysel aj nemyslela alebo lepsie aby sme sa tych myslienok nechytali. Je to meditavny stav. Mysel chce mysliet, idealne je ked viete len tak nechat myslienky prudit, bez potreby riesit, hodnotit

stanulienkat
6. feb 2023

@kristinkakvetinka proste myslienky idu stale hlavou. Ak sa zahladis "do blba" a na nic nemyslis- trva to iba par sekund.

h2
6. feb 2023

@stanulienkat Ako tak čítam príbehy na modrom koníku, niektoré ženy sa zahľadia do blba a majú prúser na celý život. 😂

avicii18
6. feb 2023

Ja mám sviatok, keď ma prekvapí nejaká myšlienka. Väčšinu času môj mozog vegetuje. Zato v noci keď spím sa v ňom dejú teda veci...Hollywood ešte nenatočil taký film aké mne sa snívajú 🙂

mon29
6. feb 2023

@annm81 ja v hlave nemám nič, ani cez deň.. Ak som veľmi pracovne vyťažena tak jedine deadliny.. Inak nič.. Úplne prazdno😂🤣

janinka007
6. feb 2023

Ja tiez zbytocne nemyslim, uz si pripadam vadne😂

lauraaaaaa
6. feb 2023

@annm81 mne áno a musela som sa to naučiť.to je dobré keď tak vie .šetrí sa dal sa do setriaceho režimu 😉

groana
6. feb 2023

@annm81 dá sa to úplne jednoducho. Všetky myšlienky ukončis tak že ich začneš pozorovať. Akonáhle začneš pozorovať svoje myšlienky tak sa prestanú tvoriť 🙂

kristinkakvetinka
6. feb 2023

@groana ako pozorovať?

rik01lulaka
6. feb 2023

Pravidelne sedím a pozerám do blba...nie je to, že mi nič nechodí po rozume, ale je to také nesústredene vnímanie myšlienok ktoré behajú po rozume...iný pocit ako keď sedím a rozmýšľam nad myšlienkami 🤷

groana
6. feb 2023

@kristinkakvetinka skúste si prečítať
🙂 Je to veľmi zaujímavé. Veľakrát som to skúsila, keď som potrebovala zastaviť prúd myšlienok, len som sa na ne zamerala ako pozorovateľ, som ich začala sledovať a v Tom momente sa zastavia, lebo to sa nedá naraz pozorovať svoje myšlienky aj ich tvoriť. https://www.lingq.com/en/learn-slovak-online/co...

cicinkova
6. feb 2023

@annm81 jasne že to poznám. Ja tomu hovorím že: Na chvíľu vypnúť. 🙂

mikadooo
6. feb 2023

@annm81 jj mám také stavy, ale je to po tabletkách, takže neviem, či sa to úplne ráta a takisto si nemyslím, že je to nejaká extra "prednosť" mať v hlave prázdno 😂. Každopádne, v tých momentoch je mi to fuk, len je to všetko nepríjemné, keď mám pracovať, musím sa pekelne sústrediť, aby som to prázdno v hlave nemala, ale aby som spravila to, čo spraviť mám, správne...

elisebah91
6. feb 2023

@annm81 na YT som už dávno videla jednu prednášku kde pán vysvetľoval rozdiel medzi mužským a ženským mozgom...bol skvelý ako to popisoval...ide o to že muži majú v hlave uložené všetko v suflikoch, šuflík na hobby, šuflík na prácu...keď zavrie šuflík už nerieši a majú tam aj miestnosť ničoho, tam len sedia a cumia do blba a nič ...len sedia a cumia a nerozmýšľajú...a ženy nemajú miestnosť ničoho a ich mozog je ako klbko vlny všetko zo všetkým prepojené 😁🤣 spee to vysvetlil a mal pravdu ...ja len že máš doma zárodok mladého muža a asi objavil miestnosť ničoho...